Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 07, 2025, 20:28:53

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бременност, майчинство и закони част 3 !!!  (Прочетена 161486 пъти)

rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #300 -: февруари 19, 2010, 10:55:56 »

rozovka, да, заради майчинството искам да плащам по - високи осигуровки, т.к. с моя съпруг планираме бебе. А относно годишната данъчна декларация (макар и юрист, съм доста невежа в тази област) мислих, че се прилагат разни договори за пр. помощ и прочие документация, от която да е виден размера на декларирания доход. Аз досега не съм подавала и затова не съм много наясно... Но сме попълвали със съпруга ми негова год. дан. декларация и си спомням, че сме прилагали едни служебни бележки, че са му платени осигуровките и данъците, дано само не бъркам с терминологията. Та затова реших, че ако декларирам реалния ми доход, всъщност след това при подаване на год. дан. декларация няма как да го докажа, понеже тези пари ги взимам на ръка и никъде не се води отчетност за тях. Значи излиза, че към годишната данъчна декларация не се прилага нищо, така ли?

Мила, аз съм адвокат от пет години и съм се разправяла достатъчно с данъчни декларации. Към данъчната декларация се прилага една служебна бележка, издадена от Осигурителната каса, към която си вписана, от която са видни дохода, на който си се осигурявала, и размера на внесените осигуровки. Не се прилагат договори за правна помощ и каквото и да било друго. Ако не си вписана към осигурителна каса - то е по желание, а сама си внасяш осигуровките, не знам точно какво се прилага - предполагам, вносните бележки за осигуровките, тъй като няма кой да ти издаде такава служебна бележка, каквато на мен ми дава касата. Така или иначе, документи откъде идва самия доход, не прилагаш. Както при съпруга ти - прилагали сте бележки за внесените осигуровки, но не и документи кой му е плащал и колко.
« Последна редакция: февруари 19, 2010, 10:57:59 от rozovka » Активен
Koketka_majoretka
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #301 -: февруари 19, 2010, 11:19:40 »

rozovka  Flower много благодаря за информацията. Вече нещата ми се изясниха и най - вече добиха логичен смисъл. Значи си избирам сума, плащам си осигуровки върху нея, след което в данъчната декларация си пиша като доход сумата, върху която съм се осигурявала и си прилагам служ. бележка от моята осиг. каса и толкоз. А аз мислих какви ли не схеми да си доказвам дохода и прочие...

Още веднъж много благодаря за помощта, момичета  danceg. Ще продължавам да следя темичката с удоволствие!
Активен
ivaila1
Регистриран

Публикации: 4

Моят сватбен албум

« Отговор #302 -: февруари 22, 2010, 13:04:13 »

Искам да ви попитам родих на 18 декември 2009 но все още нямам преведени никакви пари ,нормално ли е да се бавят толкова време?Блгодаря ви предварително!
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: февруари 22, 2010, 22:16:40 »

По никой болничен ли нямаш превод.Преди да родиш се дава болничен за 45 дни преди раждането-за него имаш ли пари или не.
Не е нормално да нямаш превод-обърни се към счетоводителя си-в 90% от случаите на непреведени пари са виновни счетоводителите.
Активен
ivaila1
Регистриран

Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: февруари 23, 2010, 09:04:05 »

Имах превод на 4 февруари ОТ 250 ЛВ ,но съм осигурявана на 500 лв. и си помислих ,че това може да е помоща давана при първо дете тъй като веднага след нова година си пуснах документите за нея.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #305 -: февруари 23, 2010, 14:35:43 »

ivaila, а знаеш ли каква ще е сумата, която ще получаваш след като си се осигурявала на 500 лв. Питам, защото моята е приблизително същата и ми е интересно да знам?
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 630

Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: февруари 23, 2010, 16:47:25 »

ivaila1 не е нормално. Аз родих на 28.12.2009г. и имам парички за 2 болнични. Както Кали е казала попитай счетоводството.
Активен
ivaila1
Регистриран

Моят сватбен албум

« Отговор #307 -: февруари 23, 2010, 18:34:09 »

Така случаят при мен, е че майката на мъжа ми ме осигурявала на 500лв в нейната фирма и тя се занимава с осигуровките и днес е казала на мъжа ми ,че е ходила в НОИ  за справка , а те и отговорили , че до четвъртък трябвало да ми  ги приведат по картата. Малинката ,свекървата ми е казала ,че 6те взимам близо 450лв, пък да видим.Имам още един въпрос към вас момичета настина ли майчинските ги превеждат вторник и четвъртък като дни ?  Анелли ти получили си първоначалната помощ при раждане и също мога ли по някакъв начин сама да си направя справка и къде , че ме хваща яд на свекървището и по добре сама да си проверя!
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1188

Моят сватбен албум

« Отговор #308 -: февруари 24, 2010, 11:25:02 »

Ивайла извинявам се ,че се намесвам blush.Та аз вече 8 месеца получавам майчинство и до ден днешен не мога да разбера в кои дни точно ги превеждат тия пари.За еднократната помощ можеш да питаш единствено в Социални грижи.Но първо се попълва молба и искат акта за раждане на детето.Така че това става след като родиш.И от там ти издават карта на която ти превеждат на куп еднократната помощ за първо дете и първите детски good.Но също и детските така и не можах да разбера на коя дата ги превеждат  girl_impossible.Дано съм ти била полезна Girl_hide.А за свекървата те разбирам,защото и моята де такава дето си вре навсякъде носа nea
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 584

Г-жа Ангелова

Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: февруари 24, 2010, 14:30:35 »

Момичета и аз имам един  в-с.
В момента ще записвам магистратура, та в-са ми е ще ми се полагат ли и на мен помощта , която се отпуска за майките студентки?

И др ми в-с е понеже в момента не работя, но имам 6 месеца стаж зад гърба си (бях редовна студентка), и в момента ако се запиша в някоя фирма на трудов договор ,а аз да си плащам сама осиг., за още половин годи. ще ми се изплаща ли майченство?
Т.е до колкото разбрах те искат 12 месеца стаж, но може да е прекъсван нали така и или не съм подразбрала?
Благодаря ви момичета и лек ден  give_rose
Активен
Mila_
Професор
Публикации: 382

Моят сватбен албум

« Отговор #310 -: февруари 24, 2010, 15:27:56 »

Момичета и аз имам един  в-с.
В момента ще записвам магистратура, та в-са ми е ще ми се полагат ли и на мен помощта , която се отпуска за майките студентки?

И др ми в-с е понеже в момента не работя, но имам 6 месеца стаж зад гърба си (бях редовна студентка), и в момента ако се запиша в някоя фирма на трудов договор ,а аз да си плащам сама осиг., за още половин годи. ще ми се изплаща ли майченство?
Т.е до колкото разбрах те искат 12 месеца стаж, но може да е прекъсван нали така и или не съм подразбрала?
Благодаря ви момичета и лек ден  give_rose

Ще ти се полага помощта, но магистратурата трябва да е редовна или по-скоро на уверението ти да пише редовна форма на обучение. Аз взех помощта декември 2009г., но се обсъждаха някакви промени и не знам до къде са стигнали pardon

За втория ти въпрос - трудовият стаж може и да е прекъснат good
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 584

Г-жа Ангелова

Моят сватбен албум

« Отговор #311 -: февруари 24, 2010, 15:47:38 »

Mila_ , благодаря ти за бързият отговор, той бебчо още не е направен, но да знаем с мъжо как стоят нещата.  give_rose Благодаря ти още веднъж за отговора лек ден ти желая
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1186

Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: февруари 24, 2010, 18:31:39 »

Момичета една приятелка ми каза, че имало промяна в закона и че помощ за първо дете щяла да бъде 2000 лв звучи невероятно, но тя твърди че е променено от 250 на 2000 някой чул ли е тази прекрасна новина и дали въобще е вярно? Wink
Активен
Дидка
Професор
Публикации: 450

Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: февруари 25, 2010, 10:37:36 »

Това ми се струва пълен абсурд  nea и не вярвам
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: февруари 25, 2010, 10:48:33 »

tasty , ако са го променили , това вече наистина може да се каже , че е помощ , защото тези 250 лв са просто......
Аз не съм чула за такава промяна. Ама дано  good
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: