Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

март 03, 2025, 23:28:31

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища месец Януари, Февруари, Март  (Прочетена 158391 пъти)

Bebe_chaka
Ентусиаст
**
Публикации: 148

« Отговор #105 -: юли 28, 2009, 14:53:56 »

Аз реално не знам и какво да си търся като прегледи де. Затова питам - явно че ако не си по-голем професор и от тях и всичко да си искаш само гледат как по-бързо да се оттърват. Кога видя за първи път бебчо?
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: юли 28, 2009, 14:57:19 »

Ами в 6-та  и 7-ма видяхме точка,в 9-та вече се виждаше хубаво-тук в темата по-назад съм качила снимка.Сега в 13-та съм в понеделник да видиме какво ще се види
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
**

« Отговор #107 -: юли 28, 2009, 15:04:06 »

Е хубвото е че почти по едно и също време чакаме нашите съкровища  blum Ще се състезаваме към болницата като му дойде времето - на теб първото ти раждане със секцио ли беше или естествено?
Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: юли 28, 2009, 15:20:18 »

Първото беше секцио по медицински причини,сега силно се надявам докторката да разреши нормално раждане с упойка и таткото при мен. smile
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
**

« Отговор #109 -: юли 28, 2009, 15:38:13 »

Аз категорично не искам бащата при мен - ще вземе от възбуда да ступа доктора  angry И после иди че се оправяй сама без лекар и с откачен мъж около теб  blum
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: юли 28, 2009, 18:17:54 »

Сърчице защо не потърси малко инфо във интернет. Как така без фолиева, толкова е важна, но вече няма смисъл да я почваш  huhhuh.gif Прочети подробно тази статия http://www.300bebeta.info/index.php?page=what

Кали аз не съм се казчвала на кантара, направо ме е страх, гледам корема се е позаформил, вече не е издут като на жабче, а подутината е предимно доло  blum Мен вчера както си седях и като станах и изведнъж такава рязка болка че мъжа ми щеше да умре (камо ли да присъства на раждане хаха)  blum Обаче да чукна на дърво леко, леко и ме поотпусна  nea
Иначе да ти кажа аз преди бях против таткото на раждане, ама сега съм твърдо - ЗА! Той би ми бил подкрепа, а и защо да не присъства на появата на детето си, все пак това дете е НАШЕ, не е МОЕ....и е много интимен миг за двамата, тъй че мисля че е хубаво, но във Врачанската болница още няма такъв случай.

И още нещо - май ще се заключват тия темички за "очакващи бебета през..."еди си кой месец, и на тяхно място ще се отварят - "ПЪрви триместър", "втори триместър" и "трети ..." Което за мен е по-добро решение. Та да сте подготвени  good
Маца никаква я няма, какво става с нея?
Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: юли 28, 2009, 18:44:00 »

Аз нямам нищо против да има теми по триместър,но защо да се заключват тези,на кого пречат.Тук поне можеме да си говориме каквото си искаме за това което ни вълнува,че в другите теми само забележки,че не е по темата.Като се заключат тези теми в новите ще може само да се отчитаме какво е станало на консултация,а ако нещо се отплеснеме в приказки пак ще има забележки.
Активен
Таня
Професор
Публикации: 434

http://www.album.bg/maca18f/

Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: юли 28, 2009, 19:19:23 »

Герганче тука съм си аз четя какво си пишете и събирам съвети  Wink утре съм на преглед и тогава ще пиша как сме  smile   give_rose
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: юли 28, 2009, 21:00:09 »

sur4ice88 , ти си почвай фолиевата, макар и късно, пак е нещо, но ако досега си пила витамини, може би в тях има фолиева киселина (обикновено е така), така че няма страшно - погледни състава им.

А ти не е лошо да се запишеш на женска консултация, пък като искаш пак си ходи на частно. Но поне на ж.к. ще ти пускат изследванията по каса, не че са супер много и разнообразни, но пак е нещо.

А ти сигурна ли си, че анемията ти е от недостиг на желязо, а не е друг вид? Според мен трябва да си изследваш не само хемоглобина, но и желязото преди да пиеш желязо. Повече по въпроса съм писала в нашата тема "Юни, юли, септември" - ако има нещо, питай.  good
Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364

« Отговор #114 -: юли 29, 2009, 13:08:19 »

...Но да ти кажа никаде не ми дадоха достатъчно информация като за първа бременност. Май ще ходя на частно. Като си по ЗК само гледат как да те претупат. На мен досега са ми правили само един преглед за сърдечни тонове понеже имах доста проблеми и нищо друго...
Момичета, мислех и по-рано да публикувам нещо във вашата тема, за да имате информация поне какво ви се полага според ЗК като прегледи и изследвания и по кое време на бременността се правят. Не е гаранция, че ще получите всичко, но е хубаво да сте информирани.
Тук (в менюто от ляво) ще намерите Националния рамков договор за 2009. Изтеглете си Приложение 7.
« Последна редакция: юли 29, 2009, 13:13:23 от cherry_tea » Активен
galq_eli
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #115 -: август 01, 2009, 15:14:48 »

Здравейте мамчета и от мен!Моят термин е за 18.01.2010г. и ми е за втори път.Имаме си дъщеричка на 3 годинки.Другата седмица трябва да си направя  БХС,и ми е притеснено.първият път не съм правила и незнам.Под 30 години съм,но докторката която ще ме изражда иска да си пусна това изследване този път.Било практика.Стискайте палци всичко да е наред.Лека бременност на всички. give_rose
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: август 01, 2009, 17:11:26 »

galq_eli  Welcome
Безпроблемна  pqz ти желая и накрая едно здраво и прекрасно  baby_boy или baby_girl

За БХС като процедура няма какво да се плашиш - стандартно взимане на кръв от вената smile
За резултата - като излезе, ако споделиш тук, ще го коментираме.

Това, че си под 30, да не те успокоява - за съжаление проблеми от този тип се срещат и при жени на 20, и при такива, които вече имат едно или две здрави деца и при такива, които нямат такива случаи в рода си.  cray Важното е да си дадеш сметка - искаш ли да си направиш това изследване и склонна ли си да гледаш дете с такива проблеми, ако не дай си Боже ти се случи.  give_rose

Много е важно и да си наясно, че това изследване е с прогнозно-статистически характер - т.е. дава ти информация за възможния риск спрямо твоите показатели /хормонални нива, възраст и т.н./, но не и 100 процента сигурност има ли детето проблем или не. Т.е. дори и резултатът да е 1 на 20 000, което би бил супер, нямаш гаранция, че не си ти това едно - просто чисто статистически вероятността да си ти е много, много, много малка, но все пак я има. sad

Т.е. изследването е някакъв ориентир просто, но то може да бъде много подвеждащо - както да те обезспокои ненужно, така и да ти даде фалшиво спокойствие. Аз съм добър пример в това отношение - с риск 1:244 и съмнения за синдром на Даун при бебето заради двойно повишено ЧХГ, какви притеснения изживях.
Реших се на амниоцентеза и слава Богу, всичко е наред, но само тя може да ти гарантира сто процента реален резултат. Но какви притеснения изживях заради резултта от БХС-то, не ме питай.
Същевременно в болницата лежах с едно момиче, което прекъсваше бременност в 7-ми месец  cray заради увреждания на бебето, които са се видели при ехографски преглед едва тогава. А БХС й дало като резултат 1:600. За информация - рискът се води за повишен, ако под е 1:250. И тя е била спокойна няколко месеца, че не е във високорисковата група и накрая излиза, че има проблем и то чак кога. Тя беше твърдо против това изследване, което нея я е заблудило и каза, че при следващ път, ще направи директно амниоцентеза.

Мога още много да пиша по темата, ако имаш въпроси - питай.
Само да те питам - в коя седмица ще го правиш. Питам те защото, ако е в 11-13 г.с. кръвното изследване за БХС се комбинира с нухална транслуценция, а това е измерване, което малко лекари го правят точно и понякога се получават още по-заблуждаващи резултати.  nea Затова по-добре - в 15-19 г.с., когато само с вземане на кръв се определя рискът.

Успех!  Good luck

Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: август 01, 2009, 17:17:19 »

Аз също съм за да се направят тези изследвания.Моя приятелка е в такова положение, направи си амниоцентеза след доста мислене, но сега поне е спокойна, че бебчо е наред.Не искам да знам през какво е преминала докато излезнат резултатите, но е факт както тя самата каза, не можах да се радвам на бременноста си.Това е за успокоение на  майките  good За протокола тя също е под 30.
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: август 01, 2009, 17:31:36 »

О, това с под 30 год. или 35 год., по-добре човек да не лежи на тая кълка  nea Никой не е застрахован, докато лежах в патологията видях подобни случаи и при жени на 20 год., и при жени на 40 год. Вярно е, че с възрастта рискът се увеличава, но лошото е, че като си млад, не си застрахован. Затова на жени над 35 години, директно препоръчват амниоцентеза, защото БХС често дава висок риск заради показателя "възраст" само.

Маги, през абсолютно същото минах като твоята приятелка, точно - не можеш да се радваш на бременността си  sad , но си струваше. За протокола - аз съм на 29.
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1186

Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: август 03, 2009, 12:00:59 »

Да се запиша и аз в тази темичка smile Много щастливите Криси и Тони Димитрови чакаме своето бебче на 9.03.2010  twohearts
В понеделник чухме тупкащото сърце и вече мога да се похваля с хубавата новинка smile
Нямам търпение да дойде 27.08 защото чак тогава пак ще гледаме бебчо и ще правим ранна фетална морфология smile
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: