Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 29, 2024, 11:26:22
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В ПАЗАРДЖИК - част 2
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В ПАЗАРДЖИК - част 2 (Прочетена 187950 пъти)
mery_bery
Сватбар
Отг: СВАТБА В ПАЗАРДЖИК - част 2
«
Отговор #390 -:
март 13, 2012, 10:09:25 »
Качих снимчици-мога официално да се похваля с новите сватбени покани-започнахме вчера раздаването и всички много ни се радват:)
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967
dream on....
«
Отговор #391 -:
март 13, 2012, 10:36:23 »
сладурковци.В кой ресторант ще бъдете? и кога ви е датата?
Активен
mery_bery
Сватбар
«
Отговор #392 -:
март 13, 2012, 11:00:54 »
Избрахме си Родопското ханче-лятната градина,на 17.06-ще е Великият сватбен ден
«
Последна редакция: март 13, 2012, 11:05:41 от mery_bery
»
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
dream on....
«
Отговор #393 -:
март 13, 2012, 11:20:40 »
Браво,ходила съм веднъж там,мн приятно.Ние бяхме във Фазанарията
Активен
sweetdani
Регистриран
«
Отговор #394 -:
март 13, 2012, 16:41:38 »
Здравейте, момичета! Не съм сигурна, че тук е правилното място и се извинявам, ако съм объркала темата, но ще питам.
Интересува ме колко парички ви излезе сватбата в Пазарджик: цялата подготовка, всичко.
Активен
La_Fleur
Сватбар
«
Отговор #395 -:
март 13, 2012, 22:31:13 »
mery_bery
, и аз съм много взискателна на тема грим
, затова и те посъветвах да внимаваш при избора и добре да разпиташ с какво се работи, защото има "гримьорки", които работят с руж за по няколко лева и със спирали шир употреба или само с няколко цвята сенки, но по-лошото е, че нямат и умения да те гримират така, че да изпъкнат хубавите ти страни, да ти предложат нещо нежно, но по-разчупено или да те направят различна от ежедневието ти. По-добре плати на няколко за пробен грим, отколкото в сватбения си ден да си разочарована. Поканите ви са много хубави
и ние бяхме заложили на класическото бяло не само за тях, но и за всичко останало. За "Родопско ханче" - била съм на сватба там, приятно е, а пък дори нямаше никаква украса, единственият минус беше, че постоянно мъжете от масата трябваше да стават и да издирват наливните вина, защото персоналът не ни обслужваше в тази насока.
sweetdani
, тук можеш да си зададеш въпроса, но отговори можеш да получиш много различни;), защото бюджетът на една сватба зависи от теб самата (плюс половинката ти и родителските тела), т.е. зависи от това колко сте склонни да платите вие. Може да направите сватба за 5 хиляди, може за 15 хиляди, може за 50 хиляди лева. Нашата мисля струваше около 7500 лева, не сме се лишавали, но и не сме разхищавали средства. Аз съм на мнение, че дали ще си с рокля от 500 или от 1500 лева няма никакво значение за начина, по който ще се чувстваш, защото това е твоят ден и всички ще се радват на теб (вас) и ти ще си специална
. Въпрос на гледна точка. Ако искаш да ти кажа по-конкретно кое точно колко струваше пиши пак - пазя си сметките още.
Активен
sweetdani
Регистриран
«
Отговор #396 -:
март 14, 2012, 08:42:48 »
Цитат
Публикувана от: La_Fleur
sweetdani , тук можеш да си зададеш въпроса, но отговори можеш да получиш много различни;), защото бюджетът на една сватба зависи от теб самата (плюс половинката ти и родителските тела), т.е. зависи от това колко сте склонни да платите вие. Може да направите сватба за 5 хиляди, може за 15 хиляди, може за 50 хиляди лева. Нашата мисля струваше около 7500 лева, не сме се лишавали, но и не сме разхищавали средства. Аз съм на мнение, че дали ще си с рокля от 500 или от 1500 лева няма никакво значение за начина, по който ще се чувстваш, защото това е твоят ден и всички ще се радват на теб (вас) и ти ще си специална . Въпрос на гледна точка. Ако искаш да ти кажа по-конкретно кое точно колко струваше пиши пак - пазя си сметките още.
Съгласна съм с тебе
Интересувам се по-специално за цените в ритуалната зала, църквата, ресторантите в които сте били. Тези неща, от които не може да се спести
Аз също смятам, че няма голямо значение за цената на роклята, защото след този Ден нейното място ще е в гардероба и освен, ако не се продаде, никой няма да я носи повече
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
dream on....
«
Отговор #397 -:
март 14, 2012, 09:04:26 »
Ние платихме 70лв за ритуалната,после бяха намалили цената на половина.В църквата беше 120лв.Куверта ни беше 24лв и беше отупано със всякакви неща(без допълнителните безалкохолни и др),но всичко зависи и от това какво ти искаш
Активен
mery_bery
Сватбар
«
Отговор #398 -:
март 14, 2012, 09:28:23 »
La_Fleur
*THUMBS*на всяка цена ще ходя и на пробни гримове ,и на пробни прически-сега издирвам хората ,които ще ми вдъхнат повече професионализъм и отношение -то това е основното:)
За Ханчето, ние сме се рабрали,че висчко ще е по масите хората спокойно да си се обслужват -много ми харесва там храната ,а и градината им е страхотна,обстановката е по-различна от традиционните ресторанти,на мен това ми допадна най-вече, държа всичко да си е натурално- без чаршафи по столовете
-и темподобни неща:)-мерси за инфото:)
sweetdan
наистина вече цената в ритуалната зала е по -евтина-41.5лв,и с основание, защото доста ми се вижда занемарена-ама какво да се прави-има много неща за оправяне там,явно някой:)
Църквата е 120 лв,и вече ресторантите както се договорите ,зависи и от менюто -всичко е строго индивидуално май:)
Ходих миналата година до Асеновград-бях страшно разочарована от моделите и цените ,които видях там :no:елементарни(тотална липса на хубави материи) и еднакви модели(а и досадни продавачки-все зор дават-ама аз ще ги оправя-много "ги обичам такива"),на цени от 360лв ( най-евтиното видях) до 700лв-като най-скъпо май
как ще си избирам рокля -незнам (успокоявам се ,че само минах по главния булевард-надявам се на още магазинчета,които да ме изненадат:)Иначе там всичко си има-не случайно е меката на роклите,от пиле -мляко:)Пак ще организирам една разходка до там и веднага ще пиша
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
dream on....
«
Отговор #399 -:
март 14, 2012, 10:36:04 »
Аз моята рокля си я взех от София,фирмата беше Асеновградска,но за тук предлагаха най търпими цени.За мен беше ужас като видях цените на роклите.Да дадеш 1500лв за рокля,според мен е убийствено,но всеки сам си преценява.Не си мислете ,че съм си избирала роклята според цената,напротив,като я видях ми грабна сърцето.Тя беше и водеща при определяне на цветовата гама на цялата сватба.Смятам,че се получи страхотно.
Активен
La_Fleur
Сватбар
«
Отговор #400 -:
март 14, 2012, 11:25:44 »
Хайде, изрових тефтера със сватбените сметки
и ще нахвърлям нашите разходи, които са актуални и към момента, защото сватбата ни беше преди няколко месеца.
Такса в ЕСГРАОН за граждански брак + такса за Ритуална зала
- 81 лв.
Такса за църква
- 120 лв.
Фото, видео
- 500/600 лв.
DJ и водещ
- мисля, че ни струваха ок. 350 лв. до полунощ, доплатихме за нещо като фойерверки на първия сватбен танц и за всеки час след 24.00 ч. по 50 лв.
Рокля, було
- 420 лв. от Асеновград (вярно, пълно е с кич и претрупани модели, неумело копирани от известни дизайнери, но аз търсех нещо нежно, семпло и леко според моите представи и съответно цената се оказа изненадващо евтина, та с повече обикаляне може да се намери и нещо по вкуса ви)
От там също взех:
Свещи
- 10 лв. и украса за свещи - ок. 12 лв.
Украсено шампанско
- 22 лв.
Украса за чаши за шампанско
- ок. 12 лв.
Бутониери за младоженец и кумове
- ок. 8 лв.
Торта 5-етажна
(мисля, че беше 150 парчета) - 170 лв. от цеха на Лиляна Вацева с доставка от тях в сватбения ден (оставя се и 50 лв. капаро за стойка и фигурка, които си взимаш, след като им върнеш нещата)
Покани
( мисля, че бяха около 60-70 бр., не си спомням точно) - 78 лв. без печат, той ни беше подарък
Чаши за шампанско
- 40 лв., бокал за вино - 25 лв., букет за хвърляне - 10 лв., обувки за мен - 60 лв., чанта за мен - 32 лв. ( поръчах я в комплект с обувките, много нежни и мога да ги нося и след сватбата, ама голям зор беше да намеря нещо затворено, да не е остро отпред и да не е с висок ток), болеро ( пак по поръчка ми го шиха), че беше есен - 42 лв. , бутониери за най-близките гости/роднини и карфички - ок. 20 лв. - всички тези неща ги взех от магазин "Менделсон" в града, защото в Асеновград цените на някои от тях ми се видяха неоправдано надути. Чрез същия магазин поръчахме костюм, риза и вратовръзка на младоженеца - българско производство, щяхме да ходим до Пловдив, но случайно и тук намерихме каквото търсим като цвят, плат и модел, защото и младоженецът не искаше да е с нещо лъскаво (каквито са обикновено по витрините
) и то на много по-изгодна цена, заедно с колан, ръкавели и игла за врътовръзката. Много бях доволна от собственичката за цялото съдействие и спазените срокове, ако някой се интересува от модели на смолянската фирма "Аз и ти", работят и с тях и можете да си поръчате и рокля.
Украса за вино
, украса за автомобил, кошничка за халки, кутия за пари, 2 бр. малки кошнички за късмети и самите късмети, жартиер и разни такива дреболии - 90 лв. с доставката, поръчах ги от асеновградски сайт, като така си спестих пари за бензин до там понеже роклята я бях взела вече много по-рано.
Подаръци за гостите
- 140 лв. пак с доставка, защото ги бяхме поръчали от интернет
Пробен грим и прическа
- ок. 30 лв., грим и прическа в деня на сватбата - 100 лв., маникюра не си спомням
Халки
- бяло злато, харесахме модела в сайта на "Сара Трейд" и ги поръчахме от тук чрез магазин "Росица", където пък ни ги гравираха, доста евтино ни излязоха, май не повече от 500 лв., но това е защото са много изчистени и не са дебели, нито тежки.
2 бр. големи кошници
за големите шаферки, които да ми помагат да нося подаръците за гостите - ок. 15 лв. без украса, нея я направи свекърва ми със сатен, мъниста, органза и изкуствени цветя
Активен
La_Fleur
Сватбар
«
Отговор #401 -:
март 14, 2012, 11:29:53 »
Ресторант ("Елбрус")
- менюто включваше редена салата, рулца по чешки, пържола, шишче и кюфте с гарнитура картофена салата и ориз със зеленчуци, за мезе кашкавал и луканка, питка хляб, 50 гр. ракия и 2 бр. безалкохолни и мисля, че струваше по 26-27 лв. на човек. Не съм съвсем сигурна, защото това вече не сме го плащали ние, а родителите, но си спомням, че най-евтиният вариант беше за 25 лв. и нагоре вече според това какво меню ти сам си избереш, съобразяват се с желанието на клиента. Аперативът задължително трябва да си го платиш, за да може да си вкарваш какъвто си искаш друг алкохол, безалкохолни, минерална вода. Ние допълнително имахме домашна ракия и червено вино в специални бутилки с етикети (поръчахме ги много изгодно от едно малко рекламно студио), уиски - взехме го на промоция от "Кауфланд", бира, кола, фанта, лимонада и минерална вода, нат. сок за децата. А може да си внесеш и ядки, например. Куверът в повечето ресторанти е на сравнително еднакви цени, както и условията, изключвам "Хебър", както и "Тракия". Това, което много ми хареса в "Елбрус" освен бързото обслужване, беше и отношението на управителката. Както съм разказвала - ние ги изненадахме поне с половин час по-рано, но всичко беше ок, не ни накараха да чакаме; бяхме поканили 120 души, но дойдоха само 100 и за отсъстващите сме платили само сервираното, т.е. аператив и салата, всичко друго ни беше приспаднато, а каквото остана от платените безалкохолни ни го дадоха за вкъщи и после им върнахме бутилките. А и с украса ресторантът стана неузнаваем, за нея платихме около 500 лв., като включваше украса на сватбената маса - покривка, драперии, калъфи за столове, свещници, живи цветя, светеща завеса зад нас, украса на масата на родителите, калъфи за столове с панделки на гостите, арка за ритуала, бяло платно и менче, както и балони в шадравана. За всеки допълнителен час след полунощ също се заплаща такса, обаче съм забравила колко
, плаща се и куверти за фотографът, видеооператорът, както и се оставя еквивалентната на куверта сума за обслужващия персонал. Мисля, че и това важи навсякъде.
Освен тези разходи си пригответе парички и за неща от сорта на - бельо, втори чифт обувки за танци (аз си взех едни тип пантофки и едва дочаках да си ги обуя в ресторанта, защото краката ми много се бяха уморили на токове), парфюм, гримове, които да носите в чантичката си (червило, гланц и руж задължително!
), козметични процедури преди големия ден - масаж и на лицето се отразяват страхотно, медицински, украса за дома - балони, цветя и почерпка, кумско пиле и кумска торта, ако ще спазите обичая и подобни. Ние не сме се бъркали за автомобил и това ни беше подарък, но ако ще взимате под наем такъв или лимузина също трябва да се отделят средства, както и за т.нар. оркестър за взимане на булката, какъвто ние не ползвахме, хотел за гостите или ако вие ще поемате шаферските рокли. Това е всичко май, дано не съм пропуснала нещо, преразказах ви бюджета на цялата си сватба, дано съм ви била полезна и ако мога ще помагам с идеи
Активен
mery_bery
Сватбар
«
Отговор #402 -:
март 14, 2012, 14:39:22 »
La_Fleur, много изчерпателен отговор-аз тепърва ще записвам в тефтера,но наистина цените варират в този диапазон,който си посочила.
Я ми кажи за видеото и фото-с какви впечатления си в града,а и хубави ли са тортите на Лиляна:)?Имаш ли снимки да погледна тортата,а и вас разбира се
?
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
dream on....
«
Отговор #403 -:
март 14, 2012, 15:18:11 »
Ние също пробвахме торта от този цех.Честно не ми допадна.Също така хапнахме и от Захарната,вярно че ни изпилиха нервие,но тортата беше с перфектен вид и вкус.Има един сладкарски цех,намира се на борсата Бон Марше,ходихме информативно там,предлагат мн красиви неща,леля му на моя мъж беше взимала торта от там,също са хубави.Ето я и нея.Ние също плащахме за стойка
DPP_005034 - Copy.JPG
(71.47 KB, 308x461 - видяно 605 пъти.)
Активен
sweetdani
Регистриран
«
Отговор #404 -:
март 14, 2012, 18:17:08 »
Ехааа
Ето на това му се вика отговор
Благодаря ти