Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 05, 2024, 04:32:23

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 10 част  (Прочетена 176302 пъти)

gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: юни 17, 2009, 19:35:51 »

Аз съм с две ръце за клиниката на д-р Александров във Варна. Страхотен специалист, вече няколко съседки от квартала ходиха при него и сега едната е с бебе на годинка, другата чака да се роди юли, а третата е в 2 месец. Така че имам пряко наблюдение оттам. И трите ми казаха, че са страшно доволни и ако им се налага пак биха се доверили на него...
Пък и angel4e, определено тук ти е по-близко smilesmilesmile
Само да поясня че Александров се занимава с проблемни забременявания и бременности.
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1458

Аз истински вярвам, че стават чудеса!

Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: юни 17, 2009, 21:05:12 »

Значи само да уточня - в АГ Болница Варна работи доктор Кателия Александров. Както е казала gucci това е лекар, който се занимава с проблемна бременност и забременяване (изследвания, инсеминация, инвитро и т.н.). На 7 етаж на болницата има кабинети, където работи професор Кузовски (най-добрият гинекологичен диагностик във Варна). Всички кабинети там (на този етаж) се занимават с репродуктивна медицина, изследвания и т.н. Техниката им е съвременна. Водещи лекари в тези кабинети са: д-р Александров, проф. Кузовски, доц. Маркова.
За това говорех аз, когато писах предния пост.
Та, моето мнение е преди да ходите в Плевен (не казвам че там клиниката е лоша, напротив...) ако искате отидете първо при Александров. Когато му обясните какви са проблемите, той ако не се чувства подготвен ще ви насочи към точните хора в болницата. Все пак смятам, че нищо няма да загубите от едно мнение.

Ако избереш angel4e този вариант, пиши ми на лични и аз мога да ти дам допълнителни пояснения (все пак майка ми е била до скоро акушерка в болницата и ги познава всички...)
« Последна редакция: юни 17, 2009, 21:45:40 от Stassi » Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: юни 17, 2009, 21:22:05 »

Ангелче,гостенка е права,обади се да си запишеш час.А що се отнася до клиниката в Плевен-думите на моята гинеколожка бяха-там са най-добрите,ще разберат къде е проблема и ще ти помогнат.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: юни 18, 2009, 08:09:17 »

да, д-р Александров се занимава с проблемни бременности!
Значи, тамо ходят семейства, които имат доказан проблем, изяснен или неизяснен стерилитет.

Ангелче, мила, я поясни защо точно си се нсочила към клиника по стерилитет?

Не искам да пророкувам, но и в Плевен, и във Варна ще ви кажат да си пуснете репродуктивни хормони, да направите СГ, х-ни на щитовидната жлеза, вирусологични (а може и имунологични или пък генетични);

все пак, за да си спестиш разходи за път, нищо не ви пречи да запишете час за СГ в най-близката клиника по стерилитет, на 3-ти ден от МЦ да си пуснеш ти репрод. х-ни, тогава с едно взимане на кръв можеш да си пуснеш и на щитов. жлеза;

и с резултатите - при доктора, когато имаш час; не за друго - но без тези изследвания нама да минеш;
ще отидеш, ще ти ги назначи, ще се върнеш, ще ги направиш, ще чакаш резултати, после - евент. пак до клиниката и така;

нищо не пречи, докато чакаш часа да си ги направите тези неща;

СГ - задължително в кл. по сетрилитет (най-близката естествено)

ами това е

« Последна редакция: юни 18, 2009, 08:13:45 от gostenka_82 » Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: юни 18, 2009, 08:21:28 »

Те в Плевен могат да и направят всякакви изследвания.Друг е въпросът,че те се правят в различни дни от цикъла и ще отнеме време.Ангелче,можеш да пишеш на Д-р Конова от Плевен на мейл.Да ти каже какъв набор от изследвания ще ти искат,да ги пуснеш в рамките на един месец и след това да отидеш с готовите резултати.Чувала съм,че процедират така,но не съм съвсем сигурна.Но нищо не пречи да пробваш.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1058

Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: юни 18, 2009, 09:10:25 »

Година седем месеца безрезултатно бебеправене е достатъчна причина да се обърна към специалист.Живея в грПопово и най-близката клиника по стерилитет не знам къде е.Ще послушам съвета на Кали_Гали
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #291 -: юни 18, 2009, 09:12:30 »

Днес си записах час в клиника Щерев, при доктор Коновалова за другия вторник.
Valka, радвам се, че те е обнадеждила, дано и аз изляза от там положително настроена! То това си е от голямо значение...

danieIa , искрено се надявам да останеш доволна. Аз през последните 4-5 месеца се бях леко отчаяла и ей така се носех по течението, но Коновалова ми върна надеждата, а това е изключително важно yahoo
Аз утре съм при нея, за фоликулметрия, трябва да обсъдим резултатите от хормоналните изследвания на щитовидната жлеза, а моето момче в събота ще дава материал за спермограма.

Искам да уточня, че лабораторията на Щерев не работи със здравната каса и всичко си плащаш(имам предвид изследванията, иначе при док може с направление).
А относно спермограмата, да знаете, че може да си донесете материала от вкъщи(до 30-40 мин, в стерелизиран съд)

Година седем месеца безрезултатно бебеправене е достатъчна причина да се обърна към специалист.Живея в грПопово и най-близката клиника по стерилитет не знам къде е.Ще послушам съвета на Кали_Гали

angel4e , правилно си се насочила към специализирана клиника.А някакви изследвания правили ли сте?
Ние с вас по едно и също време сме почнали с опитите.
Айде дано случиш на лекар, че повечето тук сме си патили от разни разбиращи АГ.Успех, миличка good
« Последна редакция: юни 18, 2009, 09:28:58 от valka27 » Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: юни 18, 2009, 09:37:04 »

Ангелче,
ти си знаеш най-добре чий съвет ще послушаш, само имай предвид, че по принцип часове не записват от днес - за утре (дано имаш този късмет де);

веднага ти казвам тук, че без репродуктивните и тези на щитовидната жлеза хормони - няма да минете, както и без СГ (те дават първоначална представа за възможни проблеми); СГ направо в Плевен направете - резултатът е готов до 2 часа.

Може да направите така, като запишете час за преглед, да е по обяд или следобяд, вие да отидете по-рано, за може преди това мъжът ти да направи СГ и когато сте при д-р Конова вече да имате резултат, това доста ше я насочи къде да търси проблема!!!

А ако ти е 3-ти, 4-ти или 5-ти ден от МЦ, можеш и ти сутринта да си пуснеш някои хормони;
FSH, LH, E2, Prolactin ще станат след около два часа; за TSH, TAT, MAT, FT3, FT4 не знам, защото зависи от тяхната лаборатория, но може и те да станат същия ден;
задължително  питай тези изследвания до колко часа ги правят (т.е. до колко часа взимат материал и кога стават резултатите)

не знаех от кой град си, затова ти казах да си ги пуснеш предварително;

идеята ми е, че като ти запишат час сега, например за след 10 дни, ти ще отидеш, ако не си в М. ще те прегледа, ще ти каже, пусни се тези х-ни и направете СГ; после, като излезнат резултатите ще ходите пак, със сигурност; но само имай предвид отпускарския сезон.

А, да, твоите х-ни се пускат на определеин дни от МЦ, така че, отиваш 1 на преглед и консултация, после чакаш да ти дойде и на съответния ден - отиваш да си пуснеш тези х-ни, до ден са готови (всъщност - след два часа някъде).

Успех, мила, дано се окаже най-малкото зло!!!!

стискам палци!

валка, за материала е така, но са важни и температурите, най-добре е да се запише час и да се даде материал на място; ние сме правили 2 пъти, в 2 различни клиники и в двете ни препоръчаха - на място (предполагам има значение)
« Последна редакция: юни 18, 2009, 09:49:16 от gostenka_82 » Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 885

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #293 -: юни 18, 2009, 10:05:35 »

Аз днес съм при Коновалова да видим дали са се пукнали кистите, които са 3  Oh my ... и ако всичко е наред, май ще почнем с др. процедури. Ще пиша утре какво става и накъде ще ме отвее  pleasantry вятъра.
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: юни 18, 2009, 10:13:54 »

Според мен и Плевен и Варна са ти на горе долу едно разстояние.Така че ти си прецени.Но имай предвид че поне месец-два напред вървят записаните часове.Поне за Плевен.Незнам за Варна как е.
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #295 -: юни 18, 2009, 12:23:22 »

Цитат
валка, за материала е така, но са важни и температурите, най-добре е да се запише час и да се даде материал на място; ние сме правили 2 пъти, в 2 различни клиники и в двете ни препоръчаха - на място (предполагам има значение)

Аз исках само да подскажа на някои момичета, чийто половинки се "плашат" от "онази зала".Все пак друго си е вкъщи tease
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: юни 18, 2009, 12:46:04 »

валка, така е, има мъже, които просто не могат, не само в залата, но дори и вкъщи....също е вариант, правилно си подсказала, аз само доуточних, че е по-добре да ги караме, ако могат - на място!!!

при нас, първия път, мъжът ми ми вика:ох, аз няма да мога, бая време се бави милия; втория път беше сам и не знам как е било;

знам само, от др. момичета, че стаята при Щерев е по-комфортна от тази при Владимиров!

какво значи това обаче, само мъжете си знаят!!!

Според мен и Плевен и Варна са ти на горе долу едно разстояние.Така че ти си прецени.Но имай предвид че поне месец-два напред вървят записаните часове.Поне за Плевен.Незнам за Варна как е.

и във Варна са доста натоварени.....

всъщност, навсякъде

в клиниката на Щерев просто има по-голям брой доктори, специалисти по ин витро....става по-бързо откъм прегледи; а има и андролог, който пък се занимава с мъжете....

фиамче, силно стинати палци от мен всичко да е наред и скоро да пристъпите към бебправене, което да е успешно и да напуснеш този клуб!!!

даниелче, дано там намериш своя доктор и постигнеш заветната цел!!!!

Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: юни 18, 2009, 13:42:32 »

Мила  gostenka_82 благодаря ти  give_rose. Същото се отнася и за теб и не само, всички да напуснем скоро клубчето.
Гледам, че си говорите за спермограмите - ние като ходихме в Щерев, при положение че имахме записан час се получи някакво неразбирателство м/у лабораторията и една др стая (не ги знам) та вместо да влезнем ние пуснаха някакъв др господин в стаята. Та лаборантката ни насочи на 4 етаж в тоалетната  shok, аз малко бях  diablo , но пред милото нищо не казах, за да не се стресира - въпреки това си свърши работата. Е предполагам, че не е било като в стаичката комфортно, но все пак имаше стол и списания   pardon
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #298 -: юни 18, 2009, 14:41:20 »

оо, не се учудвам, хич;

мъжът ми като отиде, имаше запишан час за СГ + критерии по Крюгер, а те...не знам какво записвали, ама ... някакво объркване настана, нямало кой, тръгвал си, та върнаха човека

абе пълна тъпотия, но много пациенти са и ...стават такива неразбирателства
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: юни 19, 2009, 12:31:06 »

Ето ме и мен с отчет, но не мн добър.  cray за жалост гадните кисти си седят и са вече двойни, нищо че пих дуфастон 10 дни. Сега ще пия 1 месец регулон и дано, на следващия цикъл да са се пукнали, че вече взе да ми омръзва  diablo  diablo  diablo  diablo  diablo  та, ако вече всичко е наред ще пия Клостилбелгит.
Каза ми, че по време на стимулацията ще правим и хидротубация.  По това, което съм чела, не  ели по-добре първо хидротубация да се направи и чак тогава да се започне със стимулацията. Мн. странно ми стана вчера, като чели беше забрвила за хидротубацията  crazy
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: