Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 10, 2025, 17:23:36
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Подаръци или пари ? 2
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
19
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Подаръци или пари ? 2 (Прочетена 110919 пъти)
emocia_wa
Професор
Публикации: 399
Отг: Подаръци или пари ? 2
«
Отговор #135 -:
януари 27, 2012, 16:51:40 »
Цитат на: gucci в януари 27, 2012, 11:38:14
Момичета по принцип винаги има разни неща ,които човек се кани дълго време да си купи и все не ги купува.Например скъпи чаршафи,скъп сервиз и разни друг неща до които все не стига или някой по интересен малък уред.Аз си бях харесала един сервиз и все не стигах да си го купя защото имах други сервизи а и беше повечко пари.И две приятелки се комбинираха и ми го взеха.Иначе дори и след като съберяхме пари сигурно нямаше да се наканя да го взема.Същото беше и с едни чаршафи на ТАС .Естествено тези разговори ги водих с наистина близки хора и хора ,които искаха да ми вземат подарък за спомен.Повечето ни дадоха парички,но и ние два три месеца след сватбата си купихме жилище и паричките отидоха по предназначение-за обзавеждане и даже сме си нарочили например от кои семйства ни е хладилника,от кои секцията и т.н.
InLove_Girl жалко е ,че от самото начало не могат да стигнат до консенсус.Все пак тези парички са и за двамата.Но всяко семейство си има някакъв начин на живот и организация.
много си права...винаги има неща, които са по-скъпи и все не достигат пари или има нещо по-спешно... ако близки приятели могат да се комбинират и да ги подарят ще е супер-хем нещо, което си искал, хем спомен от тях
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #136 -:
януари 27, 2012, 17:00:15 »
като се има предвид че чупя чинии като за световно и то хубав порцелан
, току що оправих поредната чиния...
смятам че ще се присъединя За идеята за един хубав скъп сервиз, който иначе няма да си позволя
Активен
fashion
Професор
«
Отговор #137 -:
януари 27, 2012, 17:07:49 »
emmmmmy
Все се каня да ти го кажа, като ти гледам аватарчето - котарака как нагъва чипс всеки път ми се прияжда..мн. е готин хихихих
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #138 -:
януари 27, 2012, 17:17:58 »
Даммм аз също няма да откажа красив сервиз за хранене или прибориии
Най-добрата ми приятелка вече предложи да ми вземе едно от двете
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
«
Отговор #139 -:
януари 27, 2012, 17:23:36 »
Цитат на: emmmmmy в януари 27, 2012, 17:00:15
като се има предвид че чупя чинии като за световно и то хубав порцелан
, току що оправих поредната чиния...
смятам че ще се присъединя За идеята за един хубав скъп сервиз, който иначе няма да си позволя
И аз съм като теб. Откакто заживяхме заедно, чашите намаляха наполовина. Това е, защото при раздигането на масата, в стремежа си да награбя повече чаши и чинии, все нещо изпускам.
Сервизът е един от подаръците, на които много бих се радвала. Същото важи за картина и гоблен.
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399
«
Отговор #140 -:
януари 27, 2012, 18:55:18 »
Цитат на: sunset в януари 27, 2012, 17:23:36
И аз съм като теб. Откакто заживяхме заедно, чашите намаляха наполовина. Това е, защото при раздигането на масата, в стремежа си да награбя повече чаши и чинии, все нещо изпускам.
Сервизът е един от подаръците, на които много бих се радвала. Същото важи за картина и гоблен.
картините и гоблените са доста специфични.. на моята сватба получих репродукция на салвадор дали-изобщо не харесвам този стил...
стои в мазето...
гоблените също-те са за по-тежък стил..
ако са обзаведени модернистично не става..
трябва да познаваш вкуса на човека, ако искаш все пак подаръка да се ползва, да му се радват
Активен
Hecate
Професор
«
Отговор #141 -:
януари 27, 2012, 21:27:38 »
Аз все още се чудя как да си кажа, че искам пари. С приятелите проблем нямам, те си знаят. С кумата сме се разбрали за едно пътуване на сватба на друга наша съученичка в Лондон.
От вещи нужда нямам, живея на 38кв.м. с любимия от доста години и непрекъснато трупам нови и то доста красиви и неразопаковани вещи в една стая в къщата на баба ми. Всичките са ми от някакви подаръци, от които нямам нужда. Вече имам 3 тенджери под налягане, а дори не сме женен...Завивки, чисто нови комплекти чаршафи и чисто нови сервизи в несвяст. Може би трябва да изхвърля разни неща от вкъщи, за да си пусна в употреба новите, но не искам. Хем си ги харесвам, хем аз нищо не съм счупила или похабила.
В същото време свекъра и свекървата все ме питат какво да ми купят /при положение, че казах - пари/, а ние наистина нищо няма къде да сложим, а и не мога да ги убедя, че що се отнася до родата от тяхна страна няма да е зле да им обяснят, че имаме нужда само от пари, било то за сватбено пътешествие или за някакъв старт за по-голямо жилище.
И в крайна сметка съм
отсега си представям въпросната стая пълна до тавана с неща, които ще забравя и то не от неуважение, а просто защото - далече от очите, далече от сърцето.
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
«
Отговор #142 -:
януари 27, 2012, 21:29:03 »
И това е вярно. Аз много трудно си харесвам комплектовки на гоблени. Падам си по сюрреализма, така че бих се зарадвала на Салвадор Дали (но не на всичко от него), както и на Роб Гонсалвес (на всичко). Лошото е, че големите и сложни гоблени са доста скъпи, а и не се ценят особено в България, но на мен са ми слабост. Цял живот няма да ми стигне да ушия всичко, което ми се иска.
Hecate
, на мен ми се струва, че голяма част от хората вече сами се усещат да дават пари, а не подаръци. Не познавам твоите гости, но едва ли ще са много онези от тях, които ще подарят подарък, най- малкото, защото много по- лесно е да пъхнеш пари в плик, отколкото да се чудиш какво да вземеш, че да се хареса на младоженците.
«
Последна редакция: януари 27, 2012, 21:33:25 от sunset
»
Активен
Vivid
Професор
«
Отговор #143 -:
януари 27, 2012, 21:42:32 »
И това го има - че е по-лесно да се сложат пари в плик. Но винаги ще има хора, които ще предпочетат да подаряват подаръци, по простата причина, че на подаръка не пише колко струва, а ако са пари в плик - всички ще знаят колко си дал. Някои хора ги е срам да оставят малко по техните представи пари и им е по-лесно да купят нещо, пък макар и да не са сигурни, че младоженците имат нужда от него...
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #144 -:
януари 28, 2012, 20:09:35 »
Hecate ние се разбрахме се родителите да казват ,че предпочитаме парички като ги питат гостите от тяхна страна.Ние казахме на приятелите си.И нямаше проблем.Освен планираните подаръци други нямах.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #145 -:
януари 30, 2012, 11:46:02 »
Аз също казвах на тези, които ме питаха, че предпочитаме пари. Родителите ни също така казваха, като са ги питали. От цялата сватба имахме 10-тина подаръка и знам всеки от кой е. Парите не съм гледала кой колко е дал- кой колкото е имал на сърце и възможност е дал. Важното е , че са ни уважили в този ден.
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #146 -:
януари 31, 2012, 13:03:11 »
Ние обмисляме вариант да напишем на поканата; защото и на мен не ми се ще да трупам неща, които не са ми нужни. Иначе младите хора в повечето пъти се усещат сами, че парите са по-добър вариант.
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #147 -:
януари 31, 2012, 13:11:57 »
На мен ми изглежда доста грубо написано в поканата. Не ми харесва. За мен поканата е израз на уважение, а не хартиен носител на желанията ни за подаръци. Аз смятам, че тези които се интересуват какво искаме, ще ни попитат, а тези, които са решили да купят подарък, така и така ще го купят, независимо какво пише в поканата!
Активен
cherry_dream
Сватбар
«
Отговор #148 -:
януари 31, 2012, 13:42:43 »
И на мен ми идва прекалено грубо. Ние никъде не сме го упоменавали, получихме само 4-5 подаръка от 100 човека, като единят е от моите родители и наистина ще ми остане за спомен и за цял живот. Имаше хора, които ни дадоха и пари, и нещо символично - една моя леля например - която ни даде парички и една шоколадова бутилка от 100 грама сладки, която изядохме с младоженеца след време. Едната ни шаферка пък ни подари пари и една фруктиера, пълна със сладки - целувки, за да ни е сладък животът и винаги да се целуваме
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #149 -:
февруари 01, 2012, 11:43:39 »
Винаги е имало такъв спор-едни пишат, на други им е грубо
всеки прави каквото сметне за добре; на мен също ми е грубо, но предпочитам, отколкото да си бия после куп сервизи в главата.
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...