Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 10, 2025, 14:46:32

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 19   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Подаръци или пари ? 2  (Прочетена 110883 пъти)

Kalama
Сватбар
Публикации: 265

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: февруари 21, 2012, 16:28:32 »

Въпросът ми беше в случаите, когато се дават пари каква е долу-горе сумата? В никакъв случай не става въпрос, че някой си прави сметки да събере пари на собствената си сватба. Дори попитах от гледната точка на гост на сватба, а не като този, който я прави.

От споделеното до тук оставам с впечатлението, че 100-150 лв са очтивата сума за подарък.
 Като пак уточнявам не става въпрос за най-близките хора, а за познати или приятели от общ кръг. Нека да сме наясно за какво говорим. Разбира се, че ако е за роднина или приятел, с който си израснал, ял, спал и делил години на ред всичко нещата са по-различни.
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 593

Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: февруари 21, 2012, 16:46:27 »

На мен малко започна да ми звучи като сметкаджийство, ще ме извините.Ние не отидохме на две сватби, защото нямахме пари да дадем за подарък и до ден днешен младоженците ни се сърдят, че не сме били, макар и без подарък, защото сме близки приятели и те искаха да споделят мига с нас.И аз бих се сърдила.Ние не направихме сватбата за да спечелим пари и ако искате да знаее най-добрата ми приятелка не даде пари, защото нямаше в момента възможност, но аз я заплаших, че ако не дойде няма да я погледна.

Не всичко е пари момичета.А и измествате темата, тя е какво предпочитате, а не колко да се даде.И имайте в предвид, за едни нормалното за други и преко силите им.

Магито, абсолютно съм съгласна с мнението ти. Ние също решихме, че предпочитаме пари пред подаръци за сватба ни, но ако някой реши да ни подари подарък, нямам нищо против, всеки с възможностите си. Никога не бих седнала да смятам колко пари ще "съберем" от сватбата  nea
Активен
Kalama
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: февруари 21, 2012, 16:48:03 »

В последните години ми прави впечатление, че никой не се замисля за подарък на сватба. Всеки предпочита да даде пари. По сватби виждам едва няколко пакета с подаръци и от от най-близките. Когато ходим приятелски кръг на сватба всеки казва, че ще дава пари. Може би само при по-възрастните хора все още я има идеята за това да подаряват нещо. Макар пък, че от наблюденията ми и това, което са ми споделяли приятели и те дават пари.

Някой тук сподели, че от подаръците оставал спомен- да така е. Но сега ще ви разкажа, че един път бяхме на сватба на много добри приятели в друг град и спахме в техния апартамент. На сутринта дето се казва заедно разглеждахме подаръците и това, което ми направи мн добро впечатление беше, че всеки един гост, който беше дал пари, а те бяха почти всички с изкл. на брата на булката и кумовете, беше надписал картичка с пожелания. В този смисъл ето това е нещото, което остава за спомен.
Аз мисля след нашата сватба да запазя по един аксесоар от всеки вид- покана, бутониера, панделка и разбира се всички картички с пожелания. Какъв по-хубав спомен от това.
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: февруари 21, 2012, 16:51:42 »

Аз взех малко да се паникьосвам с тези подаръци! Смисъл че наистина нямаме нужда от нищо, което да става за подарък. А наскоро кума каза че чул едни приятели да си мислят какво да ни кумят и изпаднах в ужас! Какво да правя всички ненужни вещи ако повечето мислят като тях!?!?
Активен
Kalama
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: февруари 21, 2012, 16:53:51 »

Аз взех малко да се паникьосвам с тези подаръци! Смисъл че наистина нямаме нужда от нищо, което да става за подарък. А наскоро кума каза че чул едни приятели да си мислят какво да ни кумят и изпаднах в ужас! Какво да правя всички ненужни вещи ако повечето мислят като тях!?!?

Напълно те разбирам, за това просто кажи на хората на които не ти неудобно да кажеш, че предпочиташ пари пред подаръци и се надявай да стигне до всички.  smile
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: февруари 21, 2012, 16:56:00 »

Напълно те разбирам, за това просто кажи на хората на които не ти неудобно да кажеш, че предпочиташ пари пред подаръци и се надявай да стигне до всички.  smile
Punkgirl,  директно им го кажи като връчваш поканите, ако те притеснява толкова и ще ти развали празника smile
Активен
mery_bery
Сватбар
Публикации: 223

Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: февруари 23, 2012, 11:32:43 »

Здравейте момичета, въпросът "пари или подаръци" -смятам,че е доста уместен,затова поздрави за темата:))).И аз съм на мнение ,че паричките са по удачният вариант,тък като и аз си имам всичко,а организирането на сватбеното събитие не е никак малък,от финансова гледна точка разход blush,толкова много неща се правят вече,че тепърва ми предстои да се "сблъскам "danceg .Тъй като наскоро с моя приятелка си кометирахме темата,ми спомена,че новият вриант за тактично приканване на гостите да изберат парите е:да се напише към края на поканата следното изречение:):За подаръците не се тревожете -в пликче ги поставете:)!Струва ми се оригинално и ненатрапчиво,и много точно изразява желанието на младата двойка:)))))).
Активен
punk_girl123

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: февруари 23, 2012, 13:02:05 »

То по принцип вариант за текст в поканата има и то не един. Но според мен въпроса е до колко има смисъл от това. Тези които са решили да отбият номера с подарък ще го направят независимо какво пише в поканата. А тази които се интересуват от това какво искат младоженците ще си питат. Единствено ако има колебаещи се които ги е срам да питат ама според мен това са малко хора!
Активен
Деска
Ентусиаст
**
Публикации: 107

Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: февруари 23, 2012, 13:06:59 »

То по принцип вариант за текст в поканата има и то не един. Но според мен въпроса е до колко има смисъл от това. Тези които са решили да отбият номера с подарък ще го направят независимо какво пише в поканата. А тази които се интересуват от това какво искат младоженците ще си питат. Единствено ако има колебаещи се които ги е срам да питат ама според мен това са малко хора!

това си е така, но си мисля че дори и да е написано или не пак ще питат тези които са си решили smile
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: февруари 23, 2012, 13:10:14 »

Тук напоследък чета една книжка за организацията на сватбата /споменах го и в други теми/, та там пише, че за модерните сватби е добре да се вмъкне този текст за парите. На запад хората си пишат банковите сметки в поканите pardon Аз няма да го пиша, защото хората си знаят за парите...вече казах на повечето...Само шефката на милото ни уведоми, че ще ни подари медена седмица в Куба или Дубай и да не се грижим за това  yahoo Та...не се притеснявайте, а ги пишете тези неща, все пак сме модерни булки и гостите ви вероятно ще бъдат млади хора... give_rose
Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #190 -: февруари 24, 2012, 22:26:34 »

за банковата сметка на поканата писах преди време тук и бях тотално линчувана... хехехе
не виждам нищо лошо в това, даже е удобно. ние ще напишем в поканата за подарък в брой, все още не съм започнала да ги правя и нямам конкретен текст, но и сметка не е излишно...  give_rose
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #191 -: февруари 24, 2012, 22:35:38 »

Книгата е Сватбата как да я организираме и от Наталия Нолте-Димитрова, издателство Атика, цена около 12 лв. Сигурно е  Offtopic, но книжката е много полезна..поне за мен  give_rose
Активен
Kalama
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: февруари 24, 2012, 23:02:09 »

за банковата сметка на поканата писах преди време тук и бях тотално линчувана... хехехе
не виждам нищо лошо в това, даже е удобно. ние ще напишем в поканата за подарък в брой, все още не съм започнала да ги правя и нямам конкретен текст, но и сметка не е излишно...  give_rose

Напълно те подкрепям. Всеки, който иска наистина да ви направи добър подарък ще се съобрази с вашето желание. А, онези които само ще отбият номера ще го направят въпреки всичко. Няма нищо срамно да напишеш или да кажеш, че искаш пари. Това е практика по цял свят.
Активен
punk_girl123

Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: март 12, 2012, 10:22:00 »

Искам само да споделя че наскоро връчихме покана на едни наши приятели и те много се зарадваха, че не пишело че искаме пари. Били на една сватба скоро и останали много обидени, че в поканата пишело да подарят пари и затова оставили само по 50 лв а мислели да оставят повече! И това са млади хора, така че не мислете че младите няма да се сърдят!
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #194 -: март 12, 2012, 11:15:01 »

punk_girl123, можеш да си направиш сватбена листа с подаръци, които ти харесваш, не е нужно да ти подаряват тенджери и стенни часовници  smile. Аз имах сватбена листа и си обзаведох дома със сервизи, чаши и т.н. - разбира се, това е вариант, ако обичаш подобни неща. Можеш да си избереш спално бельо, халати, покривки... много неща за дома могат да бъдат. Ако не държиш непременно да са пари, но пък не искаш да се затрупваш с безсмислени предмети.
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 19   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: