Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 07, 2025, 20:08:09

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бременност, майчинство и закони част 3 !!!  (Прочетена 161448 пъти)

Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: ноември 26, 2009, 14:39:27 »

Момичета незнам дали тук е мястотода питам ама незнам къде - знаете ли по кое времепревеждат паричките за майчинството ,по точно тези 90 процента от заплата който са, за тях ме интересува. Аз от 9.10. сам в майчинство или както се води и до сега нямам переведени пари, някои да ме ориентира кога горе долу ги превеждат. Сори за обаркнаия пост, но се надявам някои да ме разбере smile
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: ноември 26, 2009, 17:42:04 »

По принцип aко документите сa редовни би трябвaло до 10 рaботни дни дa сa преведени.Поне нa мен тaкa ми кaзaхa.Нооо aз всеки месец си ходя дa се рaзпрaвям с нередовни или незaнесени документи
Кaли,милa окaзa се,че просто ме е излъгaл и документите не сa зaнесени.От кaкто съм родилa нито веднъж не полуих пaри нa време.Все с по 3-4-5 месецa нaзaд.Все не се носят документите.Точно сегa ни трябвaхa,но уви.
Искaх и дa попитaм дaли тези пaри/вече по 240лв/се изплaщaт и със зaднa дaтa?т.е. нaли не ги губя зa 2 месецa,в които не сa преведени зaрaди липсa нa деклaрaция или ги губя??
Активен
dani81
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1283

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: ноември 26, 2009, 17:53:48 »

Роди, последния четвъртък от месеца ги превеждат, а понякога и в началото на следвщия!Последния път ми ги преведоха на 5ти за предния месец!
Активен
mirindadimi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 747

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: ноември 26, 2009, 18:10:01 »

Oт служителките на НОИ знам, че тези пари се превеждат, когато работодателят занесе необходимите документи за осигуровките на фирмата и внесе сумата, която им дължи. В 5 дневен срок от НОИ обработват тези документи и изплащат парите. Често забавянето е от нередовно (без фиксирана дата) изплащане на осигуровките от страна на работодателя!
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #169 -: ноември 26, 2009, 18:17:55 »

Oт служителките на НОИ знам, че тези пари се превеждат, когато работодателят занесе необходимите документи за осигуровките на фирмата и внесе сумата, която им дължи. В 5 дневен срок от НОИ обработват тези документи и изплащат парите. Често забавянето е от нередовно (без фиксирана дата) изплащане на осигуровките от страна на работодателя!

И аз така знам  good Досега не съм имала проблем с изплащането на болничните.  В началото на месеца ми изплащат за предходния.
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: ноември 26, 2009, 18:34:49 »

Да,така е,но с тази разлика,че нои превежда парите след 10 работни дни т.е. две седмици.
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 630

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: ноември 27, 2009, 09:26:25 »

Аз да ви потам - от 12.11.2009г. съм в 45 дневния болничен. Дала съм го на 24.11. / защото имаше грипна епидемия и неможаха да ми го издадат по - рано/ и се чудя декември дали ще ми преведат някакви пари от НОИ?
Благодаря ви!!!
Активен
vaniana
Любопитен
*
Публикации: 37

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: ноември 27, 2009, 09:33:03 »

Ще ти преведат, когато фирмата  плати осигуровките за м. 11 и след това занесе болничният в НОИ, а Нои от своя страна след това го изплаща в 15 дневен срок. През декември ще ти изплатят сумата за период 12.11.2009-30.11.2009, а в началото на януари обещетението за м.12
Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: ноември 27, 2009, 09:56:25 »

Няма да получиш пари преди началото на януари.Щом болничния е от ноември,първо трябва да изтече месеца.След това счетоводителя трябва да нправи през декември ведомоста,да подаде декларация 1 в нои,което става след изплащането на осигуровките т.е.след 10-ти декември-около 14-ти декември.След това нои искат да минат 2-3 дни от подаването на тази декларация и тогава се носят болничните т.е. 16-17-ти декември и след това брой две седмици и направо си отед в януари.Ако успее счетоводителя да направи нещата по-рано с 2-4 дни,но пък то зависи този който дава парите за осигуровки кога ще ги дадеде.Най-добре си прави сметка за първи превод през януари началото.След това ще ги получаващ редовно докато ти издадат следващия болничен и тогава на ново цялата работа.Редовни ще станат парите чак след като ти подадат документите от 135 до 410 дни т.е. като ти езтече и последния болничен.Това са законови срокове и няма как да бъдат съкратени от счетоводителя,но пък могат да бъдат неспазени за жалост.Дано имате свестни работодатели и счетонодители.Ние на нашите фирми гледаме да ги изтегляме колкото се може по-рано,но всичко зависи от това кога ще даде пари собственика за осигуровки.
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1186

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: ноември 27, 2009, 10:08:29 »

Аз съм болничен за проблемна бременност от 12 октомври, но още не съм получила никакви пари дали е нормално да се бавят толкова или да звъня да ги тероризирам. Имате ли идея на кой телефон?
Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: ноември 27, 2009, 10:29:22 »

Изчакай първата седимца на декември и тогава звъни.Рано е още.
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: ноември 27, 2009, 20:31:45 »

А дали имате информация за тая еднократна помощ за бременни? http://www.bgstuff.net/content/view/465/526//  Конкретните ми въпроси са - колко парички са, има ли срок от бременността в който се подава и какви са шансовете да си одобрен. Питам защото мъжът ми се води безработен в някой от месеците, а не се е записва; на борсата и трябва нотариално заверен документ че не е получавал доходи, наскоро си извади такъв по повод една стипендия и нотариуса му взе около 30лв. и ако не ме одобрят за тая еднкоратна помощ не ми се дават на вятъра пак тия парички  crazy
И после да питам като си взема 45 дневния болничен къде го нося и какви още документи трябва да набавя  crazy
Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: ноември 27, 2009, 21:59:10 »

Гери,не ми се отваря линка,но ако става въпрос за еднократна помощ за живородено дете-тя се дава на всяка майка-за първо 200лв,за 2-ро 600лв и за всяко следващо по 200лв.Но не мога да прочета че не се отваря и е знам за какво говориш.
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 630

Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: ноември 27, 2009, 23:43:04 »

Благодаря ви!!! По принцип ние сме голяма фирма и мисля , че осигуровките ги внасят редовно. Получаваме заплати на 10-то число, което означава , че внасят паричките в НОИ в края на месеца. Но дори и така да е както казваш kali_gali отиде си януари. sad
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: ноември 28, 2009, 03:53:23 »

Гери, виж този линк:
http://www.mlsp.government.bg/bg/public/deca.htm
На някои от въпросите ти има отговори тук, предполагам вероятността да си одобрен зависи от това дали отговаряш на условията.
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: