Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 05, 2024, 04:37:46

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 10 част  (Прочетена 176306 пъти)

echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: юни 04, 2009, 15:40:01 »

Фиама, само спокойно, със сълзи няма да ромениш лекарите които гледат как само да ни "оскубят" колкото се може повече. аз минавам по същия този път и да ти кажа че така ми съсипаха нервите че сега немога да спя спокойно, само цветни снимки, изследвания и глупости са ми в главата. относно цените, преди 2-3 години един доцент в Майчин дом искаше да ми рави лапароскопия и ми каза чее с талон от личната може да ме приеме на легло там и да платя 100-200 лв. а ако искам той да ме оперира ще ми струва 600 лв. незнам цветната колко пари е. ако разбереш колко е ще ми е интересно да споделиш че най вероятно и на мен ще ми правят преди стимилацията.
vanessssa, относно клините по стерилитет в София има доста инфо за тях в нета. аз ходих в клиниката на Щерев, вярно специалисти са но отношението им е ми хареса, ходих в "Панацея". моя позната пробва ин витро в Репобиомед. за д-р Стаменов се говори че е много добър но записването при него е с година напред. според мен избери си някой и дано да ти допадне и да ес окаже разбиращ от професията си.
Успех на всички
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 885

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: юни 04, 2009, 16:07:51 »

Мила echy_ въпросната ми иска за цветна снимка 600лв. и около 1200-1300лв  Oh my ...  за лапароскопията..... е това не е ли обирджийска работа, ха кажете ми................. не знам... все си мислех, че има др изход без оперативна намеса, но... една приятелка ме кара да ходя при хомеопат. Чудя се за хомеопата, някоя от вас дали има наблюдение върху такъв вид лечение? А относно парите, съм решила да си направя една здравна застраховка, която покрива част от разходите. Наистина съм в недоумение какво да правя? Като в небрано лозе съм в момента  shok
Активен
Tani4ka_
Ентусиаст
**
Публикации: 144

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: юни 04, 2009, 16:09:17 »

Ето една статистика, която сигурно ще е интересна и успокоителна за някои от вас, особено за по-новите в тази темичка.
"Статистиката дава точни данни за броя на бременностите в една популация в зависимост от изминалото време от началото на половите сношения без контрацепция и при липса на всякакво лечение. Така например през първия месец ще забременеят 25%, след шестия месец- 63%, на първата година- 80%, след година и половина- 90%. Затова няма основание да се приеме, че една двойка е стерилна преди 2 години редовен полов живот.
Процентът на забременяване за 6 месеца е 16%, ако двойката има едно полово сношение седмично, 46%- от 2 до 3 сношения седмично, 83%- повече от 4 сношения седмично."
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: юни 04, 2009, 16:24:17 »

Тамичка найстина може да е така, но 2 години за мен са дълъг период, защото не се знае на какъв лекар ще попаднеш след като премине той.Така че колкото по-рано толкова по-добре според мен.Да всеки си има една негова лична граница която си е сложил и до която се надява всичко да се оправи.Да се надяваме да дочакаме границите си.

Фиама, лапароскопията се поема от Здравната каса.Аз сега погледнах в частната клиника в Плевен цената е 900лв.А цветната снимка без контраст(не знам какво значи) 120 лв.
« Последна редакция: юни 04, 2009, 16:30:23 от магито » Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: юни 04, 2009, 16:57:52 »

Току що се връщам от клиника Щерев.Бях на преглед и консултация при д-р Мария Коновалова и съм много доволна, най-вече тръгнах си от там обнадеждена danceg
Записах си час днес към 11ч, за днес в 15ч.Пътувайки си мисля, че има нещо гнило, при предните ми 2 гинеколожки трябваше да си записвам час поне 15тина дни по-рано и въпреки това, чаках с часове... angry Отивам, гледам много хора и си мисля, айде почна се с голямото чакане, но ето, че ме извикаха в точно записания ми час danceg
Та, казвам аз на лекарката, че искам цветна снимка, а тя ми препоръча да направим първо хидротубация ( цената е 85лв).Иначе матката ми е добре, яйчниците са малко по-малки ама не е проблем, по-скоро я притеснява, че лигавицата ми е тънка и че няма течност зад матката( което говорело, че може би не съм имала ову този месец- днес ми е 20ти ден) и въобще през целия преглед обясняваше всичко... Много съм  yahoo , защото започваме да следим фоликулите, ще направим нова спермограма на милото и ще работим усилено heart
Активен
a_iordanova
Професор
Публикации: 320

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: юни 04, 2009, 17:06:14 »

Току що се връщам от клиника Щерев.Бях на преглед и консултация при д-р Мария Коновалова и съм много доволна, най-вече тръгнах си от там обнадеждена danceg
Записах си час днес към 11ч, за днес в 15ч.Пътувайки си мисля, че има нещо гнило, при предните ми 2 гинеколожки трябваше да си записвам час поне 15тина дни по-рано и въпреки това, чаках с часове... angry Отивам, гледам много хора и си мисля, айде почна се с голямото чакане, но ето, че ме извикаха в точно записания ми час danceg
Та, казвам аз на лекарката, че искам цветна снимка, а тя ми препоръча да направим първо хидротубация ( цената е 85лв).Иначе матката ми е добре, яйчниците са малко по-малки ама не е проблем, по-скоро я притеснява, че лигавицата ми е тънка и че няма течност зад матката( което говорело, че може би не съм имала ову този месец- днес ми е 20ти ден) и въобще през целия преглед обясняваше всичко... Много съм  yahoo , защото започваме да следим фоликулите, ще направим нова спермограма на милото и ще работим усилено heart

Браво Valka, така се прави! good
Активен
Tani4ka_
Ентусиаст
**
Публикации: 144

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: юни 04, 2009, 17:19:43 »

Тамичка найстина може да е така, но 2 години за мен са дълъг период,
Чесно казано и за мен 2 години са дълъг период. Трудно е за вярване, че при условие че всичко е наред, цели 2 години няма да има резултат от бебеправенето, но явно от медицинска гледна точка е така.
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: юни 04, 2009, 18:52:29 »

Валка,браво за това че сте предпиели нещо и че си доволна.
Фиама,а на теб фуликометрия правена ли ти е,а други изследвания?Защо не отидеш и ти в Щерев.Аз имам приятелки които ходят там и също са доволни и най-важното има резултати от терапията.
Вярно е,че е трудно да попаднеш при точния лекар и в търсене на такъв може да минат години за съжаление.Аз слава Богу съм попаднала където трябва,доволна съм и от гинеколожката и от ендокриноложката си.
Активен
Ani
Професор
Публикации: 305

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: юни 04, 2009, 19:03:32 »

Valka,Браво и от мен!!!Радвам се за добрите резултати good
На мен също ми се струва много дълъг период-2 години,звучи много  shok Дано не стигаме до там и щастието да ни се усмихне по-рано,все пак всеки човек е различен и мисля ,че всички от тази темичка не трябва да спираме да мечтаем ,да не се предаваме и да се борим докрай!Не зная колко смислено прозвуча всичко,но съм много развълнувана,до такава степен вече психясвам на тема бебета-гледам всичките си познати и приятелки как разхождат бебоците в парка и така ми се иска.....
Но горе главата!!!
Имам едно въпросче,възможно ли е от фолиевата киселина да се изприщиш???
Пия я от скоро-близо седмица и започнаха да ми излизат странни ситни и сърбящи пъпчици, а по принцип не съм алергична към нищо.Питах аптекарката и тя ми каза ,че не би трябвало да има реакция :\Но ако някой,който пие тези витамини знае нещо ще съм благодарна give_rose
 Успех на всички!!!
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: юни 04, 2009, 19:09:32 »

Ани, мила и при мен има същия проблем с пъпчиците. Само, че не ме сърбят. Цялото ми чело е в такива. Спомням си преди време Роди имаше същия проблем. Явно това е реакция на организма. Моят лекар казва, че това е нормално при някой момичета. така, че спокойно.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1407

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: юни 04, 2009, 21:13:40 »

Здравейте, момичета, и аз съм още тук. Снощи си правих нова табличка за следене на цикъла и засякох, че от както правим опити - 9 месеца - цикълът ми все варира - от 28 до 34 дни. Съответно малко трудно мога да засека овулация, още повече че този месец тестовете ми я отчетоха на 14, 18 и 19 ден?! Луда работа?!
Иначе от този месец почнах да пия чая за овулация от аптеката на Поп Богомил. После продължавам с тоя за забременяване. Мъжо и той пие неговия, та да видим. Четох доста противоречиви неща, но на нас засега не ни се е отразил зле.
fiamaa , аз съм здравна застраховка и нищо не плащах при лекаря. И на тях им е далавера и ти спестяваш.
Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: юни 04, 2009, 21:50:38 »

Даниела,а ти правила ли си някакви изследвания на хормони до сега?
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 548

Когато сме двамата всичко е по- хубаво!

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: юни 05, 2009, 07:23:28 »

Здравей, радвам се, че прегледа е минал добре! Аз също напоследък упорито разглеждам специализираните клиники и като чели именно "Щерев" ме привлече. Искам да те попитам ти на частен преглед ли ходи, или с направление? Аз лично съм решила да отида на частен! Мисля, че ще ми обърнат повече внимание-  все пак тези проблеми не са за подценяване. Сподели колко струва прегледа. Може и на лични, ако решиш. smile Мерси.
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 885

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: юни 05, 2009, 09:10:04 »

Валка,браво за това че сте предпиели нещо и че си доволна.
Фиама,а на теб фуликометрия правена ли ти е,а други изследвания?Защо не отидеш и ти в Щерев.Аз имам приятелки които ходят там и също са доволни и най-важното има резултати от терапията.
Вярно е,че е трудно да попаднеш при точния лекар и в търсене на такъв може да минат години за съжаление.Аз слава Богу съм попаднала където трябва,доволна съм и от гинеколожката и от ендокриноложката си.
Мила, единствените изследвания, които са ми правени са хормонални и др. никакви..... аз затова се чудя, защо направо за лапароскопия говорят, като не са ми направили никакви др. примерно цветна снимка и стимулация или......................то и аз не знам.... Отиваш в кабинета и само за пари ти говорят  diablo  diablo  diablo Като ви чета тук, гледам, че сте мн довлни от клиника Щерев - ще взема и аз да пробвам... то се  е видяло, че ще обиколя половин София  angry  гледам, че работят и със здравна каса, което е добре. А Репродуктивно здраве и клиника Щерев  отделно ли са?  и къде да отида по-добре?
« Последна редакция: юни 05, 2009, 09:29:05 от fiamaa » Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: юни 05, 2009, 10:57:32 »

Миличка,запиши си час в Щере.Като отидеш там,те ще ти нправят пакет от изследвания,които трябва да се пуснат.Ще кажеш какво ти е правено.Според мен преди да се правят тези цветни снимки трябва да се види има ли проблем с хормоните и има ли овулация.Абе в тези клиники по репродуктивно здраве знаят най-добре какво да правят и кое след кое.Моя приятелка ходи там преди 8 месеца след година неуспешни опити за бебе.Те я прегледали,направили фуликометрия и тя забременя от раз.Дори и изследвания не са и правили.
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: