Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 09:48:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4 (Прочетена 155189 пъти)
no4ko24
Сватбен ГУРУ
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември!
«
Отговор #420 -:
юли 10, 2009, 14:52:28 »
Разбира се, че е лично мнение и избор, всяко семейство си се нагажда към обстановката. На мен например не би ми се искало да спя отделно в друга стая, защото по принцип не обичам да спим отделно с мъжа ми, а и мисля, че това по-скоро ще ни отчужди, а все пак интимността също е важна. Не трябва да се загърбва напълно половинката за сметка на бебчето, защото след време може да се влошат отношенията... аз така си мисля. Все пак и мъжете преживяват промени през тези девет месеца и след това, не ни разбират напълно, но и на тях им е странно сигурно. Така че е хубаво да се поддържаме.
А пък моят мъж толкова дълбоко спи, че нито моето мърдане и ставане до тоалетна на 2 часа, нито включения ТВ го притеснява
Та едно бебенце ли ще му наруши спокойствието
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #421 -:
юли 10, 2009, 15:10:54 »
И ние като goldi спим отделно заради хъркането и да ви кажа откакто е така мога да се наспивам. Иначе просто не мога да затворя очи. А дори и само да диша по-тежко също не мога да спя. И не си мислете, че съм го изгонила - напротив. Той сам прецени, че така е добре за мен. Признавам си обаче, че е имало вечери когато съм го гонила
Активен
Fenix
Професор
Идеееее пролет! :))))
«
Отговор #422 -:
юли 10, 2009, 16:47:46 »
Ехх, момичета, каква сладка тема сте подхванали!
Смея си се сама, защото тази сутрин знаете ли как събудих милото? Бебка всяка сутрин към 6ч. започва да ме буди с ритници. И аз тази сутрин си залепих корема за дупето на нашия тати и бебка му би два-три десни, хихихи
, и той се събуди и ме гушна и едно такова мило и интимно беше…
Иначе ние спим както дойде- ту разделени, ту заедно. Но определено е по-приятно да се усещам до него. Проблемът при нас е, че тати какъвто ни е голям има навика много да се мята нощем като е горещо и … в един момент ме затиска под себе си…
или ме цапардосва с лакът…
или ми тегли чаршафа. Та тогава се будя и е малко кофти, затова понякога сме аз в едната стая, той в другата. И сутрин все един от нас се муши при другия.
Иначе аз вече съм си вкъщи и ще се включвам по-честичко, че досега предимно гледам да изчета вие докъде сте я докарали.
Активен
desisv
Ентусиаст
МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН
«
Отговор #423 -:
юли 10, 2009, 18:23:35 »
Здравеъте Мами,
Искам да Ви питам дали до сега някоя са я преглеждали като с напипване доктора проверява дали глави(ката на бебо е застанала в твърдо положение,защото в(ера аз като бях при доктора той точно така напари и каза (е има вси(ко е наред и за сега прогнозира нормално раждане.Ние сме в 34+2дни за вчера, и тежим 3116 и 47см.Да се похваля и сме си махнали пъпната връв от вратлето, но тома ми стана странно защо докторо с ръка ми направи и този преглед, а преди това акушерката каза че това трябва са ке направи и доктора да каже как е състоянието защото при евентуално изтичане на водите ако гравичката не е в твъэрдо положение така разбпах трябва да се повика линейка и бързо в клиниката.
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
«
Отговор #424 -:
юли 13, 2009, 17:34:17 »
здравейте искам да ви попитам дали някой има разминаване в размерите на бебето и седмицата в която е-при мен крачето си отговаря на 32 седмица а главичката на 31 -докторката каза че няма проблем и че апаратите дават 1-2 седмици отклонения но на мен си ми е притеснено иначе всичко си ни е ок и сърдечната дейност -всичко!
Активен
_MuMeTo_
Сватбар
Ако имаш мечта , позволи и да се сбъдне!!!
«
Отговор #425 -:
юли 13, 2009, 18:12:12 »
Христи, не се притеснвай и ние имаме разминаване и то с доста ама доки каза ,че е нормално и не е толкова притеснително.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #426 -:
юли 13, 2009, 18:18:17 »
hristi , и ние сме така. Днес бях на консултация и главичката си отговаря на 35 седмица, в която съм, а крачето на 36 седмица. Лекаря каза, че няма нищо притеснително.
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #427 -:
юли 13, 2009, 18:47:12 »
При нас главичката си върви с 1-2 дена разлика, а по бедрената кост е с почти 2 седмици напред. Така че hristi не се притеснявай - както виждаш е често срещано това разминаване
. При нас доктора каза "Хубаво е жените да са с дълги крака"
(ние нали чакаме момиченце)
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #428 -:
юли 14, 2009, 09:09:20 »
Здравейте мами и бебоци!!!
Ние вече сме си в къщи
Днес сме на ЖК и после ще си дадем отчетчето!
Вие как сте? Слушет ли бебчовците?!
Хайде това е за сега от нас, с пожелание за лек и прохладен ден!!!
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #429 -:
юли 14, 2009, 09:57:39 »
Здравейте, тъймо вчера си мислех, че нещо ни е позамряла темата
За размерите на ехографа - изобщо не мисля, че има за какво да се притесняваме, и в грамажите има отклонения, а и размерите за само относителни, така че няма страшно. И аз днес съм на лекар, после ще разказвам, ако има нещо ново.
Активен
Ивче
Сватбар
«
Отговор #430 -:
юли 14, 2009, 10:07:10 »
Здравейте и от нас
,
аз си мислех ,че като си дойда в Бургас ще съм по-редовна в писането,а то какво стана...Ама с тези ремонти просто няма как,по цял ден съм в движение.
Относно разминаването в размерите на бебето и при нас има такова и нашата докторка каза както са казали на
mamcheto
hukuta,no4ko24
, чакаме отчетите за бебоците,аз най вероятно в четвъртък съм на ЖК и вече нямаме търпение да го видим нашето мъниче.Дано да се е обърнало вече с главичката надолу.
Това е за сега от нас.Ще се постарая да съм по-редовна.Приятен ден на всички мами и бебоци
!
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #431 -:
юли 14, 2009, 13:20:48 »
Привет отново! Ние сега се върнахме от ЖК и резултатите са добри-аз си бременея добре, а на бебчето все още му е хубаво на топло у мама
....само да видим до кога...
Слушаха ни тоновете-нормални и ритмични....и така....общо взето и добре се чувстваме, само дето усещам, че на бебока вече му е доста тясно, доста шава и вече бая ми опъва тумбачето като се мести
и съвсем осезателно усещам като се подпре или ритне, кое е ходилце и кое гръбче или дупе...
А следващата ЖК ни е на 28-ми
, ако не съм родила до тогава
Ивче
пожелавам ти вече да се е обърнала бебка
, а ти при кой док се записа?
Активен
bandidi
Професор
«
Отговор #432 -:
юли 14, 2009, 13:46:36 »
Здравейте момичета и от мен! И при мен положението е същото-бедрената кост върви напред. Теглото на бебенцето ми при последното замерване беше 2 400, но не се тревожа защото показателите са относителни и не може да се прецени с точност. Деси, зная че се прави преглед с напипване от лекаря близо до термина в края на бремеността, но още не съм минала през това. Очаквам следващата седмица да проверят ситуацията по този начин. Зная само, че не е много приятно. Мисля, че мамите това лято имаме голям късмет, защото е по-прохладно времето.
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #433 -:
юли 14, 2009, 14:03:42 »
Ехо
Браво за хубавите новини от прегледите на всички! Сега малко по последните коментирани теми.
Преглед с опипване ми правиха миналата седмица на комисията за болнични. Ами не болеше.
Ехографските замервания на различните части от тялото все на различни седмици и дни отговарят, но разликата винаги е била малка и аз не съм се притеснявала. Освен това, ако е имало нещо притеснително доктора е щял да каже, нали така? Така че не си вкарвайте допълнително филми в главата
На нас вчера за първи път ни слушаха тоновете. Казаха, че са добре. Но беше много смешно, защото бебка постоянно риташе уреда и той се смущаваше, а на листа след това ритниците излизаха с една много висока вълна. Иначе нямам никакви оплаквания, а на ехограф сме след две седмици.
«
Последна редакция: юли 14, 2009, 14:07:42 от mariana
»
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #434 -:
юли 14, 2009, 21:21:54 »
И тук да си дам отчета от прегледа днес
Я да си напиша тук отчет малко, че ми е позамряла темичката и ще взема да родя преди да съм дала някаква информация
Гледахме бебока на видеозон, според докторката за последно. Май е доста голямо бебе, защото Лазарова се изненада. Каза, че е към 3кг. вече
и то по размер на главата и на бедрената кост. Иначе тя много не му вярва на апарата, ама главичката два пъти я измерва и си беше все 9,5см.
Другото си е ОК, с главата надолу е, шава си. Коремът ми естествено пак беше твърд. Каза да пия магнезия до края на седмицата и после всичко спираме. Пак имам и някакви бактерийки (както тя се изрази "какво ли не открихме в твойто влагалище
"), ама не са от "лошите". Само някакъв гел ще си слагам, който е за прочистване и не е лекарство.
От другата седмица вече сме щели да правим само запис на тонове. Обясни ми горе долу как да разпозная раждането и кога да тръгнем за болницата и така.
Между другото днес е имало "С Токуда и 9 месеца на училище" и темата е била за кърменето. Някой да е ходил?
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
...