Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 00:53:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Украса на ресторант!!!!! част 5  (Прочетена 177316 пъти)

m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: август 05, 2009, 16:18:47 »

Сигурно това което ще напиша няма да се хареса , но го пиша от опита на вече "бивша" булка...Украсата на ресторанта е важна, но не се затормозявайте излишно...и аз исках свещи, живи цветя и после  какво...много пари и в коша. затова си наех от една сватбена къща пакет вкл. украса на колата, арка, украса на булчинската маса, кордон за влизането и по едно букетче на масите за 180 лв. - изкусвтени, ( Стара загора). Поръчах си и допълнително облицоване на столовете 110 лв. И мога да кажа, че беше претрупано, защото ресторанта беше със зеленина вътре (палми и цветя) и имаше панорамна гледка...В такъв ресторант е необходимо само балони с подходяща украса и облицоване на столовете...За всички онези, които са решили сами да творят, ще им кажа, че украсата на ресторанта се прави полови час преди да влезете, защото той работи и вие едва ли в сватбеният ден ще ви останат минути да отидете до тоалетна пък камо ли да украсявате ресторант или да наглеждате дали са изпълнили точно нещата... не се затормозявайте излишно и не влизайте в толкова голям разход...когато масите са наредени добре и столовете облечени това е достатъчно...
Активен
akhala
Ентусиаст
**
Публикации: 72

Моят сватбен албум

« Отговор #211 -: август 05, 2009, 16:41:37 »

Да, съгласна съм с това, че човек трябва да се съобрази с това колко детайли има в самия ресторант, така че да не стане претрупано. Много е важно всички детайли да се връзват добре и стилно.

Все пак ми се струва, че винаги е хубаво да се използват истински цветя. Просто някак си не мога да възприема за сватба да се сложат изкуствени.  blush Всеки си има свой вкус и индивидуалност. По този начин и на мен балоните ми се стуват пошли за украса и не бих ги ползвала, но някои си ги харесват. Украсата трябва да се харесва на младоженците, без значение какво изисква, стига те да имат възможност да си го позволят.

И именно затова е хубаво да си имат някой, било то фирма или много добри приятели, които да се заемат с украсата. И в този случай бих препоръчала агенция, защото те ще могат 3-5 часа предварително да си отидат и направят всичко, без да трябва булката да му мисли много, много.

А дори едни облечени столове с панделки и малки букетчета могат да преобразят ресторанта до неознаваемост, тъй че не е нужна пищна украса, но трябва да е стилна и с вкус.  good
Активен
siss
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: август 05, 2009, 16:52:45 »

Бих допълнила, че не е най-важното само цвете и панделка. За мен лично и като домакиня е важно нещата да са добре подредени - чаши, чинии, салфетки...Салатата да не сервирана и да е вкиснала докато хората се настанят....много зависи какво впечатление искате да направите. А също  така броя на гостите е определяш. Едно е за 50, друго за 150 човека.  Но най-вече всичко зависи от бюджета  Wink
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: август 05, 2009, 19:31:40 »

Аз съм съгласна и с едната и с другата страна. Организирайки моята сватба, кумата ми ме попита "Ти на моята сватба видя ли ми възглавничките за халките" Ама хич не съм видяла кога са ги донесли, пък да не говорим за възглавничка.  nea Обаче моята логика е следната - нещата, които правя за украсата на ресторанта ми доставят удоволствие на самата мен, а надявам се, че ще доставят удоволствие и на моите гости. Встъпвам в този брак с мисълта, че няма да има друг. Следователно друг път няма да украсявам собствената си сватба. Защо да не го направя така, както го искам, дори да отиде след това в кофата. m_eleva19, сигурно след сватбата ще мисля като теб, но не искам като се обърна назад да си кажа "Ей можехме и това да направим"
Е, естествено човек трябва да се съобразява с възможностите си и да си слага някакви спирачки. Умереността си е важна.
Активен
Poli_85
Ентусиаст
**
Публикации: 61

Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: август 06, 2009, 15:07:53 »

Здравете!Аз се спрях на някои глезотиики (шоколадов фонтан  yahoo) от www.lux-party.com.Бих желала и да имам украса на ресторанта каквито има в техния саит.Знае ли някой как са цените при тях и дали е ползвал техните услуги за украса на ресторант?
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: август 06, 2009, 15:34:32 »

Много съжалявам, че не мога да кача снимки, незнам как, все още се уча, но искам да кажа, че когато се прави сватба в малък ресторант, както моята, с панорамна гледка, светли тонове, когато таванът ти е нисък, и в него има зеленина, когато масите са ти подредени добре а столовете облечени и когато са претрупани с храна....за останалото сами се сетете...когато са ви високи вазите с цветята пречите на гостите да се виждат и има вероятност да бъдат съборени...(не случайно на булчинската маса вс. букети и украси, които предлагат са сложени да падат от масата),освен това в тази св. агенция , която ползвах за цветя, изкуствените цветя бяха мн. хубави...не става въпрос за онези от китайските магазини...Освен това искам да добавя, че винаги!!! масите се зареждат предварително, защото при влизането има обичаи, освен това трябва да се разлеят питиетата и салата на 150 човека е мн. по-вероятно да е вкисната...затова от ресторантите препоръчват да се прави шопска, защото сиренето запазва, а и от него не се вижда...По-добре да се вложат пари в нещо друго, като фонтана от шоколад напр., на моята сватба имаше хубави фойерверки, може да се вземат танцъори, или игри с подаръчета...
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: август 06, 2009, 15:49:41 »

Ще допълня още нещо, в отговор ня Akhala, един добър ресторант,с добър персонал, започва да зарежда един час преди сватбата...няма го този филм с 3-5 часа..., аз също имах мн. добри идеи, но е ясно че сами неможем да ги реаклизираме (1 час преди сватбата) и когато отидох в св. къща, за украсата и ги споделих...( купичка със свещи, малко листенца, с камъчета и по един шал в тон с ресторанта, омотан около купичката за 10 маси) и ми казаха сумата от 600 лева..., ами много ми се видяха, при положение, че аз това сама бих си го направила за 100 и просто ми беше писнало да ме рекитират...с фразата, че човек веднъж се жени...много по-важно е персонала да е на ниво, храната също, освен моята сватба помня ясно само още една, на която си тръгнахме умрели от глад, защото порциите бяха малки и мн. зле...и една на която булката беше избрала риба за ядене...значи масата на младоженците е в центъра, ако тя е добре украсена, останалото остава в периферията...
Активен
Poli_85
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: август 06, 2009, 15:52:52 »

Аз честно да ви кажа доста държа на украса в ресторанта защото той е по-старичък и ще трябва доста да вложа за го направя свеж и празничен.Няма панорамна гледка, нито достатъчно зеленина и др.Спряхме се на него понеже нямаме избор  sad Затова мисла че нямя да се справя сама с украсата.
Активен
ani_4ka_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: август 06, 2009, 17:46:33 »

Поли 85, не се притеснявай. Сигурна съм, че ще намериш агенцията, която наистина да направи това,което ти искаш.
А що се отнася до това колко и до къде трябва да се простира украсата на даден ресторант - хора, нека всеки направи своя празничен ден, така както на него му харесва.  good Дали с претрупана украса, в изкуствени цветя или семпла и допълваща украса. Всички сме различни, нормално е да имаме различен вкус.
Активен
Poli_85
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: август 06, 2009, 21:01:15 »

Благодаря за разбирането  smile но понеже пиша за 3 ти път наистина бих искала да ми помогнете ако знете някоя агенция или било само аранжор  да ми помогне на по сносни цени.Днес си писах по скайпа с управителката на агенцията на www.lux-party и ми каза че фонтан за шампанско е 450 лв.Аз мисля че това трябва да са парите за цялята окраса в ресторонта. angry Как мислите?
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: август 07, 2009, 08:06:26 »

Поли и аз мисля, че е много, diablo (освен това, нека не се лъжем, българоте не са пиячи на шампанско, ти няма да правиш виенски бал...) знаеш ли, когато аз исках истински цветя и вече писах, че за едни елементарни идеи ми искаха безумно много, а ресторанта явно си изисква повече украса, защо не попиташ в цветарски магазин или там сергия, дали правят украси..., моята беше в Ст. загора и разбрах мн. късно, че правят там където ми направиха букета, и щеше да излезе евтино, тъй-като беше на 11.07 и има мн. евтини цветя...и ако си избереш нещо в сезона...да го сложат в краищата, пр. на дансинга, малко пандели и така...
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: август 07, 2009, 08:14:26 »

Искам да допълня, че в твоя случай, ще е задължително да си облечеш столовете, поне, за да предадат по-свеж стил, ако не ти искат мн. пари облечи и масите, аз не знам сватбата в София ли ще е? има един магазин в Х. Димитър, цветарски, ако искаш той ми е на две крачки мога да попитам дали правят такава украса, понеже правят страхотни букети и са мн. евтини, дори по време на празниците...Ако е голяма, обаче и обличането ще ти вземе мн. пари по-добре се довери на агенция и си наеми от тях изк. украса, не става никак грозно...те с това си изкарват хляба и цветята им са хубави, на моите никой не разбра че са изкуствени...
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: август 07, 2009, 08:17:05 »

какъв е този фонтан за шампанско, никога не съм чувала? някъде подреждат чашите стъпаловидно и наливат от горе шампански и то се разлива надолу. според мен тази цена е много висока, като се има предвид, че бутилка шампанско е 3 лева.
иначе идеята да има welcome drink и посрещане със шампанско е много добра и повишава изискаността на събитието.
 не мога да се съглася с мнението на m_eleva19: (освен това, нека не се лъжем, българоте не са пиячи на шампанско, ти няма да правиш виенски бал...) . Всеки сам определя какви гости ще има и какъв тип ще е сватбата, някои се женят в кръчми и наблягат на веселбата, домашната ракия, други пък искат да направят изискано събитие, то разбира се зависи и от гостите и от статуса в обществото , ако мога да се изразя така, без да засегна някой.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: август 07, 2009, 10:45:27 »

Исках само да кажа моето мнение и съвет...Когато бюджетът ти е ограничен, трябва да се съобразяваш...Аз на моята сватба заложих, на стр. храна, ордъоври, плата, висококачествен вн. алкохол. На моята сватба имаше само шефове и гости, които са обиколили света...Избрах си водеща, която правеше стрх. ритуали, вкарах обичаите от моя край и този на мъжът ми, танцъори на народни танци, имах стр. фойерверки, винаги можеш да коменсираш украсата (не казвам, че трябва да липсва)....но по-добре дай тези пари за балет, ансамбъл, нещо, което да е различно, фонтанът с шампанско го предлагат поне от две години... Много важно, че ще имаш фонтан от шампанско, когато алкохолът ти е български и храната малко...
И още искам да допълня, че когато са облечени масите и столовете, те вече изглеждат празнично, после идва момента с масата за гости...на нея има прибори, според ястията, алкохол, по 3-4 безалкохолни на човек, 2 бр. чинии за ястията, салата и украсата започва да пречи...тя ти трябва само за стените, окло дансинга и на сватбената маса, според мен, останалото е излишък, и пак се придържам към мниението си, че изк. цветя не са като онези от китайските магазини...ако някой ме насочи ще си кача снимки за да покажа за какво говоря, и напротив, не беше претрупано, защото съм имала евтини изкуствени цветя, а защото ресторанта беше пълен със зеленина, боядисан в светли тонове и със страхотна панорамна гледка...Все едно си в зимна градина, аквариум, незнам как да го обясня...и тя ставаше излишна, но това го виждам, чак сега на снимките...
Активен
Poli_85
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: август 07, 2009, 14:13:17 »

Аз просто споменах фонтана за шампанско, по принцип искам фонтан за шоколад защото е по ефтин и ми изглежда по екзотично.Прави сте че трябва да вложа повече във водещата, музиката и т.н., но като ми липсва лукса в ресторанта и гледката трябва да сложа и доста окраса.С моя приятелка коментираме че ще вземем само от фирма обечките на столовете и масите + арката и стойкителУкрасата с цветя ще ми я напряве приателка от Видин (понеже там ще е сватбата) а с всичко друго смятам сама да се заема.Било то салфетки, балони, камъчета по масите,свещи и др.неща.Знам че е много играчка но ще спестя доста пари.Да смятям и доста зеленина да има, но трябва сама да си я набавя.Може да ви звучи кичозно, но напротив- искам да е семпло и изчистено но все пак......
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: