Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 12:30:55
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 5
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
12
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 5 (Прочетена 65041 пъти)
tonitta
Заслужил майстор на спорта
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември!
«
Отговор #75 -:
август 05, 2009, 12:30:40 »
Ох момичета да ви се оплача имахем заметресение и то много силно и доста се уплаших :'(Направо такова друсане,падане на предмети,кучето се разлая....и после не ме питайте как съм отишла на зъболекар :girl_impossible:Ама поне ми оправиха зъба(само 1 пломба,която беше паднала) и ме зарадваха,че нямам друго за правене и че имам хубави венци,особено за бременна :danceg:Но с това земетресение сега ме е страх да не повтори
Активен
Kiksi
«
Отговор #76 -:
август 05, 2009, 12:52:36 »
Тони, миличката, сигурно е било много страшно. Дано да си се успокоила вече, Милизандра каза, че и в Бургас се усетило силно, пък аз нищо не съм усетила
, хем сме на 6-тия етаж.
за зъбите!
Ночко, благодаря за хубавите пожелания!
Активен
Ивче
Сватбар
«
Отговор #77 -:
август 05, 2009, 14:15:11 »
Здравейте и от нас мами и бебоци
!
Ние сме добре и не усетихме земетресението, ама бяхме на разходка и може би за това.
Аз също имах болки между краката,ама за моя радост само 2-3 дни
но наистина са доста неприятни.
Кикси
, подаръкът ти за годишнината е страхотен
как само си се сетила,браво
Активен
Kiksi
«
Отговор #78 -:
август 05, 2009, 14:18:04 »
Благодаря,
Ивче
!
Вие скоро нали също имате годишнина, можеш да се възползваш от идеята
, да се надяваме, че бебка ще си почака термина, за да се получи идеята.
Активен
Ивче
Сватбар
«
Отговор #79 -:
август 05, 2009, 14:46:06 »
Кикси
, и на мен това ми мина през акъла и като отидем на лекар на 13август, в зависимост от това какво каже доктора и дали бебка се е обърнала, може да се възползвам от идеята ти.
Активен
Fenix
Професор
Идеееее пролет! :))))
«
Отговор #80 -:
август 06, 2009, 08:24:21 »
Здравейте, момичета, и от мен!
Тони
, вчера като чух за земетресението, първо за теб се сетих, честно казано
И си много сладка на снимките
, а аз пък не съм се снимала от сума време.
Аз вчера свърших доста работа- ходих до лекаря ми, който казва, че ще продължаваме да се виждаме през 2 седмици, а аз защо съм с убеждението, че вече трябва да се срещаме всяка седмица?
Той изобщо няма подобни намерения.
Ходих и да гледам кошарки, май днес ще капарираме вече, да не я мисля. Само дето и за скрин ще трябва да обикаляме. И след 15-ти започвам голямото пазаруване- като стана това с болницата, милото е още по-категоричен-не, като влезеш в 9-ти месец, чак тогава ще купуваме!
А за диагнозите ми-нищо! Пия Магнерич и това е. В болницата ми даваха Но-шпа, незнайно защо! Да ми бъдела спокойна матката
Всички изследвания не само в норма, но в перфектни граници
За инфо на
Darling
- относно хемоглобина- след пиенето на Ферофолгама-та вече ми е 122 хемоглобина!
Ииии последна хвалба- с милото вече постигнахме консенсус за името на бебка, нааааай-накрая!
Активен
Kiksi
«
Отговор #81 -:
август 06, 2009, 08:43:43 »
Fenix
, ти направо "уби рибата" с този хемоглобин
И аз ще изследвам желязо тези дни да не би по някакво чудо да ми е паднало или пък пак да се е вдигнало и полекичка почвам да си увеличавам дозата на фолиевата киселина на своя глава, дано мине 90 тоя моя хемоглобин.
А не ти ли установиха къде е причината да вдигаш кръвно?
,
че изследванията са ти перфектни. Моето кръвно също съм го вдигала инцидентно и докато лежах в болницата беше нормално, не както като ме приеха, но кардиологът ми изписа ниски дози Допегит за профилактика, защото каза, че с този проблем в бъбреците - задържането на урина, е много вероятно пак да вдигна кръвно. Нефроложката беше на същото мнение.
за името на бебка, ние също постигнахме "консенсус" - спряхме се на три варианта, което е голям напредък
. А за покупките - аз вече почнах плахичко да купувам някои дребни неща, кошара ни дадоха едни приятели и тя така и така е тупната от 20 дена вкъщи.
Аз пък разсъждавам точно обратното на твоя мъж - след цяла бременност притеснения, лежане по болници, страхове, проблеми и не знам още какво, точно на края реших, че няма да се поддавам на суеверия и ще се настроя на положителна вълна, затова не мисля да чакам с покупките, пък и знам ли, мога да родя и в началото на 9-тия месец - има индикации с тази моята околоплодна вода над нормата.
Активен
bandidi
Професор
«
Отговор #82 -:
август 06, 2009, 13:48:16 »
Здравейте момичета! И аз като Нора Ви пожелавам леко да мине времето до раждането, настройте се положително и си почивайте повечко в тези жеги. В началото на деветия месец и аз усещах, че тазът се разширява и усещах подобно на упъване от вътрешната част на бедрата. След раждането усещан обратния процес
Всичко си идва на мястото. Успех на всички и не забравяйте да се отчитате тук
Активен
_MuMeTo_
Сватбар
Ако имаш мечта , позволи и да се сбъдне!!!
«
Отговор #83 -:
август 06, 2009, 13:55:47 »
Здравейте момичета и аз да се отчетта, Днес ходихме с милото при лекарката , при която мисля да ражам. За щастие с бебчо всичко е ок само проблема е , че е огромно бебе
и по принцип съм в 32 седмица, а то отговаря на 35 и ми каза задължително трябва да е секцио, а аз така исках нормално :'(поплаках си малко , ама няма как ще е секцио щом казва доки. Хич не обичам да лежа и да ме боли дълго време нещо препочитам да ме заболи и да ми мине след ден два а сега ще ме боли дълго време поне така си мисля, сега трябва да се запозная по обстойно със този вариянт.
Иначе бебчо бил застанал добре, тежи 2кг и 700
,което е супер много за тези седмици даже доки незнае дали ще устискам до датана определна за секциото и сега съм достра притеснена даже още не съм си взема и 45 дневният болничен.
Та това от нас . Иначе се чувствам вече доста изморенаа от тези килограми немога много да ходя на разходки заболява ме веднага кръста, а като се завъртам в леглото направо е супер голяма мъка, и вече нямам никакви сандалки , които да ми стават и моите крачета са като на слонче ама от големите
.
А май мъжете са по суеверни от нас жените, и моят мъж не ми дава да пазаря за бебчо , а аз се притеснявам, че може и да ни изненада неподготвени. За сега съм купила едно боди и шапка, а колкон еща остават….
Усмихнат и хладък ден ви пожелавам
Активен
Kiksi
«
Отговор #84 -:
август 06, 2009, 14:03:31 »
Ами, Миме, то и нашето в 29-та седмица вървеше с три седмици напред, ама последно само с 10 дни избързва от прегледа миналата семица, но дори и преди това никой не ми е казал за секцио.
Аз затова не виждам защо толкова избързват да ти насрочват секцио, все пак може да се изчакат още две-три седмици да се види, може да спре да наддава толкова много. И моето е голямо бебе, не се шашкай, а и ехографите знаеш, че понякога дават отклонения.
Значи след като се видя, че върви с 3 седмици напред нашата бебка и е доста на тегло, започнах да внимавам с яденето /ограничаваш сладко, тесто и т.н./ и да пия лекарства и нещата горе-долу се нормализираха - ето сега само с 10 дни напред върви.
Обикновено по-голямото бебе е признак или за гестационен диабет или за инсулинова резистентност (както в моя случай) и трябва да се изследват тези неща и да се вземат съответните мерки, а не да се насрочва веднага секцио.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #85 -:
август 06, 2009, 14:06:03 »
И мен ме учуди това за секциото толкова рано, ама както и да е, те си знаят. Но голямо бебе да е равно на секцио може да се срещне само тук - по нашите географски ширини.
Активен
Kiksi
«
Отговор #86 -:
август 06, 2009, 14:09:55 »
Цитат на: ina_lemon в август 06, 2009, 14:06:03
И мен ме учуди това за секциото толкова рано, ама както и да е, те си знаят. Но голямо бебе да е равно на секцио може да се срещне само тук - по нашите географски ширини.
Да, и аз така си мисля. Защото секциото го обърнаха на бизнес.
Тя моята лекарка отдавна ми говори, че ако било по-голямо, можело да се наложи секцио /тя не с користна цел предполагам, защото не работи в болницата/, ама в София хората ми казаха какво да изследвам и какви мерки да взема, защото обикновено като е по-голямо има някаква причина и добре, че ги послушах.
Активен
_MuMeTo_
Сватбар
Ако имаш мечта , позволи и да се сбъдне!!!
«
Отговор #87 -:
август 06, 2009, 14:31:19 »
Лекарката ми каза, че е хубаво да е секцио , където и да раждам , че да не се мъча дълго време, защото съм била хем нисичка хем с голям корем каза ,ми че те мойте килограми са само корем. още не сме решили окончателно ама тя така ме наплаши какво може да стане, че сигурно ми излязаха бели коси, а милото е категоричен ,че трябва да е секцио да сме спокойни всички....
Иначе и тя ми каза да изследвам кръвната захар, ще направя изледване другата седмица да видим как ще са нещата.
Имаме още една среща другият месец с нея преди да определим нещата за секциото. Надявам се да са добри тогава.
усмивки
«
Последна редакция: август 06, 2009, 14:33:40 от _MuMeTo_
»
Активен
Kiksi
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли, Август и Септември!
«
Отговор #88 -:
август 06, 2009, 14:46:27 »
Миме, моят съвет е не просто да си изследваш кръвната захар на гладно, а да си направиш обременяване с глюкоза - три пъти ти вземат кръв за два часа от пръста, след като си пила глюкоза.
Хубаво е и имунореактивен инсулин да пуснеш, ама първо, че не се поема от касата, а е скъпичко второ в края на бременността вече няма много-много за кога.
Най-добре си изследвай захарта чрез ОГТТ /обременяване с глюкоза/ или кръвнозахарен профил си направи /дето ти вземат кръв три пъти на ден/. Казвам ти го, защото при мен захарта на гладно винаги е в норма, но се оказа, че след обременяване с глюкоза не е точно така, за инсулина пък да не говорим. Та понеже на гладно е ок, кой да си помисли, че има проблем. Добре, че Марков освен, че видя, че съм с повече околоплодна вода, реши и да потърси причината за това състояние и я открихме, макар и късно.
А дотогава, не знам, дали ти казаха, но пази диетка - без сладко, тесто, плодовете малко по-ограничено /аз това последното не мога да го спазвам много/. Понякога и така се поправят нещата, без лекарства, но при мен диетата не помогна особено, сигурно защото прегрешавах някой път.
Успех и дано ти се размине, но ако ще си по-спокойна със секцио - няма какво да се чудиш.
Активен
tonitta
«
Отговор #89 -:
август 06, 2009, 14:55:31 »
Ех
Миме
....жалко,че с теб се потвърждава това за тази болница,в която всъщност и аз ще раждам.Ти при коя лекарка беше?Моята и дума не е обелила за секцио,а и ние предния път й казахме,че искаме естествено и тя каза,че няма проблем,но всичките ми познати ме убеждаваха да не раждам там,защото убеждавали всички за секцио-хем по-скъпо,хем по-удобно за лекарите.Даже вчера една позната ме ядоса с въпроса "Вече започнаха ли да те навиват за секцио?" :angry:Но като те чета май ще излезе нещо вярно...Малко ме съмнява вашия бебо да е с кило по-голямо от нашия...Бих те посъветвала да се консултираш и с друг лекар като не му казваш какво ти е казала твоята,а и нито ръста,нито килограмите наистина са решаващи за секциото.Моята свекърва е 1.50 и е родила 2 бебета по над 4 кг....Все пак,ако се потвърди,че бебо ще е много едър естествено избора си е твой, ама малко се ядосах с това плашене и налагане на секциото..Като вземат да ти наговорят едни ужасии,а после казват "ами те сами искаха секцио"
П.С:Вчера на лекцията по кърмене в същата болница разгледахме родилното и разпитах всичко за раждането и акушерките бяха много мили и казаха,че възможно най-бързо след раждането слагат бебето на гърда и много помагали за нормалното протичане на кърменето.В петък официално връчили сертификат "Приятел на бебето" на болницата.
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...