Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 21:58:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Покупки за бебето и детето - 7 част
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Покупки за бебето и детето - 7 част (Прочетена 145927 пъти)
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Отг: Покупки за бебето и детето - 7 част
«
Отговор #60 -:
август 07, 2009, 09:46:15 »
Harmonia
, много идейно се е получило това с набора от завески!
А това чекмедже и аз мисля да го ползвам за подобни работи - памперси или някакви по-ненужни и по-рядко употребвани неща. Да не говорим, че от спалнята не мога и да го отворя добре. Вашето поне е покрито, а нашето от тези, дето нямат нищо отгоре, че мъжът ми ряза някакъв фазер и го кова, че като вдигнахме решетката на горно ниво и ...дупка
Как може така да ги произвеждат! Сега е добре, ама мисля бебешките неща да са в нашия скрин, а не в това чекмедже.
Активен
Ели .
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #61 -:
август 07, 2009, 09:59:45 »
Да се изкажа и аз за обиколниците !!!
значи нашите са от Вис виталис и са общо 6 броя, но не ми вършат работта. Сега ги сгъвам на две и ги връзвам в долната част на кошарата и тъй като в дългата част се получава две половини съм ги завила с едно чаршафче, за да не остане процеп, че нашата кукла си навира там крачета и ръчички. И им намерих цаката, хем остава и въздух. Но има и такива два двойни обиколника и два единични, което е по-удачен вариант и по-късиии
ето как аз ги преработих
Photo-0040.jpg
(58.85 KB, 599x593 - видяно 252 пъти.)
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #62 -:
август 07, 2009, 11:26:50 »
Аз съм със същото легло като на Хармония - на Арбор, и чекмеджето отдолу го използвам да държа на Стилиан обувките и кецовете, както и вече пакетираните омалели дрешки. Не става за ежедневно ползване. Освен всички до тук изброени причини като прах, трудна достъпност и прочие е ужасно ниско. Как се виждате да се навеждате по стотици пъти на ден за каквото и да е. Особено в началото, когато опъват я шевове от операция, я от епизиотомия.
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #63 -:
август 07, 2009, 14:38:58 »
На нашето легло чекмеджетата отдолу са покрити и ми изглеждат достатъчно просторни. Мисля да си ги използвам ежедневно
А за обиколниците, освен че и аз не виждам как ще ги закрепя, започвам все повече да се разубеждавам, че съобще са необходими.
Преди време нали питах за олекотените завивки, та най-новото което ми казаха на една лекция е че също не ги препоръчват
Стояли като скафандер на бебето и не прилепвали плътно съответно и не топлели както биха топлили на нас. До третия месец да завиваме с пелена или чершафосано одеало според сезона, а след третия месец спално чувалче пак според сезона. Ако е много студено може и одеало отгоре.
Ето и леглото
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/mariana/baby/IMG_1795.JPG.html?action=gallery
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #64 -:
август 07, 2009, 14:43:22 »
Ами да, абсолютно.
На мен нямаше обаче кой да ми го каже това и първите една-две седмици го завивах дребния с олекотена. Ми той стоеше все един свит такъв и нощем се късаше да реве. Един път незнам как ми дойде на акъла да я махна тая олекотена, и го завих с една поларена пелена и ела да видиш кеф.
Цяла зима изкара с една поларена пелена и отгоре с едно по-дебело одеало, дето май пак си е пелена, ама вълнена. И така.......
Олекотена ще сложа след години сигурно, пък чувал така и не пробвах да видя как става.
Активен
Kiksi
«
Отговор #65 -:
август 07, 2009, 15:22:32 »
Това ми беше много полезно. Аз тъкмо се чудех освен олекотената колко още одеалца, пеленки - тънки, дебели и т.н. ще трябват
Олекотена има в комплекта, който сестра ми е купила, може и да я пробвам, но определено ще търся други варианти.
Чудя се само колко и какви одеалца и пелени, защото нали и за навънка ще трябват.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #66 -:
август 07, 2009, 15:28:11 »
Ми .... доста май.
Ама не се втурвай отсега да купуваш, има време, ще си прецениш на място. Олекотените ги забрави, аз имам 2бр, стоят си в гардеробите.
Пелени ще ти трябват за количката, за постелеш под беб, за завивка, тънка и дебела според зависи.
За кошарата - за завиване, като го пренасяш беб от стая в стая също, защото зимата по коридора е студено а на тях това им влияе, да си постилаш като го слагаш на дивана до тебе, щото ако или като вземе да бльоква да не ти стане гарнитурата далматинска. Та така, душа, доста са ама никога не са излишни, така че не се шашкай ако в един омент ти се окажат много.
Активен
Fenix
Професор
Идеееее пролет! :))))
«
Отговор #67 -:
август 08, 2009, 11:46:26 »
Хайде и аз да се похваля с втора покупка за нашата бебка
- вчера капарирахме креватче от тази серия, но в кафяво /не намерих снимка/. Аз нямам особен избор и ще държа дрешките в чекмеджетата, защото в нашия гардероб е абсурд-няма никакво място. Само че пак остава луфт между матрачето и чекмеджето, нищо, че матрачето не се вдига!
И, да ви питам, решетката за под матрака отделно ли взехте?
Защото моето няма решетка, комплектът включва матраче само.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #68 -:
август 08, 2009, 12:12:36 »
Fenix, страхотно е леглото, много ми харесва
! Моят матрак е на едно ниво, и не мога да ти отговоря на въпроса, но относно чекмеджетата, нашето легло има 2 големи отдолу и 3 по-тесни но дълбоки от страни - събират ми мнооого багаж и там държах всичко на Жорко, сега мисля там да държа нещата не бебето, а плотът от едната страна в кошничка държах шишета, капки, козметика и др, неща от първа необходимост. Незная как е твоето легло, но нашето може да се махнат страничните чекмеджета и става с юношески размери, но до това не стигнахме
. А и щях да забравя решетката от пред пада малко и се маха цялата, кога детето порасне достатъчно.
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #69 -:
август 08, 2009, 16:57:51 »
Фемикс, честита ви покупка! Моят мъж много ги хареса тези креватчета, но аз исках нещо по изчистено, за да ми се върже със спалнята. При нас в цената се включваше и подматрачната рамка. Матрака вече си го избираш отделно.
И ние днес направихме малки покупки - залъгалка, гребенче и четка, комплект на маникюр,такива по дребни. Бяхме в софийския Вис Виталис, но не съм очарована.
Активен
Данитка
«
Отговор #70 -:
август 08, 2009, 20:10:35 »
Момичета подарявам дрешки
Спешно !!! Повечето са за девойка,но имам и подходящи за момък
Ако някой проявява интерес нека ми пише ЛС с адрес
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #71 -:
август 10, 2009, 13:51:02 »
Здравейте момичета! Имам едно въпросче-ще ми препоръчате ли кенгурце и изобщо може ли да се ползва кенгуру за бебче, да кажем около месец голямо?! Че ми се иска на нашата хубавица да й купя, за да мога да ходя с нея до магазина поне като стане на около месече
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #72 -:
август 10, 2009, 13:53:43 »
Задържително трябва да има и легнало положение. Иначе след 4-тия месец може и да гледа навън към света.
Аз лично ти препоръчвам да си вземеш слинг.... С доста по-широко приложение е, повече кг-ми издържа и е по-удобно. Потърси в нета, има страшно ботаг избор.
Аз имам слинг и съм много доволна. Носене по сума ти време и нито гърба ми се натоварва, нито рамнете, нито кръста, страшно ми е удобен.
Активен
tonitta
«
Отговор #73 -:
август 10, 2009, 14:02:45 »
Еххх,тъкмо разглеждах такива слингове,че си харесах по разни списания,но не съм виждала по магазините.Та аз смятам да си поръчам от тези:
http://www.sling.bg/dvulicev.html
на райе с тюркоазено и войнишко зелено...ама май ще изчакам като се появи бебо,макар да нямам търпение.Тъкмо си поръчах възглавницата за кърмене и сряда-четвъртък ще ми я доставят!
Активен
Zahira
«
Отговор #74 -:
август 10, 2009, 14:02:57 »
Аз също имам желание да си взема слинг, обаче има толкова много видове, че съм меко казано раздвоена. Вие какви ползвате? Аз искам да си взема готов, тъй като едва ли ще се справя с това сама да си направя. Спряла съм се на един джинсов:
http://bebe.to/sling/goljamslingednocveten.html
, но не знам дали избора ми е добър.
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6