Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 10, 2025, 14:45:26

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 19   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Подаръци или пари ? 2  (Прочетена 110881 пъти)

emocia_wa
Професор
Публикации: 399

« Отговор #135 -: януари 27, 2012, 16:51:40 »

Момичета по принцип винаги има разни неща ,които човек се кани дълго време да си купи и все не ги купува.Например скъпи чаршафи,скъп сервиз и разни друг неща до които все не стига или някой по интересен малък уред.Аз си бях харесала един сервиз и все не стигах да си го купя  защото имах други сервизи а и беше повечко пари.И две приятелки се комбинираха и ми го взеха.Иначе дори и след като съберяхме пари сигурно нямаше да се наканя да го взема.Същото беше и с едни чаршафи на ТАС .Естествено тези разговори ги водих с наистина близки хора и хора ,които искаха да ми вземат подарък за спомен.Повечето ни дадоха парички,но и ние два три месеца след сватбата си купихме жилище и паричките отидоха по предназначение-за обзавеждане и даже сме си нарочили например от кои семйства ни е хладилника,от кои  секцията и т.н.
InLove_Girl жалко е ,че от самото начало не могат да стигнат до консенсус.Все пак тези парички са и за двамата.Но всяко семейство си има някакъв начин на живот и организация.
много си права...винаги има неща, които са по-скъпи и все не достигат пари или има нещо по-спешно... ако близки приятели могат да се комбинират и да ги подарят ще е супер-хем нещо, което си искал, хем спомен от тях  good
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: януари 27, 2012, 17:00:15 »

като се има предвид че чупя чинии като за световно и то хубав порцелан girl_impossible , току що оправих поредната чиния...  pleasantry смятам че ще се присъединя За идеята за един хубав скъп сервиз, който иначе няма да си позволя
Активен
fashion
Професор

« Отговор #137 -: януари 27, 2012, 17:07:49 »

emmmmmy
 Offtopic
Все се каня да ти го кажа, като ти гледам аватарчето - котарака как нагъва чипс всеки път ми се прияжда..мн. е готин хихихих  sarcastic
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: януари 27, 2012, 17:17:58 »

Даммм аз също няма да откажа красив сервиз за хранене или прибориии  blush Най-добрата ми приятелка вече предложи да ми вземе едно от двете  smile
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: януари 27, 2012, 17:23:36 »

като се има предвид че чупя чинии като за световно и то хубав порцелан girl_impossible , току що оправих поредната чиния...  pleasantry смятам че ще се присъединя За идеята за един хубав скъп сервиз, който иначе няма да си позволя

И аз съм като теб. Откакто заживяхме заедно, чашите намаляха наполовина. Това е, защото при раздигането на масата, в стремежа си да награбя повече чаши и чинии, все нещо изпускам. sarcastic
Сервизът е един от подаръците, на които много бих се радвала. Същото важи за картина и гоблен.
Активен
emocia_wa
Професор

« Отговор #140 -: януари 27, 2012, 18:55:18 »

И аз съм като теб. Откакто заживяхме заедно, чашите намаляха наполовина. Това е, защото при раздигането на масата, в стремежа си да награбя повече чаши и чинии, все нещо изпускам. sarcastic
Сервизът е един от подаръците, на които много бих се радвала. Същото важи за картина и гоблен.
картините и гоблените са доста специфични.. на моята сватба получих репродукция на салвадор дали-изобщо не харесвам този стил...  angry стои в мазето...  nea гоблените също-те са за по-тежък стил..  pardon ако са обзаведени модернистично не става..  nea трябва да познаваш вкуса на човека, ако искаш все пак подаръка да се ползва, да му се радват  pardon
Активен
Hecate
Професор
Публикации: 441

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: януари 27, 2012, 21:27:38 »

Аз все още се чудя как да си кажа, че искам пари. С приятелите проблем нямам, те си знаят. С кумата сме се разбрали за едно пътуване на сватба на друга наша съученичка в Лондон.
От вещи нужда нямам, живея на 38кв.м. с любимия от доста години и непрекъснато трупам нови и то доста красиви и неразопаковани вещи в една стая в къщата на баба ми. Всичките са ми от някакви подаръци, от които нямам нужда. Вече имам 3 тенджери под налягане, а дори не сме женен...Завивки, чисто нови комплекти чаршафи и чисто нови сервизи в несвяст. Може би трябва да изхвърля разни неща от вкъщи, за да си пусна в употреба новите, но не искам. Хем си ги харесвам, хем аз нищо не съм счупила или похабила.
В същото време свекъра и свекървата все ме питат какво да ми купят /при положение, че казах - пари/, а ние наистина нищо няма къде да сложим, а и не мога да ги убедя, че що се отнася до родата от тяхна страна няма да е зле да им обяснят, че имаме нужда само от пари, било то за сватбено пътешествие или за някакъв старт за по-голямо жилище.
И в крайна сметка съм  beating Oh my ... crazy отсега си представям въпросната стая пълна до тавана с неща, които ще забравя и то не от неуважение, а просто защото - далече от очите, далече от сърцето.
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: януари 27, 2012, 21:29:03 »

И това е вярно. Аз много трудно си харесвам комплектовки на гоблени. Падам си по сюрреализма, така че бих се зарадвала на Салвадор Дали (но не на всичко от него), както и на Роб Гонсалвес (на всичко). Лошото е, че големите и сложни гоблени са доста скъпи, а и не се ценят особено в България, но на мен са ми слабост. Цял живот няма да ми стигне да ушия всичко, което ми се иска. pardon

Hecate, на мен ми се струва, че голяма част от хората вече сами се усещат да дават пари, а не подаръци. Не познавам твоите гости, но едва ли ще са много онези от тях, които ще подарят подарък, най- малкото, защото много по- лесно е да пъхнеш пари в плик, отколкото да се чудиш какво да вземеш, че да се хареса на младоженците.
« Последна редакция: януари 27, 2012, 21:33:25 от sunset » Активен
Vivid
Професор
Публикации: 396

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: януари 27, 2012, 21:42:32 »

И това го има - че е по-лесно да се сложат пари в плик. Но винаги ще има хора, които ще предпочетат да подаряват подаръци, по простата причина, че на подаръка не пише колко струва, а ако са пари в плик - всички ще знаят колко си дал. Някои хора ги е срам да оставят малко по техните представи пари и им е по-лесно да купят нещо, пък макар и да не са сигурни, че младоженците имат нужда от него...
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: януари 28, 2012, 20:09:35 »

Hecate ние се разбрахме се родителите да казват ,че предпочитаме парички като ги питат гостите от тяхна страна.Ние казахме на приятелите си.И нямаше проблем.Освен планираните подаръци други нямах.
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: януари 30, 2012, 11:46:02 »

Аз също казвах на тези, които ме питаха, че предпочитаме пари. Родителите ни също така казваха, като са ги питали. От цялата сватба имахме 10-тина подаръка и знам всеки от кой е. Парите не съм гледала кой колко е дал- кой колкото е имал на сърце и възможност е дал. Важното е , че са ни уважили в този ден.
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: януари 31, 2012, 13:03:11 »

Ние обмисляме вариант да напишем на поканата; защото и на мен не ми се ще да трупам неща, които не са ми нужни. Иначе младите хора в повечето пъти се усещат сами, че парите са по-добър вариант.  smile
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: януари 31, 2012, 13:11:57 »

На мен ми изглежда доста грубо написано в поканата. Не ми харесва. За мен поканата е израз на уважение, а не хартиен носител на желанията ни за подаръци. Аз смятам, че тези които се интересуват какво искаме, ще ни попитат, а тези, които са решили да купят подарък, така и така ще го купят, независимо какво пише в поканата!
Активен
cherry_dream
Сватбар
Публикации: 280

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: януари 31, 2012, 13:42:43 »

И на мен ми идва прекалено грубо. Ние никъде не сме го упоменавали, получихме само 4-5 подаръка от 100 човека, като единят е от моите родители и наистина ще ми остане за спомен и за цял живот. Имаше хора, които ни дадоха и пари, и нещо символично - една моя леля например - която ни даде парички и една шоколадова бутилка от 100 грама сладки, която изядохме с младоженеца след време. Едната ни шаферка пък ни подари пари и една фруктиера, пълна със сладки - целувки, за да ни е сладък животът и винаги да се целуваме smile
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: февруари 01, 2012, 11:43:39 »

Винаги е имало такъв спор-едни пишат, на други им е грубо  huhhuh.gif всеки прави каквото сметне за добре; на мен също ми е грубо, но предпочитам, отколкото да си бия после куп сервизи в главата.
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 19   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: