Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 10, 2025, 14:46:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Подаръци или пари ? 2  (Прочетена 110885 пъти)

m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: ноември 22, 2011, 13:56:36 »

По принцип повечето гости си знаят, че това е най - предпочитаният подарък(парите). Ние също не искахме излишни подаръци, които в момента и без това няма къде да слагаме. В крайна сметка получихме само подарък от кумовете(ние с тях си се бяхме разбрали,защото не ни допада идеята да си разменяме пари mda) и още един, който е по-скоро като символ, защото гостите не живеят в България. Някои от гостите бяха вложили и лично творчество и бяха направили много оригинални пликове, торбички за парите, имаше и послания в бутилка, така че това пак са подаръци и си остават за спомен  smile
Активен
Medeia
Ентусиаст
**
Публикации: 95

« Отговор #61 -: ноември 23, 2011, 15:59:19 »

Както повечето от вас, ние също предпочитаме пари. Аз обаче мисля да спомена това по някакъв начин в поканата. Някакви идеи за закачлив текст, който да прибавя. Видях по-нагоре имаше няколко на английски, които бяха много сладки. А нещо на български?
Активен
fashion
Професор
Публикации: 399

« Отговор #62 -: ноември 23, 2011, 16:08:36 »

Незнам, според мен няма нужда да се споменава в поканата, повечето хора ни питаха като давахме поканите. Все пак някой може да няма голяма финансова възможност и да предпочете да купи подарък. Та в крайна сметка резултата беше от 80-т човека, само 6 подаръка,другото е парички.

« Последна редакция: ноември 23, 2011, 16:11:01 от fashion » Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #63 -: ноември 23, 2011, 17:37:49 »

medeia, в търсене съм на подходящ дискретен текст на български. ако намериш нещо подходящо ще се радвам да го публикуваш  give_rose
Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2282

I can't live in a world, where you don't exist...

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: ноември 23, 2011, 22:08:10 »

Присъствахме на сватба на която младоженците не искаха цветя. И към поканата беше прикрепено картонче в същия стил на което пишеше:

Благодарим ви за цветята, които мислите да ни подарите! Но средствата, отделлени за тях могат да послужат за по-благородна кауза.
Станете част от нея, като вместо букет дарите сумата за него. Ние ще се погрижим събраните средства да помогнат за деца, лишени от родителска грижа.

П.п На сватбата нямаше букети и хората оставяха пари в специална кутия smile
Активен
emocia_wa
Професор

« Отговор #65 -: ноември 24, 2011, 12:09:13 »

Благодарим ви за цветята, които мислите да ни подарите! Но средствата, отделлени за тях могат да послужат за по-благородна кауза.
Станете част от нея, като вместо букет дарите сумата за него. Ние ще се погрижим събраните средства да помогнат за деца, лишени от родителска грижа.
П.п На сватбата нямаше букети и хората оставяха пари в специална кутия smile
ето това е една наистина благородна постъпка! Bravo Да жертваш собствената си суета в името на нещо стойностно.. да подадеш ръка на някой, който се нуждае  give_rose
радвам се, че има и такива хора  smile
Активен
fashion
Професор

« Отговор #66 -: ноември 24, 2011, 12:34:08 »

На мен пък ми звучи показно...,,вижте ни колко сме загрижени за обществото,,.. Като искат да помогнат на децата да дарят сумата от парите които са събрали. Все пак хората отиват да се веселят и уважат младоженците. Парите от 20-30 букета не са толкова много, че чак пък младоженците да нямат възможност да отделят от събраното за благотворителност, не виждам смисъл защо един вид трябва да ,,задължават ,,гостите да не носят букети. Много по-добро би ми звучало ,,всички пари събрани от сватбата ще отидат за благотворителност,, smile
« Последна редакция: ноември 24, 2011, 12:37:20 от fashion » Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: ноември 24, 2011, 12:46:24 »

По повод цветята,които се подаряват на сватбата се сетих за един случай в който младоженците бяха казали на гостите си,че искат вместо букет цветя да им изберат една книга. И на самата сватба всеки от госитте им подари книга. Беше интересно.  smile
Активен
emocia_wa
Професор

« Отговор #68 -: ноември 24, 2011, 13:31:59 »

На мен пък ми звучи показно...,,вижте ни колко сме загрижени за обществото,,.. Като искат да помогнат на децата да дарят сумата от парите които са събрали. Все пак хората отиват да се веселят и уважат младоженците. Парите от 20-30 букета не са толкова много, че чак пък младоженците да нямат възможност да отделят от събраното за благотворителност, не виждам смисъл защо един вид трябва да ,,задължават ,,гостите да не носят букети. Много по-добро би ми звучало ,,всички пари събрани от сватбата ще отидат за благотворителност,, smile
не смятам, че е показно...по-скоро е практично. Обикновено, след сватбата младоженците отиват на сватбено пътешествие/меден месец. Отсъстват поне седмица, през това време цветята, които са им подарили на сватбата вече са умрели. И реално, нямат никаква възможонст да им се порадват  pardon Съответно, вместо всеки да купува цветя, тези пари може да се "използват" по-разумно.  Wink Тези цветя така или иначе младоженците ще видят само няколко часа на сватбата, а и изобщо няма да могат да им обърнат внимание в цялата лудница.  pardon
А за другите пари, които ще получат като подарък от гостите - всеки сам си преценява. Дарението е нещо много лично  pardon да не говорим, че
Много по-добро би ми звучало ,,всички пари събрани от сватбата ще отидат за благотворителност,, smile
подхожда повече на някакво корпоративно събитие а не на личен празник, празнуван от младоженците и споделен от техните гости.  pardon Поне според мен е така.. не целя спор  pardon
Nina Style страхотна идея  Bravo
Активен
fashion
Професор

« Отговор #69 -: ноември 24, 2011, 13:46:12 »

Незнам просто на един празник ако няма цветя, а вместо това да пускат пари в кутийка...странно е, иначе идеята с книгите по ми допада  Wink
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: ноември 24, 2011, 13:50:02 »

Според мен тези които нямат възмжост да заделят голяма сума по-добре да дадът колкото могат отколкото подарък, които нито ще използвам или пък едва ли ще е по вкуса ми. Ние с моя годеник живеем от 2 години заедно в супер малко жилище - какъв подарък биха могли да ми направят,от който да имам нужда? Пък не съм фен на "дайте да отбием номера"

Относно цветята
Също не искам и букети първо защото не са никак евтини и второ нито мога да им се порадвам нито нищо. Обобщено това са пари на вятъра и по-добре дори да не е огромна сумата да се дарят!
Активен
emocia_wa
Професор

« Отговор #71 -: ноември 24, 2011, 14:02:24 »

Незнам просто на един празник ако няма цветя, а вместо това да пускат пари в кутийка...странно е, иначе идеята с книгите по ми допада  Wink
цветя сигурно си има, предполагам не са се лишили от тяхната си декорация на залата. Въпроса е за букетите  Wink
Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #72 -: ноември 24, 2011, 14:27:06 »

аз също предпочитам гостите да не купуват цветя. на сватбата ще има изобилие от аранжирани цветя, които трябва да раздам на роднини после (защото след тържеството няма какво да ги правя). допълнителните букети най-вероятно ще бъдат занесени в стаята на хотела и не мисля, че ще имам кога и как да им се радвам...
благотворителността е хубав жест, книгата е интересен такъв, сигурна съм че младоженците са имали най-топли и благородни чувства, не показност.
най-добре е, ако някои има желание да ни дари нещо да го направи под формата на пари, кой колкото и ако има желание, не е задължително да се даде нещо въобще. отбиване на номера под формата на оргомна и тежка кутия със сервиз за хранене (каквито и без това имаме два) не мисля, че е удачно.
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821

Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: декември 12, 2011, 12:15:27 »

Ние предпочитаме пари, но няма да казваме нищо на нашите гости. Само ако някой ни попита, тогава. Просто сме затрупани с вещи и няма къде да съберем още. Естествено има подаръци, на които много бих се зарадвала, например някоя хубава картина.  Girl_hide
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: декември 12, 2011, 12:33:37 »

Ние не сме в голямо жилище, няма място за много вещи. Но и ние ще кажеме какво предпочитаме, ако ни питат само, а те отсега си ни питат, защото сме поканили предимно много близки хора. Та не им е и неудобно, а директно се хилят и викат " Пари ли искате или определен подарък?"  Dance2 girl_wink
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: