Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 08, 2025, 17:58:22
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Бременност, майчинство и закони част 3 !!!
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Бременност, майчинство и закони част 3 !!! (Прочетена 161617 пъти)
no4ko24
Сватбен ГУРУ
Отг: Бременност, майчинство и закони част 3 !!!
«
Отговор #30 -:
юли 02, 2009, 22:10:50 »
Цитат на: maria_lakova в юли 02, 2009, 21:54:38
Напротив, бонусите много добре повлияват майчинството.
Казвам го и от личен опит!
При мен благодарение на бонусите майчинството ми е повече от брутната заплата, така че определено имат значение!
Ееее, това е доста обнадеждаващо
Дано и при мен повлияят добре
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #31 -:
юли 02, 2009, 22:16:31 »
Да,бонусите влизат.Те се добавят към заплатата и така се увеличава за съответния месец чистата сума.Изчисли си средно аритметично на чистата сума и ще се ориентираш.Не с очност,но като ориентир.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #32 -:
юли 02, 2009, 22:22:46 »
Аз като работодател мога ли да попитам : Какво е това бонус ? В частния сектор подобен термин има само в най-големите корпоративни фирми. Иначе в държавния сектор може би е често срещан термин. От счетоводна гледна точка такъв термин няма. И по какъв начин т.нар. бонус може да влияе върху размера на майчинството. Нещо не разбирам.
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #33 -:
юли 02, 2009, 22:26:45 »
Бонус,премия,надбавка-както искаш го наричай.
«
Последна редакция: юли 03, 2009, 08:48:58 от maria_lakova
»
Активен
Addri
Сватбар
Публикации: 188
«
Отговор #34 -:
юли 03, 2009, 09:20:37 »
Моля ви се разкажете по-подробно за тези бонуси. Какво и как трябва да направя за да ми регистрират някъде, че съм получила "бонус" за да бъде този бонус отразен някъде? Защото работя в частна фирма и наистина получавам бонуси, но те са на ръка, без да се завеждат където и да е.
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #35 -:
юли 03, 2009, 11:34:32 »
Ами аз работя в доста голяма фирма и по преценка на ръководството при добри финансови резултати се разпределят бонуси между
всички
служители в някакъв размер. При нас е като допълнително още една заплата към месеца, при баща ми - определена сума - еднаква за всички. Работодателят си решава. Примерно за Коледа имахме бонус 1 заплата. И тя си ми фигурира във фиша за декември - съвсем легално - двоен доход за декември с всичките му удръжки. Но понеже така се получава осигурителен доход за конкретния месец над 2000лв., а според НОИ максимумът е 2000лв., затова не съм сигурна ще ми го отчитат ли в пълен размер или не. Като си го рзапределя на 12-месечна база, пада под 2000лв на месец...
Активен
Addri
Сватбар
«
Отговор #36 -:
юли 03, 2009, 11:57:43 »
Аз си мисля... дали да не се осигурявам последните 2 месеца и половина преди болничния по майчинство на повече от 2000 лева. Например да си внасям осигуровки за 3000. Дали ще окаже особено влияние върху майчинските ми след това? И също така след като ми изтече първата една година платено майчинство какво следва? Трябва ли да ходя да подавам някакви документи за да ползвам и втора година и каква сума ще взимам тогава?
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #37 -:
юли 03, 2009, 12:18:41 »
Няма смисъл да се водиш на 3000 брутна, оптималния вариант е 2400 брутна. Втората година ще вземаш по 240 лева или колкото е минималната заплата за страната за съответната година
Активен
Addri
Сватбар
«
Отговор #38 -:
юли 03, 2009, 13:04:11 »
А струва ли си да го правя според теб или разликата ще е минимална? И всъщност защо е по-добре да се осигурявам на 2400 вместо на 3000? Прощавайте за глупавите въпроси, но счетоводителката ни е много зле
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #39 -:
юли 03, 2009, 13:20:55 »
Защото когато ти смятат болничния се гледа среднодневно брутно и средно дневно нетно възнаграждение. Максимума и на двете е 2000 лева. При бруто 2400 нетото е 2000, така, че и на 5000 лева да водиш пак ще ти вземат за база 2000 лева, а ще плащаш много повече ДОД. Затова оптималния вариант е 2400 бруто, при което и нетото и брутото за болничния са ти все 2000 лева.
Активен
Addri
Сватбар
«
Отговор #40 -:
юли 03, 2009, 14:04:13 »
Ясно. Сега ще се опитам да говоря с нашата счетоводителка по този въпрос и ако вземе да ми обърне внимание да направя каквото мога по въпроса за да взимам повече парички за гледане на малкото човеченце. Просто с тая криза и с откачения шеф на съпруга ми съм длъжна с всякакви средства да се подсигуря максимално за бъдещата една година.
Активен
naduni
Регистриран
Публикации: 1
«
Отговор #41 -:
юли 05, 2009, 12:19:31 »
Здравейте някой може ли да ми отговори на следния вапрос:Бременна съм в 3 -тия месец от октомври 2008 г. съм безработна и сега искам да се осигурявам на 2000лв. за 7 месеца колко маичинсто ще взимам през първата година
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #42 -:
юли 05, 2009, 19:16:25 »
А аз искам да питам вече майките ,на които са им изплатили 45-дневния болничен -колко време след като родихте ви го изплатиха?А за майчинството вярно ли е че 1 след раждането минимум започват да го изплащат
?
Активен
Мими Рашкова
Сватбен ГУРУ
Едно щастливо семейство!!!!
«
Отговор #43 -:
юли 05, 2009, 19:39:17 »
Жаси, 45-дневния болничен сигурно ти е вече преведен или поне част от него. Всеки месец ти изплащат за предния. Например ако болничния ти е от 10.05 до 25.06, значи че юни месец е трябвало да ти преведат за дните от 10.05 до 31.05, а юли трябва да ти преведат за дните от 01.06 до 25.06. Дано си разбрала. най-лесно е да отидеш до НОИ и да си вземеш един ПИК код и да си следиш в страницата на НОИ как ти вървят преводите
А що се отнася до майчинството - вярно е че след навършването на 1 годинка на детето ако искаш да продължиш майниството си ще получаш минималната заплата като такова
А изобщо майчинство ще започнеш да получаваш след като ти изтекат 135 дни болнични
«
Последна редакция: юли 05, 2009, 19:41:53 от Мими Рашкова
»
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #44 -:
юли 06, 2009, 07:26:15 »
Ей, искам и аз да питам за еднократната помощ - нали и двамата с любимия сме редовни студенти, извинявайте, ако не съм го видяла, но ми се иска малко по-подробно обяснение как стоят нещата - в какъв размер е, какво се подава, за да се получи, такива неща. Благодаря предварително!
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Бременност, майчинство и закони част 3 !!!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден