Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 07, 2025, 19:54:21
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Бременност, майчинство и закони част 3 !!!
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Бременност, майчинство и закони част 3 !!! (Прочетена 161427 пъти)
ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Отг: Бременност, майчинство и закони част 3 !!!
«
Отговор #225 -:
декември 21, 2009, 12:56:58 »
Май имаше нещо такова, от години е, ако не се лъжа.
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #226 -:
декември 21, 2009, 13:34:43 »
Нещо не разбрах теб утре ли ще те назначават на работа, от същия ден на болничния така ли
Активен
kali_gali
«
Отговор #227 -:
декември 21, 2009, 13:55:44 »
Значи,току що говорих с нои-за отпуска за бащата-да само от датата на изписването,ако се пусне от по-късна дата примерно 3 дни по-късно,тези дни се губяг.
Жалко,мислех моя мъж да го ползва по-късно защото работодателя му вероятно няма да се съгласи да го ползва веднага.
Голди,въпросът на Гери е,има ли изисване 7 дни преди болничния 45дни преди раждане да си на трудов договор или може да е по-кратък този период.Аз не знам такова нещо,но не знам и обратното.Просто не съм имала такъв случай някой да сме назначавали на работа толкова скоро преди болничния.
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #228 -:
декември 21, 2009, 14:01:49 »
Значи аз от 1 април се водя в нова фирма на работа и от 2-ри април съм била в болничен, не знам да има някакво специално изискване за болничния от 45 дни да има 7 отработени преди това. А относно отпуската за бащинство, твоя мъж да си я пусне, работодателя е длъжен да я разреши. А ако не да си ходи на работа, а да се води в отпуск, шефа ще му плати на ръка или не може във вашия случай
Активен
kali_gali
«
Отговор #229 -:
декември 21, 2009, 14:20:52 »
Абе гадничка му е шефката и няма да се съгласи така.Аз исках да излезе в редовен отпуск след раждането за 10 дни,през които да си му плащат нормалната заплата,а след това да ходи на работа и да се водина на този отпуск за раждане на дете за да си вземе тези пари.Но явно няма да стане.А иначе шефката ще каже щом искаш добре но да ти плаща нои.Няма да се съгласи на комбинации ей така от лошотия.
А за Герин,не твърдя нито едното нито другото просто защото не сме имали такова нещо,обикновенно назначаваме поне месец преди това,да не говориме че назначаваме веднага като разберат че са бременни за да се осигуряват на повече пари.Допусках че е възможно,но ето щом на теб един ден ти е бил достатъчен значи няма такова нещо,ако не е ново.То тя и няма време.По-добре да я назначат отколкото хич никъде да не се води щото тогава пък хич не става.
«
Последна редакция: декември 21, 2009, 14:22:35 от kali_gali
»
Активен
kali_gali
«
Отговор #230 -:
декември 21, 2009, 14:24:08 »
Ама тя пък не е работила последните 6 месеца,не знам дали има знаение.Ти се водиш от 1-ви април,но преди това си била на работа нали така.
Аз питах в нои но не пожелаха да ми кажат,не можело те като проверяващ орган да ми предоставят такава информация-
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #231 -:
декември 21, 2009, 14:43:09 »
Ще вземат за база 240 лева най-вероятно. Не виждам смисъл нещо да се променя от това дали ще работи 7 дни или не, след като предходните 6 не е работила. А каква е целта изобщо на това назначаване, че не мога да схвана. Нали имаше и някаква помощ не знам дали я спряха 2880 за редовните студентки.
«
Последна редакция: декември 21, 2009, 14:44:50 от goldi
»
Активен
kali_gali
«
Отговор #232 -:
декември 21, 2009, 14:46:08 »
Абе то базата е ясна каква ще е,ама да няма изискване,въпреки,че изисването по закон е 12 месеца стаж изобщо,а тези 7 дни никак не се връзват,но нали ти казвам което не знам със сигурност,не го твърдя.
Да я назначават,пък то ще се види после дали ще и иизплащат или не.
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #233 -:
декември 21, 2009, 14:52:56 »
Ама защо иска да я назначават някъде, назначена или не все ще взема минималната заплата, или целта е, след първата година на детето да си ползва отпуска за отглеждане на дете до 2 г възраст
Активен
kali_gali
«
Отговор #234 -:
декември 21, 2009, 15:34:47 »
Ами аз не знам социалните какво дават,виж с тях изобщо не съм наясно.Като и издават болничния на мястото на работодател какво да и напишат.Ако не е на работа вероятно ще трябва социалните да и плащат нещо,но какво и как аз не знам.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #235 -:
декември 21, 2009, 16:14:30 »
Цитат на: goldi в декември 21, 2009, 14:52:56
Ама защо иска да я назначават някъде, назначена или не все ще взема минималната заплата, или целта е, след първата година на детето да си ползва отпуска за отглеждане на дете до 2 г възраст
Казаха ми че ако към момента на издаване на 45-дневния болничен не се водя на работа си губя майчинството, та от там се наложи спешното ми назначаване в някоя фирма. Няма да ми е един работен ден, назначена съм от 19-ти, пък болничния сега видях че на 25-ти декември трябва да ми го издадът
Иначе студентските си ми остават, ама ако мога да вземам и там 240лв на месец защо да не се възползвам, иначе трябваше да са по 100лв на месец социално майчинство. Това е което аз имам като информация
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #236 -:
декември 22, 2009, 15:34:11 »
Извинявам се, ако въпросът ми се повтаря...аз четох въвъ форума, но не можах да открия отговор, освен това търсих и в интернет...та да попитам...майчинсвото на каква заплата се изплаща? 90 % от бтуто, или 90 % от нетната заплата...попитах нашата счетоводителка и тя през цялото време ми обяснява, как е върху нетната заплата, след всички удръжки, от една приятелка по майчинство ми каза, че е от брутната заплата и аз
А ми е важно, тъй-като си мисля за бебе и е хубаво да мога да си сметна какво ми трябва за прилично майчинство.
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #237 -:
декември 22, 2009, 15:37:09 »
Среднодневното нетно възнаграждение се сравнява с 90% от среднодневното брутно и се взема по-малкото
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера
«
Отговор #238 -:
декември 22, 2009, 23:21:29 »
Момичета ако можете да ми внесете малко яснота повъпроса ще съм ви много благодарна.
Значи аз работех 4 години и ме осигуряваха на минималната раб. заплата,от 10 месеца не работя,та ако 1-2 месеца преди раждането се водя някъде на работа ще мога ли да взимам минималното майчинство или не?
Активен
kali_gali
«
Отговор #239 -:
декември 22, 2009, 23:57:23 »
Да,и ако целта ти е минимално майчинство не е нужно да са 2 месеца
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Бременност, майчинство и закони част 3 !!!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден