Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 10, 2025, 17:23:46
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Подаръци или пари ? 2
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
19
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Подаръци или пари ? 2 (Прочетена 110920 пъти)
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
Отг: Подаръци или пари ? 2
«
Отговор #90 -:
януари 26, 2012, 00:20:05 »
Не знам дали имам право да ви обидя, но ще ви кажа, че с тези изказвания се представяте като уникално кухи лейки. Честно!!! Цялата сватба в България е вид просия и много добре го осъзнавате! Кога някоя от вас ще даде 1000 лв. за благотворителност - никога 100000%. Даже и 1 левче за смс по Коледа едвам ви се изтръгва от сърцето - изводи си правя от егоистичните ви изказвания.
Занесете си цветята вкъщи, но когато вехнат ще се сетите, че тези пари щяха да помогнат на болно дете. Аз също съм скептична към домовете, затова ще ги дам за лечение.
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268
«
Отговор #91 -:
януари 26, 2012, 00:25:47 »
Не знам ние как звучим с нашите изказвания, но ти с твоите звучиш фанатично-истерично...Но ще се въздържа от по-нататъшни епитети от добро възпитание.
И коя си ти, за да знаеш кой от нас на кого и с какво помага? Може би си има и други начини за благотворителност, без простееща касичка на сватбения ден точно.
Иначе идеята не е лоша, но трябва да се измисли подходящия, интелигентен начин да се представи на гостите и бъдещите булки; с крясъци, истерии и опити да се събуди съвестта със сладникави думи за мен не е най-добрият начин.
«
Последна редакция: януари 26, 2012, 00:31:19 от anna_karenina
»
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
«
Отговор #92 -:
януари 26, 2012, 00:38:53 »
Нека да звуча истерично, но да помагам колкото мога. По принцип съм такъв човек емоционален и сърцат. Обичам да помагам при всяка възможност!
Според мен тесногръдието и егоцентризмът ще накара някой човек да нарече благотворителността - просия. Направо ме разсмя с това абсурдно изказване. Кога друг път в живота си ще събереш всичките си роднини и приятели на едно място и ще можеш по толкова прекрасен повод да им събереш десетолевките за букетчета с две брокатени розички
Уведомих част от бъдещите си гости за идеята
помощ за лечение вместо цветя
и не съм срещнала физиономия тип " ти луда ли си, не се занимавай с глупости", а точно обратното!!! Но както и да е, аз никога не съм се съобразявала с това какво е подходящо и какво не, какво ще си помислят хората и т.н - ВИНАГИ ГЛЕДАМ КРАЙНАТА ЦЕЛ И РЕЗУЛТАТ И ТОГАВА НИЩО НЕ МОЖЕ ДА МЕ СПРЕ! Спирам, че ми писна, няма как да променя ценностната система на бъдещите булки и майки. Който е като мен просто ще прочете за идеята и ще го направи, както аз. С изказванията си просто исках да обърна внимание още веднъж на идеята в темата, понеже страшно много ми хареса. Лека вечер и хубав живот ви желая!
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #93 -:
януари 26, 2012, 00:49:06 »
manuella
, обикновенно тук си обменяме идей и съвети, не се толерират обидите. понякога може нечие мнение да е по-остро, но всичко си има граници. щом това е твоето желание -ок, но не може всички да са съгласни с теб...
аз също смятам, че за благотворителност си има време и място. може би сватбата не е много подходящо такова.
успех в благородното ти начинание и бъди по-толерантна!
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
«
Отговор #94 -:
януари 26, 2012, 09:12:16 »
Моето лично мнение е че от цялото щастие на сватбения ден може да се откъсне едно пърченце за благотворителност. Аз лично ходих в дом майка и дете и попитах от какво имат нужда децата за да им предоставим такива неща. Сега като притурка към поканата ще полмоля , КОЙТО ИМА ЖЕЛАНИЕ да закупи вместо букет такъв предмет. Никого няма да карам на сила, това си е наша кауза. Бих дарявала по-често ако имам възможност, но уви нямам и виждам в този ден един шанс за проява на малко човещина.
«
Последна редакция: януари 26, 2012, 09:15:59 от punk_girl123
»
Активен
fashion
Професор
«
Отговор #95 -:
януари 26, 2012, 09:43:33 »
Цитат на: theone в януари 26, 2012, 00:49:06
manuella
, обикновенно тук си обменяме идей и съвети, не се толерират обидите. понякога може нечие мнение да е по-остро, но всичко си има граници. щом това е твоето желание -ок, но не може всички да са съгласни с теб...
аз също смятам, че за благотворителност си има време и място. може би сватбата не е много подходящо такова.
успех в благородното ти начинание и бъди по-толерантна!
Активен
fashion
Професор
«
Отговор #96 -:
януари 26, 2012, 09:50:05 »
Аз предлатам на manuella да дари всички пари от сватбата си,не само от букетите.
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #97 -:
януари 26, 2012, 09:57:10 »
Ако трябва да съм честна, напоследък дори да имам да помогна нещо със съвет или да питам нещо тук, направо ми се разваля настроението като чета ...
От сезона ли е или от какво, ама напоследък забелязвате ли че във всички теми само се дърляме..
Различните мнения тук са ок, когато няма обиди . Защо си разменяме обиди, само защото мислим различно??? Ако някое мнение не съвпада с вашето, просто изкажете каквото Ви е на сърце без грозни думи.
Благотворителността според мен е добра идея, но не на самата сватба . Ако гости ми донесат подаръци в пликове ,
след тържеството
- примерно следващите дни , ще отделя сума и ще я занеса по мой избор за градеж на църква, за фонд за болно дете и т.н . Изброявам произволно. Но мисля да не занимавам предварително никой от присъстващите. Дали са ми - после и аз давам .
«
Последна редакция: януари 26, 2012, 10:02:28 от emmmmmy
»
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #98 -:
януари 26, 2012, 10:05:51 »
Цитат на: emmmmmy в януари 26, 2012, 09:57:10
Но мисля да не занимавам предварително никой от присъстващите. Дали са ми - после и аз давам .
Именно, ако ще занимаваме хората с благотворителност, нека да насочим фокуса изцяло към благотворителността. Ситуацията - хайде да хапнем, да потанцуваме, да ни подарите подаръци, мили гости, а ако ви се откъсне нещо от сърцето и за благотворителност да дадете нещичко хич не ми се нрави. То някак си по принуда, от хорски срам, част от гостите ще оставят по нещичко в кутията, освен подаръка, който са приготвили и за вас ( няма да ви оставят без подарък си мисля).
Кралското смейство помоли гостите да преведат желаната сума в благотворителен фонд и се отказаха от подаръците изцяло. Ето това вече го разбирам, разликата е че аз и моите гости не живеем в кралска приказка.
Активен
fashion
Професор
«
Отговор #99 -:
януари 26, 2012, 10:41:01 »
Ние скоро ще ходим на сватба и за подарък ще дадем парички, а букета ще е от бонбони
untitled.GIF
(33.16 KB, 396x301 - видяно 3376 пъти.)
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #100 -:
януари 26, 2012, 10:44:13 »
От моя гледна точка по-дорбе весто да дадът 10 лв за букет, който ще трае 3 дена по добре да дадът 10 лв за нещо по дълготрайно/нямам предвид пари и играчки и книжки за децата/. Въпроса е там, че те тези 10 лв така или иначе ще ги дадът. Аз просто предлагам алтернатива понеже не съм фен на цветята и без това.
«
Последна редакция: януари 26, 2012, 10:55:56 от punk_girl123
»
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #101 -:
януари 26, 2012, 10:47:42 »
Аз също не си предствям как ще сложа кутия на сватбата си, в която ще събирам пари за благотворителност! Изобщо не ми го побира главата, честно.
Това е хубав повод, хората трябвада се забавляват, а не да мислят как някой има проблеми и нужда от пари и помощи. Или пък да им се разказва историята на болно дете...Ужас! Време за благотворителност винаги има, но смятам че сватбата е един от най-неподходящоте моменти за това.
Активен
fashion
Професор
«
Отговор #102 -:
януари 26, 2012, 11:07:37 »
На мен би ми било тъжно,ако отида на сватба и ми разправят за болни и съкати деца. Също така бих се чувствала кофти, ако въпреки желанието на булката за благотворителност сме и донесли хубав букет и тя ни изгледа на криво заради това. Ами ако някой въобще не е мислил да купува букет, и по тоз начин едва ли не го изнудвате за пари. Все пак не сте се събрали на благотворително мероприятие, а на сватба да се веселите,не го превръщайте в мрачно събитие...Има си време и място за благотворителност, може да се организира отделно събиране за това или да се дарят част от събраните пари от сватбата, но не и така задължаващо да се прави - грозно е !!!
«
Последна редакция: януари 26, 2012, 11:17:07 от fashion
»
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #103 -:
януари 26, 2012, 11:08:23 »
Момичета нека всеки го направи както го чувства.Не е нужно повод за да има благотворителност.Но това че някой е решил да го направи на сватбата си няма нищо лошо.
Аз пък не смятам че има нещо лошо в подаряването на цветя.Това е хубав жест.Винаги по хубави поводи хората подаряват цветя.
Приемайте чуждото мнение,дори и да не го харесвате.Бъдете толерантни и си помагайте.В началото нямаше толкова караници,всички се радваха на идеите на другите,взимаха като идеи това което им харесваше и се подкрепяха страшно много.Дано и при вас скоро да има такава приятна атмосфера.Сори за
ама ми е болно като гледам как почти във всяка тема има спорове,нападки и т.н.
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #104 -:
януари 26, 2012, 11:55:34 »
Цитат на: fashion в януари 26, 2012, 10:41:01
Ние скоро ще ходим на сватба и за подарък ще дадем парички, а букета ще е от бонбони
fashion
, каня те на моята сватба. донеси само букета
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8