Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 29, 2024, 14:31:14
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Възвращаемост от сватбата?!
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
23
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Възвращаемост от сватбата?! (Прочетена 158854 пъти)
muhichka
Професор
Отг: Възвращаемост от сватбата?!
«
Отговор #150 -:
юли 13, 2007, 15:07:47 »
И аз да се включа тук!
Според мен е нормално най-малко 50 лв. на човек да се даде /естествено кой каквато възможност има/.При нас например имаше адски много подаръци и адски много пликчета!Спокойно мога да каже че нашата възвръщаемост си беше 100% тъй като ние платихме половината сватба , но родителите после се отчетоха много добре!
Активен
Smurfieta
Сватбар
«
Отговор #151 -:
юли 13, 2007, 15:24:14 »
При нас подаръците бяха само в пликчета, гостите го знаеха предварително, защото ни питаха. Възвръщаемостта беше към 100%, като ние сами си платихме за цялата сватба, грубо около 4500-5000 лв. ни излезе всичко. Интересното беше, че имаше анонимни пликчета, но с доста пари вътре, които така и не разбрахме от кого са. Имаше пликчета и с по 50 и с по 500 лв., но за нас важното беше, че гостите присъстваха, дори и в най-горещия ден тази година
Колегите ми, които бяха 13 души бяха събрали общо една моя заплата, не знам дали случайно се е получило
Пазя си всички картички и ги препрочитам от време на време
.
А с паричките мислим да си купим малка количка
«
Последна редакция: юли 13, 2007, 15:38:46 от Smurfieta
»
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #152 -:
юли 13, 2007, 17:42:50 »
Цитат на: Smurfieta в юли 13, 2007, 15:24:14
А с паричките мислим да си купим малка количка
Хехе, и вие като нас! Ние много отдавна си мечтаем за това и ми се иска дано поне роднините да развържат малко кесията, че да можем да си вземем сравнително прилична кола.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #153 -:
юли 13, 2007, 19:15:01 »
Моите колеги са 10, аз бях поканила всички да дойдат, но реално сойдоха 3-ма. Заради интриги, други завист. Дадоха ми 250 лв (от всички), а една колежка, която ми е и приятелка, допълнително от нея 50 лв , освен че е участвала и в подаръка. Честно д ави кажа , иска ми се да им върна тези пари и незнам само как да го направя , за да не изглежда тъпо. И понеже само 3-ма дойдоха, но всички са участвали в подаръка , изглежда ,че все едно съм ги поканила за парите. Мноог обидно ми стана, защото аз исках да присъстват, а не просто шефа д ами връчва пари от целия отдел, въпреки че само 3-ма присъстват.
Активен
didibaby
Баш Майстор
Публикации: 1881
«
Отговор #154 -:
юли 13, 2007, 19:56:41 »
Цитат на: maria_lakova в юли 13, 2007, 10:11:27
Цитат на: didibaby в юли 13, 2007, 01:45:12
Доста останахме изненадани обаче, че нито един от шаферите ни не се сети поне една картичка да ни даде. *crazy*А те уж се считаха за най-близките ни приятели...
Чакай малко, шаферите не ви ли подариха подарък?
Та нали и те са гости като всички останали, нищо че заемат по-централно място до вас
Не че съм за подаръка, но аз бих се обидила, че не са ни уважили както казваш ти поне с картичка
Мария, наистина нямаше нито подарък, нито картичка от шаферите ни (а бяха 8 на брой!), с изключение на брат ми, който единствен от всички ни беше подготвил подарък. Съгласна съм с теб, че е крайно неуважително, че не се бяха сетили дори за една поздравителна картичка... Но здраве да е. И без тяхно участие получихме предостатъчно подаръци, някои от които още няма къде да прибера.
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #155 -:
юли 13, 2007, 20:29:55 »
Абе хора всякакви, Мири, няма какво да се притесняваш, който е искал е дошъл!!! Няма да връщаш нишо, щото може да се обидят!
На Smurfieta и prin4ipessa пожелавам най-прекрасните и сладки колички!!!!
Активен
silverarrow
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #156 -:
юли 13, 2007, 22:04:24 »
На
Принчипеса
и другите, които си мислят, че хората нямат възможност - не е така. Ще бъдете много изненадани, като видите колко са щедри хората. Със сигурност ще можете да си купите каквото сте си наумили и ви го пожелавам
И при нас имаше излагации от сорта на 50лв за 3ма души и 30лв на човек (казвам излагация, защото знам какви заплати взимат въпросните хора), но най ме заболя от една уж много близка приятелка, която до последния момент ми казваше, че ще дойде, аз платих 150лв куверт (за нея + приятел) и тя дойде само на церемонията и ми връчи ДЕСЕТ лева. Пардон, дори не ми ги даде лично, и не ми каза, че няма да присъства на самата сватба.
Причината - ами имала рожден ден този ден, и не и се искало да пропуска??? А аз изрично я попитах ще може ли. Аз "изгорях" с 150лв, но по ме заболя несъобразителността на човек, от който най малко съм очаквала!!!
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #157 -:
юли 13, 2007, 22:13:25 »
Ние също искахме да си купим кола с парите от сватбата и затова казвахме на всички директно, че искаме пари, защото събираме за кола! В крайна сметка от събраните пари плюс още малко си купихме кола и то такава, каквато искахме (пасат комби)
Добре че бяха баба и дядо най-вече - те бяха с най-голям принос
Активен
mandarinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #158 -:
юли 14, 2007, 00:19:49 »
Цитат на: Miri в юли 13, 2007, 19:15:01
Моите колеги са 10, аз бях поканила всички да дойдат, но реално сойдоха 3-ма. Заради интриги, други завист. Дадоха ми 250 лв (от всички), а една колежка, която ми е и приятелка, допълнително от нея 50 лв , освен че е участвала и в подаръка. Честно д ави кажа , иска ми се да им върна тези пари и незнам само как да го направя , за да не изглежда тъпо. И понеже само 3-ма дойдоха, но всички са участвали в подаръка , изглежда ,че все едно съм ги поканила за парите. Мноог обидно ми стана, защото аз исках да присъстват, а не просто шефа д ами връчва пари от целия отдел, въпреки че само 3-ма присъстват.
Мири, нищо няма да им връщаш, който те познава и уважава е разбрал че не си поканила никой заради парите, като не са дошли занеси им няква почерпа или вземи торта кажи им да се почерпят за ваше здраве и толкоз, егаси наглостта и селенията
от тяхна страна!
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #159 -:
юли 14, 2007, 06:12:12 »
Ами аз след сватбата им занесох да се почерпят разбира се. Владо ми беше казал още преди сватбата, как едната злобна колежка, навивала другите като им казвала "За какво ще ходите на сватбата, тя е дневна, ще бъде топло" и ей такива неща. Та затова мислех да им върна парите. Съжалявам за
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #160 -:
юли 14, 2007, 08:39:34 »
Ех,
Мария
много се радвам за вас, че сте успели да си вземете кола! Ти с личния си пример и
silverarrow
с куража, който ми вдъхна, ме обнадеждихте, че ще се сбъдне мечтата ни.
Miri
твоите колеги са постъпили доста глупаво според мен като са оставили разни интриги да им повлияят дали да дойдат на сватбата ти, а селското изказване на тази завистлива твоя колежка просто не искам да го коментирам.
Smurfieta
, а вие в крайна сметка успяхте ли да съберете достатъчно парички за кола?
Активен
Smurfieta
Сватбар
«
Отговор #161 -:
юли 14, 2007, 16:25:13 »
Много е кофти това с интригите между колеги, но не бива да позволявате това да почерня нах-радостния ви ден. Аз хората, които не исках да присъсттват, просто не ги поканих, имам предвид един неприятен колега
prin4ipessa
, май ще стигнат паричките за кола, да. Ще ни се да се вместим в 5000, макс. 6000 лв. след ремонтите и всичко. Нямам търпение да я купим, тя ще е за мен, живот и здраве
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #162 -:
юли 14, 2007, 16:59:39 »
Ние добре, че кола си имаме, защото ако ви кажа колко пари ни останаха като си платихме сватабата и ще паднете - 700 лв., при положение, че на сватабата събраните пари половината са ни от родителите. Но поне дано ни стигнат за едно море. Аз не съм се и надявала да ни останат повече, но много смешно ми стана един от най-богатите гости на сватбата като даде 20 лв. И при нас уж всички си потвърдиха идването, но накрая пак не дойдоха около 6-7 човека, за които бяхме платили куверт. Но пък всичко друго мина перфектно, така че не съжалявам.
Активен
muhichka
Професор
«
Отговор #163 -:
юли 17, 2007, 10:01:21 »
Аз пропуснах да ви кажа , че на нашата сватба дойдоха всички колеги , които бяхме поканили и се представиха отлично!Бяха събрали малко повече от една моя заплата в плик , бяха се постарали на специална хартия да напишат цял ферман от пожелания , за който поисаха ди джея да го прочете на глас и отделно ни подариха една разошна картина като нещо за спомен от тях!Дойдоха и колеги чак от Варна за да присъстват на нашата сватба , за което бях безкрайно трогната от уважението!
prin4ipessa бъди сигурна миличка, че ще успеете да си купите кола и то такава каквато вие искате!Чувала съм че човек като иска силно нещо го получава!Аз например исках много да получа на сватбата си много подаръци и много цветя и успоредно с това да не се повтарят и да няма неща , които вече ги имаме.И познай наистина получих адски много подаръци и един с един нямаше еднакъв и от всичко , което получихме имахме нужда!Така че бъди сигурна че ще ви се сбъдне мечтата , аз съм сигурна!!!
Активен
pipilota75
Ентусиаст
Публикации: 51
«
Отговор #164 -:
юли 17, 2007, 22:22:48 »
По въпроса за възвращаемостта според мен от съществено значение е кой и колко плаща за сватбата. Защото както каза по-рано едно от момичетата, ако не си дал нищо, колкото и малко да получиш все ще си на чиста печалба. Макар че разходите са си разходи и съм напълно съгласна с Baby и Silverarrow че е срамно и обидно да „отбиеш номера” въпреки че не за пари правиш този огромен разход..
Така че както виждам много хора, особено с родители които имат възможност и желание да плащат – ще съберат сроред мен достатъчно.. Ние плащаме по-голямата част и ще се радвам ако успеем да си покрием мечтаното сватбено пътешествие.. е ще видим
Активен
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...