Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 05, 2024, 04:15:02

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Покупки за бебето и детето - 6 част  (Прочетена 157201 пъти)

jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1188

Моят сватбен албум

« Отговор #390 -: юли 21, 2009, 21:25:53 »

Аз от личен опит вече мога да кажа,нали преди няколко дена ме сполетя cray.Ако нямах помпа,незнам какво щях да правя в 24 часа посред нощ, с тея болки в гърдите и напрегнати бяха ,абсурд да ги докосна ,а да не говоря за цедене на ръка,лелеее мен поне много ме боли  cray cray cray.Само тая помпа ме спаси...Например в болницата ни караха да се цедим на ръка girl_impossible,да ама не нито едно от момичетата с които бях не можа да се изцеди и на помощ дойдоха помпите всички звъняхме на мъжете си да ни ги носят pardon,така че според мен това е мноого полезна покупка Yes
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #391 -: юли 22, 2009, 07:40:12 »

Честита придобивка, Жасмин  Bravo Адски са удобни тези кошари, ние нали си взехме миналата седмица на Бертони само че Travel kid, много хубава работа ми върши  good

Мариана,  Bravo за покупките, много са хубави  smile

Алекс, честита количка, мноооого да возиш Крис  в нея  Wink
Активен
Петето
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #392 -: юли 22, 2009, 08:00:59 »

И аз да се включа  smile На мен най-полезната ми покупка беше помпата  good Без нея Гого в никакъв случай нямаше да бъде кърмен (чета, че всеки си преценява - така е, но понякога зависи най-вече от детето  Wink ). Цеденето на ръка за мен беше адски болезнено, а и имайки предвид колко кърма имах, щеше да ми трябва поне час, за да се изцедя на ръка  NO NO NO Стерилизатор не съм купувала, първоначално преварих всичко на котлона, а след това мия всеки път с вряла вода - досега проблем не съм имала  smile Преварявам вода в микровълновата в йенски съд и после я сипвам в шише (едно негово голямо, което не ползваме за хранене  - подарък е, а пък той не го харесва  pardon ). За шишетата - в началото имах 1 малко и 1 голямо + 2-те от комплекта с помпата. Доскоро друго не ми трябваше  smile
Спално чувалче имам, но не ползвам - опитах веднъж и Гого щеше да откачи - повече не съм му го слагала  pardon На повивалника аз лично слагам една "напикалка"  blum именно за да не му е студено на дребен. Последната ни покупка беше кошара за спане и игра на 2 нива и определено съм на мнение, че е много полезна, защото ще се ползва дълго време  good (Гого си има друго легло, в което спи). Сега съм сложила кошарата на 1-вия етаж, където ми е кухнята, и вече мога спокойно да готвя или да си върша друга работа без да тичам като идиот по стълбите по 100 пъти. А и живот и здраве при пътуване ще върши доста работа  girl_wink Друга полезна покупка е шезлонгът ( на нас ни е подарък)- детето се забавлява много в него, а и е безопасно. За разлика от него активната гимнастика не му допада особено  nea

Стана малко дълго, но....  blush blush blush
Активен
desisv
Ентусиаст
**
Публикации: 86

МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН

Моят сватбен албум

« Отговор #393 -: юли 22, 2009, 12:32:35 »

Здравейте Мами,
Виждам, че обсъждате темата за помпите, аз мисля точно днес да отида да си купя ,но може ли някоя Мама вече с опит да ми каже каква е по добра помпа ръчна или автоматична, дали да има специални шишета към нея или самостоятелно , а пък шишетата отделно, чета още че шишета не трябват в началото ако кърмим, и това не го зная защо,има и биберони от първия ден, какво препоръчвате да не се купуват ли в началото?
Имам и още един въпрос, аз си взех списак за изписване на бебето какво ще му трябва като дрешки, но не разбрах, моля за съвет какво боди да му купя с къс или дълъг ръкев и ританката каква да е къса илри дълга? И не можем да спигнем до споразумение с моя мъж, той ми казва , че пелена не е необфодима, а аз казвам че всяко бебе се изписва с пелена, накрая ще го изпишем от клиниката гол, така му казах funnytooth funnytooth funnytooth
Искамм пореден съвет от вече опитни Мами,след раждането никаде не прочетох КАКВО БЕЛЬО ТРЯБВА ДА СИ НОСЯ  crazy еднократни гащи ли какво ли, моля КАЖЕТЕ?
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #394 -: юли 22, 2009, 13:53:05 »

Desiv това за еднократното бельо зависи от изискванията на болницата. Иначе за в къщи не ти е необходимо. При вас няма ли списък с нужните или задължителните неща? Аз например съм чувала че в Шейново не е разрешено бельо, моля и аз някои от раждалите там мами да каже дали е така ?
Активен
Данитка
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #395 -: юли 22, 2009, 14:08:09 »

desisv мога да ти препоръчам AVENT ISIS VIA мойта е такава  good Води се ръчна  pardon
А за к-та за изписване мисля,че е най-удачно за новородено боди с дълъг ръкав,дълги ританки и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пелена  Yes А за гащите,аз бях с "бабешко" белио,такова носех и докато бях бременна,демек по дълбокички гащички  blush Бяха ми най-удобни заради превръзките  blush
Активен
gracka
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #396 -: юли 22, 2009, 18:38:12 »

Аз например съм чувала че в Шейново не е разрешено бельо, моля и аз някои от раждалите там мами да каже дали е така ?
Здравейте навсички отдавна следя форума но все несе престрашавам да пиша.И по темата.Родих преди месец в Шейново и няма никакви изисквания,каквото си занесеш това ще ползваш.Надявам седа съм полезна good
« Последна редакция: юли 22, 2009, 18:40:35 от gracka » Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #397 -: юли 22, 2009, 19:41:59 »

Gracka  благодаря ти много и  Welcome
  Току-що една мама, която ражда там февруари ми каза че можело само стерилно еднократно бельо. А ти обикновенно ли имаш предвид? А нощници може ли да се носят ?
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #398 -: юли 23, 2009, 08:10:31 »

Аз вчера си купих най-после  Avent Isis Via! Исках да си имам помпа за родилното и в крайна сметка реших предварително да си я взема за да мога да си я стерилизирам.
Активен
Fenix
Професор
Публикации: 424

Идеееее пролет! :))))

Моят сватбен албум

« Отговор #399 -: юли 23, 2009, 09:09:43 »

И аз след толкова гледане реших, че ако ще е помпа, ще е AVENT ISIS VIA комплектът. Или пък комплектът "Естествено начало"? good

Обаче се чудя- ние нямаме микровълнова,за да взема по-евтин стерилизатор, а стерилизаторите на Авент са по 150-200лв. crazy Не ми се дават толкова пари!  sad Нямам ли друг вариант за стерилизатор?  crazy Или пък да си взема една микровълнова направо?  tease

И после и някакви нагреватели... аз като знам плотът ми в кухнята как е по-малък от метър, то отгоре ще стане мазало от уреди.  Oh my ... И то без да знам кой ми е необходим...

Омотах се от толкова техника, честно  crazy crazy crazy
Активен
Zahira

Моят сватбен албум

« Отговор #400 -: юли 23, 2009, 09:13:20 »

Феникс аз понеже също не съм фен на уредите - прахосъбирачки не смятам да си взимам нито стерилизатор, нито пък да ползвам микровълновата за стерилизиране, освен ако не сме на адаптирано мляко. В листовката на помпата пише, че може да се изварява и в тенджерка за 10 минути.
Ели беше споменала за едни таблетки за стерилизиране.
Активен
lilsan/Лили
Професор
Публикации: 439

Любовта е поезията и слънцето на живота!

Моят сватбен албум

« Отговор #401 -: юли 23, 2009, 11:10:04 »

Мили, бъдещи и настоящи мами, за стерилизация моя приятелка използва течност за студена стерилизация на Chicco. Много е доволна и като направиш разтвора можеш да го използваш 24 часа.
Това е линк за течността. http://www.angelsdream.eu/angelsdream/catalog/product_info.php?products_id=468
Виждала съм я и в опаковка с преобладаващо червен цвят.
http://www.martis93.com/component/page,shop.product_details/category_id,82/flypage,shop.flypage/product_id,244/option,com_virtuemart/Itemid,42/vmcchk,1/
Дано да съм ви била полезна!
« Последна редакция: юли 23, 2009, 11:22:23 от lilsan/Лили » Активен
maslinka
Публикации: 3663

Моят сватбен албум

« Отговор #402 -: юли 23, 2009, 12:43:27 »

ние си взехме този стерилизатор- http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=3457
събира всякакви шишета и помпата.страшно съм доволна,преди да купим изварявах веднъж в тенджера само дето не полудях tease.този стерилизатор и помпата са ми най-използваните покупки на този етап(е преди да родя мислех че са ненужни)
Активен
Zahira

Моят сватбен албум

« Отговор #403 -: юли 23, 2009, 12:46:57 »

Аз попрочетох доста мнения за стерилизатори и общо взето този на Чико е най-хваленият именно, защото събира всякакви шишета и не само с марка Чико. А Маслинка става ли за стъклени шишета или е само за пластмасови?
Активен
maslinka
Публикации: 3663

Моят сватбен албум

« Отговор #404 -: юли 23, 2009, 13:53:28 »

Аз попрочетох доста мнения за стерилизатори и общо взето този на Чико е най-хваленият именно, защото събира всякакви шишета и не само с марка Чико. А Маслинка става ли за стъклени шишета или е само за пластмасови?
аз стерилизирам стъклени в него Wink( не съм проверявала дали може в упътването,но не мисля че има причина да не може)
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: