Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 10, 2025, 22:17:37

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 19   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Подаръци или пари ? 2  (Прочетена 111157 пъти)

MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: декември 27, 2011, 23:30:14 »

Идеята за благотворителността е страхотна и мисля да я взаимствам! Цветята от букети са много красиви, но умират бързо.Аз харесвам тези в саксия, но от тях си имам достатъчно в къщи. Една от моите омъжени приятелки сподели, че е събрала около 100 букета , ако един букет е средно 10 лв., това са 1000 лв! Защо трябва тези пари да се хвърлят в кофата, вместо да се дарят на болно дете или дом?!?
Активен
MilenaOga
Ентусиаст
**
Публикации: 91

Сключихме брак на 10 Септември 2011

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: декември 28, 2011, 00:27:37 »

Oo, smile На мен ми подариха поне най-малкото 50-60 букета с цветя - малки и огромни. На 2 пъти сме се връщали до ресторанта заради цветята и защото нямаше къде да ги съберем всичките, няколко ги дадохме на приятелите. Всички цветя бяха много красиви и свежи. Аз много ги харесвам и им се радвам, но за съжаление увяхнаха всички до 1. sad Да ви кажа честно по-добре изкуствено цвете има толкова стилни интересни, защото си остава спомен за цял живот и може да се ползва за украшение. А парите накуп за тези цветя на сватбата не искам и да ги смятам колко са дали хората но със сигурност сумата е огромна. Боги, идеята за благородната кауза е много мила. Аз също се радвам, че има такива добри хора smile
Ние също предпочитахме пари на сватбата, но получихме и няколко хубави подаръка, като преди това някои от поканените ни попитаха дали го имаме и имаме ли нужда.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #77 -: януари 20, 2012, 22:00:59 »

Сватбен лист за желани подаръци smile Как ви звучи да напишете списък с подаръците, които бихте искали да ви подарят?

Бихте ли го дали заедно с поканата с телефон за справка,кой подарък е още свободен, или отделно по е-мейл с препратка към координатора за вече набелязани подаръци?

Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: януари 21, 2012, 01:37:04 »

kiwi, ние не сме имали такъв списък, но по принцип мисля, че е добра идея, ако обаче и вие, и гостите ви го приемат. Просто има някои хора, по-възрастни например, които не ги зачитат много тези нововъведения. Ако обаче няма да има такива на вашата сватба - вариантът е добър!  good
Иначе по-добре е май да има телефон за справка, за да бъде достъпно наистина за всички!  smile

П.П. Така и не успях да ти пиша - пощата ти е пълна.
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: януари 21, 2012, 08:48:49 »

kiwi радвайте се че имате такива неща, от които да имате нужда. Ние с половинката живеет отделно от 2 години и просто всичко си имаме /или поне всичко от паричния диапазон за подаръчите/ Исках да се пробвам с такъв списък но като седна и листа си остава празен.
Активен
fashion
Професор
Публикации: 399

« Отговор #80 -: януари 21, 2012, 10:47:26 »

Kiwi,
идеята за списъка е добра, харесва ми. Само ,че има едно ,,но,,,примерно пишете пералня, фритюрник,микровълнова печка и те ви вземат, обаче на вас не ви харесат...какво ги правите? Или в списъка ще има подробно точно кой модел искате ли.... или  как?
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: януари 21, 2012, 11:08:10 »

аз съм голям фен на този лист с подаръци, само че тук в БГ не  е разпространено. И не знам както казват момичетата по-горе, как ще се приеме от по -старото поколение . Иначе съм чувала по другите страни че влизаш в даден магазин голям, който предлага всякакви вещи, цъкаш с едно като баркод четец каквото си харесаш конкретно, и после раздаваш листа на гостите по мейл и даваш и тел за контакт. blum
леле как тъпанарски го обясних... crazy
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: януари 21, 2012, 11:24:18 »

Според мен този списък не е подходящ най-вече от финансова гледна точка. Най-добре е всички суми да се съберат и така да се купят няколко големи неща, но стойностни и полезни. Ако младото семейство има нужда от обзавеждане на дом (електроуреди и мебели) - те са много скъпи и как един човек ще може да купи конкретна фурна или пералня например. Аз мисля, че който има повече възможност и иска да знае какво точно е подарил на младоженците , би могъл да  купи нещо скъпо. Но повечето ми приятелки например ще ми дадат пари в плик и не вярвам да са повече от 150 лв., а с такива пари не може да се купи никаква мебел, освен табуретка  smile Нашите подаръци ще ги съберем за кола и прокарване на парно. Битовизми, но много необходими и по-полезни за мен, от какъвто и да е електроуред, защото винаги може да се отделят пари за уред, но за нещо голямо като кола например-трудна работа.Надявам се да не получа никакви подаръци, защото всички гости са ми много близки и знаят, че живеем от две години в  напълно обзаведен апартамент и всеки подарък ще бъде излишен просто. Единствено икона и картина бих искала да имам за спомен от сватбата.
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: януари 21, 2012, 11:28:11 »

да, тук в БГ рядко един гост има възможността да купи цял уред  tease
Затова ако ме питат - казвам -парички, ако не ме питат, си трая . girl_wink
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #84 -: януари 25, 2012, 23:12:02 »

Аз много искам да има какво да разопаковаме на другия ден smile Също и картички за четене...
На последната сватба ми беше много грозно как повечето хора даваха пари в плик и си личеше, че дори картичка няма.
Аз решавам този въпрос, като винаги подарявам нещо символично + картичка + пари. Не давам много пари, към 100 лв, ако не са ми близки, но заедно с подарък мисля, че не е лошо. Ако не им хареса подаръкът, остават парите.

Така искам и за моята сватба- да има пари + малки подаръци + картичка, но ми е неудобно да го кажа. Оставила съм контакти на кумата в листа в поканата и се надявам който не е сигурен да й звънне и тя да го обясни това. Другото, което бих предложила, е ваучери- за технополис, практикер, така хем сами ще си изберем, хем няма да са чисти пари, че някои хора се дразнят. Ваучери за уикенд някъде също ме кефят., стига да са с дълъг срок на ползване. Имаме и нужда от 3-4 неща, всичко мисля да дам на кумата и ако приятели ме питат, ще ги помоля да се свържат с нея, или ако са ми много близки, сама ще им обясня...

Цветя аз вече не нося по сватби и наистина са излишни. Това с книгата много ми хареса, въпреки че ние вече  и за тях нямаме място, но пък бихме им се радвали. Може би ще го добавя в допълнителния лист. Нещо от рода: много обичаме цветята, но за съжаление няма да има кога да им се порадваме. Затова няма нужда от големи букети, ако държите на тази традиция, заменете цветята с книга или нещо по Ваш избор.

как ви звучи..?
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: януари 25, 2012, 23:27:10 »

Извинявай, но на мен ми звучи .... като изпросено.
Не мога да разбера защо повече хора не се присъединяват към идеята за благотворителност?!?
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #86 -: януари 26, 2012, 00:03:02 »

Бяха давали по телевизията за едно младо семейство, което вместо цветя поискало по една играчка, събраните играчки дарили на дом за изоставени деца.

Харесах идеята, но на едно дете от дом му е много по важно да има далеч по-елементарни и основни неща от играчка, примерно нови чорапки или шапка за зимата, следователно най-хубаво е да се съгласуват нуждите на съответния дом и със събраната сума да се купят нужните неща. Това обаче пак ни води към ситуацията - трябва ни кутия за пари. Някак си не ми се струва уместно да превърна сватбата си в благотворително парти и да сложа на централно място кутия касичка, каквато по Коледа има на почти всяка бензиностанция, в супермаркетите, че дори и в МакДоналдс.

Най-уместно е да помоля гостите да не взимат цветя, а ако искаме да направим нещо добро,можем да съберем средства и без повод. Нали?
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 711

« Отговор #87 -: януари 26, 2012, 00:08:34 »

Защото в миналото, а струва ми се и сега, сватбата  била основно празник за събиране на пари/покъщнина за младото семейство.
Ако все пак се държи на благотворителността, предвидените пари за сватба могат да се дадат зза тази цел Wink
Досега няколко човека ме питаха какво искаме - казахме им, че искаме да дойдат, дали да носят подарък или, да преценят те. За нас е важно да дойдат на празника и да ни уважат. Може и да звучи малко... не знам, префърцунено, но наистина е така. Един от малкото хора, които трябваше да са там, няма да бъде, така че никакви подаръци и суми не са по-важни от това да отпразнуваме деня с най-близките си хора.

П.С Киви, съгласна съм с теб.
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: януари 26, 2012, 00:10:29 »

Благотворителността е акт на човещина....аз не бих се срамувала да сложа една кутийка на сватбата си, защото няма да виждам в нея касичка, а надежди и молитви на майка с болно дете. Не искам да бъда груба и да се заяждам, но малко са хората, които биха си направили "труда" да съберат средства в този ден, за повечето булки е по-важно месеци наред да се занимават с куп глупости, а за повечето гости да хапнат и пийнат.
Аз ще събера парите за цветя за болно дете от моя град и ни най-малко няма да се затрудня с този елементарен жест.......
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #89 -: януари 26, 2012, 00:14:10 »

И мен не ме кефи да задължаваме хората да дават пари за благотворителност. Още повече, че после ще се чувствам длъжна да им представя доказателства къде съм дала парите и ще стане много сложно. А ако не го направя, ще излезе глупаво- просто една кутия за събиране на пари. Не ми се ще да прося пари под никаква форма. Ако искаме да ги дадем за благотворителност, тогава по-удачно е да се напише, че вместо цветя, искаме подарък в пликче и след това да решим колко от събраната сума да отделим за това.

А и не виждам защо точно по време на сватба или по Коледа трябва да се мисли за благотворителност, малко лицемерно ми се вижда- човек или прави постоянно и редовно нещо, или не го прави.

Да не говорим, че аз пари в дом не бих оставила, не знам за какво ще отидат. По-скоро бих купила на децата нещо и да им го дам лично (правили сме го преди време).

И изобщо не смятам за уместно да се налага чуждо мнение и да се задължават хората към благотворителност. Това трябва да идва от сърцето.
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 19   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: