Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

март 03, 2025, 23:22:08

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища месец Януари, Февруари, Март  (Прочетена 158376 пъти)

Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: август 14, 2009, 10:42:45 »

Пламик ...леле колко се радвам, честитооооо, охх супер, супер...как ме разведри, дано всичко е наред, добре дошла при нас  Welcome Welcome Welcome
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Публикации: 871

Никога не е късно да постъпиш правилно!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: август 14, 2009, 10:43:51 »

plamik  yahoo Много се радвам и честито, стискам разбира се палци всичко да е ок след прегледа и да си спокойна и да се наслаждаваш на хубавите моменти от бременноста. give_rose
Активен
Таня
Професор
Публикации: 434

http://www.album.bg/maca18f/

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: август 14, 2009, 10:48:19 »

Welcome plamik много е хубаво че се увеличаваме нека все така да бъде  Bravo желая и на тебе леко бременеене
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1186

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: август 14, 2009, 11:05:17 »

Момичета,току що си видях резултатите от БХС.Ами не са лоши.А аз очаквах да са много зле.Сега съм по-спокойна,но да видиме какво ще каже докторката утре.
Целувки от мен и пишете по-често.Нещо групичката ни хем не е много голяма,хем много не пише. blum
Браво за хубавата новинка  good
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: август 14, 2009, 11:42:18 »

Пламик честито,страхотна новина yahoo.Лека бременност и ще чакаме да пишеш как се развиваш.
Чудесно е че ни се увеличава групичката.Хайде чакаме още попълнения.
Активен
Таня
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: август 18, 2009, 21:01:26 »

мацки вчера ми пратиха изследванията от БХС много ме зарадваха  yahoo всичко е ОК и се надявам все така да е за напред  smile хайде пишете и вие как се чувствате, че темата много замря  give_rose
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: август 18, 2009, 22:13:25 »

maca89,чудесни новини.Аз въпреки,че не вярвам на това изследване,все пак когато са добри резултатите човек диша по-спокойно.
Аз съм на консултация следващия вторник и тогава ще пиша повече.Иначе се чувствам все така-т.е. не по-различно от преди бременността.Само дето имам малко коремче,пишкам повече и се уморявам.
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: август 19, 2009, 08:17:24 »

Чакайте че писах нещо в седмичната тема и се сетих и тук да ви питам - вие спите ли по гръб?!  crazy Моята информация по този въпрос от учебниците е (между другото само да вмъкна че синдром на долна куха вена ми се падна преди месец и нещо на изпита по акушерство) та синдрома на долна куха или празна вена я наричат още или вена кава е по учебниците та... това явление е следното - когато жената легне по гръб матката притиска тая вена кава което спира притока на кръв към плода. Но това нещо което жената усеща, защото нейното кръвообращение също се нарушава, тя започва да се поти, пребледнява, става и лошо и т.н. И веднага когато легне на ляво нещата се нормализират. Това е инфото от учебниците. Не се получва при всички жени и неможе да се притисне тая вена без жената да разбере, в смисъл тя го усеща. И пише че се получава при напреднала бременност, а това ще рече поне след 7-ми месец Wink
Сега чета една книга на Глейд Къртис и Джудит Шулър "Вашата бременност" в която е описана бремеността седмица  по седмица, кога какво се случва, кога какво е важно да се добави към менюто и т.н. Та за 16г.с. в едно каре пише ВАЖНО! Не лягайте по гръб!! цитат: "тази поза оказва натиск върху кухата вена и това може да намали кръвния поток към вашето бебе." следва описание че кръвния поток пренася необходимите вещества... и продължава цитата"..Не застрашавайте живота на вашето бебе, като забравите за това важно предупреждение! Люлеещ стол или възглавница ще ви помогнат .. Просто не лягайте по гръб!!!"

Та на мен това ми е една от любимите пози, за почивка, гледане на телевизия и дори за сън! Мисълта ми е че във втората статия от списанието никъде не се споменава дали жената ще получи дискомфорт от притискането на тая куха вена. Има много жени дори в 40г.с. който съм виждала да си лежат по гръб. И на мен не ми се иска да се лишавам от тази любима поза, но втората статия така е наплашила мъжа ми че само ме дебне и ме завърта на една страна. Вече имам ужасна болка в тазобедрените стави от това спане постоянно на една страна.  pleasantry Аз повече вярвам на учебника, така че мисля да си продължавам да лягам по гръб.

Вие имате ли някаква информация или лични наблюдения по този въпрос?

Маца браво за хубавите резултати  good

И аз се чувствам добре, само този сън ме убива просто  angry
Активен
Таня
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: август 19, 2009, 08:27:44 »

Гери браво хубаво инфо ни даде ама не мен не ми е удобно да спя по гръб, даже много се изтормозявам така от едната да другата срана, защото повечето спя по корем, ноооо сега няма как да стане и се съобразявам, ставам с болки в гърба ама нищо след това минават, а иначе и аз чета подобна на твоята книжка само, че е на д-р Джейн МакДугъл  и е със заглавие "Бременността седмица по седмица"  но не прочетох нищо за тази поза за спане но мисля че си дала едно много добро инфо  Bravo give_rose
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: август 19, 2009, 08:34:17 »

и аз да се включа. Аз също рядко спя по гръб, да не кажа никога почти, но когато си гледам телевизия в полуизправено положение си стоя по гръб и така ли не може sad Аз на 27 съм на ФМ и се моля всичко с бебочето да е наред  pleasantry
Активен
Таня
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: август 19, 2009, 08:49:14 »

млада си не вярвам да имаш проблеми, на милото сестра му също е брееменна тя е на 34 и нея директно в софия я пратиха от там се оказа, че има проблем, а всъшност няма и така правиха още изследвания и накрая и казаха, че всичко е ОК не се притеснявай мисли позитивно  give_rose
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: август 19, 2009, 09:58:07 »

Маца аз имам и тази   , но от нея по не съм доволна. Не е описано седмица по седмица, ами примерно има раздел "Красота" и там си пише примерно почистване на лице може да правит еди си коя седмица, боядисване на косата може да правите винаги и така нататък...После си има раздел "Пътуване" и пак пише за пътуването попринцип по време не бременност и само ако има нещо особенно за някоя от седмиците е споменато, ама на мен не ми се чете целия раздел за да проверя нещо конкретно за моята седмица. А тази за която ти казвам http://tbn1.google.com/images?q=tbn:HEqZ5zE-3bdoJM:http://i.helikon.bg/129472z.jpg много съм доволна от нея. Много подробно със снимки на бебето в конкретната седмица, даже там в първите седмици снимките са в реален размер.... и добиваш много точна представа колко всъщност е голям бебчо в момента, после вече става трудно да се побере на една страница  blum

tasty кога си на ФМ?
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: август 19, 2009, 10:17:29 »

на 27.08- ранна в 12 седмица
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
**
Публикации: 148

« Отговор #178 -: август 19, 2009, 10:24:56 »

Здравейте мили мои мацки!
Как са вашите бонбони? Ние сме добре - растем си и да се похваля - алелуя досадното гадене най- сетне ме остави малко намира!  danceg danceg Леле щях да откача последните дни от третия месец!  nea Но ето че сега малко живнах - скоро очаквайте фотосесия на малкото ми коремче  yahoo Приятелките ми вече правят зялягяния дали ще е девойка или не  Bravo Другата седмица сме при доки и дано скоро разбера - онзи ден не устоях на чифт сладки ританки  girl_in_love infatuated
Активен
sante
Ентусиаст
**
Публикации: 59

« Отговор #179 -: август 19, 2009, 10:34:16 »

Здравейте, момичета, отдвна не съм писала и реших вече да се отчета. Миналата седмица бях на преглед, резултатите от БХС са ми много добри, сега след 2 седмици ще ходя на ФМ, надявам се и там всичко да е наред. Момичета, най-накрая видяхме пола- ще си имаме момиченце yahoo, мъжо е най-щастливия татко на света. Сега ви оставям, че трябва да свърша някои неща, но обещавам да пиша пак. Целувки на всички
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: