Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 05, 2024, 04:29:53

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища месец Януари, Февруари, Март  (Прочетена 154192 пъти)

Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: юли 17, 2009, 11:11:22 »

Аз сега видях че термините са ни през 4 дена така че се движим заедно  good
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: юли 17, 2009, 12:41:23 »

Аз фолиевата продължавам да я пия, защото съм с таласемия и съответно бая нисък хемоглобин цяла бременност, но аз си я пиех и преди забременяването за това, така че аз съм друг случай, просто сега се върнах към обичайните дози, първите три месеца пиех по повечко фолиева отколкото обичайно се приема.
За витамините - вие си решете, на мен нито един лекар не ми каза да взимам, така или иначе трябва да са Матерна или някакви други за бременни, че при нормалните дозировките са май по-различни.
Аз лично не взимам витамини, щом и Марков каза, че всичко е индустрия и е безсмислено да се пият, аз му се доверявам напълно и така.

За сметка на това от дъжд на вятър взимам бирена мая, по съвет на шефката на бургаската патология, ама не много редовно, че нещо ме е шубе и аз не знам защо, уж е Б-витамини, ама в комбинация с С, Д, Е, а аз след като толкова лекари питах за тия витамини за бременни и почти всички ми казаха, че няма смисъл, нещо съм предубедена. Ванили и Паола /които са с моя проблем с хемоглобина/ ме посъветваха да взема Б-комплекс и май така ще направя.
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: юли 17, 2009, 12:44:45 »

Ами то с нищо не бива да се прекалява.С първата бременност пиех матерна през месец.До колкото знам ако се пресалява с витамините има опастност бебето да се роди с по-малка фонтанела,което предполага по-ранното и затваряве,което не е добре.Не знае дали е така,но оз така знам.Тъй,че с витамините-умерено.
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: юли 17, 2009, 12:51:48 »

Аз мисля да не бързам с Матерната, но зимата когато няма токова плодове по дърветата и зеленчуци в градината да си набавям по някакъв начин. Та съм решила за сега да си остана само с фолиевата, чаша мляко, резен диня, резен пъпеш, домати, краставици и ябълки на корем, колкото повече толкова повече  blum Та така, ама исках и от вас да чуя че не е толкова задължителна тая Матерна  Wink
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: юли 17, 2009, 12:53:20 »

Може да добавиш сирене,риба и месо и тогава всичко ще си си набавила.
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: юли 17, 2009, 13:02:53 »

Сирене и месо ОК, ама нещо рибата  bad Аз я мразя и от преди бременността, та сега й търся заместител, гадна ми е това си, ако ще е риба да е цаца  sarcastic
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: юли 17, 2009, 14:08:13 »

Гери, на мен в 13 седмица докторката ми каза да спирам фолиевата киселина и да почвам Матерна. Аз хич не обичам да пия витамини и до сега се ослушвах общо взето. Още една опаковка не съм свършила от тогава до сега  blum А доки всеки път ме пита пия ли ги и настоява,че  трябвало. Последния път и личната ме метна да си пия витамините  crazy Та сега ще гледам да е по-редовно, ама хич не ми се нравят тези химии  bad
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1458

Аз истински вярвам, че стават чудеса!

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: юли 17, 2009, 15:55:36 »

Я чакайте и аз за късмет да се запиша във вашата темичка, пък знае ли се smile smile blum все някога може и официално да ми се отвори парашута да се записвам. Е, то ясно че няма да е точно в тази тема, но всяка подобна е радост  blum

Гери, аз останах зачудена (извинявам се ако питам глупости give_rose), ама защо само по резен пъпеш и резен диня ядеш на ден? Има проблеми ако се яде повече от тях ли?
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: юли 17, 2009, 16:24:52 »

Хаха Стаси не че има проблем, ама само толкова мога, е пъпешче мога и повече де, ама любеничката как ми надува корема  blum
Аз да ви се похваля купих си една супер рокличка, една широка и цветна и лекааа и едни ниски обувки и съм готова за лятното си бременеене  danceg Аз сега съм при мама и тати, ама като се прибера в къщи мога да се снимам и да се покажа  blush
Активен
sante
Ентусиаст
**
Публикации: 59

« Отговор #69 -: юли 17, 2009, 18:12:57 »

Здравейте, момичета  Flower
Нова съм във форума, но постоянно ви чета и реших да се запиша и аз тук smile. Моя термин е на 17.01.2010, ще си имаме зимно бебче.
Гледам, че говорите за фолиевата и витамините, та да кажа и аз.... фолиевата киселина я пиех до 3 месец, след това ми донесоха едни витамини за бременни от щатите и моята лекарка ми каза да спирам фолиевата и да пия само тях. Витамините са на марката Nature Made и се казват Multi Prenatal, които са с повишено съдържание на фолиева киселина, желязо и цинк, съдържат още вит.А, вит.Ц, вит.Д3, вит.Е, вит.Б6, вит.Б12, калций, тиамин, рибофлавин, ниацин. На мен ми е малко нисък хемоглобина и лекарката ми каза, че тези витамини са идеални, заради  повишеното съдържание на желязо. Тук в Бг ги няма, но се предлага друга американска марка GNC, която също е много добра. Аз съм за пиенето на витамините, дори и лятото, защото колкото и да си ги набавяме от храните, няма как да набавим от всички.
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: юли 17, 2009, 18:59:40 »

Санте здравей при нас  give_rose  Аз за витамин А знам че е много опасен по време на бременност, ти пък ми казваш че даже го приемаш под формата на таблети  crazy Направо се обърках съвсем, нека и другите да кажат какво знаят за витамин А?
Активен
sante
Ентусиаст
**

« Отговор #71 -: юли 17, 2009, 19:17:55 »

Гери, уча фармация и смея да твърдя, че всички витамини когато се приемат в големи количества са опасни. В тези комплексни витамини, които пия ,вит.А е в минимални количества, а и нали лекар ми препоръча да ги пия все пак smile
П.С. току що проверих, че в центрум матерна също има вит.А (бета каротин)- 2мг, в моите витамини количеството му е 1,2 мг
« Последна редакция: юли 17, 2009, 19:38:08 от sante » Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: юли 17, 2009, 19:50:18 »

Момичета стана ми интересна дискусията ви за приема на Витамин А.
ето една статия за витамин а, формите на витамин а, ретинол и тн: и http://eyes.emedtv.com/vitamin-a/vitamin-a-and-pregnancy.html
с няколко думи - проформата на витамин а  - ретинол е опасна за плода.
от друга страна бета каротин не е - и точно тази съставка се съдържа във витамините на sante.
онлайн намерих, че нейните витамини съдържат:
 Amount Per Serving                               % Daily Value*

Vitamin A 100% Beta Carotene 4000.0 IU 50.0%

статията обяснява, че няма точна скала на прехвърляне на IU в mcg и се гледа % дневен прием
Активен
sante
Ентусиаст
**

« Отговор #73 -: юли 17, 2009, 20:40:01 »

Момичета стана ми интересна дискусията ви за приема на Витамин А.
ето една статия за витамин а, формите на витамин а, ретинол и тн: и http://eyes.emedtv.com/vitamin-a/vitamin-a-and-pregnancy.html
с няколко думи - проформата на витамин а  - ретинол е опасна за плода.
от друга страна бета каротин не е - и точно тази съставка се съдържа във витамините на sante.
онлайн намерих, че нейните витамини съдържат:
 Amount Per Serving                               % Daily Value*

Vitamin A 100% Beta Carotene 4000.0 IU 50.0%

статията обяснява, че няма точна скала на прехвърляне на IU в mcg и се гледа % дневен прием
аничка good Bravo, искам само да добавя, че 1 IU витамин А = 0.3 РЕ (мкг)
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: юли 17, 2009, 22:42:45 »

Аха, разбрах  good Много ми беше интересно да прочета и науча нови неща  give_rose
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: