Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 04, 2024, 21:51:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на "БЕБЕправещите" - 10 част
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 10 част (Прочетена 176244 пъти)
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Когато сме двамата всичко е по- хубаво!
Отг: Клуб на "БЕБЕправещите" - 10 част
«
Отговор #420 -:
юни 26, 2009, 19:04:06 »
Цитат на: danieIa в юни 26, 2009, 18:58:42
Момичета, бихте ли ми препоръчали къде да си направя цветна снимка - за София става дума?!
Само в клиника по стерилитет! Аз правих в "Щерев" и съм доволна от отношението и от начина им на работа.
Живи и здрави, когато забременея пак там ще ходя.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #421 -:
юни 26, 2009, 19:27:56 »
Цитат на: vanessssa в юни 26, 2009, 19:04:06
Само в клиника по стерилитет! Аз правих в "Щерев" и съм доволна от отношението и от начина им на работа.
Живи и здрави, когато забременея пак там ще ходя.
vanessssa , на мен от там ми казаха, че не правят това изследване? Ти скоро ли си ходила?
Втора вечер вече чета за запушени тръби и салпингси и направо съм изпаднала в ужас. За няколко няколко часа направо ми се преобърна света
. Сега се чудя да правим ли този месец опити или да изчакаме цветната снимка?! Притесняваме да не се получи извънматочна бременност. Ужасна работа, при всяко посещение при лекаря получавам само лоши новини.
Повече от всякога призовавам - момичета, правете си изследвания без да чакате месеци!
«
Последна редакция: юни 26, 2009, 21:07:25 от danieIa
»
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #422 -:
юни 27, 2009, 15:42:40 »
Скоро ходих, но сега се сещам, че мойто беше хидротубация. Май не е съвсем като цветна снимка, но е нещо подобно!
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #423 -:
юни 27, 2009, 16:59:16 »
даниелче, ми защо не попиташ твоята док къде ще те насочи
ако не, виж в клиниката на Владимиров
www.ivf.bg
там доста неща правят, сигурно и цветна снимка правят;
дано всичко е наред!!!
ако искаш още на следващия цикъл - направо се обади и питай каква е процедурата и можеш ли да с запишеш час там да ти направя; ако ти кажат, че нямат часове - пиши ми на ЛС!!!
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #424 -:
юни 27, 2009, 18:06:25 »
vanessssa , хидротубация ще е било
. На мен в четвъртък ми правиха и доста се наплаших.
gostenka_82 , лекарката ме насочи в Тина Киркова, но аз пък за там съм нещо предубедена. Още в понеделник ще се обадя в клиниката на Владимиров, нищо че пък в страницата им не пише да има такава услуга.
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #425 -:
юни 27, 2009, 18:28:07 »
Хидротубацията и цветната снимка не са ли взаимнозаменяеми? Нали и двете изследвания са за да се види каква е проходимостта на тръбите?
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #426 -:
юни 27, 2009, 18:51:13 »
Цитат на: vanessssa в юни 27, 2009, 18:28:07
Хидротубацията и цветната снимка не са ли взаимнозаменяеми? Нали и двете изследвания са за да се види каква е проходимостта на тръбите?
Така е - целта е една - да се види проходимостта на тръбите.
При хидротубацията се вкарва специална течност в матката и с ултразвук се наблюдава дали течността минава през тръбите. При цветната снимка се вкарва контрастно вещество и се наблюдава с ренген. Заради облъчването се препоръчва повече хидротубацията, но пък цветната снимка давала по-ясни резултати.
Активен
ilkata
Ентусиаст
«
Отговор #427 -:
юни 28, 2009, 13:23:44 »
Аз искам да попитам момичетат които са си правили хидротубация, боли ли при тази процедура? Защото на мен сега ако ми дойде и не съм забременяла ще ми проверяват тръбите, че то нестига другото ами дано и тръбите са ми запушени тогава ще се отчаям напълно.
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #428 -:
юни 28, 2009, 14:09:01 »
Илка, знам че процедурата е болезнена, но то всеки си има свой праг на болка. Скоро Дани беше правила тя ще ти каже най-добре, а мисля че и назад в темата беше написала нещо за усещането.
Стискам ти палци всичко да е наред и да не се наложи да правите тази процедура! А кога трябва да стане ясно дали ще има радост за семейството ви?
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #429 -:
юни 28, 2009, 14:11:10 »
Цитат на: ilkata в юни 28, 2009, 13:23:44
Аз искам да попитам момичетат които са си правили хидротубация, боли ли при тази процедура? Защото на мен сега ако ми дойде и не съм забременяла ще ми проверяват тръбите, че то нестига другото ами дано и тръбите са ми запушени тогава ще се отчаям напълно.
Не боли!!! Не е страшна процедурата, даже никак. Дискомфората идва оттам , че не знаеш какво точно да очакваш и си мислиш, че всеки момент може да те заболи. Бих оприличила усещането като това при цикъл, дори по- безболезнено! Но моите тръби са отпушени, знам, че при запушване боли повече. Мен ме предупредиха да кажа, ако ме боли и ще спрат.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #430 -:
юни 28, 2009, 14:24:58 »
Здравейте момичета. Ние с моя партньор още не сме почнали опитите за бебче, но моя позната ми каза, че е добре да се направят някакви генитични тестове за някакви заболявания и да се почне пиенето на някакви витамини ... Аз не сум хич наясно и ако някой знае моля да сподели
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
http://www.panoramio.com/user/3830585
«
Отговор #431 -:
юни 28, 2009, 14:53:17 »
Цитат на: ilkata в юни 28, 2009, 13:23:44
И аз минах хидротубацията преди 10тина дни.Истината е, че ме болеше доста, защото явно имах полипи, но издържах.Ако са проходими тръбите е по-безболезнено, ако са запушени течността (антибиотика) не може да проникне и болката е страшна.В този случай лекарят трябва да прекрати процедурата и да се насочи към друг метод.
svetla_ety
, мисля че на първо време е достатъчно да започнеш приема на фолиева киселина.
«
Последна редакция: юни 28, 2009, 15:08:00 от valka27
»
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #432 -:
юни 28, 2009, 17:59:52 »
Цитат на: svetla_ety в юни 28, 2009, 14:24:58
Здравейте момичета. Ние с моя партньор още не сме почнали опитите за бебче, но моя позната ми каза, че е добре да се направят някакви генитични тестове за някакви заболявания и да се почне пиенето на някакви витамини ... Аз не сум хич наясно и ако някой знае моля да сподели
На първо време препоръчвам посещение при твоя акушер-гинеколог за профилактичен преглед. Като му споделиш какви са ти намеренията, той ще ти обясни всичко. Мисля, че предписани изследвания от приятелки не звучи никак зряло. Освен ако тази приятелка не е гинеколог и не познава състоянието ти в детайли. Иначе прием на фолиева киселина можеш да почнеш веднага. Той е полезен и дори като не бебеправите. Успех!
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #433 -:
юни 29, 2009, 09:26:29 »
момичета, успях да си запиша час при д-р Владимиров. човека беше сдържан в приказките но каза че не е толкова страшно и тия 2 % дето са ми наговорили са глупости. на мъжо ще правим разширена СГ, а мен иска да ме прегледа пак по време на цикъл, та ми изписа Дуфастон да пия за да ми го предизвика( не бях много съгласна, но другия вариант е да чакам да се върне от отпуска след 2 месеца). съмнява се за липса на овулация, но в същото време ми каза че зацапването между 2 цикъла може да се дължи и на овулация. та ще видим следващия път ще какво ще каже.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #434 -:
юни 29, 2009, 09:34:53 »
Ей Ечи радвам се че ви е вдъхнал надежда човека.Сладур стискам палци и ще видиш, че нещата ще се наредят
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
Нагоре