Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 29, 2024, 14:38:59

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Възвращаемост от сватбата?!  (Прочетена 158869 пъти)

maslinka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3663

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: юли 12, 2007, 21:25:48 »

мен по принцип тази тема вообще не ми е приятна защото последното за което си мисля е колко ще спечеля от сватбата си,а за "загуба" пък до сега не се бях сещала shok
Активен
Женя Иванова
Сватбен ГУРУ
Публикации: 810

най-щастливата жена

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: юли 12, 2007, 22:33:05 »

Аз също мразя тази тема.За възвърщаемост изобщо не може да става въпрос.Нямаше и 50% от разходите да сме върнали,но пък емоцията изобщо неможе да се сръвнява Ние дори сме навити да се разведем и да се оженим на ново само заради купона и чувството което просто е неуписуемо
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: юли 12, 2007, 22:36:59 »

Маслинка така се изразявам, с думата загуба просто, защото ми е професионално изкривяване. Емоцията наистина е невероятна, а поясних защото по-нагоре в темата беше попитано това нещо. И аз като Женя бих искала още няколко пъти да си направим такъв невероятен купон. yahoo
Активен
maslinka
Публикации: 3663

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: юли 12, 2007, 22:47:26 »

Маслинка така се изразявам, с думата загуба просто, защото ми е професионално изкривяване. Емоцията наистина е невероятна, а поясних защото по-нагоре в темата беше попитано това нещо. И аз като Женя бих искала още няколко пъти да си направим такъв невероятен купон. yahoo
да и аз после си помислих че думата "загуба" си я използвала просто образно good
извинявай не съм искала да те засегна give_rose само си изразих меннието,че не ме интересуват паричните печалби от сватбата Wink
Активен
silverarrow
Професор
Публикации: 476

« Отговор #139 -: юли 13, 2007, 01:38:04 »

Някой беше питал колко е нормално да се остави:
Аз оставям минимум 50лв на човек (за двама - 100лв), а ако сватбата е по-скъпа и повече (примерно 75лв на човек) - дали роднина или приятел се жени, е без значение за мене. Ако е близък (брат, сестра), тогава вече си говорим други измерения.
Активен
didibaby
Баш Майстор
**
Публикации: 1881

« Отговор #140 -: юли 13, 2007, 01:45:12 »

Някой беше питал колко е нормално да се остави:
Аз оставям минимум 50лв на човек (за двама - 100лв), а ако сватбата е по-скъпа и повече (примерно 75лв на човек) - дали роднина или приятел се жени, е без значение за мене. Ако е близък (брат, сестра), тогава вече си говорим други измерения.

Много съм съгласна с теб, silverarrow.  good

При нас имаше доста изненади от страна на подаръците. Получихме повече отколкото се надявахме. Списъците ни с подаръците се изпълни, в допълнение към това имаше парички, а най-накрая получихме като подарък от родителите ми и сватбено пътешествие (освен, че те платиха за сватбата.)
Доста останахме изненадани обаче, че нито един от шаферите ни не се сети поне една картичка да ни даде. *crazy*А те уж се считаха за най-близките ни приятели...
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: юли 13, 2007, 10:11:27 »

Доста останахме изненадани обаче, че нито един от шаферите ни не се сети поне една картичка да ни даде. *crazy*А те уж се считаха за най-близките ни приятели...
Чакай малко, шаферите не ви ли подариха подарък?  Oh my ... Та нали и те са гости като всички останали, нищо че заемат по-централно място до вас  crazy
Не че съм за подаръка, но аз бих се обидила, че не са ни уважили както казваш ти поне с картичка  nea
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: юли 13, 2007, 10:54:39 »

Wow silverarrow, много си щедра, за което заслужаваш аплодисменти  Bravo ! Аз обаче си мисля, че надали някой на нашето тържество ще има възможноста да ни даде по 50 лева на човек (даже си мислих по скоро, че повечето ще дават максимум по 50лв. и то на семейство). Аз попитах, защото ние много си мечтаем да си купим кола (някаква стара трошка на втора ръка) и се чудехме дали ще съберем достатъчно пари като подаръци, за да можем да си вземем кола. Благодаря на всички момичета за изчерпателните отговори.  give_rose Дадохте ми много полезна информация!
Активен
goldi
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: юли 13, 2007, 12:16:00 »

prin4ipessa щом родителите ви плащат сватбата със сигурност ще ви останат пари за кола.  Ние сами си я плащахме и пак ни останаха пари за почивка/ е то е защото родителете се отчетоха добре/, но и аз не мога да си помисля да дам на сватба по - малко от 50 лв. на човек, а ако са ни близки приятели даже повече.
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: юли 13, 2007, 12:20:29 »

и аз мисля като prin4ipessa, че едва ли и на нашата сватба ще има хора, които имат възможност да дадат колкото им се иска, пък и за мен не е толкова важно.... Все пак не правя сватба с оглед на възвращаемостта и не бих искала ако някой приятел в момента е в затруднено положение да се чуства неудобно и да не дойде на сватбата защото няма възможност да даде 50 лв например!!!! Те миличките постоянно ме питат какво искам и докато не им кажа пари или еди какво си не мирясват, даже искат да си направя списък на нещата от които имам нужда, на който да си отбелязвам когато някой избере да ми купува нещо оттам!!!
Активен
goldi
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: юли 13, 2007, 12:57:42 »

Естествено, че най-важно е да дойдат и да ви уважат. Ето моите и на милото колегите дадоха малко пари, но пък такъв купон си направихме с тях, чеееееееееееееее. Важен е споменът
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1071

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: юли 13, 2007, 14:32:38 »

Абе как ще дадат по-малко от 50 лева!?!? Разбирас е има хора, които нямат възможност да дадат, ама не вярвам, че всички не могат, колкото и материалистично да звучи, трябва да има възвръщаемост, и смятам, че е неуважение да не подариш подарък или да дадеш 50 лева от цяло семейство например! Ние в моето семейство сме имали и възходи и спадове и сме процедирали така- ако наистина няма откъде да намерим пари за подарък- не отиваме на сватбата, а ако имаме възможност се взима подобаващ подарък или подходяща сума, за четиричленно семейство към 200 лева! И сега с вече с новото ми семейство  girl_in_love, макар и не официално, като ходим по сватби, дори да не са ни много близки, за двама души 100 лева, а ако е за хора, които обичам или от семейството, душата ще си дам, но никой още не е правил голяма сватба в моето семейство! cray
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1071

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: юли 13, 2007, 14:41:11 »

По повод на колегите на goldi, нашия офис бяхме на сватба на секретарката ни на 02.06 и не можете да си представите каква излагация!!! Значи ние сме 9 човека офис, но на сватбата бяхме 6 от офиса и секретарката, си беше избрала цифров фотоапарат да и вземем-Канон. И "циганите" от офиса, не само не и взели Канон ами и се стискаха пари да дат- и взеха един за 300 и нещо лева- абе по 50 на човек?!?!? Аз работа за 300-400 лв. месечно, защото съм ставант на нефиксирано работно време, адвокатите взимат по 3000 лв., за шефа ми незнам и се стскаха за по 50 лв, а ми сиакха и на мен същата съма, дето работа за 10 пъти по малка заплата и даже не отидох на свтабата, аз бях само на ритуала в гражданското и църквата, е кажете ми това не е ли подигравка???
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
**
Публикации: 1731

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: юли 13, 2007, 14:46:21 »

Мила, разбирам те. И аз съм като теб. Ако имам и малко, пак бих го дала...но иам една ориказка и много е правилна-Колкото по-богат, толкова по-стиснат! crazy Неуважение- така го разбирам аз! Ако не им е била толкова близка, да не са ходили на сватбата, да ядът и пият и накрая "еми ето ти този апарат, нищо че не е такъв какъвто искаше, нищо че е с лента, ама е от целия офис"  bad
Активен
goldi
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: юли 13, 2007, 14:51:19 »

Дидка и Бейби честно да ви кажа колежките ми искали да събират по 50 лв. Нооооооо шефката казала по 30 лв. и те няма какво да кажат. И знаете ли кое ми беше най-смешно, че бяха сложили парите в кутийка и бяха купили един букет голям от всички, ама не събрали допълнително пари, ами взели от тези събраните за сватбата laugh. И в ритуалната зала колегите на милото откъм цветя направо страхотно се отсрамиха. Всички до един бяха купили огромни букети и всеки си го подаряваше,  а моите колеги само гледаха като ударени. И след сватбата да ви кажа им беше неудобна на повечето, защото видяха, че всичко е направено както трябва и не съм се скъпила за нищо, нооооооооо като нямат собствено мнение техен си проблем. Не знам защо аз съм такъв човек, че винаги се старая да се представя добре, и много мразя да се отбива номера и затова цялата тази ситуация ми е много смешна.
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: