Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
март 03, 2025, 22:39:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища месец Януари, Февруари, Март
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища месец Януари, Февруари, Март (Прочетена 158295 пъти)
Вероника
Заслужил майстор на спорта
Отг: Очакваме нашите съкровища месец Януари, Февруари,
«
Отговор #420 -:
септември 16, 2009, 16:10:43 »
Ивее
не мога да го избегна утрогестана - док каза да го пия
Защо казваш да го избегна?
Сега нямам кървене (то беше малко кафяво и спря оше преди 3 седмци), а няква кръв до плацентата, която била от загнездването и трябва да я разкараме каза док.
А за мазането аз мислях че ми е рано ама теб като те чета и се замислих, ама тук много зор ще видя докато се разбера кое какво е - ей за това исках да се прибера значи...
Имат много магазинин за бременни, бебешки и т.н. -много се плодят тия тука - лудница е и нямамт нашите проблеми, но всичките им продукти са италиански, скъпи и съотвено непознати за мен - 1-во ото аз не ги и знам, не съм всеки ден бременна и 2-ро нито албански нито италиански знам - ужас.Ще кажа на мойта дружка да ми купи от Бг като си ходи началото на октомври.
Аз чух отзиви за маслото на Икаров.
Я по запознатите майчета да казват кво ще трябва че да знам кво да и кажа да ми вземе
«
Последна редакция: септември 16, 2009, 16:14:14 от Вероника
»
Активен
veselyshko
Сватбен ШАМАН
красота :)
«
Отговор #421 -:
септември 16, 2009, 16:22:31 »
Вероника
на много момичета изписват Утрогестан през първия триместър от бременността, не се притеснявай, от него нищо няма да му стане на бебето
На момичетата, които правят инвитро процедури им го изписват задължително още след като им върнат ембриончетата до към края на 3-4м. така че не се безпокой за него
Аз също се мажа с Мустела, но започнах от 4-я месец.
Активен
Вероника
«
Отговор #422 -:
септември 16, 2009, 16:31:10 »
veselyshko
знам за утрогестана - това си е прогестерон, просто ми е инетерено да рабера Ивето какво има впредвид.
За мазанате искам помощ с мазилата, защото аз да знам кво да и кажа да вземе тя ще се върне към 10 октомври и така, рано ми е за мазане но трябва навреме да поръчвам от Бг какво искам
Активен
Gergancheto
«
Отговор #423 -:
септември 16, 2009, 16:36:51 »
Аз само да кажа че сега се прибирам от лекции, то имахме практически упражнения, та попринцип правим разни работи на едни бременни макети, ама сега що да е на макет като си имат истинска бременна
Та мериха ми таза - екстра си е, няма предпоставки за секцио, мериха ми височината на дъното на матката (fundus uteri) отговаря си на седмиците - 21см над пъпа значи съм към средата на 5-ти месец
Абе гот си е така, след някоя и друга седмичка ще ми слушат и сърдечните тонове на бебко с акушерска слушалка
Та така, похвалих ви се
Вер
щом има и най-малка опасност, смятам че решението ти е абсолютно правилно
А за мазилата не знам дали си видяла има си цяла тема, та ако искаш от там си избери нещо, че аз немога да препоръчам
Аз против стриите още нищо не ползвам, но знам че се маже два пъти за добър ефект
А и за кървенето да кажа и аз имах една от първите седмици, леко кафяво зацапване на тоалетната хартия
Активен
Вероника
«
Отговор #424 -:
септември 16, 2009, 17:13:56 »
Ееее Гери ти пак се уреди - хихихи, а колегите ти си има жив манекен - какво по хубаво.
За темата аз знам че я има ,благодаря, аз искам тук мамите да кажат
Активен
Таня
Професор
http://www.album.bg/maca18f/
«
Отговор #425 -:
септември 16, 2009, 17:25:56 »
На мен за срийте ми казаха за някакво олио на Нивея което било около 6-7 лева- доста по евтино от специалните продукти са стрий, които в Добрич са на фантастични цени за 15-20 милилитра, имаше и едно за 200
Та за въпросното олио било много мазно, не попивало бързо, за сметка на това имало много добър ефект
незнам колко е вярно, още не съм си го купила
ето и самото и самото илио и какъв ефект има:
Чиста, интензивна формула, която облекчава опънатата и суха кожа. Обогатено с масло от авокадо, то омекотява напуканата кожа и я прави копринено нежна за дълго.
* Задържа влагата в кожата
* Образува защитен слой на повърхността на кожата
* В комбинация с лек масаж подобрява еластичността на кожата, като по този начин предотвратява образуването на стрии
Подходящо за много суха кожа.
16612_f5a11bbed4338faf83a401953b455cf9.jpg
(22.24 KB, 120x317 - видяно 2243 пъти.)
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #426 -:
септември 16, 2009, 17:37:27 »
ей Ронка, без да искам създадох смут и бързам да го разсея.
аз разбрах, че док ще ти предпише утрогестан ако решиш да пътуваш, а не че вече е предписан, щом е предписано взимаш, аз колко много взех слагах по 600 мг на ден заради кървенето.
ама много ми се доспиваше и маеше главата от това нещо. а за таблетките моята докторка, пък и тази, която ме гледа в Бургас като се случи кървенето, казаха, че са по-лошия вариант, защото влизат в корема по лесно до бебо заедно с храната, та за това било по-добре вагинални глобули.
Но няма страшно щом е казал лекарят, че нещо трябва да изчиствате действаш на мига.
За мазането, момичета, колкото по-рано толкова по-добре. Не чакайте да наедреете и тогава започнете от сега да подготвяте кожата и на мен ми се струва, че няма значение с какво, важното е да е адаптирано за бременност или натурално (мас, зехтин - както са правели майките ни:))
Активен
Вероника
«
Отговор #427 -:
септември 16, 2009, 17:50:10 »
Хихиххи Ивееее, ама той утрогестана
ето на това на картинката са такива глобули ли кво там -таблетки, които стават и за вагинален и за орален прием - с две суми меки са такива и става за двете -док ми каза, че няма значение, кой ще избера и аз ги пия, не ми се занимава с др
Разбрахме се
Активен
asya23
Новак
«
Отговор #428 -:
септември 16, 2009, 18:14:58 »
Таня, Иве, благодаря ви за инфото. Ще опитам и другите масла като ми свърши това.
Веронче - виж дали я има тази НИВЕА в Италия или там където живееш. Просто етикета ще е на италиански или албански сигурно, но продукта ще е същия. Така, поне докато ти пратят нещо от България. Инак, незнам дали продавачките там говорят английски - могат да ти препоръчат и някой техен продукт, който да е по-добър от нашите.
Това лято като бяхме в Испания с милото и ми направи впечатление, че козметичните им продукти и някои от аптекарските са доста по-качествени от нашите, някои даже са по-евтини, други - малко по-скъпи... но няма голяма разлика в цените.
Активен
kali_gali
«
Отговор #429 -:
септември 16, 2009, 20:28:06 »
Мацки,за утрогестана-аз също си попих от него-така ми беше предписан,но четох,че е по-добре да е вагинално.Това обаче не ми е казано от доктор-някъде го четох.
Активен
Вероника
«
Отговор #430 -:
септември 16, 2009, 20:50:30 »
Калии, ама някой пък казват че може да изтича вагинално.
Абе аз го пия - док каза че може и двете.
Активен
kali_gali
«
Отговор #431 -:
септември 16, 2009, 21:42:02 »
Аз също го пих,докторката ми така ми го предписа.
Активен
sl1ncata
Гост
«
Отговор #432 -:
септември 17, 2009, 10:20:59 »
аз пак в началото не пих нищо но сега пия магнерич предписа ми го докторката за болките дето бях получила миналия месец
.но сега сам по-добре само вчера малко ме боля сутринта ама като пих no-spa ми мина.днес мисля да се разходя малко по центара,че направо откачам.
Активен
teo99999
Ентусиаст
«
Отговор #433 -:
септември 17, 2009, 21:50:08 »
как сте,мами?къде се изгубихте днес цял ден?аз не се обаждам,защото въобще не съм запозната с утрогестана,но щом казват докторите ще се взима-няма начин!!!за мазилата-аз съм на Nivea-хидратиращ и на Avon-някакво масло за мазане-общо взето нищо специално!редувам ги-всяка вечер след душ.незнам ще има ли някакъв ефект
,но поне се мъча
!та така тук-на източния бряг-радваме се на хубаво време и си чакаме бебчо да се мръдне малко ,и си му говорим,и си го галкаме... :)чакайте,че се размечтах нещо!!!хайде-отчитайте се-няма ли новинки около вас?
Активен
xryspa
Любопитен
«
Отговор #434 -:
септември 18, 2009, 10:59:40 »
Хей здравейте и от мен!Ние ще сме февруарчета и много се вълнуваме.Колкото до лекарствата аз бях на DUFASTON,PAPAVERIN I NEOFOLIK-A. сега от почти месец съм на NUTRI MAG.На мен също ми цапаше и ме болеше доста корема в първите 3 месеца,сега пък имам болки около и в пъпа.Ако някой го боли така да пише докито ми каза че расте матката затова ,но мен доста ме срязва на моменти чак не мога да си взема въздух.УСПЕХ НА ВСИКИчКИ!
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
...