Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 20:43:59
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4 (Прочетена 155610 пъти)
KlaraFina
Баш Майстор
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември!
«
Отговор #375 -:
юли 06, 2009, 12:28:08 »
Да, найстина си имат режим бебетата, ама мен това наблюдаване в такъв филм ме вкара в петък, че вече нищо не наблюдавам. След сутрешното представление в 9, през деня всякакви движения замряха. Аз така се притесних, че се обадих в родилното (тука кавото й да се случи след 34 седмица се звъни в родилното). Обикновенно на всичко казват, че е нормално и аз найстина се надявах точно това да чуя. Да, ама не. Казаха ми веднага да отида, за да проверят тоновете на бебето. Направо света ми се срина върху главата от ужас. За щастие се оказа, че бебето си е съвсем добре, сигурно е имала мързелив ден. Не че не си изнесе дневната програма наведнъж в 11 вечерта... Така, че мами, не се паникьосвайте, ако бебето пропусне някой час... А тия 10 движения на час дето ги пишат из книгите, не знам, ама никога не съм ги усещала.
Акушерката ми каза обаче да не разчитам на същия режим когато бебото се роди, защото е много различно за всяко бебе.
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #376 -:
юли 06, 2009, 14:37:15 »
KlaraFina права си, че вече ни е почти дошло времето и на нас. Сега реших да отида до пазара (на няма и 5-10 минути от вкъщи е), за да платя сметките (ток и вода), а и да се поразтъпча. Лелееее ама то така вече едвам ходя, така ми тежи
. Сега направо се тръшвам в леглото и никакво ставане.
Честно казано не следя дали беба е активна в точно определени часове. Нощем се събуждам (ако въобще се събудя де) по различно време. Зависи колко вода съм пила вечерта и колко пъти ще се наложи да ставам. (За сметка на това пък денем пия доста и ходя до тоалетната през няма и половин час.) А през деня си е активна целодневно и най-вече като съм в легнало положение.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #377 -:
юли 06, 2009, 16:05:16 »
Здравейте и от нас
Аз от днес вече не съм на работа и ходих до болницата да си взема 45 дневния болничен. Дадоха ми също документите за раждане. Малко ми е странно, че ще си стоя в къщи, но определено си беше време, защото напоследък се уморявах доста в офиса.
От сега нататък ще ходя всяка седмица на консултация в болницата. Днес доктора пак гледа бебка и слуша тоновете. Застанала е надолу с главичката и всичко е наред
Говорих за раждането с лекаря, но за мое съжаление се оказа, че средата на август ще си прави операция на ръката и след това няма да е на работа.
Ако тръгна да раждам преди това няма проблем да му се обадя. Ако е след това, ми предложи да се прехвърля към друг негов колега на когото да се обадя като тръгна да раждам. Аз обаче, не знам доколко е оправдано в такъв случай да правя избор на екип и да плащам, ако не съм при лекаря който искам.
И аз благодаря на Ина за напомнянето за НОИ и ПИК кода. Ще се опитам да го свърша тази седмица.
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #378 -:
юли 07, 2009, 08:18:25 »
Наталия
и ти си вече в отбора на стоящите вкъщи
Като чета - то средата на август е след около 35 дни, т.е. ще ти остават 12 дни до термина. Ако държиш да си при този доктор, защо не обсъдите варианта за планирано предизвикано раждане?
Само идея.
Моята докторка излиза отпуска на 12.08, на мен терминът ми е 7.08 и се надявам дотогава да се случи събитието. А пък и тя каза, че "нямало кой да ме чака до 12.08"
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #379 -:
юли 07, 2009, 08:36:58 »
С тези отпуски ситуацията е много неприятна. Моята докторка излиза в отпуска от 15 до 25 август и аз само се моля да не тръгна да раждам точно тогава, а и в Токуда хем имаш задължителен избор на екип за който трябва да платиш, хем ще се наложи да плащам за друг лекар, който изобщо не познавам, ако тръгна да раждам в този период.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #380 -:
юли 07, 2009, 08:54:48 »
Здравейте мами и бебоци!
Аз да ви се похваля-вчера бях при акушерката, която ще ме изражда, слушахме тоновете на бебчето и тя каза, че са много добри и отговарят на тези за момиче!!!
Съчувствам на тези, които си имат уговорка с лекар и се чудят дали ще устискат да не родят през отпуската му
Но както е в случая на Zahira-хем те карат да си избереш доктор, хем той не поема ангажимент на 100% доколкото разбирам
Наистина много кофти, ако в последния момент трябва да се пренасочваш към друг!
Но по-важното е всичко да мине по вода и ние и бебоците да сме живи и здрави! Всичко останало са бели кахъри!
Активен
desisv
Ентусиаст
МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН
«
Отговор #381 -:
юли 07, 2009, 16:01:58 »
Здравейте и от Нас МАМИ,
hukuta е права най-важното е да сме добре и да мине всичко безпроблемно!Ох дано на всички го пожелавам,аз съм си избрала само акушерка , тук не се избира доктор за рагдане, а да не говорим , че пък и д аси плащаш.Ама така е в България плащаш осигуровки и после пак пари на ръка. Аз много се учудих, че тук не можеш ако си доволен от някой доктор или сестра евентуално да му подариш нещо като за спомен, не може!Странна работа, но е така.Иначе да се похваля днес отиваме при акушерката с един списък ,който се взима от бебешките магазини и тя да ни каже какво е най необходимото за бебо, какво ще трябва за мен и какво за него.
Да ви питам само нещо, чета тук , че спирате магнезия в началото на 9 ти месец защо е така и от докторите ли го знаете, който е наясно нека ми каже, защото аз го продължавам още е вяярно пия го 1 път на ден, но здаради схващането на мускулите на краката, а нещо и на пръстите на ръцете започна да ми се появява, аз ще питам непременно и доктора, но ми кажете как е при вас! Да се похваля и друго купихме количка и крематче вече и един повивалник, е колкото и да съм суеверна ъъъъъмммммммммммм не зная това е купихме ги, за количката нещо не ми харесва най.много цвета та за това може и да я сменим но всичко друго остава за в бъдеще да купим.
Сего ви пожелавам хубава вечер на всички и да ни слушат Бебоците
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #382 -:
юли 08, 2009, 00:21:18 »
desisv
за покупките и честито!
Относно магнезиевите хапчета, моята док ми ги спря, защото каза, че те отпускат матката, а тя не трябвало да е отпусната в 9-я месец, защото така рискувам да получа някой голям кръвоизлив по време или след раждането!
Не знам до колко го обясних правилно и дано не е прозвучало прекалено страшно
Ама това знам
Активен
desisv
Ентусиаст
МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август
«
Отговор #383 -:
юли 08, 2009, 11:01:05 »
Здравейте отново Мами,
Сега зная, че за магнезия трябва да се спре и на мен ми го казаха вчера, нали ходихме при акушерката и аз специално попитах за това дали и кога ,въпреки че получявам схващания на прасците и на пръстите на ръцете /по някъга сутрин/ тя ми каз аче е задължително да го спра в нач. на август но не веднага защото пък можело да има обратен ефект сега ако пия по 2 на ден тогава да ги намаля до 1 на ден и после през ден да не ги спирам от едни път. Ама само ме питат дали ме е страх голям смях, постоянно това им е въпроса дали ме е страх от раждането
много се забавлявам като ме питат само това , е естествено и как съм. Не зная вече дали ви казах , но при последния преглед при доктора на Бебо му се беше омотала пъпната връв около врата и утре пак сме при него при доктора де, да го видим дали се е отвъртял от пъпната врЪВ. Акушерката каза ,че на доста голям процент от бебоците така се получава важното е да има място и нищо страшно нямало.
Аз да Ви кажа сега за тоновете при всяко посещение ни слушат тоновете, и кръвопотока доколкото разбирам то е на един и същи апарат, слагат ти 2 големи слушалки на корема и на нещо като кардиограма излиза движенията на бебо, кръвообръщението, и сърдечните удари и разбира се урина всеки път ми взимат. Това е , всеки път ме гледа и на 2 и 3 Д просто превключва самия видеозон от един на друг режим и се виждаме с бебо как ни се усмихва в жълтеникав обръз, оооооооо това съм забравила и винаги доктора каза че ще прилича на мен
вече може да се види и това, по формитге на личицето на бебо, то нали ние с мажа ми ходим винаги заедно зашото той ми е преводач още
и за това доктора ни вижда винаги заедно и оприличава бебо на мен. Ама и аз си го виждам като мен
Сега ви оставям вие да продължиге ,че аз много писах, а да Ви питам сега коя ще ражда нормално и коя съ секцио вече знаете ли?
«
Последна редакция: юли 08, 2009, 11:07:14 от desisv
»
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #384 -:
юли 08, 2009, 11:50:32 »
И аз вече окончателно спрях Магнерич-а и се притеснявам да не започнат пак да ми се схващат краката, ама няма какво да се прави
Иначе desisv аз се глася за нормално раждане. И докторите казват, че няма проблем поне за сега да си родя нормално пък да видим като дойде момента...
Аз да ви питам момичета - можете ли да ми обясните защо трябва да се спи на ляво. Смисъл ясно е защо да не е по гръб, ама защо точно на ляво. Никъде не видях да пише "спете на дясно", а навсякъде е "спете наляво". На мен си ми е удобно повече на дясно, но се старая да спазвам "изискването" да е наляво.
Активен
Kiksi
«
Отговор #385 -:
юли 08, 2009, 12:10:10 »
Като един съвестен щъркел да докладвам и тук, че KlaraFina вчера в 17:58 ч е станала мама на малка сладуранка, която леко е подранила, но важното е, че всичко е минало добре!
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #386 -:
юли 08, 2009, 16:09:02 »
Цитат на: mamcheto в юли 08, 2009, 11:50:32
...Аз да ви питам момичета - можете ли да ми обясните защо трябва да се спи на ляво. Смисъл ясно е защо да не е по гръб, ама защо точно на ляво. Никъде не видях да пише "спете на дясно", а навсякъде е "спете наляво". На мен си ми е удобно повече на дясно, но се старая да спазвам "изискването" да е наляво.
Доколкото си спомням, наляво - защото така най-много се улеснява притокът на кръв от и към долната част на тялото на майката (т.е. нищо не се притиска) и също преминаването на хранителни вещества към бебето
Може и нещо да съм интерпретирала, но в общи линии...
Аз също се надявам да раждам естествено, но то не се знае.
Активен
desisv
Ентусиаст
МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН
«
Отговор #387 -:
юли 08, 2009, 21:51:40 »
ооооооооооооооо Хиляди поздрави и за двете за KlaraFina и малката и принцеса, да е жива и здрава, много красива и да има невероятен късмет!
А що се отнася до спането на ляво и аз съм го чела и сега ще потърся точно защо , мисля , че no4ko24 е категорично права, но имаше някаква вена и приток на кръв сега ще потърся.
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #388 -:
юли 09, 2009, 07:49:21 »
Добро утро
Искам да ви се оплача от най-тежката нощ досега. Не знам какво точно ми беше, но по едно време вече си представях как тичаме към болницата. Първо от 6-7 вечерта почна да ми се свива коремът и след известно време да се отпуска. Като се отпусне и бебето започваше да шава много болезнено горе към ребрата, а ниско долу ме болеше като при цикъл. От време на време и кръстът ме заболяваше и после всичко ми минаваше за известно време. И пак. Не можех да си намеря място нито седнала, нито легнала. Излязохме малко с мъжа ми и вечерта като се прибрахме и си легнах, е не мога да ви опиша какви болки пак
В кръста, в корема, в костите. По някое време съм заспала, ама доста се бях стреснала.
Не знам какво точно е, сега ребрата и кожата на коремът си ме болят. Аз вчера доста се изтощих - в най-големите жеги се разхождах до офиса и се връщах пеша, ама си горях от енергия. На някой да му се е случвало подобно нещо?
Активен
Zahira
«
Отговор #389 -:
юли 09, 2009, 07:52:03 »
Норче така както го описваш са си точно контракции. На какъв интервал от време бяха тези пристягания засече ли? В смисъл дали бяха регулярни?
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...