Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 10, 2025, 17:54:11

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 19   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Подаръци или пари ? 2  (Прочетена 111006 пъти)

veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: февруари 01, 2012, 11:58:45 »

А не мислиш ли, че ако някой е решил да ти купи сервиз, той така и така ще го направи, независимо какво пише на поканата? Защото сервиз може да ти купи и за 20 лв., ама 20 лв. в плик някак не върви.
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: февруари 01, 2012, 12:00:01 »

Моят съвет е вместо да пишете на поканата, която все пак остава за винаги в домовете на гостите, да им кажете лично какво искате за подарък.
Другият вариант е да надпишете само някой покани на хора, на които ви е неудобно да им кажете и не са ви толкова близки.
Аз нямам такива проблеми с гостите от моя страна, около 55 човека, всички са ми много близки и знаят какво искам.
С останалите 50 човека от другата страна не знам как да процедирам huhhuh.gif
Надявам се бъдещите свекъри да ги осведомят, защото на тях ми е неудобно да кажа какво искам директно, ако не ме попитат разбира се smile
Активен
cherry_dream
Сватбар
Публикации: 280

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: февруари 01, 2012, 12:20:20 »

Добре де, нали не мислите наистина, че гостите си живеят в някакъв техен свят от преди 30 години, когато масово са се подарявали само подаръци? В крайна сметка аз не съм прочела някоя булка във форума да се е оплакала, че е получила 10384 сервиза, по-скоро масово се дават пари, независимо дали е упоменато или не.
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: февруари 01, 2012, 12:23:36 »

cherry_dream, права си. Да не бъдем алчни  nea Кой каквото прецени, важното е купон да има  yahoo
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: февруари 01, 2012, 18:44:38 »

явно зависи от аудиторията на сватбата pleasantry .. няма смисъл да се спори. аз от три сватби на които съм била, на една видях твърде много предметни подаръци и то тип дето разправяше една наша съфорумка, "взети от магазин за 1 лев". на другата сватба бяхме мисля предимно само по-млади гости и имаше само пликчета с пари . smile
Активен
Деска
Ентусиаст
**
Публикации: 107

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: февруари 01, 2012, 19:13:21 »

Мен също ме тормози този проблем.... понеже с моето мило си имаме всичко от 4 години сме заедно и си живеем заедно и сме си купили всичко.Не знам как да поднеса на гостите си ...да не се обиди някой, много деликатна тема !!! Нямам нужда от нищо ........
Посъветвайте ме момичета
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: февруари 02, 2012, 07:06:11 »

Те щом са познати хора, ще разберат-всеки сам си решава де, аз пак повтарям че и аз се чудя, но пък на сватбата на кака ми го пишеше (в тип стихче на два реда накрая и никой не се е обиждал), виждала съм и на други покани и не мисля, че е нещо, с което света свършва  good за сервизите говоря образно, ама и от други неща нямам нужда.  good но с парите се покриват все пак част от разходите, може за почивка да се ползват или каквото сами решим.  smile
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: февруари 02, 2012, 07:14:19 »

На нашата сватба всички гости донесоха пари,но ние го бяхме загатнали в поканите. ( Междувпрочем бях писала това във форума и доста булки писаха,че сме алчни и това било  безумие) angry,но на сватбата когато си говорих с приятелите ни- всички споменаха че така сме ги улеснили good,а не да мислели дали за новият ни дом ни трябват,чаши,лъжици и какви ли не други "непотребни" неща след това.Предполагам,че ще предизвикам някои булки тук,но така преценихме ние,с шеговит текст го написахме в поканата и никой не каза,че е грубо.А имаме доста прями приятели........ pleasantry
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: февруари 02, 2012, 09:00:22 »

Мен също ме тормози този проблем.... понеже с моето мило си имаме всичко от 4 години сме заедно и си живеем заедно и сме си купили всичко.Не знам как да поднеса на гостите си ...да не се обиди някой, много деликатна тема !!! Нямам нужда от нищо ........
Посъветвайте ме момичета

Аз смятам, че хората на сватбата ви познават. Тогава явно знаят, че живеете заедно и имате всичко необходимо за домакинството. Тогава не би трябвало да ви купуват ненужни вещи.
Активен
Деска
Ентусиаст
**
Публикации: 107

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: февруари 02, 2012, 11:13:43 »

Аз смятам, че хората на сватбата ви познават. Тогава явно знаят, че живеете заедно и имате всичко необходимо за домакинството. Тогава не би трябвало да ви купуват ненужни вещи.

Мисля, че сега като разпратим поканите и ще почнат да званят и да питат  postman и по някакъв деликатен начин трябва да им го обесня , нямам нужда от ненужни неща smile
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399

« Отговор #160 -: февруари 02, 2012, 12:03:20 »

ако в поканите е написано (даже най-добре шеговито) това наистина улеснява гостите.  *THUMBS*ако не са прекалено близки и им е неудобно да питат.. защото на близките и де попитат може да им кажете направо  pardon все пак, поставете се на мястото на гостите-канени на сватба, чудят се какво ще ви зарадва, хареса... ако им подскажете малко ще ги улесните и ще са спокойни, че ще останете доволни  smile
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: февруари 02, 2012, 12:10:26 »

Аз все си мисля, поне съм останала с такова впечатление от сватбите, на които сме ходили напоследък, че всички са наясно, че в тези времена най-полезни са парите. Изобщо не съм виждала купища подаръци. Даже се учудвам, че толкова се коментира тази въпрос. На мен просто ми се струва ясно, че всички предпочитат пари, затова мисля,че е ненужно да се споменава в поканите. Аз не бих си и помислила да подаря подарък на съвременна сватба, както и моите близки и всички, с които съм говорила по въпроса. Лично мнение, разбира се.
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399

« Отговор #162 -: февруари 02, 2012, 12:30:57 »

veseto_87 принципно си права, но замисли се-за част от гостите(баби лели..) това ще е първата сватба нае  близък от доста време.. те най-вероятно са свикнали на друг "етикет"  pardon точно сервизи, кърпи  и тн  crazy а пък и всички хора са с различни разбирания-виж само булките във форума-от едната крайност „само пари ми трябват“ до другата-„това е алчност! искам нещо за спомен„... pardon с гостите е същото  Wink
Активен
Hecate
Професор
Публикации: 441

Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: февруари 02, 2012, 13:11:43 »

Аз си зададох въпроса именно, защото нашата сватба ще е предимно роднинска и доста от хората са с по-стари разбирания. Включително чух от свекърва ми, че едната баба иска да ми се изтърси на сватбата в ресторанта с целия чеиз, което ме изуми като идея.
Вече обмислям закачлив текст за поканите, в същото време ми е гадно, защото знам, че много хора ще се обидят.
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: февруари 02, 2012, 22:34:50 »

Определено съм на мнение ,че ако някой е решил да вземе подарък ще вземе дори и в поканата да пише че искате парички.Но нека всеки го направи както иска и чувства.Нали знаете че все ще има обидени за нещо.
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 19   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: