Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 27, 2024, 12:45:32

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко,което ни интересува за бебето и детето - 2 част  (Прочетена 158883 пъти)

KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #240 -: март 10, 2010, 17:15:35 »

Дидка, ние много, много колики нямахме, само "неразположение" вечер, та много акъл не мога да ти дам. Тука момичетата говорят за правилата на д-р Карп, дори в една от темите скоро ги споменавах с линкове и т.н. Намесвам се по въпроса, за да ти кажа, че нещо като "свикване на ръце" не съществува и ако иска детето на ръце, ще носите, нали всички искаме да сме добри родители  pardon. Другото нещо е, че капките с диметикон/симетикон действат с натрупване, т.е. трябва да ги ползваш без прекъсване по-продължително време, за да еветнуално имат ефект. Обаче хич не се надявай да излекуват коликите, за съжаление  sad

О, да, сега като Герганчето спомена за пъпчето се сетих, нашето падна на 21-вия ден  smile
« Последна редакция: март 10, 2010, 17:37:49 от KlaraFina » Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: март 10, 2010, 17:24:47 »

Дидка аз пробвах и Инфакол и СабСимплекс, най-доволна съм от Colief, по-скъпи са но пък значително облекчиха коликите. СЪщо така включен сешоар, странно е но действа. Пробвай когато я вземеш в ръка така да се разположиш че ако можеш да притиснеш коремчето и с длан, така че затопля и много ги успокоява  Wink
Пъочето ще падне не се тревожи, слагай спирт и пудричка и не се притеснявай Wink
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #242 -: март 10, 2010, 17:57:24 »

Дидка, не съм майка все още, но виж на Д-р Карп правилата:
- повиване (не бабешкото повиване за изправяне на крачетата, а прибиране на ръчичките плътно до тялото на детенцето и ограничаване на неговите движения)
- носене на ръце в странично положение или по корем
- силен бял шум ( прахосмукачка, сешоар, всякакъв еднообразен шум)
- люшкане
- сукане
Защо не пробваш да носиш детето със слинг? По този начин ще е сгушено в теб и спокойно, ще се люшка също. Чувала съм, че много се успокояват коликите така.
Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: март 10, 2010, 21:34:25 »

Дидка ние бяхме с Колиеф, стигат за 5 дни и са към 30 лв. и ефект имаше, при така наречените 'кризи' давах и Камомила 15CH по 5 гранулки !!!! няма проблем да се дават заедно с Колийфа или някакви други капки !!!

Сешоара също действа, в нета има и такива 'мелодии' като сешоари и прахосмукачки - успокояват ги бебчовците smile успех и дано минат по-бързо
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: март 11, 2010, 09:10:13 »

Нашто пъпче падна няколко дни след изписването,но пък доста дълго неможеше да зарастне защото много ревеше Тео.
За свикването на ръце-аз съм свидетел на такова нещо и е много гадни.Бебето спи в ръцете ти,а като го сложиш в леглото то веднага се събужда и започва да реве и така до безкрай.Имах приятелка при която беше така и по цели нощи тя го носеше на ръце и ревеше повече от него защото той към 9-10 месеца беше доста тежичък.Клара фина,не ми се сърди,но аз не смятам,че добър родител значи роб на детето.
Но в случая не мисля че става въпрос за това,свикванто на ръце се получава когато го носиш по цял ден и всеки път като ревне веднага го взимаш.Аз Тео го оставям малко да си поплаче и след това го взима.Като казвам малко нямам предвид часове,а няколко минути.В повечето случаи през деня той си поплаква и спира,но ако не спре/което става в следобените часове/ го взимам и го успокоявам и така.
Това което Дидка описва са си колики,при нас е същото от 6 до 9 часа.Правилата н Д-р кАРП много ни помагат.Сешоар не съм пробвала още,но шъткането помага много.
Капки ни помагаха еспумизан най-много от това което го има на пазара/само колиф не съм пробвала,казват че много помагали/.Ни есега ползваме едни дето ги няма тука и помагат.
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: март 11, 2010, 09:16:40 »

Аз така и не разбрах Толи дали имаше колики, но давах стриктно Колийф, ако беше нервна я повивах и пусках сешоара както е по правилата на д-р Карп и действаше - веднага се успокояваше и заспиваше.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**

« Отговор #246 -: март 11, 2010, 09:43:55 »

Клара фина,не ми се сърди,но аз не смятам,че добър родител значи роб на детето.

Имам предвид задоволяване на първичната нужда да бъдат гушкани. В тази ранна възраст децата не се свикват. Някой бебета чисто и просто имат по-голяма нужда от физически контант с родителите си от други, което може да се дължи на хиляда неща. Доказано е, че бебетата, които се гушкат повече, в последвие плачат по-малко в сравнение с бебетата, които се оставят да си поплачат.
Както си казала, в случая на Дидка става въпрос за колики и съм малко  Offtopic
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: март 11, 2010, 10:11:45 »

Аз имам един въпрос , незнам дали е за тук , и се извинявам ако съм  Offtopic

Преди 5 год , когато племенника ми беше бебе, си спомням , че сестра ми го кърмеше по график на 3 часа. След всяко кърмене го слагаха да лежи на една страна и редуваше всеки път .
Аз смятам да кърмя когато бебето иска , а не по график и това с въртенето ми е малко  crazy С каква цел е и вие как процедирате ?
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**

« Отговор #248 -: март 11, 2010, 10:16:45 »

leni_beni_, трябва да се варира с положението на главичката на бебето, за да се избегнат деформации във формата на черепа.
Активен
leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: март 11, 2010, 10:21:56 »

KlaraFina , а ако се кърми на 20 мин примерно или 1 час , или всеки път различен интервал , след това се оставя на другата страна , независимо колко време е минало ли?
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #250 -: март 11, 2010, 10:35:22 »

leni_beni_, както KlaraFina ти е казала, това се прави за да се избегнат деформации на главичката и няма значение дали бебето е кърмено или не. Не е задължително да е всеки път ако се храните по-често да му сменяш посоката на главата, но е препоръчително да лежи много време само на едната страна. Много майки така си "отбелязват" от коя гърда са кърмили детето си, защото много често се забравя и започваш да се чудиш от коя да му дадеш. Като си кърмила например от лявата гърда, го слагаш да лежи на ляво и обратното. Това е просто пример и не е задължително да се прави точно така, просто сменяй посоката на главичката от време на време, то и без това някои бебета си извъртат главата да гледа нагоре и не лежат на страни.  pardon
Активен
leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: март 11, 2010, 10:51:02 »

Благодаря ви за разяснението maria_lakova , KlaraFina  give_rose
Разясни ми се положението, а съвета за "отбелязването " е много добър  Girl_hide
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: март 11, 2010, 10:58:06 »

Лени бени ... при мен цялото въртене на главата траеше съвсем кратко, тя започна да си върти главата накъдето пожелае  Wink Ядосвам се на себе си само за това че една седмица я оставях да спи на страни, а не по гръб. Наскоро прочетох една статия как това била "златна седмица"  мисля че така се наричаше и че е много важно детенцето да спи по гръб... така се бях шашнала че нямах търпение да мине прегледа при ортопеда за да каже че всичко е на ред и не съм причинила на бебка дисплазия   girl_impossible
Активен
leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: март 11, 2010, 11:08:06 »

Gergancheto, кога трябва да е тази "златна седмица " ?
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: март 11, 2010, 11:11:26 »

Първата седмица след раждането  Wink Ако искаш като имам повечко време ще ти намеря цялата статия  Wink
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: