Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 10, 2025, 17:28:07

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 19   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Подаръци или пари ? 2  (Прочетена 110938 пъти)

fashion
Професор
Публикации: 399

« Отговор #105 -: януари 26, 2012, 12:03:21 »

хихихих това с букета мисля,че си е наистина добра идея да е от бонбони, такмо ще си хапнат младоженците - да им е сладък живота, букета могат да си го запазят след ,,консумация,, пак ще е красив  Wink Torte
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541

Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: януари 26, 2012, 12:12:51 »

Дано и още някой се присъеди към тази кауза!!!
Сигурна съм!!!
И един човек да прочете за идеята и я осъществи, ще съм щастлива от този абсуреден спор!!!
Дано са повече хората в България, които не разглеждат нещата от удобната си и егоистична си гледна точка!!!
Няма подходящо време за благотворителност!!!
Няма подходящо време да си Човек!!!
Няма по-подходящ момент от сватбата да събереш всичките си роднини и приятели и да ги обединиш в едно добро дело!!!
Никъде не съм писала, че хората трябва да се задължават да дадат пари!!!
Всичко е по желание!!!
По-скоро с поканата за сватбата и аз и вие ги задължаваме да ни дадат подарък или плик!!! Ето това е задължаване!!!
Никъде не съм писала, че трябва да се разказва трагедията - повод за събиране на десетолевките от цветя!!!
Естествено, че няма да се разказват подробности за нуждаещия се от финансова помощ!!!
Наистина не ви разбирам?!?
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: януари 26, 2012, 12:28:20 »

Няколко пъти различни потребители призоваха към толерантност.
manuella, позволи на хората да имат различно мнение от твоето. Не знам защо нападаш така тези, които не са съгласни с теб и не искат да превърнат сватбата си в благотворителен бал.
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: януари 26, 2012, 12:37:58 »

Не нападам никой! Вие коментирате изказванията ми и аз отговарям smile Престанете да ме коментирате и аз ще престана да ви отговарям  blum
Активен
fashion
Професор

« Отговор #109 -: януари 26, 2012, 12:38:55 »

manuella
Явно и ние не те разбираме, затова мисля,че темата за ,,благотворителност на сватбата,, се изчерпа. Да спрем до тук, за да няма изнервени засегнати и нацупени, всеки сам си решава,няма смисъл да се дъвчат доводите за ,,за,, и за ,,против,,. Както си решила - така го направи,все пак това е твоя ден. ОК даде идеята,но спри до тук, все едно аз да кажа ,,на моята сватба нямаше гайди и тъпани при изваждането и на вашите трябва да е така, видиш ли много е селско един вид,, И да си държа на мойто и да се сърдя и цупя на всички които кажат обратното да им отвръщам злобно. Трябва да сме по-толерантни и да не ,,насаждаме,, мнението си, сякаш е на живот и смърт. Това,че повечето сме на различно мнение от твойто не трябва да те обезкуражава да го направиш така - просто не съди другите,които няма да постъпят като теб.
Както гласи една руска поговорка ,, на вкус и цвет товарищей нет ,, - приеми че сме различни  - това е!!!
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: януари 26, 2012, 12:52:04 »

Здравейте...хайде малко по темичката  Girl_hide
 На сватбата си ,сетра ми получи основно "подаръци" в пликче, получи и 5-6 подаръка, които бяха мноооого интересни. Не се подари никакъв ел.уред, не се подариха и сервизи, чаши и т.н. Това, което ми направи впечатление, че повечето гости не носеха букети, а наблягаха на красиви картички, букети от плодове, дори наши братовчеди освен плика подариха на мъжа на сестра ми кутия пури, а на сестра ми 3-литрова бутилка Бейлис  danceg   pardon На края не знам дали бяха 10 или 15 букета при 120 гости. Мисля, че на доста места хората предпочитат да включат парите за букет към подаръка, отколкото да ги дадат за цветя.  give_rose
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: януари 26, 2012, 12:56:04 »

На сватбите на които аз съм присъствала пък винаги е имало толкова цветя, че не може да ги прибереш. И то големи красиви букети. Зависи от гостите но все пак аз съм била на роднински сватби и предпологом че същите роднини и на мен ще ми домъкнат милион букети, които да хвърля!  sad
Активен
Iztre6tqlka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 508

Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: януари 26, 2012, 12:58:49 »

Надявам се на подаръци в пликче  give_rose,но ще се радвам и на всичко друго......защотоо ще е подарено от сърце!
Активен
Vivid
Професор
Публикации: 396

Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: януари 26, 2012, 13:30:39 »

И аз предпочитам пари. В момента живеем в малко жилище и просто няма да използваме разните там електроуреди, сервизи и т.н. Да не говорим, че предпочитам аз сама да си ги избера. Надявам се повечето хора да донесат пари - тези които ще питат - ще кажем, че искаме пари. Не виждам нищо срамно в това да отида на екскурзия с тях. Това също е подарък, и то много, много ценен! Сигурно ще има и подаръци...не може само пликове, но няма да правя фасони.
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #114 -: януари 26, 2012, 18:47:27 »

Аз все повече се замислям, че ако имам само пари, ще ми стане кофти....парите се харчат и забравяш, а подаръците остават...същевременно рядко харесвам чужди подаръци, на последната сватба наши приятели подариха огромен слон-украса, ужас просто! Ще казвам 50:50...

За благотворителност от сватба идеята е много добра, само да измислим как да го направим...Би било добре например ресторантите да отделят по левче-два от куверта за тази цел, но това още не е популярно в България...

Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #115 -: януари 26, 2012, 20:09:15 »

много е хубаво, че имате желание за благотворителност, но защо не го направите без повод и без много показност. просто отделете от личните си приходи или парите получени от сватбата и ги дарете...  give_rose
Активен
punk_girl123

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: януари 26, 2012, 20:34:07 »

theone нашите редовни приходи едвам стигат да спастрим двата края /не че гладуваме но си имаме много разходи а заплатите са малки/ и трудно бихме отделили сума която да е смеслена за дарение. В смисъл че 100 - 200 лв не са нещо голямо, с което да зарадваш даца или да помогнеш на болни. Моята идея за дарение е такава, че парите за цветя не са малко перо а са страшно краткотрайна радост. Докато с подобна сума може да се купят играчки, които да радват по дълго. Не искам да карам някои на сила и да показнича колко съм добра или великодушна. Просто практически погледнато е по добра инвестиция!
Активен
fashion
Професор

« Отговор #117 -: януари 27, 2012, 10:26:39 »

punk_girl123
После как ще докажеш на гостите,че всички събрани пари си ги дала за благотворителност?
Активен
punk_girl123

Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: януари 27, 2012, 10:36:08 »

Ами ако някой държи да му се доказва няма да има проблем. Като ходих в дома ми обясниха, че се изготвя договор за дарение в който се прави опис. Така че това не ма притеснява. Пък и защо са ми на мен толкова много играчки за деца до 3 г.???

АЗ НЕ ИСКАМ да ми дават пари а всеки да избере играчка по негов избор. Пари в дом никога няма да оставя!!
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: януари 27, 2012, 10:38:13 »

Аз все повече се замислям, че ако имам само пари, ще ми стане кофти....парите се харчат и забравяш, а подаръците остават...същевременно рядко харесвам чужди подаръци, на последната сватба наши приятели подариха огромен слон-украса, ужас просто! Ще казвам 50:50...

За благотворителност от сватба идеята е много добра, само да измислим как да го направим...Би било добре например ресторантите да отделят по левче-два от куверта за тази цел, но това още не е популярно в България...

моя съвет е да прецениш с кои хора можеш да говориш за това да има подарък който да си си харесала.При мен подаръците бяха от такива хора.Бях си харесала нещата,те ми бяха казали колко пари са отделили и така аз прецених.Така ще имаш практични и неповтарящи се подаръци.
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 19   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: