Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 20:29:29
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част (Прочетена 158661 пъти)
goldi
Баш Майстор
Отг: Всичко, което ни интересува за новороден, о - 2 част
«
Отговор #30 -:
август 31, 2009, 13:27:23 »
Момичета помагайте. От два дена бебка към 2-3 през нощта започва да охка, да сумти, да издава звуци, а спи. Аз скачам веднага и я гледам как си спи с вдигнати ръце, а иначе се върти из леглото. Давам и да суче, заспива и пак започва да охка. Не е акала и през двете нощти, дали са колики или просто се напъва в опити за акане. Иначе към 6-7 като се нахраним пак, спи върху мен, явно така я научих, не ще да си спи в леглото.
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
Отг: Всичко, което ни интересува за новородено - 2 част
«
Отговор #31 -:
август 31, 2009, 13:50:09 »
goldi мила това е от коликите и тя се напъва и ако се изака ще и олекне. Това и Марти го прави все едно прискимтява а като стана той спи
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #32 -:
август 31, 2009, 19:53:41 »
goldi
, нашите госпожици се държат по абсолютно еднакъв начин, само дето ти се притесняваш, а аз не. Аз като питам на консултацийте все ми казват, че е нормално и аз съм спокойна. Освен това не знам какво може да се направи по въпроса, освен да изчакаме да отмине.
Аз искам да ви питам като къпете бебето как му сушите косата след това (бебетата с коси, разбира се)?
Аз видях една приятелка да използва сешуар, просто го държеше на по-голямо разстояние от бебето. Нашия татко обаче мисли, че това е вредно (да му се чудиш от кога разбира от сушене на коса) и е против този метод. Сега съм й сложила една шапка върху полумократа глава, но мен и така не ме харесва.
Вие какво правите?
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #33 -:
септември 01, 2009, 09:17:55 »
Голди и Теди спи така неспокойно, крачетата й постоянно се мятат иначе сърчицето и спи и издава звуци по някой път !!!
аз искам да ви питам, от два дена Теди не иска да яде вечер и не само вечерта, обикновено последното й хранене беше в 22ч. и после към 6-7 ч. сутринта, а сега няколко дни вече яде последно към 18-19ч. и после не иска да яде - плаче и заспива към 22ч. и се буди към 1-2 ч. да се храни и после чак към 10ч. сутринта да яде , /даже днес все още не е яла, дадох й към 9ч. мляко, не пожела и сега заспа/ иначе спи до 8ч. но не иска да яде - не знам да се притеснявам лииии, едно че един вид си смени режимааа и друго, че не хапва добре, знам че е време вече да правим по-големи интервали между храненинията, но пък това нормално ли ееее ??? или да се обърна към лекар. А иначе е здравичка, наддаваше си добре , сега но май зъбките ни мъчаттт - може ли и от това да е и спи много неспокойно вечер???
Активен
maslinka
Публикации: 3663
«
Отговор #34 -:
септември 01, 2009, 11:50:40 »
KlaraFina
аз като гледам и нашето и вашето ббче имат долу горе еднакви коси,ние я сушим с хавлийка по точно с качулката на хавлийката и за баня после я сресваме с четката и тя си изсъхва докато и правим масажа
Ели .
Теди по колко пъти яде на ден,защото и Дея яде в 18:00 заспива и така ди 1:00 после чак в 6 сутрнта,но си ги прави 6те хранения за деня а е на 2 месеца,а Теди е на 5 и сигурно имате по 5 хранения на ден
аз мисля че няма за какво да се притесняваш
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #35 -:
септември 02, 2009, 21:12:58 »
GOLDI
Това са колики и се дължт на това че храносмилателната система на бебчо се опитва образно казано да порасне...истината е че е болезнено аз съветвам слагаш топла кърпа на коремчето и ще видиш че ще го облекчи душичката
Първите месеци от живота са опознавателни и адапционннни затова и периода се казва адапционен.Бебчо се запознава и свиква с новият начин
«
Последна редакция: септември 02, 2009, 21:15:24 от liva82
»
Активен
Ели .
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #36 -:
септември 02, 2009, 21:32:41 »
ами Маслинка боряха й се по 4 хранения и то не всичко е изпапано, което е малко за неяяяя, но вече станаха пет, оказа се че е урочасана малката ми принцеса и два дни нон-стоп реване и не искаше да яде или с триста зора, а от вчера като й баеха е много по-добре, даже веднага заспа и спа 2 часа и снощи яде и днес си пак послушното ми детенце и си хапва без проблеммм, е как да не вярва човек в такива неща ???
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #37 -:
септември 04, 2009, 16:25:50 »
Във връзка с коликите (струваше ми се че има такава тема, ама като не мога да я намеря), големият ми син току що се върна от аптеката с въпросното чайче на Хип, против колики, ами то си пише чай от Лайка и е на гранулки ?
Дали е това, за което ми говори педиатърката или от аптеката са му дали нещо друго
Между другото лекарката ми каза че тежки колики били когато бебето плачело повече от три часа на ден, и повече от три дни в седмицата. Ами то и половин час да плаче ми стига като гледам как се мъчи милото.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #38 -:
септември 04, 2009, 17:04:07 »
На ХИП има чай от копър. Той пак е на гранулки и мисля,че той е за колики.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
....братска обич.....
«
Отговор #39 -:
септември 04, 2009, 17:27:21 »
Благодаря ти Нати, прочетох поста ти навреме. Мъжа ми сега ще пита дали има и от копър и ще ги редуваме тогава
. На този пише че е за простудни състояния и проблеми с храносмилателната система, но на копъра по му върви да е за колики
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #40 -:
септември 04, 2009, 18:32:56 »
darling
, аз давах на Коско чайче от анасон, което си приготвях сама в къщи!!!
Купуваш си анасон на зърна и стриваш по 10
-ина
зърна във вода, оставяш да поври 2-3 мин., прецеждаш и спокойно го даваш на Сашко, за да няма колики!!!
От опит знам, че има ефект!!!
Активен
Kiksi
«
Отговор #41 -:
септември 04, 2009, 20:06:20 »
Аз пак с въпроси, ама така ще е...
За стерилизацията сега. Реших одеве да тествам стерилизатора за микровълнова, всичко ок, ама как да ги суша после нещата. Имам си приготвена една кутия за бебешките неща - измита, дезинфекцирана, ама как да ги сложа вътре стерилизираните работи, като са мокри от парата? Вие сушите ли по някакъв начин? Ако ги сложа да се сушат на сушилника примерно, няма ли да се налепят пак с бактерии?
А и тези шишета - разглобих ги на всичките им съставни части преди стерилизацията и за да ги сглобя, няма как да стане с онази щипка от стерилоизатора, а на нея идеята не е ли да не ги пипаш с ръце нещата след стерилизация, а да ползваш нея?
Или пак се вкарвам в някакви филми?
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #42 -:
септември 04, 2009, 20:39:09 »
Кикси аз май няма много да ти отговоря на въпроса но ще ти кажа аз как мисля да правя. Може и да съм тотално на грешна посока ама така мисля. Та аз помпа няма да копувам докато не се окаже необходима което обезмисля и шишетата, поне началото. За стерилизиране сега, не че съм против ама сякаш космонавт или изжънземно ще отглеждаме. Без бактерии шишета та с пъчки да се вадят то още малко и с ръкавици да пипаме бебето. Айде стига аз мисля да мия всичко с вряла вода и четка и суша с кърпа или на въздух.
Е тва дете нали ще живее сред бактерии от въздуха и трябва да свиква да си изгражда имунитет. По същата логика аз бебешки дрехи не мисля да гладя.
Нямам опит, знам и пак казвам може да мисля супер погрешно ама дано пък не му навредя на бебето с тва си мислене. Има много майки които използват стерилизатори и явно има полза от тях.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
....братска обич.....
«
Отговор #43 -:
септември 04, 2009, 20:56:22 »
Bulechka
извини ме за тъпите въпроси, но анасона може ли да си го купя от обикновенна аптека, колко вода за десетината зърна и с какво стриваш ? И това му го давам вместо вода, когато пожелае нали ?
Gery
и аз мисля като теб. Не се вманиачавам особено, а няма как да го изолираме и живее в стерилна среда. Аз също облях всичко с вряла вода. Много добре измих с детско веро и измивам преди всяко наливане на нова водичка в шишето. С преварена вода и памуче му измивам лицето по съвет на лекарката и това е. И аз като теб се надявам да не греша, но засега е така. Помпа за изцеждане също не съм си купила, още не ми е потрябвала, но пък ако се наложи ги има на всеки ъгъл
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #44 -:
септември 04, 2009, 21:26:47 »
И аз ще се изкажа по въпроса със стерилизирането... Филипа използва единствено биберони и само тях стерилизирам чрез преваряване, 2-3 пъти в седмицата както дойде. Шишета не използвам, но в болницата питах специално, в случай че трябва да се изцеждам и да съхранявам млякото в шишета. Казаха ми, че мога използвам едно и също шише многократно през деня, само да го измивам между ползванията и да го преварявам по еднин път на ден. Това със шишетат и млякото има смисъл, защото млякото е подходяща среда за развъждане на бактерий.
Kiksi
, най-добре да сушиш шишетата на въздуха, там няма бактерий. Има специални сушилници (едни клечки дето стърчат нагоре и върху тях се надява шишето). Влажни кърпи също са благоприятна среда за растеж ба бактерий, за това аз не мисля, че кърпите са добър вариант. Не се вманиачавай със това стерилизиране, защото както Гери е казала, не живеем във стерилна среда. Добрата хигиена на ръцете е от първостепенна важност. При нас продават дезенфекциращ гел за ръце, може и в България да има, ако много се притесняваш да пипаш нещата с ръце. Обаче навсякъде казват, че топла вода и сапун се достатъчни.
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
31
Нагоре