Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 12:44:43
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4 (Прочетена 155361 пъти)
tonitta
Заслужил майстор на спорта
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември!
«
Отговор #390 -:
юли 09, 2009, 08:00:44 »
Ех,че хубава новина за Клара!!!Много се зарадвах и изненадах!
no4ko24
и на мен ми прилича точно на контракции!Ако бях на теб щях да отида до болницата още снощи.Това не е шега работа и те съветвам ан всяка цена поне да се обадиш на лекаря и да му разкажеш за това.То не че е нещо сериозно сигурно,но защо бебо да не си постои още малко в коремчето
Аз също смятам да раждам естествено
А за спането на ляво и аз знам,че е заради кръвопотока към плацентата,но на мен от самото начало ми е по-удобно надясно.Просто като легна наляво и бебо ме бута все едно го притискам и иска да се оттласне от леглото :huh:та си спя както усетя,че е по-удобно и толкова
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #391 -:
юли 09, 2009, 08:09:37 »
Имаше нещо за една вена кава за спането наляво, но какво беше точно не се сещам. Иначе и на мен, като на Тони, през цялата бременност ми беше най-удобно или по гръб или надясно.
Май не е чак толкова задължително, и като че ли се свързваше с комфорта на майката, ама помня ли.....
Ночко, а сега как си, маце?
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #392 -:
юли 09, 2009, 10:40:04 »
Уффф, Захира, не ги засичах, ама май бяха сравнително регулярни или по-точно имаше явни "приливи и отливи". А на мен обикновено коремът ми просто си е твърд много дъло. Този път за пръв път май установих какво е да се редува твърд - мек. Нали преди няколко дни точно това се обсъждаше в темата - за подготвителни контракции, и аз се обяснявах, че при мен си е просто много често твърд коремът, ама сега беше по-различно.
Тони, не съм се обаждала на лекарката. Знам ли и аз, през цялото време си повтарях, че сигурно си внушавам (защото напоследък чета в книгата за бременни малко по-напред, за да знам какво да очаквам), и че е толкова рано, че не може да е раждане. Освен това наистина се изморих през деня - от 11.30 до 16.30 мотане навън по жегите, то прекалих
Инче, сега съм добре, сутринта ходих до зъболекаря и сега се връщам, мисля днес повечко да полежа.
Активен
Zahira
«
Отговор #393 -:
юли 09, 2009, 10:48:25 »
Аз на твое място лягам и не ставам от леглото. Болките в кръста също са много характерни...
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #394 -:
юли 09, 2009, 10:53:42 »
No4ko имах подобно преживяване, даже не една а 2-3 вечери, докато бях във Варна, миналата седмица, но наистина бяха след доста натоварени дни. Имаше моменти в които си мислех че ще родя във Варна и започнах да си мисля за кои болници момичета писаха добри неща.
Неприятното е че бяха болезнени, но днес съм на лекар така че се надявам да имам яснота дали има проблем или просто са подготвителни контракции, които както беше писала по-рано КлараФИна, при раждалите са по-болезнени. Освен това аз си все още имам болки при ходене, но незная дали бебето притиска нещо или е нещо друго, но болките са ниско долу .... и в кръста.
Активен
desisv
Ентусиаст
МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН
«
Отговор #395 -:
юли 09, 2009, 12:00:26 »
Здравейте Мами,
Да му се не види ,изобшо не успях да открия нищо за темата аз спането наляво, но като гледам всички се ориентираве към по добрия приток на кръв и хранителни вещества, и натиска на кухата вена, е толкова пъти ги четях гези неща ама то като търсиш не става.
Ночко дано всичко е наред при теб, вероятно е от преумора, пожелавам ти да си почиваш повече, а и си представям гези жеги в България как ги издържате момичета.Майка ми всяка вечер ви казва че е много топло и дори горещо, а тук да ви кажа е стуредно дори вчера ми измръзнаха ръцете и вали доста
Знаете ли какво се сещам вече, че вече почти всички сме на финала или се приближаваме, дай Боже всичщи да сме добре, и Бебетата ни също, та си мислех , че е останем много малко накрая
и трябва да се преместваме в нови теми.Аз пиша само тук и си признавам, че ще ми липсва доста тази тема
Днес сме на при лекаря и с нетарпение чакам да се видим с нашия син. Защото се притеснявам за папната връв около врата му.Ох колкото и да ме успокояват нали знаете като се отнася нещо за бебето Ви и се побърквате. После като се върнем ще дам и аз отчет как сме. А не зная дали се похвалих, местим се в ново жилище лелееееее последните 2 месеца само се преместваме, но поне Бебо ще има собствена стая защото тук ни беше тясно, и започвам да подреждам от другата седмица неговите неща.
Сега пожелавам на всички Ви спокоен и прохладен ден!
Активен
_MuMeTo_
Сватбар
Ако имаш мечта , позволи и да се сбъдне!!!
«
Отговор #396 -:
юли 09, 2009, 16:00:31 »
ЗДравейте мами и аз да се отчета . Днес бях на преглед при доки частната и тя ми обясни, че може да имам тези контракции ама е по добре да пия хапчетаа да не родя преждевременно. Тъй като съм в по ранен етап .
Иначе Бебчо е супер както каза доки „много готин младеж си отглеждате, гладен не го оставате” . Вече се е обърнал за което много се радвам, дано да се задържи така да не се врътка много ,че хич не искам секциио. ТЕжи приблизително килограм и 600. Тати му видя нослето и бузките приличал на мен :danceg:с големи бузи , аз нищо неможах да разбера. Само ме притеснява, че главичката му доста голяма т.е. отговаря на 32 седмица тя ми каза, че е нормално , че мъжете били по главести
Та това от нас.
ЛЕк и весел остатък от деня
Активен
tonitta
«
Отговор #397 -:
юли 09, 2009, 16:12:22 »
_MuMeTo_
за хубавите резултати!Бре вашия младеж по-голям от нашия с 300гр. *THUMBS*Аз така и не открих таблица в кой месец колко грама трябва да са...
Деси
и на мен ще ми е мъчно за темичката,още повече,че взехме да оставаме все по-малко и както е тръгнало накрая май сама ще си давам отчет тук,защото май съм с най-късен термин
А я да ви питам вие как ще процедирате с бебовците-при вас ли ще спят или отделно?Ние правим отделна стая за бебо и много хора ни съветват да го оставим самичко още от начало,но аз мисля,че няма да мога и в началото да спя с него в стаята...Незнам,сигурно то ще си покаже
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #398 -:
юли 09, 2009, 16:15:07 »
Със сигурност ще ти бъде по-лесно да е до теб и твоето легло, има доста ставанки през нощта, а и докато , живот и здраве, се кърмите нощно време - само си го вземаш при теб и го храниш.
А от какви съображения ви съветват да го оставите в самичко в отделната стая?
Активен
dani81
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #399 -:
юли 09, 2009, 16:19:09 »
Тони, аз също мисля, че ще е по-добре да е при вас, вечер ще ти се налага да ставаш. Например Пепи много се върти вечер и се отвива, освен да го храня ставам да го намествам и завивам. Аз мисля най-рано на годинка да го преместя.
Активен
tonitta
«
Отговор #400 -:
юли 09, 2009, 16:46:43 »
И аз мисля като вас, а и смятам, че наистина ще ми е по-удобно и ще съм по-спокойна.
Ина тези наши познати дето ме съветват да е отделно казват,че така съм щяла да се наспивам и бебето ставало по-самостоятелно :\Ама аз как да се наспивам,като знам каква съм,че аз кучето като взехме и ставах през нощта да го проверявам дали диша :girlhide:И нали бебо ще иска да го кърмя,аз няма пътека да правя...А за самостоятелността незнам как ще стане после изведнъж да спи само,ама тогава ще му мисля
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #401 -:
юли 09, 2009, 16:50:12 »
Ами ще намерите вярното решение за теб, Явор и бебочеството, не се притеснявай.
А кошарка избрахте ли вече, и обзавеждането за цялата стая?
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #402 -:
юли 09, 2009, 19:30:51 »
Цитат на: tonitta в юли 09, 2009, 16:12:22
Аз така и не открих таблица в кой месец колко грама трябва да са...
Ето тук има ориентировъчно кога колко грама тежи бебчо
http://babymed.com/Tools/Ultrasound/third_trimester/
За спането на бебето и аз съм на мнение, че поне първата година трябва да е при мама в една стая. Аз даже не си представям,че ще мога да заспя ако не е до мен.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #403 -:
юли 09, 2009, 21:36:44 »
И съм за бебето да е близо до майката в периода на кърмене или нощно хранене, защото мен лично недоспиването ме съсипваше. А самостоятелността я извоювах като не го преспивах, оставях го да заспива сам в стаята.
Да ви кажа много се притеснявам че бебето ни върви 2 седмици напред и е доста едро - 2400. Гледах табличката на Наталия и там сме наднормени. Дали всичко му е наред??? Нито аз, нито мъжа ми сме едри, а баткото се роди 3кг... Дано да е само недочност на видеозона, но на всеки преглед от началото досега ми казват че е 2 седмици напред.
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #404 -:
юли 09, 2009, 21:43:43 »
Според мен не е лошо да се опита човек да отдели бебето още в началото, че после става по-трудно. Е, нямам опит и сигурно няма да стане точно както си го мисля, но имам познати, на които бебетата са на по 2 годинки и си спят между тях на спалнята. И няма отучване, слагат ги в бебепкото легло, ама те през нощта си се присламчват
Аз мислех първоначално да сложа кошарката до спалнята, за да ми е на 1 ръка разстояние, но другият вариант е да спя аз до неговото легло първите седмици. Така няма да се налага да го местя, а аз ще се преместя като видя, че си е ОК, особено като прескочи нощното хранене... ама плановете са едно, а какво ще се окаже.
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...