Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 05, 2024, 04:39:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Покупки за бебето и детето - 6 част
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Покупки за бебето и детето - 6 част (Прочетена 157216 пъти)
ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Отг: Покупки за бебето и детето - 6 част
«
Отговор #285 -:
юли 09, 2009, 12:33:02 »
Цитат на: maj4eto в юли 09, 2009, 12:19:34
Мммм... аз може и да съм много невежа,но коша за новородено не е ли задължителен в БГ
Имампредвид за колата...
Задължителен е...
В Канада и Америка, ако не се лъжа, едва ли не не те пускат от болницата ако не си с кошница , в която да се сложи детето, тук никой нищо подобно не гледа от болницата.
За съжаление не всеки го използва, но не съм чувала за осъдени , заради неизползването на кошница/стол за кола.
Аз също на изписването държах Стилиан на ръце, сега съжалявам, че го направих, но тогава изобщо не помислих над това. Оттогава обаче не го качвам в колата без да е закопчан в кошницата или по-рано в коша за новородено.
Сега ми предстои да взема вече следваща група столче и се оглеждам и проучвам и пак е една каша, да не ви говоря. Спряла съм се на няколко, да видим кое от всичките ще е ....
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #286 -:
юли 09, 2009, 12:39:24 »
Момичета може да е
но аз да си кажа какво мисля.Аз все още не съм майка и не знам какви чуства бошуват тогава в една жена, но все си мисля, че безопасността е на първо място и че коша за клата си е задължителен.Дори наскоро четох, че при скорост от 30км/h при удар пораженията върху едно дете което не е в кошче са доста сериозни и може да се окажат смъртоносни.Мисълта ми е че безопасността на бебоците е на първо място пред всяко желание за гушкане.Все пак след 10-15 мин ще сте си в къщи и ще се гушкате.
Активен
maj4eto
«
Отговор #287 -:
юли 09, 2009, 12:46:33 »
Цитат на: магито в юли 09, 2009, 12:39:24
Момичета може да е
но аз да си кажа какво мисля.Аз все още не съм майка и не знам какви чуства бошуват тогава в една жена, но все си мисля, че безопасността е на първо място и че коша за клата си е задължителен.Дори наскоро четох, че при скорост от 30км/h при удар пораженията върху едно дете което не е в кошче са доста сериозни и може да се окажат смъртоносни.Мисълта ми е че безопасността на бебоците е на първо място пред всяко желание за гушкане.Все пак след 10-15 мин ще сте си в къщи и ще се гушкате.
Ние нали ще си идваме и не ми се мъкне от туна нашето и питах приятелки,а те стига глупости-може и без него
...
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #288 -:
юли 09, 2009, 12:54:07 »
Пак
, но Майче в България хората не осъзнават сериозноста на това нещо наречено детско столче за кола.Аз съм виждала майка да возят децата си седнали в тях на предната седалка.При едно рязко спиране това дете може да хвръкне като тапа.Не знам аз ли съм прекалено предпазлива те ли са безотговорни, но имам чуството, че не съм от тая държава понякога.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #289 -:
юли 09, 2009, 13:00:09 »
Напълно сте прави момичета за сигурността на бебето и аз искам само да уточня че не съм против столчето за кола - напротив ! Но от суеверие или нещо друго, незная, не мисля да купувам столчето преди изписването и затова вероятно ще си го занеса на ръце до колата и до в къщи, но докато родя може да си променя мнениението
. Просто към момента не мисля че е фатално преход от 15 мин, а то разбира се си е Божа работа.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #290 -:
юли 09, 2009, 13:07:05 »
Не можем да знаем фаталното от колко минутен преход може да дойде.... Участници в движението не сме само ние, то ако бяхме винаги щяхме да сме сигурни, че пътуваме възможно най-внимателно , когато сме с дете на път.... За съжаление не сме само ние на пътя и всяка една предпазна мярка е добре дошла, защото не знаем кой е срещу нас на платното..... Тъжни статистики колкото щете.
Другото, което аз исках да кажа е, че освен задължителността на стола/кошница за кола, то също така според мен е от изключително значение те да бъдат от квалитетна марка, с издържани краш тестове и отговарящи на всички евро стандарти. Защото иначе на кошницата само фасона и е за предпазване, а едва ли ще свърши същата работа.
Това е тази необходима вещ, с която не трябва да се правят никакви компромиси по отношение на цената, защото става въпрос за сигурност и безопасност. Нека количката е от по-нисък клас и марка, но стола трябва да е най-най-най....
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #291 -:
юли 09, 2009, 13:12:14 »
Абсолютно съм съгласна с Ина и аз това имах в предвид.За съжаление срещу нас на пътя има още 100 идиота, който не знаеш как ще реагират.Аз като се замисля от родилното в Плевен до в къщи колко много невралгични кръстовища има и ме хваща страх, а за София и по-големите градове не ми се мисли.Белята може да стане за секунда и после да се проклинаш цял живот.Аз дявола за опашката не обичам да дърпам и затова винаги гледам да се подсигуря
Активен
-Ади-
Професор
«
Отговор #292 -:
юли 09, 2009, 13:50:55 »
Здравейте,някой има ли впечетления от тази количка
Chicco TRIO ENJOY Manhatan
?Ще съм благодарна на всякакви коментари било то и отрицателни!
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #293 -:
юли 09, 2009, 13:55:12 »
Аз имам.
Кумовете ни си изгледаха детето до 2-годишната му възраст с такава, но в черно и лимонено. Бяха много доволни, дори не се разскърца и щерка им се чувстваше доста добре в нея. Само че, те хванаха последните 6 месеца, в които Чико все още не се произвеждаха в Китай, така че ако сега са намалили качеството на изработката незнам какъв ще е резултата.
Но е факт, че тогава бяха доста доволни.
Активен
tonitta
«
Отговор #294 -:
юли 09, 2009, 16:03:01 »
Нали и на мен единия ми фаворит е на Чико,но Chicco Trio S3 ,та се питах дали летния вариант се спуска до легнало положение,че вече се обърках в магазина какво видях
Активен
dani81
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #295 -:
юли 09, 2009, 16:09:30 »
Тони, ти докато ползваш летния кош бебо ще е достатъчно голям
Ама да ти кажа незнам дали има. Какво друго хареса?
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #296 -:
юли 09, 2009, 16:12:47 »
Да не те заблудя, но май няма пълно легнало, което обаче не трябва да те притеснява изобщо. Ти ще ползваш поне до 5-6 месец на детето коша за новородено и после ще сложиш седалката. Наклона е около 30 градуса мисля беше, и няма никакъв проблем детето да си спи идеално. Моята количка също е такава, повечето, които имат кошове за новородено са така, не е проблем.
А гледала ли си триколките на Jane, те също са много сладки?
Активен
tonitta
«
Отговор #297 -:
юли 09, 2009, 17:00:24 »
Ами и аз забелязвам,че много хубави колички са така и се чудех защо,а то явно няма нужда да се спуска до долу така ли?Хич и не съм обръщала внимание как спинкат по-големите дечица в летните колички,дали им е удобно....
Ина
на мен ми харесват триколките на Jane, но Чикото си включват всичко за тази цена,а за Jane като се прибави и столчето за кола ще дойде даже по-скъпо и може би затова се спряхме и на Чикото като фаворит-много ни впечатли,че си имат всичко накуп.Направо се обърках вече от толкова гледане и то най-вече в интернет.
Дани
освен Чикото сме си харесали и АВС дизайн,аз си бях харесала и Мутсито .....=]Ще мислим още явно
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #298 -:
юли 09, 2009, 21:38:13 »
Тони, виж тази на Jane -
http://www.kasidabg.com/product_info_manufacturers_id-0-products_id-12487.html
тя е със стол за кола, който се трансформира в кош към количката. Има си и чанта, ако не се лъжа - "Matrix Cup - столчето за кола, което има положения на гръбчето и се сваля до хоризотнатлно. Води се 2 в 1 - кош за новородено и стол за кола"
Активен
mirindadimi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #299 -:
юли 09, 2009, 21:52:27 »
no4ko24, с новата си цена количката става много изгодна. Ти порача ли си твоята или ще я вземех от магазина. интересно ми е колко ли е доставката.
Ина, ти спряла ли си се вече на някои модели столчета от 2ра група. Аз писах на кои съм се спряла малко по-напред.
А последно и този съм си набелязала.
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/90_92/products_id/7863
Тъй като сме вече около 10кг се чудя дали да взема стол до 18 или до 36 кг и да си реша окончателно проблема.
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...