Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
март 03, 2025, 10:52:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища месец Януари, Февруари, Март
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища месец Януари, Февруари, Март (Прочетена 158077 пъти)
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Отг: Очакваме нашите съкровища месец Януари, Февруари,
«
Отговор #285 -:
септември 02, 2009, 23:16:35 »
teo99999
, аз не съм убедена, че и въпросният единствен специалист по ФМ в Бургас е толкова специалист, ама хайде, като нямам лични впечатления, няма да се изказвам, но просто преди 2 месеца изкара акъла на една дружка, та до София трябваше да ходи жената при доц. димиторва, за да разбере, че някой е сгрешил с едно измерване. Както и да е, аз и втората, и третата ФМ ги правих при д-р Марков и съм супер доволна.
Моят съвет е да не губиш време, а да отиваш направо при д-р Галина Петрова в Айтос, доколкото знам е без часове, разрови се из нета, все ще намериш телефон, но за нея отзивите са доста добри, но и да не звъннеш, ако трябва ще почакаш повечко, няма начин да не те приеме. Защото и за добър специалист във Варна не вярвам да има часове. А тя и доплер прави, доколкото знам.
Успех и пиши акво е станало.!
Активен
plamik
Баш Майстор
«
Отговор #286 -:
септември 03, 2009, 10:42:28 »
д-р Галина Петрова в Айтос
- ако е същата май
ina_lemon
ходи при нея. Пиши й на лични може да има координати!
Активен
teo99999
Ентусиаст
«
Отговор #287 -:
септември 03, 2009, 16:48:53 »
много благодаря,
Kiksi
и
plamik
@}->--всички тези неща съм ги чувала и аз-за калчева и за петрова,искаше ми се да видя толкова ли е страшна д-р калчева, а във форомите не пише и доста ласкави неща за петрова,и затова бях на кръстопът!!!реших даже и да ходим до варна.незнам-но като се замислих малко,и като попрочетох това изследване го препоръчват за мами над 30 г. и не е задължително,а както разбирам не е и много сигурно кой как ще ти го разчете!!!така че ще се оставя на съдбата :)и ще мина и без ФМ -поне засега!щеше ми се да видя как са нещата с бебчо,но вярвам че всичко е наред!пък и до скоро жените са се справяли и без това,нали? :Pта така-ще си ходя всеки месец при наблюдаващата гинеколожка и ще пропусна тази емоция от ФМ-приятна или неприятна, по-добре ми е така!
а
Kiksi
, понеже най-не ми е ясно как жената се справя последните дни-пиши,моля те как се чувстваш!!!имам чувството, че тогава мен ще ме е най-страх-от това как,кога и къде ще почне да излиза бебчо!много ще се радвам,ако ме успокоиш малко!
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #288 -:
септември 03, 2009, 17:10:17 »
ФМ не е емоция, какво ви става бе? Това не е преглед на 3д или 4д, че да се гледа бебо как си мърда дупето и краката. Това изследване се прави на двуизмерен ехограф и наистина са необходими специални познания да различиш всичко онова, което се гледа през трите фетални морфологии. Никъде не е казано, че се препоръчва за жени над 30 години, или нека да кажа , че аз никъде не съм срещала подобно инфо. За жени над 30-те се препоръчват съвсем други изследвания.
Калчева не е специалист по фетална на хиляда и няколко процента. Калчева има една добра апаратура, с която май се оказва, че не може да работи толкова добре, колкото се изисква. Ако това да се види бебето да шава, това да познае - евентуално - пола му и това да се даде CD със запис е фетална, то аз и аз ще се цаня някъде да правя това и ще искам по 70 лв, щото имам хубави кафеви очи.
Не се карам да поясня, просто се изказвам, сори ако звучи така.
Аз наистина ходих при Галина Петрова от 5-тия месец на бременността до финала и, паралелно с консултациите при моя си лекар, в случая за инфо на бургазлийки това беше Шик. Петрова ми прави цветен доплер на пъпната връв в началото на 9 месец, с който се вижда дали е добре кръвоснабдена все още връвта и дали има усукване.
Есктра, без която спокойно може да се мине, но и важна до такава степен, че да се види навреме нещо, което би усложнило раждането във финалната му фаза.
Някъде пазя телефони, ако някой иска ще дам разбира се.
Не я хваля в никакъв случай, но и не я хуля, аз лично съм доволна от нея. Ходихме винаги след 18ч, защото тогава Петър се връщаше от работа. Незнам дали защото след нас никога не е имало други пациенти, или поради друга причина, но преглед по - кратък от 1 час не съм имала.
Та така. И за нея, както и за всеки друг без изключение, разбира се има и хубави и лоши отзиви. И лекаря е човек, и той греши, лошото е, че неговата грешка може да коства човешки живот.
Активен
teo99999
Ентусиаст
«
Отговор #289 -:
септември 03, 2009, 19:53:16 »
ina_lemon
-благодаря за информацията,колкото и директно да поставяш нещата!аз също четох,че ФМ се прави с 2Д,но в добавка с 4Д!знам също,4е ФМ е за вродени дефекти на бебчето,а не за пола и движенията-това и наблюдаващия гинеколог го показва,макар и на обикновен видеозон!друга ми беше мисълта под думата "емоция"-дали ще се разстроя или ще ме успокоят по някакъв начин чрез това изследване,а не първото ми виждане на бебчо и да разбера пола-както казах това всеки гиниколог го може!!!значи ли това, че и ти не си ходила на ФМ,а само на 4Д?защо реши да ходиш и на 4Д всеки месец?и какво представлява цветния доплер като изследване?това ми е първа бременност,и всичко ми е като в мъгла,а информацията която чета е много "суха",така че ще ти бъда благодарна да разкажеш за пътя,по който си минала!!!
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #290 -:
септември 03, 2009, 20:38:36 »
Аз не съм ходила на 3 или 4Д всеки месец, то едно, че е безмислено, второ че не са малко пари. Ако има повод за притеснение ги давам и не се замислям, ама просто ей така не.
Може би си се заблудила от това, че съм написала как всеки месец съм ходила при Петрова. Ходих наистина всеки месец и тя ме гледаше винаги, но на обикновен ехограф.
Другите екстри - 3Д-то и доплера ги правихме по веднъж. Доплера е допълнително приспособление към триизмерния ехограф, пак си те гледат по същия начин както и на всеки друг ехограф, просто това, което се вижда е различно.
Според инфото, което намерих :
"Доплерът е методика, която се използва за определяне наличието, посоката, скоростта и характеристиката на кръвния ток в кръвоносните съдове. Проследява се кръвотокът през сърдечните кухини, движението на клапите, могат да се открият аритмии, вродени сърдечни пороци.
Има няколко разновидности доплер - цветен, непрекъснат и пулсов. При цветния доплер информацията се кодира с цветове - син и червен (на екрана се виждат и двата), с цел диференциране посоката на кръвотока. "
На първата снимка това се вижда на екрана, докато се прави цветен доплер на пъпната връв, на втората е вече роденото с цезарово сечение бебче и пъпната му връв, която вече е видяна, че е оплетена
За ФМ - то .... какво да ти кажа. Ходих при тази Петрова в Айтос за втората, която беше към 20-24 седмица или нещо подобно, тя се бие в гърдите, че прави ФМ, а за мен си беше просто по-обстоен преглед. Но жената се постара доста, гледа там за каква гънка беше , която е показател за наличие или липса на Синдром на Даун, и разни други замервания и оглеждания прави и да ти кажа - успокои ме. Следващият път, понеже вече ще съм и на други години като възраст, може би ще се разходя до Варна или София.
А другото , което можеш да направиш е, кръвен тест БХС. Той се прави само и единствено в Майчин дом - София. Откъдето и да ти вземат кръв, в смисъл в който и да е град, все там я пращат за изследване. БХС-то дори е по-добро изследване, което включва незнам си колко синдрома, и прочие. Имаше май тук момичета, които са правили, ако не се лъжа Кикси е едната....
Та така. Далеч съм от мисълта, че много знам или нещо такова, дори не съм правила елементарни неща през бремеността, като цитонамазка примерно, така че ако звуча като многознайко - не ми се връзвай, просто съм по-цапната.
Активен
teo99999
Ентусиаст
«
Отговор #291 -:
септември 04, 2009, 12:10:04 »
ето на това му викам полезна информация-много благодаря
@}->--а мойта лекарка не ме преглежда " отдолу"-цитонамазката позволена ли е ?доколкото съм запозната,не е много желателно! =]а какво ще кажете за бялото течение по време на бременност-с какво го манипулирате?казаха ми да ползвам "себамет", но не съм го взела още-това е нещо като интимен душ.някой ако има идеи,моля-да сподели!!!
Активен
Таня
Професор
http://www.album.bg/maca18f/
«
Отговор #292 -:
септември 04, 2009, 12:40:05 »
Тео
и аз имах и продължавам да имам същия проблем с бялото течение
на мен като ми правиха в началото цитонамазка в 6-7 г.с ми предписаха едни свещички на билкова основа, не ми помогнаха кой знае колко, защото продължавам да имам, ако се интересуваш какви са свещичките ще ти ги кажа
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #293 -:
септември 04, 2009, 12:46:24 »
Аз също имах течение почти през цялото време. Доколкото си спомням ми бяха казали, че е нормално, защото имаше нещо от рода на това, че на хормонална основа има повече предпоставки за бактериални такива инфекции. Ако е сравнително течно и белезникаво като цвят е ок. Ако стане слузесто и много гъсто - не е ок. А ако вземе и да пари и сърби в слабините - хич не е ок, направо си е зле.
Също така на финала на мътенето е кофти да го има това, защото все пак беб излиза от там. Затова на мен ми изписаха едни три броя свещички, които се слагат по една на нощ преди термина, но не по-малко от седмица или две преди него, за да може беб и през медикаменти да не минава, че да не се нагълта.
Май това беше, мацки, и искам да се поизвиня, че толкова вися в тази ваша тема, ама на - щете не щете - вися си, хи хи хи....
Активен
Таня
Професор
http://www.album.bg/maca18f/
«
Отговор #294 -:
септември 04, 2009, 12:53:24 »
ina_lemon
Продължавай да си висиш, че все хубави и полезни съвети даваш
това което написа не го знаех, фенкю за което
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #295 -:
септември 04, 2009, 12:58:33 »
При всички случаи обрънете внимание на лекаря си при следващата консултация, такива неща трябва да се казват, може да са както нищо страшно, така и индикатор за нещо малко по-страшно. Нека док прецени!
Активен
teo99999
Ентусиаст
«
Отговор #296 -:
септември 04, 2009, 13:11:33 »
аз казах на гинеколожката,но тя каза че ще лекуваме течението по-нататък!затова питах за цитонамазката :(бях чула за този "себамет" и я питах,та тя ми каза че мога да го ползвам!така че,ще се пробвам с това,а после пак ще искам съвети
!мерси на
Таня
и
ina_lemon
!
между другото,
ina_lemon
, моляте посещавай ни честичко,че сигурно ще имаме въпроси относно опита ти,а и не е зле да даваш информация за Бургаска област
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Отг: Очакваме нашите съкровища месец Януа
«
Отговор #297 -:
септември 04, 2009, 13:13:38 »
Бургаски майчета има доста във форума, така че
Тео
, има откъде да черпиш инфо, не се притеснявай. А и още няколко са на път, така че и още по-прясно инфо ще получиш от първа ръка, споко!
За цитонамазката - незная нищо, вече споделих, че през живота си такова нещо не съм правила. Не че не трябва да се стегна и да мина един обстоен преглед при док, от раждането не съм ходила на преглед. Несериозна съм.
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #298 -:
септември 04, 2009, 15:33:59 »
Цитат на: ina_lemon в септември 03, 2009, 20:38:36
А другото , което можеш да направиш е, кръвен тест БХС. Той се прави само и единствено в Майчин дом - София. Откъдето и да ти вземат кръв, в смисъл в който и да е град, все там я пращат за изследване. БХС-то дори е по-добро изследване, което включва незнам си колко синдрома, и прочие. Имаше май тук момичета, които са правили, ако не се лъжа Кикси е едната....
Инче, аз точно на такова изследване ще бъда в понеделник. моята лекарка ще ми направи скрининг и ще ме изпрати в майчин дом. Точно с кръвен тест ще ме изследват за малформациии.
ще ви пиша следващата седмица как е протекло
а за течението, аз си имах такова още и преди бременността, лекарката ми беше казала, че е нормално около оволацията. най-много ме е яд, че през пролетта специално правих цитонамазка, за да проверя дали няма нещо притеснително и така после ме беше завъртяла шайбата, че не и се обадих за резултата. Чудя се - тя трябва да го пази, дали пък да не я попитам, ама ще ми се накара яко.
иначе моето течение сега си е като преди, надявам се да не е притеснително
Активен
Gergancheto
«
Отговор #299 -:
септември 06, 2009, 17:14:38 »
Влизам само да ви кажа че толкова бързо минава времето че в момента съм
Влизам си аз във форума, преглеждам няколко теми и като си видях линийката и видях че вече съм в петия месец направо...
Сигурно всеки следващ месец ще си повтарям тия думи и ще си казвам "леле как лети времето", не знам при вас така ли е?! Все едно вчера беше когато отворих теста и видях двете чертички, после точката на ехографа, а сега гордо пъча малкото коремче и се оглеждам за бебешки дрехи
Направо ми се струва че прелетяха тия 5 месеца и сигурно така ще прелетят и оставащите месеци. Още повече като знам че от другата седмица тръгвам на лекции, прктика в болницата и въобще времето ми съвсем по бързо ще лети....
Та така с мойте разсъждения
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22