Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 10, 2025, 17:32:22
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Подаръци или пари ? 2
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
19
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Подаръци или пари ? 2 (Прочетена 110948 пъти)
desirer
Сватбар
Отг: Подаръци или пари ? 2
«
Отговор #225 -:
май 15, 2012, 08:12:56 »
Ние вече раздаваме нашите покани не сме писали редът с пликчето, но май трябваше. Някак си подаряваме поканите освен, че никой не чете какво пише вътре и се почва, а в кой ресторант сте, вечерна ли е сватбата, обяснявам, че в поканата пише всичко и пояснявам местоположението на ресторанта. Следващият въпрос е, какъв подарък искате, има ли сватбена листа, обяснявам, че листа няма, че предпочитаме пари, тъй като вече 2-година живеем в собствено жилище и сме си закупили всичко необходимо, ама ги гледам че се мусят на парите и това все наши много близки приятели и направо аз съм шах все пак ако не ме питат, какво искам за подарък не казвам, искаме пари, но след като ме питат отговарям, всички, които сме поканили са ни много близки и съм много изненадана от реакцията.
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
«
Отговор #226 -:
май 15, 2012, 08:23:52 »
И при мен го забелязвам това с недоволството като чуят, че искаме пари.... ама по-добре да знаят, от колкото да се сдобием с ненужни вещи! Какво се чудят толкова не мога да разбера, като сме на по 26 години и живеем заедно над 2 години - нормално е да имаме всичко необходимо и да нямаме нужда от тостери и сервизи.....
Активен
Hecate
Професор
«
Отговор #227 -:
май 15, 2012, 08:49:05 »
Аз дори не мога да си измисля два подаръка - от кума и кумата /те не са семейство/, които също държат да ни подарят по нещо.
Опитвах се да кажа пари, уж се бяхме разбрали с кумата, тя да поеме едни разходи по Лондонската екскурзия и това да ми е, но там така омешахме сметките, че даже сега тя ми дължи пари оттам.
И сега трябва да измисля подарък, които да е неутрален и да ми свърши работа. Очаквам идеи.
За дома си имам всичко.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #228 -:
май 15, 2012, 09:10:26 »
ваучери от големи магазини, било то хипермаркети или техностоки
Активен
Hecate
Професор
«
Отговор #229 -:
май 15, 2012, 09:24:04 »
Да, ама тя и това май го възприема като пари, което си е това.
Активен
emmmmmy
«
Отговор #230 -:
май 15, 2012, 09:28:47 »
Цитат на: Hecate в май 15, 2012, 09:24:04
Да, ама тя и това май го възприема като пари, което си е това.
аз честно казано не разбирам защо всички гости по сватби правят толкова драма за тези пари в брой...нали така или инак ще ги дадат ?
И аз дори 2 подаръка не мога да измисля, на шаферката казах да ми купи букетите, но ако и кумата продължава да настоява, няма да се справя. ...
Активен
Hecate
Професор
«
Отговор #231 -:
май 15, 2012, 09:34:57 »
При мен много хора настояват. Ние си измислихме един DVD плейър с вход за USB, защото преценихме, че ще му се зарадваме, а и старият си отива, но само това и сега наистина съм затруднена.
Активен
emmmmmy
«
Отговор #232 -:
май 15, 2012, 09:40:46 »
Цитат на: Hecate в май 15, 2012, 09:34:57
При мен много хора настояват. Ние си измислихме един DVD плейър с вход за USB, защото преценихме, че ще му се зарадваме, а и старият си отива, но само това и сега наистина съм затруднена.
майка ми знаеш ли какво твърди , и макар да го казва директно и грубо, ми се струва че има доза истина- хората която настояват само за подарък, не го правят заради обяснението да имаш нещо за спомен от тях, а защото не искат (или не могат-тогава не са криви ) да отделят достатъчно пари за плик, а не искат и да се изложат с малко в плик. Затова искат да е вещ, за да не се знае точно колко струва и да изглежда обемно
.
Активен
desirer
Сватбар
«
Отговор #233 -:
май 15, 2012, 09:44:01 »
Явно не само моите гости са били такива, гледам и вие имате същият проблем. Аз примерно се сещам за 1-2 ел.уреди от които имам нужда и ще използвам, но са примерно телевизор и сушилня, ама как ще ми ги подарят на сватбата ще ми докарат сушилнята с панделка? Да не говорим, че и двата уреда не са по 100-200лв и аз с какви очи да кажа, че имам нужда от тях?!!? Сещам се и за още няколко неща за къщата от сорта на пердета и параван за баня, ама това пак аз трябва да си го избирам. И нямам идея хората, колко пари ще отделят за подарък. Всичко останало ми е на по една година и сме си купили, каквото ни трябва. Не знам защо им е такава драма на гостите.
Активен
Hecate
Професор
«
Отговор #234 -:
май 15, 2012, 09:50:45 »
Да, то и аз мога да подменя пералнята, но някак си ми е неудобно да искам някоя хубава пералня с кондензаторна слушилня или нещо от сорта. Истината е, че за да складирам повече вещи просто ми трябва по-голям апартамент. На 38 кв.м. няма къде. А парите все биха ми свършили работа за каквото изникне. Ние живеем заедно от 4 години и всичко ни е на макс на по 3 години, а някои неща и по-нови, защото ги подменихме по-късно.
Затова моля за идеи.
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
«
Отговор #235 -:
май 15, 2012, 09:52:28 »
Добре де, да предпочитате пари е едно, но да задължавате гостите да е това, според мен е изключително неуважително! В крайна сметка всеки сам преценява какво да даде или пък колко. Това да не е някакво шоу с вход? В крайна сметка и без никакъв подарък да дойдат аз пак държах на всички поканени, не са канени, за да дадат минимум "..." в пликче. Звучи като някакво желание да сме на печалба след сватбата...
пп - в този ред на мисли, реда с "за подаръци не мислете, а в пликче ги поднесете" или "предпочитаме парички (в умалителна форма?!!?!)изтипосано в поканите ме докарва до позиви
Наистина не искам да засегна никой, знам че това е масова практика, просто в моите очи е грозно.
Активен
desirer
Сватбар
«
Отговор #236 -:
май 15, 2012, 10:02:33 »
Никой с нищо не задължавам, мен ме питат, какво предпочитам, казвам пари (все пак бивам попитана- хората са ми близки не ме е срам да съм искрена). После след като отговоря на въпроса почва едно мусене и неща от сорта добре де измислете от какво имате нужда.. Еми не мога да измисля, ако иска някой да ми подарява подарък, нямам нищо против, ама и аз да му го измисля, при положение, че сме казали какво предпочитаме, малко в повече ми идва. Да измислят и да подарят, аз обичам да получавам подаръци, обичам да ги разопакова и да си го ползвам. Пак казвам, че хората са ми близки, всички са идвали в новият ни апартамент и знаят какво имаме, ако измислят нещо ново и различно евала, ама те да го измислят. И също държа хората да дойдат дори и без подарък, защото не съм ги канила за подаръците. Но аз примерно съдя по себе си, дори да нямам пари, няма да отида с празни ръце или изобщо няма да отида, защото хората сме такива....
Активен
Hecate
Професор
«
Отговор #237 -:
май 15, 2012, 10:03:49 »
Кристи, хич не ги задължавам, предпочитам да дойдат с ръце в джобовете и да се забавляват, отколкото да ме затрупват с ненужни вещи.
А кумата ми настоява за подарък, точно, за да ми е нещо за спомен и това е нормално, но аз наистина не мога да измисля и затова моля за помощ с идеи.
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
«
Отговор #238 -:
май 15, 2012, 10:13:23 »
Момичета, ясно е че вие не ги задължавате в тези случаи, мен също ме питаха и им казах какво
предпочитам
(пари). Задължаващо ми е когато е написано в поканата като текст и това не го одобрявам.
Но пък и да искат да ти подарят подарък (а им е казано че предпочитате пари) и да ви карат вие да измислите какво - аааааа не така
Иначе с кумовете е ясно, че не може да си размените по един плик с 300 лв. (примерно говоря). Дали ще си размените някакви равностойни подаръци или екскурзия, пак си е размяна на подарък, не на пари. Но там е и по-различно.
Активен
mery_bery
Сватбар
«
Отговор #239 -:
май 15, 2012, 10:44:43 »
desirer,май всички като кажем за пари -отсрещната реакция не е много положителна
поне при мен ,явно много от мойте хора скоро не са ходили на сватба-та в тоя ред на мисли,като започна да им казвам за фото и за видео,рокли,причекси и темподобни за какви цени иде реч и те почват да се вайкат(обстойно ме разпитват и аз си казвам),а да не говорим,че преди 8-9 години кувертите за сватбите бяха макс до 15 лв на човек-по мой лични наблюдения-(много пъти съм била шаферка, и имам инфо:))цените от сватбите тогава,и тези днес са коренно различни-да не говорим,че в момента златото е на безбожно висока цена,а преди 1 класически халки бяха 200лв,нямаше и възглавнички за халки,кошнички,подаръци за гости(спомням си само перцата,които не надвишаваха 0.30-0.50ст),заря-с други думи в момента да организираш сватба си е доста скъпо начинание
.Точно поради този факт много хора се отказват от варианта сватба.
Другото,което е
темата за -подаръкът -като спомен:казвате си от какво имате нужда-има случай ,в които няколко семейства се обединяват и купуват голям подарък(мой познати купиха цяло кухненско обзавеждане,на братовчедка ми на сватбата:)),може и нещо златно да си харесате в момента това си е инвестиция:)(споменавам го като вариант за подарък).Според мен си е по-лесно да се дадат парички -без мислене ,без вайкане и питане-ясно е от време уно,че сватбата се прави, за да се помогне на младото семейство-в повечето слувай финансово-като един добър старт в семейния живот.А най-добър вариант се оказва този и пари, и подарък(за тези,които искат да остане нещо за спомен). =]Само едно не ми изглежда добре да се подаряват сувенири на сватбата
-от подаръка трябва да има някакъв смисъл и полза-за да не е излишен-това трябва да е водещ принцип-при избора му.
Аз съм предупредила,че тави,тенджери,тигани,лъжици и вилици,скари не искам- това категорично съм го заявила -поне да знаят хората какво
не искам
-блендер,кухненски робот,фото рамка са за предпочитане при мен:)айде и 1-2 сервиза -да не развалям традицията:).Свекито е казала на техните хора никакви подаръци-парички-поне това знам засега:) и те ще се съобразят с това наше желание:)Така,че най-добре си направете 1 лист ,от какво имате нужда и като ви попитат кажете.Другото ,което ми хрумва в момента е -списък качен във вашата фейс страница -тагнете вички питащи за подарък и готово.
«
Последна редакция: май 15, 2012, 10:47:49 от mery_bery
»
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]