Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 10, 2025, 18:32:51

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 19   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Подаръци или пари ? 2  (Прочетена 111083 пъти)

Tsutsi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 624

« Отговор #210 -: април 27, 2012, 10:16:17 »

Зависи си много от гостите - някой се обиждат и си мислят, че ги канят само, за да им дадат пари. Ние казвахме само на хората, които изрично ни питаха. Да си кажа честно, мен много не ми пука. Ако ми подарят нещо дето не го харесвам ще го оставя или ще го продам, ако ни дадат пари - ще си купим каквото ни трябва. За мен е много важно да стане купон. Ако исках да каня гости да ми дават пари щяхме да поканим борда на изпълнителните директори, дистрибуторите, шефовете, собствениците на печатници, само пари щяхме да събираме. Но нашата идея е гостите да се чувстват комфортно и да стане купон. Не разчитаме на парите от сватбата , просто искаме всички да си изкарат добре  good
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #211 -: април 29, 2012, 10:03:34 »

аз реших вчера въпроса по следния начин, понеже  в момента раздаваме поканите и имам впечатление че всеки втори ме пита какво да ме подари и се обижда като му казвам пари. Казват- ааа ,искам подарък да ви купя... angry
Затова ще им казвам че ще правим ремонт след сватбата и ще ни трябва обзавеждане, каквото ние си изберем, и че един гост не може да ни го купи цялото, а само това би бил полезен подарък. В този случай молим да ни купят ваучери подаръчни от голям мебелен магазин!
 има едно място от което сме си харесали почти всичко.  good
Така хем е подарък, хем са пари, хем ние си събираме ваучерите и си купуваме нещо голямо и по свой вкус! Wink
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541

Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: април 30, 2012, 08:37:24 »

Еми, чудесна идея. И моите покани са почти раздадени и някой гости се облекчават като отговоря, че ни трябват пари за довършителни ремонти, но виждам, че някой се обиждат, затова допълвам, че бихме се зарадвали на символичен подарък за спомен.
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: април 30, 2012, 08:43:41 »

Аз не мога да разбера защо се обиждат... нали те питат, ти им казваш истината, накрая пак някои хора правят каквото си решат... То по тая логика и ти можеш да се обидиш нали ... ( не е към теб конкретно, а по принцип  good)
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: април 30, 2012, 08:49:49 »

Според мен едно 3-4 членно семейство с малки възможности, предпочита да купи подарък за 100 лв, вместо да даде 100 лв за 4 човека, което според мен си е ......
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #215 -: април 30, 2012, 09:03:30 »

Никой според мен не очаква от децата да дават пари на сватбата. А по 50 лв. от човек според мен си е напълно нормално. Преди като сме били малки си спомням, че майка и татко даваха пари, а ние със сестра ми подарихме една картина, символичен подарък, понеже така или иначе седяхме на различни на маси.

« Последна редакция: април 30, 2012, 09:05:38 от nadelina88 » Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: април 30, 2012, 09:07:56 »

Не искам да бъда крайна или да звуча като заклета материалистка, но за мен това не е редно. всеки трябва да си покрие куверта най-малкото. а и лично аз вместо децата на дадено семейство предпочитам да си поканя още приятели, с които имам хубави преживявания, но това е друга тема.
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455

« Отговор #217 -: април 30, 2012, 09:11:45 »

Напълно съм съгласна с Мануела  good
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #218 -: април 30, 2012, 09:21:08 »

Първо никой не те задължава да каниш децата. Второ погледни го от една друга гледна точка - на колко семейства в България им излизат от джоба без проблем 200лв. само за един ден? И трето един средно струващ куверт е 30лв., което значи, че пак се покриват кувертите на всички като включваме и символичния подарък от децата. Не бъдете толкова крайни, момичета. Помислете. А и в крайна сметка всичкото зависи и от  това колко ти е близко семейството.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: април 30, 2012, 09:37:53 »

аз съм съгласна с Наделина, че никой не ме задължава да каним деца. И именно това съм казала, поради ограничения брой на местата в ресторанта, са само възрастни. Никой не се обиди- приятно им е че ще идат някъде и ще се забавляват спокойно, а за децата всеки си е намерил цаката. good
Лично аз съм работила много време с деца и ги обожавам, но не смятам на моята сватба да идват.
А за подаръците-  все едно ни е колко ще дадат гостите, но ако са решили да дават нещо, поне да го отделят по начин който ни е полезен, а не да се цупят и да се налагат, след като така или иначе ни питат! Не мога да разбера какво пречи да се купи един ваучер от 50 или даже от 20 лв за магазин, при положение, че като съберем 15 ваучера примерно, ще си купим нещо ценно и нужно. dodger
Нямам нужда от картини или вилици- апартаментът е малък и съм пред нервна криза всеки път, когато се опитам да сместя още нещо вътре... nea
Активен
mery_bery
Сватбар
Публикации: 223

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: май 04, 2012, 08:10:20 »

Ох, момичета и аз сега  мисля  по въпроса- и ми е ясно 1 тези,които питат пари или подарък и си им кажем пари -казват ок и не се притеснявам за тях,а тези ,които си мълчат са ми ясни,че ще са с подарък-и все някак си се опитвам да кажа,да вмъкна в разговора,че подаръци от рода-чаши,сервизи,кани ,вази,картини ,купи,лъжици и тем подобни истории си имам в изобилие-и поне се надявам ако подаряват нещо -без да ни питат-поне да не е от гореизброените:) и на мен ми хареса идеята с ваучерите good.Ама вариго -пече ги "то подарък щяло да дава:)" angry и не ни питат от какво имаме нужда-което е супер тъпо -ама карай няма много да се вживявам-туковиш ме изненадали с нещо, което не съм очаквала nea.Оправия няма-поне гледам да си се съсредоточа в нашите си задължения засега:).А относно децата chee-те са си ги довели да си им берат грижата,като ми е пределно ясно,че всички момичета ще са покрай мен и ще ми пипат роклята-все пак съм била и детска учителка в 1 период от трудовия си стаж pardon,докато имам приятели ,които като ги попитам  ще водите ли децата -още недовършила изречението ми казват-"в никакъв случай,аз на сватба ли съм или ще задоволяваме детски капризи..."-това е положението  при мен засега-нядявам се да се преборя с идеите за баналните подаръци good-като чета това май всички  ни притеснява:)иначе няма нищо лошо в самите подаръци-хубаво е и да влизат в нужда и употреба на младоженците,но въпреки всичко никога не е било от значение за мен ,кой какво ще ми подари(примерно на рожденни или именни дни)по-важно е и уважението да присъстват на празника-пък кой каквото му е насърце:)купон да става,защото съм била и на сватби с вип гости-да всички дадоха пликчета,но никой не ставаше да играе -само младоженците на дансинга и някой др индивид-всички други по масата се оглеждаха и коментираха от страни-беше ми ужасно скучно и едва дочаках  да разрежат тортата и си тръгнахме с пълна газ- beating"беше тази въпросната сватба като панаир на суетата-кой,с какво се бил облякъл,колко пари имал,какво работел,пък каква е тая кола и тем подобни меркантилни истории-които са далеч от приятното изживяване и спомена за едно наистина прекрасно събитие) pardon
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: май 04, 2012, 08:31:16 »

Дано никой от моите гости не си мисли, че го каня за пари....това е пълен абсурд, при положение, че цялата сватба ще струва над 10 000 лв., което излиза над 100 лв. на човек.
Активен
mery_bery
Сватбар
Публикации: 223

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: май 04, 2012, 10:20:00 »

manuella ,наистина съм съгласна с теб-не трябва да се планува :зависимата- между разход сватба и възвръщаемост от нея:),а най-малко да се настоява твърдо за пари-до някъде така се отбива желанието на хората nea.То е ясно,че ще има и пари, и подаръци-това е истината:) good-най-важното е да има танци,настроение,веселба и хубава храна:) Torte danceg
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #223 -: май 04, 2012, 10:28:31 »

Аз до последно не можах да реша какво искам и казвах на всички- каквото решат,може комбинация пари+ символичен подарък или само 1 от 2те. Със сигурност искам поне малко подаръци- да има на какво да се радваме и да разопаковаме smile Броенето на пари е скучна работа...Да, не искам неизползваеми неща,но и не искам да се приберем с 50 бели плика и това да е всичко- била съм на сватби, където дори картички не подаряват- само пари, грозно ми е. Освен това знам, че има хора с ограничени финанси и на тях казвам подарък- имам и малък списък с 3-4 полезни неща- йенска тенджера, палатка, ваучери lol Нямам идея накрая какво ще получим, но така е хубаво- да има изненада. Според мен ще са 50:50 пари и подаръци,което ме устройва.
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: май 15, 2012, 07:04:53 »

Ние сме вече в процес на писане на поканите и раздаване, съответно стигнахме и до момента ще го има ли това за пликчето или няма... искахме да го има, решихме че няма да е проблем (на мн наши познати, приятели, млади хора също го е имало и не съм виждала нищо нередно), но свекитата се опънаха и съответно аз реших да направя компромис- ще го пишем, но само на част от гостите, предимно наши приятели, а на техните (т.е по-възрастните) няма да има... ще видим накрая какво ще ни подарят  smile абе каквото стане , няма се ядосваме я  good
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 19   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: