Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 13, 2024, 17:39:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Покупки за бебето и детето - 7 част
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Покупки за бебето и детето - 7 част (Прочетена 146139 пъти)
Kassi
Ентусиаст
Нашето съкровище, Валентин
Отг: Покупки за бебето и детето - 7 част
«
Отговор #45 -:
август 04, 2009, 22:05:09 »
Аз да ви кажа купувайте си колички или с 4 еднакви по-големина колела или с 6 или 8 съответно,аз нали имам раш на чиполино еми смених я с пег перего чентро,перфектна е стар модел е но е бижу минавам отвсякаде като танк съм и е лека няма 9 кг.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #46 -:
август 05, 2009, 11:42:25 »
Цитат на: ina_lemon в август 04, 2009, 16:08:03
Ми .... аз като цяло не съм фен на тази марка и производните и, но Росистела е навътре с инфото и дано се включи да ти каже.
Също така мисля, че имаше майчета във форума с такива, ама кои бяха????
Клео не беше ли с такава количка?
Клео
,не беше ли с такава
http://family-bg.com/prX_3082.htm?osCsid=501041c1776f926871409b48f177935
и тя,а мисля и
Росистела
бяха доволни от количката
Тони
,аз съм за триколката
,но и другата ми харесва
Активен
Kiksi
«
Отговор #47 -:
август 06, 2009, 13:22:12 »
Хайде, сега и тука да ви попитам нещо.
Едни приятели ни дадоха тяхната кошара и аз значи, реших, че ще взимам обиколници, ама ми се щеше към тях да има и същите чаршафчета. Както и да е. Кошарата е 140/70, само отпред е с решетка, та зачудих се аз как на другите страни ще се вържат тия обиколници, като няма за какво. Ама реших, че ще приспособим нещо, а и питах една приятелка и тя каза, че ги е подпряла просто нейните на другите страни на кошарата, които са без решетка.
Та вчера питах в Хиполенда за обиколници и се изумих, че от големия размер имаше комплект 4 обиколника, но без чаршафи в същия десен, а от малкия размер /120/60/ бяха само с чаршафчета, но с един обиколник - било за такава кошара, само с една решетка.
И аз ли вече съм затъпяла не знам, ама не мога да разбера - само да се предпази от решетката ли е смисъла по тази логика, нали може да се удари и в другите страни на кошарата, нищо, че са дъски?
Споделете вашия опит с обиколниците, защото на мен така и не ми стана ясно, доколко е полезно и необходимо това приспособление.
Активен
maj4eto
«
Отговор #48 -:
август 06, 2009, 13:29:42 »
Ами за обиколниците-в Германия казват че е най-добре БЕЗ! Заради вероятността от удошаване...Е и аз си купих де но го махнах просто защото забелязах че ми е нещо само като декорация
Също зная че леглото трябва да пропуска колкото се може повече въздух...И аз лично няма да спя спокойно,ако обиколника ми не е закрепен като хората а само подпрян-както са ти казали
А за това да не се одарило детето-и това мисля че е преувеличено...но това си е само мое мнение
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #49 -:
август 06, 2009, 13:34:17 »
Моето мнение за обиколниците съм споделяла неведнъж и то е точно като на Майчето - ненужна вещ, която отнема малко или много от въздуха на детето. Да - красиво е, да- сладко е като е в комплект със спалното бельо, но аз ллично друг плюс не мога да намеря.
«
Последна редакция: август 06, 2009, 13:40:45 от ina_lemon
»
Активен
Gergancheto
«
Отговор #50 -:
август 06, 2009, 13:35:41 »
Кикси
детето ще почне да се върти толкова че да се удря едва след....ммм да кажем след 3тия месец горе доло..да не кажа и по натам, нека мамите споделят. Тогава обаче започва и да хваща, да дърпа и т.н. не мисля че е разумно ониколника да е просто подпрян поради опасността от задушаване както е написала
Майчето
. Все си мисля че е по добър вариант или да се откажете от обиколниците или да намерите някакъв по стабилен начин за закрепването им
Активен
Zahira
«
Отговор #51 -:
август 06, 2009, 13:40:34 »
Кикси и аз като другите ще кажа, че е наистина красива вещ, но може преспокойно да се мине и без нея. Моето креватче е като това, което описваш -има решетка само отпред и съответно само там може да се захване обиколника - когато подматрачната рамка е вдигната на горното ниво се получава една ниша,която идеално се скрива с обиколника, но дефакто останалите 3 страни от него трябва да са просто подпряни. Тия дни ще снимам да покажа.
Активен
Kiksi
«
Отговор #52 -:
август 06, 2009, 13:51:43 »
Да, това със задушаването и на мен ми мина през ума, ама си викам, може аз да параноясвам...
Така или иначе щях да мисля начин за закрепване, но не се бях сетила, че както казва
Герганчето
в един момент почва да хваща и да дърпа, така че и вързано да е - пак няма много гаранция.
За отнемането на въздуха също не се бях замислила, мислех си, че освен да предпазва от удряне /макар че интересно ние като бебета как не сме си тряскали главите в кошарата/, създава и някакъв уют вътре в нея. Затова исках да ви разпитам за мнения, че и аз се чудих доколко си струва и има ли смисъл.
Захира
, и при нас се получава тази ниша. А ти смяташ да ползваш обиколник само, за да я скриеш ли, т.е. под решетката на матрака? А иначе не смяташ да взимаш обиколници, така ли?
Активен
Zahira
«
Отговор #53 -:
август 06, 2009, 14:03:10 »
Кикси
аз си купих предварително обиколника преди да е дошло креватчето и съответно въобще не се замислих, нито, че няма да има къде да се захване, нито, че ще се образува такава ниша от която ще се виждат примерно дрешките в чекмеджето. След малко ще снимам да ти покажа какво се получава.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #54 -:
август 06, 2009, 14:07:29 »
Защо не си купите закачалки за кърпи
подобни
на тези
и не закачите обиколниците за тях
Активен
Kiksi
«
Отговор #55 -:
август 06, 2009, 14:12:36 »
Благодаря, мисче, за идеята, ама да не са от тия вакуумните, че като се сетя как лесно падат, трябва с не знам какво да ги залепя от страх да не паднат и да не вземе да ги глътне. А, сигурно ще пропусна да се вкарам в още една параноя
, но все пак благодаря за идеята.
Активен
Zahira
«
Отговор #56 -:
август 06, 2009, 14:22:10 »
Ето Кикси как изглежда:
«
Последна редакция: август 06, 2009, 17:04:45 от gucci
»
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #57 -:
август 06, 2009, 21:47:56 »
Вики, много е красиво леглото !
Аз пък от една седмица обикалям да взема красив комплект с обиколници и след като пречетох последните постове сега се отказвам. Нашето легло е с матрак ниско долу т.е. ако ги сложа ще го обиколя цялото, но това наистина ще спре въздуха на детето, а пък ако вземе да се роди в августувските жеги, ще има нужда от свеж въздух.
Активен
tonitta
«
Отговор #58 -:
август 07, 2009, 08:09:12 »
Zahira
много хубаво изглежда легълцето с обиколниците и с тези цветя отстрани :bravo:Аз пък смятам да си взема обиколници пък ще преценявам дали и как да ги използвам,че нашата кошара ще е изцяло с решетки...
Искам да ви попитам някой ползвал ли е или кувал ли си е от тези възглавници за кърмене:
http://spelta.biz/mothers_moon.php
http://spelta.biz/mothers_hose.php
представиха ни ги на лекцията по кърмене и дори една мама демонстрира с бебчето си как става и много ми харесаха,а и са удобни.Смятам да си поръчам,но се колебая коя от двете...Голямата може да се използва за повече неща,но пък заема повече място,а и при пътуване ще е трудна за транспортиране.
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
хубавото винаги предстои ...
«
Отговор #59 -:
август 07, 2009, 09:30:02 »
По отношение на обиколниците - нашето креватче е отвсякъде с решетки и сме го сложили почти в средата на стаята. Сложила съм обиколници на буквата Г - откъм главата и откъм вратата, защото малко или много става течение, а така хем му пази завет от едната страна (особено нощно време, когато отварям всички балконски врати), хем влиза от другата страна достатъчно свеж въздух. На нас определено са ни нужни, не само поради това което написах, но и сме супер буйни - може да спим, но дупето и крачетата само шават и най -редовно се събуждам нощно време от трясък на главичката в решетката откъм спалнята
А иначе за нишата, която се получава, когато матрачето на 1 или 2 ниво, си поръчах набор от плътните завеси на стаята, нанизан в кръг на ластици. ето това имам предвид (тук креватчето още не си е на мястото и приставката с джобчетата, всъщност е откъм крачетата)
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/Harmonia/bebe/106.JPG.html?action=gallery
А между другото - на мен това чекмедже под креватчето ми е супер излишно, защото събира безобразно много прах, въпреки че е покрито отвсякъде. И така и не посмях да му сложа там дрешките. Понякога само складирам пакетите с памперси преди да ги отворя.
Така че , обиколниците са необходими, но зависи от случая - ако креватчето беше само с решетка от пред - едва ли щях да взема
Тони
, аз имах малката възглавница и бях безкрайно доволна от нея! Мисля, че няма да съжаляваш ако си я вземеш!
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30