Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 07, 2025, 20:00:52

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бременност, майчинство и закони част 3 !!!  (Прочетена 161437 пъти)

ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Публикации: 871

Никога не е късно да постъпиш правилно!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #345 -: март 05, 2010, 08:22:02 »

т.е ако започна работа преди да са изтегли 410 дни си губя обезщетението изцяло така ли?
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: март 05, 2010, 08:33:39 »

да,трябва да изчакаш да изтекат 410те дни и да минеш на майчинство до 2 години
Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: март 05, 2010, 08:34:12 »

Акаво работиш,не може ли да се върнеш на работа неофициално
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #348 -: март 05, 2010, 08:35:44 »

Благодаря ти , и аз така си помислих. Ами какво да ти кажа ако се върна на страта ми работа няма проблем формално да се водя, но може да има и предложение от една фирма където няма как да е формално за съжаление, но ще видим, трябва да разгледам нещата от всички страни. Мерси Кали гали. smile
Активен
pleasure
Баш Майстор
**
Публикации: 1975

love is in the air....

Моят сватбен албум

« Отговор #349 -: март 05, 2010, 08:47:37 »

Акаво работиш,не може ли да се върнеш на работа неофициално
Кали при завръщане на работа неофициално, какво се случва? Какво ползваш (или по уговорка с работодателя), защото при официално завръщане е ясно.
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #350 -: март 05, 2010, 08:50:19 »

Ами какво, получаваш си 100% обезщетение и заплата, и работодателя не внася осигуровки и него също го устройва.
Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #351 -: март 05, 2010, 09:02:45 »

Ами,като се върнеш,но никъде не се отрази,остава все едно си си в майчинство,а ти "тайно" ходиш на работа и в нои никой нищо не знае.Но това може да стане само ако работиш нещо, което няма опасност да те хванат-примерно в частен офис.Ако работш в магазн където често минават проверки е невъзможно,че глобите са убийсвени.
Активен
pleasure
Баш Майстор
**

love is in the air....

Моят сватбен албум

« Отговор #352 -: март 05, 2010, 09:05:00 »

Ами,като се върнеш,но никъде не се отрази,остава все едно си си в майчинство,а ти "тайно" ходиш на работа и в нои никой нищо не знае.Но това може да стане само ако работиш нещо, което няма опасност да те хванат-примерно в частен офис.Ако работш в магазн където често минават проверки е невъзможно,че глобите са убийсвени.
Ясно... good good good
Мерсиииииииииииииии give_rose give_rose give_rose
Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #353 -: март 05, 2010, 09:06:15 »

Това май при теб няма как да стане sad.
Активен
pleasure
Баш Майстор
**

love is in the air....

Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: март 05, 2010, 09:30:34 »

Това май при теб няма как да стане sad.
Никак даже sad ще гледам да използвам това време дасе пообразовам още тогава.. blum
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #355 -: март 09, 2010, 18:46:55 »

Хич не разбирам нищо по темата... затова не съм се и замисляла много по нея, но сега след конфликт с колежка ми се избистри един така че ако някой е компетентен моля да ми отговори give_rose
Нещата стоят така - до преди 5 месеца ме осигуряваха на ниска заплата, сега ме осигуряват по-висока. През януари и февруари ползвах болнични и както е по закон първия ден ми е платен от работодателя, а другите от НОИ. Та този ден, който ми е от работодателите ми се изплати на базата на сегашната по-висока заплата ( и беше добре като пари), но останалите дни ми бяха много ниско платени и от счетоводството ми обясниха, че това е заради това, че сумата , на която ме осигуряват е по-висока от скоро и повече се взимала старата. Сега искам малко да отсъствам и искам да си взема платена отпуска - тя на базата на какво ще се плати и след това изважда ли се като болничните при образуване на майчинството? Дано да съм го обяснила нормално.
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #356 -: март 09, 2010, 19:15:10 »

malinkata, отпуската няма общо с НОИ . Ако заплатата ти е 500 лв примерно и си взела 5 дни отпуск за март, заплатата за март ще ти е 500 лв  girl_wink .  Това няма да се отрази и на майчинството  good
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #357 -: март 09, 2010, 19:20:56 »

Но нали правилно съм разбрала, че взимането на болнични сега намалява после майчинството? Проблемът е че на мен заплатата ми е от основна част и от бонуси, върху които сега вече ми се внасят осигуровки, което означава, че пак ще взема малко, но поне няма да ми намалят от майчинството след като родя. pardon
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #358 -: март 09, 2010, 19:50:32 »

Относно взимането на болничен и влиянието му на майчинството доста се дискутираше тук. Можеш да прочетеш по назад, на мен така и не ми стана много ясно. Имаше значение дали те осигуряват на висока заплата, обаче незнам и аз много точно  pardon
kali_gali  е доста запозната с тези неща, и ако се включи , ще ти даде по-компетентен отговор smile
Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #359 -: март 09, 2010, 23:00:36 »

Отпуската се изчислява на база миналия месец-т.е. ако миналия месец заплатата ти е била колкото този,то почти няма да има разлика в парите които ще вземеш за периода на болничния.А ако има разлика тя ще е имнимална и ще идва от разликата в работните дни от предходния и текущия месе.Отпуската не се отразява на болничните,когато си в отпуск,то все едно си на работа/за нои/.Болничните за заболяване се изчисляват на база 6 месеца назад,т.е. ако ти от 5 месеца е осигуряваш на висока заплата,НОИ ще вземат 5-те ти високи заплати и едната ниска.Но ако се осигуряваш на висока заплата от 2  месеца примерно,те ще вземат 2м.висока и 4м. ниска.
За да не ти се отрази кой знае колко болничния на майчинството то е хубаво да си направила 6месеца на високата заплата.В този случай болничните за заболяване/задържане/ ще се изплащат на база високата заплата през тези 6 месец,а след това когато си в болничен,НОИ ще вземат за база доходаот който е изчислен въпросня болниче/а той е изчислен на високата заплата/.Не знам дали можах да обясня разбираемо.Ако не си разбрала,пиши ми на лични от кога на какви пари те осигуряват и ще ти отговоря в цифри.Но няма да мога да отговоря веднага защото бебчо не винаги ми дава да стоя на компа.
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: