Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
юни 22, 2025, 22:35:30
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на "БЕБЕправещите" - 10 част
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 10 част (Прочетена 191706 пъти)
tonitta
Заслужил майстор на спорта
Отг: Клуб на "БЕБЕправещите" - 10 част
«
Отговор #210 -:
юни 10, 2009, 20:17:05 »
Ами мила аз мисля,че съм един от многото примери за успешна бременност с късна овулация.Въпросът за износването не зависи от момента на овулацията(то какво значи късна-просто цикълът ни е по-дълъг
),а от продължителността на лутеалната фаза(от ову до цикъл),която трябва да е най-малко 10 дни,а в идеалният вариант 14 дни и затова,ако не ти дойде в следващите 16 дни се счита,че бременността е много вероятна.Ако тази лутеална фаза е по-кратка това говори за нисък прогестерон,който е необходим за задържането на плода.Именно тази лутелна фаза се характеризира с повишена базална температура
Може и да го знаете,ама аз да кажа каквото съм научила от четене и разговори с лекари
Активен
Gergancheto
«
Отговор #211 -:
юни 10, 2009, 21:28:59 »
Аз забременях на 45-я ден някъде, тъй че още един пример за забременяване с късна ову. Все още не знам дали съм пример за успешна бременност, че си има време, но факт е че нещата при мен се случиха от първия път - с късна ову, вечни проблеми в цикъла, тегло над нормата и двурога матка
Аз като че ли съм против тестовете за ову, вярно е това което Тони е казала че при всеки е различно, ама аз нещо не си се представям в тая светлина "А! В овулация съм, хайде сваляй гащи"
Или поне не й първите месеци
Продължавам да мисля че ако няма медицински причини е хубаво секса да си се прави от любов, от желание, от внезапен импулс даже и тогава бебето ще стане! Ако има медицински проблем и неуспешно бебеправене с месеци тогава нещата стоят по различен начин
Активен
Ani
Професор
«
Отговор #212 -:
юни 11, 2009, 08:35:34 »
Предварително се извинявам ,защото някъде в постовете може би пише ,но нормално ли е след аборт цикълът да закъснява?Вече се побърквам,аз по принцип съм със редовен,но по-къс,в смисъл идва ми точно през 20 дни и трае по една седмица...
Напоследък съм страшно уморена,случва се през нощта да се събуждам от гадене,което постепенно отминава,яде ми се по странно време на деня,но пък ми се струва НЕВЪЗМОЖНО да се е получило веднага след инцидента.А ако все пак има бебе още от тогава-цветна бременност?Но пък мина месец и отгоре,би трябвало да си проличи-или всичко е едно голямо внушение??? O_OОще веднъж се извинявам ,че ви притеснявам с мойте дилеми,но тук при вас намирам разбиране
По въпроса с ову-не правя тестове,защото мисля си,че я усещам-болки като преди цикъл,разбушували се хормони
,поддържам мнението,че не трябва да се вманиачаваме до полуда,а аз май не мога да стоя толкова далеч лудостта
Успех!!!
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #213 -:
юни 11, 2009, 08:50:54 »
Lili78, Ренка,
благодаря, че се сещате за мен.
Тук съм си още, всеки ден ви чета, но тъй като няма особени новини и не съм писала. Нещо малко ме е налегнала депресията. След няколко сълзи проляни онзи ден, сега чакам лелката да отмине и половинката да се върне от командировка и пак го подхващам. Междувременно се разсейвам с доста работа, помага, ама вечер пак ме хващат лудите ми мисли. Както и да е, ще пробвам малко по-положително.
Аз тестове за овулация никога не съм си правила, но преди две седмици ходих при гинеколожката си да я засичаме на ултразвук. Засече я на 10-ти ден, също доста добра лигавица на матка - 1 см и всичките му там екстри с цервикалната слуз, каза, че всичко е идеално, ама пак не се получи. Вярно е и, че не бяхме много активни с моя този месец, че доста пътувахме по командировки. Сега съм си вкарала някакви мисли в главата да не би пък да имам някакъв проблем с лутеалната фаза и прогестерона, защото моят цикъл е доста къс - на 25 дни. Обмислям дали да не си направя един преглед при ендокринолог. Това са новините от мен, извинявайте, че звуча така минорно. Веднага се поправям. Хубав ден, момичета!
Сега виждам новия пост на
Ani
- миличка, не се притеснявай, след аборт е нормално цикълът да се позабави. 30-40-ти ден след него е напълно в нормата според моята лекарка. Моят дойде на 24-тия ден след аборта, но беше малко шантав. Просто организмът се чисти и хормоните трябва да се нормализират. Дай си време, всичко ще е наред, не го мисли толкова. Виж колко много момичета минаваме през това с първата си бременност. Не се притеснявай, всичко ще е наред. Прегръщам те силно!
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #214 -:
юни 11, 2009, 16:33:57 »
Аз в понеделник бях на лекар, който се води гинеколог-ендокринолог в университетската болница. Беше много странно посещение. Само разговор, на базата на това, което бях попълнила в документите. Въобще не ме прегледа , а само нареди да си направя куп изследвания и след това да се видим отново. Води се един от най-добрите лекари не пожела да ме прегледа, при положение, че последният път , когато съм била на профилактичен преглед е било преди година и половина. Както и да е , ще видим при следващото посещение, което ще бъде във вторник, дали ще ме прегледана ултра звук Нактра ме да си изследвам тестостерон, пролактин, холестерол, TSH и тест за инсулинова резистентност. Оказа се ,че всичко ми е в нормата. Но все пак, това чувство ,че не ме прегледа, много странно...
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #215 -:
юни 11, 2009, 18:01:28 »
Ани, както е казала и Скарлет е нормално след аборт цикъла да се позабави. Обаче знам, че и след аборт в някой случаи веднага след него става забременяване. Само не се притеснявай ине си внушавай разни неща, защото нали знаеш, че от внушение човек може да се разболее.
Мири, наистина е много странно това, че не те е прегледал, но дано във вторник оправдае очакванията ти. И ти пожелавам да се върнеш с добри новини.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #216 -:
юни 11, 2009, 21:36:51 »
Ani
а след аборта идвал ли ти е поне веднъж цикъла? Питам защото ми направи впечатление това изречение :"А ако все пак има бебе още от тогава-цветна бременност?Но пък мина месец и отгоре,би трябвало да си проличи-или всичко е едно голямо внушение??? shok " В смисъл тогава да не си направила аборт ли? Нещо не схванах
Не си ли ходила след това на доктор? Прости ми ако някъде си писала и аз съм изппуснала просто много ми стана интересна тая история
Активен
Lili78
Ентусиаст
Публикации: 69
«
Отговор #217 -:
юни 11, 2009, 23:28:33 »
Отново благодаря за информацията и куража, много сте мили.
Ще видим какво е писано да стане.
Ани
, ако се съмняваш, защо не си направиш един тест ей така, за яснота. Съгласна съм с момичетата, че такова объркване след аборт явно е нормално, и на мен ми се промениха много нещата, но дано си дойдат на мястото скоро.
Скарлет
, миличка, и теб те е обхванала депресия, не се давай, и аз бях затънала в дупка, но момичетата са прави, щом веднъж е станало, дано пак имаме късмет. На мен търпението ми е много оскъдно...знам какво ти е. Прегръщам те силно!
Мири
, успех във вторник! Те в чужбинство медицината малко по-различно я тълкуват и много им се свидят прегледите, особено ехограф... дано те прегледат.
Късмет и прегръдки на всички.
Активен
Таня
Професор
http://www.album.bg/maca18f/
«
Отговор #218 -:
юни 12, 2009, 17:12:48 »
момичета искам да ви питам нещо. Та значи .... правих си тест и то два и ми отчете положителни резултати, а в същото време трябва и да ми дойде.... незнам какво да правя в понеделник съм на лекар...по принцип си направих теста защото се чъвствах много дискомфортно,сякаш не бях аз и след ден точно ми се гадеше, сега усещам и гардите си някак станно
изобщо съм в някакво хиксово положение
моля кажете ми според вас как съм
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #219 -:
юни 12, 2009, 18:33:58 »
Ами какво да ти кажа два положителни теста са си два положителни теста т.е. бременна си.Така че спокойно радвай се на мъничето, почивай повече и се пази.Честито няма да казвам първо защото си има тема за това и второ нека да ти минат по-опасните месеци.
Активен
Таня
Професор
«
Отговор #220 -:
юни 12, 2009, 21:13:52 »
маги дано е така, както казваш, че много ми е притеснено, но ще пиша пак в понеделник след като ида на лекар
Активен
Мими Рашкова
Сватбен ГУРУ
Едно щастливо семейство!!!!
«
Отговор #221 -:
юни 12, 2009, 21:25:27 »
maca89, от личен опит мога да ти кажа, че дори и да отидеш на лекар той нищо конкретно няма ди ти каже - поради простата причина че е още рано. Единствено може да ти каже да пиеш фолиева киселина и евентоално някакви витамини.
Активен
tonitta
«
Отговор #222 -:
юни 13, 2009, 07:31:24 »
maca89
незнам защо си в "хиксово положение" =]има ли причина да се съмняваш,че си бременна,защото по това,което пишеш-СИ *THUMBS*Но наистина за лекар е много рано...освен,ако нямаш някакви оплаквания и притеснения.Иначе за да се види малката точка най-добре е да отидеш след 2 седмици.Все пак щом имаш час,а и за твое успокоение отиди,но и аз да те предупредя за това,което лекарят ще ти каже :girl_wink:Успех!
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #223 -:
юни 13, 2009, 07:38:41 »
Единствения вариянт да се разбере толкова ранна бременност е да се пусне кръвен тест, това е.Засега точицата е толкова малка, че няма как да се разбере.Та ако имате добра лаборатория пусни един кръвен тест
Активен
Таня
Професор
«
Отговор #224 -:
юни 13, 2009, 09:50:34 »
аха ясно разбрах ами аз вече така или иначе си го имам този час ще ида пък ще видим какво ще ми каже, а аз фолиевата киселина я пия
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...