Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 22:06:47
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища - октомври, ноември, декемвр
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
21
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища - октомври, ноември, декемвр (Прочетена 102544 пъти)
-Ади-
Професор
Отг: Очакваме нашите съкровища - октомври, ноември, дек
«
Отговор #45 -:
август 04, 2009, 08:17:03 »
Да ви попитам какво ползвате за предпазване от комарите в тези жеги?Аз от един месец ползвам Raid течност и едва днес прочетох ,че не се препоръчва при бременни и какво да правим да оставяме да ни хапят по цяла вечер ли?
Направо вече ужас постоянно някой ти вкарва някакви депресии отвсякъде да не можеш да се порадваш както трябва на бременността си!
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #46 -:
август 04, 2009, 09:37:26 »
Ади
ние също ползваме райд, само , че на таблетки и е доста ефикасен , но да си призная изобщо не съм прочела дали може да се ползва при бременност. Може да отидеш да в някой магазин и да прочетеш. Те нали и ароматизаторите не се препоръчват , може би течния райд - заради изпаренията.
Активен
elf
Ентусиаст
«
Отговор #47 -:
август 04, 2009, 09:42:57 »
Здравейте мамчета
Ние вчера бяхме на феталната морфология и докторката ни успокои, че за сега с нашата мома всичко е наред. Вече тежи 1406 кг и каза, че се движим с еднна седмичка назад
В събота сме пак на прегледд и тогава ще ми насрочват час за кръвни проби и антитела ... нали се оказа, че аз съм с отрицателна кръвна група
Иначе тези дни жегата направо ме уморява много, боли ме главата, крачетата ми стават направо слонски, а и тези болки и изтръпването в пръстите на ръцете и китките направо ме съсипват. Надявам се това леко разхлаждане да дойде наистина.
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #48 -:
август 04, 2009, 16:46:51 »
Ади
, уф, дано да не е толкова фатално, защото аз почти цяло лято си откарах с течен Райд
и няма и да го спирам, то може да откачи човек иначе. Даже няколко пъти и с Autan се мазах навънка, въобще не се замислих става ли за бременни, ама и на мен ми писна да се вкарвам във филми само от приказките на хората.
То ако е въпроса, по една шепа лекарства пия, на някои от които пише, че не стават за бременни, та от Райда да се шашкам, няма да стане.
То като гледам колко е икономичен този Райд, едва ли толкова много изпарения отделя, според мен ако човек усети да му става лошо, може тогава да се усъмни, че пречи.
elf
, дано скоро се почувстваш по-добре.
«
Последна редакция: август 04, 2009, 19:51:17 от Kiksi
»
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Никога не е късно да постъпиш правилно!!!
«
Отговор #49 -:
август 04, 2009, 18:10:39 »
Днес бях на док, за сега всичко е ок с бебока ни, но се криеше и не разбрахме мома ли ще или момък, по скоро към мома клонеше доктора ама нищо не се знае. Каза че всичко е ок, движи си се според седмиците и е в норма. Трябва сега да си направя Васерман, хепатит Б и кръвната група още не съм си направила, та мисля това да ми е следващата задача. А относно Райда и аз си включвам понякога, а и с Аутан се мажа понякоа, ами то не се издържа, надявам се наистина да не е проблем.
Айде целувки на всички от нас.
Активен
-Ади-
Професор
«
Отговор #50 -:
август 05, 2009, 16:53:02 »
Цитат на: Kiksi в август 04, 2009, 16:46:51
Ади
, ........., ама и на мен ми писна да се вкарвам във филми само от приказките на хората.
Да бе,Кикси,направо вече ако още някой ми каже нещо такова имам чувството,че ще се разкрещя
,то не беше,че излагането на слънце може да увреди зрението на нероденото бебе,не беше и не стой на климатик нещо си за филтрите,другите пък недей да стоиш на топло,трети пък за Райда и вече направо ми омръзна от филми!Значи вкъщи не трябва да стоя на топло,но не трябва да стоя и на климатик(не знам как е при теб,но вкъщи температурата следобед стига до 30 гр.),също така не е хубаво да ме хапят комарите,но не е и хубаво да ползвам Райд!
А пък мога ли за всяка глупост да звъня и да занимавам АГ-то си?
П.П.Относно Raid-a намерих изказване на доктор,който казва,че след 3-ти месец изобщо не може да накриви шапката на бебето!
«
Последна редакция: август 05, 2009, 16:55:08 от -Ади-
»
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #51 -:
август 05, 2009, 21:49:00 »
Относно филмите-ще умрете смях, вчера чух нещо уникално-от фолиевата киселна се дебелеело и тази мълва се носи ужасно бързо от разни кухи лейки и после направо ме е страх да си помисля как суетните мами ще си правят пас за пиенето на киселината с риск
от надебеляване
Активен
Kiksi
«
Отговор #52 -:
август 06, 2009, 08:54:49 »
Е, не това вече е върхът, тя Стаси пита в клуба на бебеправещите нещо по този въпрос, явно мълвата вече сериозно се е разпространила.
Ама 100 процента ще се намерят жени, които няма да я пият, за да не "надебелят", без да осъзнават каква глупост правят.
По този повод се сещам за мита, че от витамините се дебелеело (понеже нали и фолиевата киселина е витамин и сигурно там са дълбоките корени на новия "филм") - те не съдържат калории, как ще се дебелее
Е, ако на някой му повишава апетита приема на витамини, съм съгласна, но и това не е универсално, то си е до организъм. На мен примерно не ми вляят така.
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #53 -:
август 07, 2009, 13:40:09 »
Май половината мами се изгубиха
. Дано да са напочивка и да нямат време да влизт в темичката
.
Тази сутрин ако знаете как се изненадах - в Казанлък валеше и малко хладничко беше - аз решавам да облека 1 дънки , който си ги купих преди 2 месеца доста широчки и се оказа , че не мога да се мушна спокойно в тях
и после се ърдя майка ми като ми казва , че съм дебеланка.
А моя мъник ако знаете как упорито и силно рита още от сега, направо се чудя как ще я караме по - нататък.
Може ли и за мен едно
на първа страничка? БЛАГОДАРЯ !!!
Активен
rosibosi
Регистриран
«
Отговор #54 -:
август 08, 2009, 08:27:18 »
Здравейте на всички мами! Ние ще си имаме момиченце според 4 D, което направихме миналата седмица. Много се радвам!!
Аз бих се зарадвала на всякакъв пол както всяка една от вас, стига да е живо и здраво бебчето.Само, че след тази консултация ми възникнаха няколко въпроса. бих се радвала, ако някой по-компетентен или по-запознат ми помогне.4D го направих в 19 седмица, почти 20 на 31.07, извикаха ме на преглед на 28.08, но само при акушерката. Лекарката ми ми каза, че при нея няма нужда да ходя
. Честно казано аз съм малко притеснена. Наистина чувствам се добре оплаквания почти нямам, като изключим болежки тък-там, но... Аз се отказах да ходя на консултация по здравна каса, само за да съм сигурна, че ми се обръща достатъчно внимание. Чакам с часове пред кабинета на лекарката, за да съм сигурна че ходя при добър специалист, а накрая излиза, че няма нужда да ходя при нея
. Да ви кажа, предполагам, че и при вас е така все се притеснявам всичко ли е наред с бебка, добре ли се чувства, добре лии е вътре, а като прибавим, че още не я усещам да рита съвсем се побърквам.И накрая се оказа, че мога да мина само с акушерката. Незнам, може и да прекалявам, но давам не малко пари, за да съм спокойна, а сега даже съм по притеснена. Два месеца няма да разбера какво се случва с бебето ми.... съжалявам за дългия пост, но съм много разстроена. А при вас как е ? Моята история се случва въвъ Варна
Активен
Kiksi
«
Отговор #55 -:
август 08, 2009, 08:54:09 »
rosibosi
, честита
новина първо!
Тъпо е наистина това, което ти се случва, аз такова разочарование изпитах през първите три месеца, когато след един месец отидох на преглед с нагласата за видеозон и тя ми каза, че нямало смисъл толкова често, знам ли може и така да е. Така ми се събраха близо 2 месеца без да е видяно бебчето и ми беше много кофти. После вече претръпнах, защото толкова пъти го гледахме като лежах два пъти в болница, че изрично й казвах на моята лекарка, че скоро е гледано и не държа на видеозона.
Както и да е, не се шашкай толкова. Знам, че искаш да се успокоиш, но след като толкова скоро си правила 4Д или по-точно предполагам, че е било фетална морфология, то всичко важно се е видяло, не може да стане кой знае какво, успокой се само.
Ти се ядосваш за това сега, а представяш ли си какво им е на тези съфорумки, които живеят в чужбина - в някои страни като Швеция например прегледите са почти изцяло поети от акушерки, с доктор бременните почти не се виждат, а видеозоните са супер малко - 2-3 на брой за цяла бременност и май я няма опцията - искам повече и ще си платя?
Представи си на тях колко притеснено им става като четат как ние тук си правим по хиляда изследвания, всеки месец гледат бебчетата ни на видеозон, постоянно се консултираме с лекари, а при тях такова нещо няма.
Но напълно те разбирам и аз бих била много разочарована, защото все пак в България ситуацията е друга и ти си решаваш при кой да ходиш и колко да си плащаш и накаря да излиза, че не е имало смисъл. Според мен проблемът е, че ти сигурно си избрала да ходиш при някое светило, а те обикновено са затрупани от работа и накрая претупват малко пациентите, защото не могат да смогнат и в крайна сметка се оказва, че не е имало смисъл да ходиш при тях.
Така че и аз на твое място бих била бясна.
А за бебата не се притеснявай - добре ще е, аз съм пример за много късно усещане на бебето - май бях минала 26 г.с., а може и повече да е било, преди това само едно лекичко като пробождане съм усещала, но същинските движения ги усетих много късно в сравнение с другите. Имам спомен, че бях влязла в 6-тия месец, така че не се притеснявай - това в никакъв случай не е повод за тревога!
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #56 -:
август 08, 2009, 12:36:09 »
rosibosi
честита розова бебка!!!
Знаеш ли аз ходя със ЗК и на частно. И да ти кажа така ме посъветваха, защото има изследвания които ми се плащат от здравната каса и няма смисъл да си ги плащам. Така ми се получава , че ходя 2 пъти в месеца да гледам бебко.
Като ходих при частната / аз също чакам доста - около 2 часа докато вляза / стоях 1/2 час вътре.. Всичко ми обясни. Казами за изследванията кое закакво е / бях ги извадила на ксерокс / . Казах й , че ще ходя края на август на море и тя каза, че ще се видим преди морето - това прави 22 дена след прегледа.
Незнам защо така е постъпила с теб твоята док , но ти защо не я пит дали нетрябва да отидеш по - рано.
Не е късно да отидеш и при док със ЗК - нищо не губиш , нпротив , за мен няма по- хубаво нещо от това да отида и да видя бебока и да ми кажат , че всичко е наред. На частно пак може да си ходиш, а ако мислиш , че е ти обръща достатъчно внимание винаги може да отидеш при друг.
Но не се разтройвай , мисли за бебка. Много гушки и целувки. Айде усмихни се миличка
Активен
Данитка
«
Отговор #57 -:
август 08, 2009, 20:08:46 »
Момичета подарявам дрешки
Спешно !!! Повечето са за девойка,но имам и подходящи за момък
Ако някой проявява интерес нека ми пише ЛС с адрес
Подходящи за вашите бебчовци октомврийчета,ноемврийчета и декемврийчета
Активен
rosibosi
Регистриран
«
Отговор #58 -:
август 09, 2009, 08:13:25 »
Благодаря на всички за успокоителните думи
. Не ходя по ЗК, защото в абонамента ми в Майчин дом-Варна, така или иначе влизат тези изследвания. няма смисъл да ги правя на две места, а още повече, че е доста стресово за мен да ми вземат кръв
. Но аз си записах час и за лекарката ми, все пак до тогава/27.08/ може да имам въпрос
. Мисля, че доста от бъдещите мами ходят на повече от едно място на преглед. Аз сега имам желание да отида при д-р Давидков, много го препоръчват, а и за още едно мнение все пак. Исках да ви попитам пиете ли витамини и какви. Аз пия Центрум матерна, но малко ми се гади, чудя се дали има общо с тях.Чета, че момичетата се оплакват от напълняване, при мен няма такова нещо.
Активен
Mila_
Професор
«
Отговор #59 -:
август 09, 2009, 09:55:20 »
rosibosi
на мен доки ми обясни, че ми се гади от желязото в матерната, но това премина беше само първата седмица. Сега ги пия вечер преди лягане и нямам оплаквания:)
И аз ходя на две места и сега в понеделник ми съвпадат двата прегледа ( заради отпуските) и вече нямам търпение отново да видя бебчо
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
21