Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 00:02:30
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
Булченски рокли - 11 част
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Булченски рокли - 11 част (Прочетена 232709 пъти)
anbibian
Сватбен ШАМАН
Отг: Булченски рокли - 11 част
«
Отговор #90 -:
юли 15, 2009, 20:30:32 »
Да споделя и аз за моята рокля. Въобще не съм обикаляла по магазините. Една сватбена рокля не съм измерила. Единствения, който посетих беше Сватбен център София и то не да гледам рокли, а за дреболиите, но нищо не ми хареса. Направо си хареса рокля на Проновиас. Прочетох тук темите във Форума. Ориентирах се към няколко фирми. Пратих мейли със запитване за цената за шиене по снимка. Избрах си да я шия в Милена в Асеновград. В магазина им влязох колкото да питам къде се намира ателието. Посрещнаха ме две момичета с много добро и лъчезарно отношение. Заведоха ме в ателието. Там се срещнах с Милена и директно й показах снимките и й казах цената, за която сме се разбрали. Избрах платове, взеха ми мерки и сега живот и здраве в събота отивам да я взема
Активен
DaBulka
Професор
«
Отговор #91 -:
юли 15, 2009, 20:35:28 »
Здравейте, момичета! Аз съм съвсем нова във форума и ще ставам булка през декември. Искам да ви попитам, колко време преди сватбата трябва да започна да се занимавам и с роклята? Аз няма да търся готова, а ще шия, по ред причини. Можете ли да ми кажете, особено тези от вас, които си шият роклите, колко време отнема това, за да знам кога да започна? Благодаря ви много предварително!
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #92 -:
юли 15, 2009, 21:00:48 »
Според мен всеки сам трябва да си разчете времето според навиците и свободното време, с което разполага. За себе си мога да кажа, че тъй като нямам много свободно време почнах цялата подготовка за сватбата още януари, а сватбата е края на август.
По важно е да разбереш точно каква рокля искаш, а за самото шиене аз отидох в Асеновград края на май, но само заради баловете, иначе щях да отида много по-рано, понеже обичам всичко да е направено предварително, за да имам време да реагирам за непредвидени неща в последния момент и да ми е по-спокойно. Милена ми каза, че минималния срок за изработка на рокля е един месец. Уговорихме се да взема моята на 18.07, но можеше и по-рано ако бях поискала. Но след като всичко беше вече уредено реших да не бързам, за да си разчета по нормално разходите във времето
Ти избрала ли си вече модел за роклята?
Активен
DaBulka
Професор
«
Отговор #93 -:
юли 15, 2009, 21:53:17 »
Един месец за шиене и още половин за търсене на шивач - това е добър ориентир. Това е добър срок и вероятно няма да избързвам, а ще го оставя за посления момент, както по принцип правя. Имам някаква представа как ще изглежда, не е конкретен модел. Ще трябва да обяснявам какво искам и защо точно така. Ще бъде нещо противоположно на роклите "принцеси", които преливат от витрините на всякъде. Нали ще съм зимна булка, роклята ще е с дълги, непрозрачни ръкави, без деколте, с полуполо яка, изобщо замонашена работа, ама няма как. И искам да е съвсем семпла - без бродерии, разни усукани и сложни елементи. Ако направят кройката добре по фигурата ми, това ще е достатъчно. Другото важно нещо е платът, с плата няма да правя компромиси, не понасям евтините и грозни платове.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #94 -:
юли 15, 2009, 22:00:41 »
Като стана дума за шиенето и колко време преди сватбата да помислим за това, ми изникна и друг въпрос -
Анбибиан
, казваш че си започнала подготовката 8 месеца по-рано, което не е твърде рано всъщност
. Притеснението ми обаче е ако започна по-рано с подготовката, защото и аз съм с ограничено свободно време, и дреболиите и тем подобни са в дадена цветова гама, а после се окаже, че роклята ми е по-добре да е в друга, защото не ми стои добре цвета, да речем...Какво правим в такива ситуации? Малко сложно го обясних, ама...
Това е единственото, което ме възпира да си направя кутията за пари, кошницата за късметите и така нататък...
Ако е офф, извинявам се, просто стана дума за шиенето на роклята и така
Активен
DaBulka
Професор
«
Отговор #95 -:
юли 15, 2009, 22:21:40 »
Велвет, мисля, че първо роклята трябва да се избере. Тя дава тон на всичко останало. Единствено чашите може би ще си купя преди да си ушия роклята или поне да избера плата, че да го видя в какъв цвят е. Определено не искам да е бял. Имам няколко модела, на които харесвам отделни елементи, но са ми на другия компютър, та ще ги пусна утре.
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #96 -:
юли 16, 2009, 00:04:27 »
Момичета, като става въпрос за шиене НИКОГА не им вярвайте за сроковете. Когато се спазват е по-точно изключение. Просто си оставете малко повече време. Да, когато не съвпада с баловете е по-лесно, но за всеки случай, като ви казват месец, оставете си 2 за да си вземете роклята 2 седмици преди сватбата.
И към Ineto - прецени си добре, дали като си ушиеш рокля с ръкави и без деколте няма да ти е много горещо на тържеството. Ще е отоплено, с много танцуващи хора в помещението. Имай го в предвид.
Относно дреболийките по тържеството - щом толкова ви притеснява вторият цвят и останалите нещица - ами разходете се по салоните, облечете една бяла, една слонова кост, една шампанена рокля, златна или каквито цветове си представяте, изберете най-подходящия за кожата ви нюанс и след това си решавайте дреболийските проблемчета. Всяко момиче заслужава да се поразходи по салоните и да попремери, дори и да е твърдо решила, че ще шие рокля.
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #97 -:
юли 16, 2009, 00:18:19 »
Цитат на: velvet в юли 15, 2009, 22:00:41
Като стана дума за шиенето и колко време преди сватбата да помислим за това, ми изникна и друг въпрос -
Анбибиан
, казваш че си започнала подготовката 8 месеца по-рано, което не е твърде рано всъщност
. Притеснението ми обаче е ако започна по-рано с подготовката, защото и аз съм с ограничено свободно време, и дреболиите и тем подобни са в дадена цветова гама, а после се окаже, че роклята ми е по-добре да е в друга, защото не ми стои добре цвета, да речем...Какво правим в такива ситуации? Малко сложно го обясних, ама...
Това е единственото, което ме възпира да си направя кутията за пари, кошницата за късметите и така нататък...
Решението може да е просто нещата да не са в цветя на роклята. Аз, примерно, исках жълто-оранжева сватба и всичко ми беше измислено, че дори частично купено в тези цветове. С моята рокля, която също не бях решила какво да е, щях да съобразя само костюма и ризата на младоженеца. Всъщност, в момента пак съм така - мисля и правя, а роклята нямам представа какъв цвят ще е. Не смятам,че дреболийките трябва да са в нейния цвят
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #98 -:
юли 16, 2009, 07:57:22 »
Благодаря ви, момичета, за съветите, много сте отзивчиви
Харесва ми предложението на
Pebbles
да вляза в няколко салона и да пробвам различни цветове, пък и различни модели, за да не се изненадам накрая как ми стои
Така или иначе, другия месец ще отидем за халки в Раковски, можем да се завъртим и покрай Асеновград за няколко проби
Мерси още веднъж!
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #99 -:
юли 16, 2009, 09:36:26 »
Велевет, аз винаги съм искала бяла рокля, затова нямах проблеми със съчетанието на цветовете
След като не си сигурна какъв цвят искаш и аз подкрепям Пебълс, мини по магазините и прабвай
Активен
DaBulka
Професор
«
Отговор #100 -:
юли 16, 2009, 11:20:36 »
Pebbles, права си, не мога да разчитам, че ще спазват сроковете. Затова ще си отделя повече време. Идеята за обикаляне и мерене на рокли просто за проба на кройки, цветове и т.н. също е много добра, това е нещо, което мислех да не правя, но сега ще го направя. Благодаря за тези детайли! Те детайли, детайли, ама накрая в деня, когато ще ми трябва роклята, може да се окаже, че не е готова и да си скъсам нервите. Много ценни идеи и съвети давате тук. В началото си мислех "какво толкова, една ролкя, мериш, купуваш и готово!" То става и така, но много рядко. Покрай вас си набелязах и места където да си направя консултации за ролкята и места, където да не ходя.
За роклята с дълги ръкави и яка, нарочно искам такава. Всъщност мойта сватба ще е в Германия, гостите ни ще са само трима човека - кумовете (най-добрите ни приятели) и моят братовчед (със статут на брат), които така или иначе там си живеят. Ще подпишем в консулството в Бон (само да ми потвърдят) и после ще има една седмица разходки и обиколки. Няма да има отоплен ресторант с много танцуващи хора, въпреки че почерпките няма да липсват. Та това е и една от причините за толкова затворена рокля, все пак ще бъде декември, а сме решили голямо скитосване да направим.
Един вид ще го съчетаем с медения месец. Който е ходил по празниците на поне 1000 км западно от България, знае каква зимна приказка се получава с украсите, музиката, базарите, атракциите, концертите и културните мероприятия и цялото празнично настроение, което тук липсва. Пък после, ако е решил Господ, ще има голямо тържесво и в София, с друга рокля и други перипетии, но това, като му дойде времето.
Активен
0000
Професор
Публикации: 469
«
Отговор #101 -:
юли 16, 2009, 15:21:37 »
Ами стават и промени в крайна сметка.Аз например бях твърдо убедена,че сватбата ми ще е бяла приказка с червен акцент.И роклята също-бяла.Нооооо в крайна сметка си купих готова в цвят каймак и сега в агенцията ще сменяме червеното със златисто-кремаво.
Кво да праиш,"женска му работа",както биха казали повечето мъже.
Активен
*Bibi*
Ентусиаст
«
Отговор #102 -:
юли 16, 2009, 16:48:24 »
Момичета аз утре отивам на последна проба, ако всичко е наред ще се прибера вкъщи с рокля
Активен
veni1007
Любопитен
Публикации: 42
«
Отговор #103 -:
юли 16, 2009, 20:47:59 »
Момичета,и аз най-накрая да се похваля с рокля-днес си я взех,по-нататък ще пусна снимки,притеснява ме фактът ,че имаме доста време до сватбата и дано да не напълнявам или отслабвам ,защото ще се наложат корекции..........но съм много щастлива и много си я харесвам.
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #104 -:
юли 17, 2009, 07:46:53 »
Цитат на: velvet в юли 15, 2009, 22:00:41
Анбибиан
Препоръчвам цвета на роклята да е съобразен с цвета на кожата, защото аз например съм с много бяла кожа и никак не седи добре цвят шампанско и неговите нюанси(слива се с кожата)...единствено и само бяло. Това като определите после е лесно..(влязох в булчински салон доближавах се до различните цветове рокли и си прецених, че ще е бяло)
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...