Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 16:01:26
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4 (Прочетена 155452 пъти)
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември!
«
Отговор #360 -:
юли 04, 2009, 20:20:18 »
Хайде, сега, Ина, не съм те изкарвала тъпа, нито съм тръгнала да търся под вола теле.
Не акцентирах на последното изречение в по-предния ти пост съвсем умишлено - защото това със задържането на плода е малко объркано.
Задължително ли въпросните контракции в 4-ти, 5-ти месец налагат нужда от задържане и съответните мерки за това? Е, на мен този въпрос ми е малко мътен. Защото и на теб са ти изписали Магнерот заради контракции, ама наличието на контракции развнозначно на нужда от задържане ли е винаги?
Защото ако се налага задържане, се почват и но-шпата, папаверини и т.н.
Може би в тези случаи магнезиевият препарат се изписва превантивно, за да не се стига до мерки за задържане, при положение, че вече е налице една индикация - контракции в ранен месец. Та в този случай няма какво да се плюе по Магнерича и Магнерота.
Това, че в твоя случай ти не си ги пила и нищо не е станало - ами, чудесно. То, ако има да става, аз не съм на мнение, че точно сам магнезият без да е в комбинация с други медикаменти, ще помогне. Но не го смятам за излишен като превантивна мярка.
Самият факт, че тези схващания на прасците зачестяват или за първи път се появяват през бременността, говори за нарастнала нужда от магнезий в организма, която невинаги може да бъде компенсирана с храна.
Не знам, доколко ясно съм успяла да се изразя, но се опитах да обясня, защо не съм акцентирала върху последното си изречение.
Аз съм останала с впечатление, че много често ти "скачаш" срещу постовете на другите. Пресен персонален пример - в темата на Диди и Макс, когато коментирахме липсата на консултанти по кърмене, ти ни "скочи" да не сме говорили като не сме били информирани. Призовах те да ни информираш, ама ти не го направи, но не пропусна да ни "скочиш" преди това. Съжалявам, ако сега тонът ми ти е се сторил по-грубичък, както тогава на мен твоят ми се стори назидателен. Та не ми е била целта да ти "скачам", извинявам се, ако съм прозвучала по този начин, ама съм от по-емоционалните
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #361 -:
юли 04, 2009, 20:32:24 »
Ох, няма да пиша нищо по въпроса повече, само ще ти кажа за консултантите по кърмене. "Скочих" така да се каже, понеже съм убедена, че никой не е търсил подобни, но веднага заявихте, че видиш ли в нашия Бургас нямало. И казах, че има. Не сметнах за нужно да пиша повече по въпроса в конкретната тема, понеже тя не е информативна,както са всички други и не всеки се отбива там да пише или чете.
Който ме е попитал на лични съм казала веднага това, което знам.
Като ти е мътна тази или онази част прочети някъде или питай, има момичета тук , които лежаха по болниците точно в тези месеци.....
Ако смяташ, че съм винаги на контра, ок, твое право е, но както аз не говоря неща, без да съм ги проверила ,така и не обичам другите да го правят. Уж всеки има право на мнение, ама айде един вид да не е всеки, който не е удобен.
Може пък и аз да съм по-емоционална, знам ли.....
Активен
Kiksi
«
Отговор #362 -:
юли 04, 2009, 20:50:06 »
Ами мътна ми е темата, точно от много проверяване и лежане по болници, мисля, че доста добре обясних откъде идва объркването ми, така че репликата ти за четенето и питането, в случая е неуместна. Пък и ето, питала съм, ама не четеш внимателно:
Цитат
...ама наличието на контракции развнозначно на нужда от задържане ли е винаги?
Ами бебешките теми ги мислех в някаква степен и за информативни, защото там се обсъждат много полезни неща и всеки споделя личен опит и информация, с която разполага. Пък и ако не ме лъжат спомените, доста от аргументите срещу обобщени бебешки теми по възраст /примерно 6 мес.-1 год./ бяха, че в личните теми се обсъждат доста неща и много може да се научи от тях. Както и да е. Ти си по-отдавна във форума, може би си по-наясно от мен. Но тогава освен да назидаваш, нищо не ти пречеше да отговориш, при положение, че с това щеше да си полезна на няколко бургаски момичета, които посещават въпросната тема. Вече ще знам политиката ти на общуване и ще те питам на лични.
Да, аз не съм проверила за кабинет по кърмене и в случая грешката ми е, че не съм се изразила с точните думи - трябвало е да кажа, че не съм чула да има такова нещо в Бургас.
Спирам с
- просто исках да успокоя Мимето, че магнезият не е страшна хранителна добавка.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #363 -:
юли 04, 2009, 21:55:09 »
Леле бургаски мами, какво ви става
, да не е нещо от въздуха в Бургас, че сте толкова емоционални.
Kiksi
, аз ще се опитам да отговоря на въпроса ти. Наличието точно на тези контракций не е признак на нужда от задържане. Пускам неофициална статистика, майки, доброволно попълвали анкета в един бебешки сайт за това в коя седмица са започнали да усещат контракцийте (ако изобщо ги усещат). По ординатата на графиката е % бременни, на абцисата е седмицата, в която контракцийте са се появили. Както можеш да видиш 18% от бременните са получили подготвителни контракций още в 15-та седмица.
В статията която четох пишеше, че на контракцийте трябва да се обърне по-специално внимание ако си променят характера, станат ритмични и болезнени.
По повод безразборното изписване на лекарства на бременни само ще каже, че сякаш на лекарите ще им отнемат лекарския лиценс ако при всяко оплакване от страна на пациента не изпише лекарство. То става омагьосан кръг, ако отидеш с оплакване и не ти дадат рецепта, то лекарят е небрежен, нищо не разбира и веднага се търси второ и трето мнение. Сори, ама от много четене на форума точно с това впечатление съм останала.
ina_lemon
, аз ако някой ден бременея в България при твоя лекар ще ходя (дето не те е "натоварил много" както беше писала в една друга тема).
kontraktiongraf.jpg
(21.16 KB, 385x279 - видяно 2630 пъти.)
«
Последна редакция: юли 04, 2009, 22:07:12 от KlaraFina
»
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #364 -:
юли 04, 2009, 22:40:40 »
какво става тук? Луда работа!!!
Само искам да споделя по повод "хаповете", че аз започнах с магнерот, но-шпа и прочие от 6 месец, точно заради тези гадни контракции! Те тормозиха плода и мен! Гадни са защото не може в 6 месец да се нарекат подготвителни, нито предшестващи раждането, поне според мен! Изписаха ми хапчетата за да задържа плода и защото когато ги получавах, умирах от болка в корема, цяла нощ не съм спала от тези контракции! Но разбира се, само който ги е изпитал на главата си, най-вече в ранен месец ще разбере...
Така, че мили момичета колкото и да сте против медикаментите по време на бременност, има жени, на които им се налага да ги приемат и не трябва така да се възмущавате от този факт!
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #365 -:
юли 05, 2009, 12:29:38 »
hukata
, кой е казал, че бременността минава абсолютно незабелязано и безболезнено? Те болките започват още при имплантирането, ако става за въпрос.
Поста ти единствено потвърждава думите ми!
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #366 -:
юли 05, 2009, 12:33:01 »
Я да ви напомня, момичета, че в тази тема вече който не е родил, поне е излязъл в болнични.
Отидете до НОИ, за който не го е направил, да си вземете ПИК код, с който да си следите в интернет парите, които ви превеждат за болничните и майчинството по-нататък. Справката е за брой работни дни, върху които се изплащат паричките , общата сума плюс датата на превода. Така няма да висите постоянно по банкоматите да проверявате.
Сайтовете са
ТОЗИ
и
ТОЗИ
Ако първият ви даде грешка в линка това е, защото ще иска да потвърдите, че желаете да отвори сайта.
За Бургаските майчета ПИК-а се взема от първият етаж на НОИ, попълва се едно заявление и готово. Направете го преди да ви наближи много термина, защото после няма да ви е до това, пък искат лично присъствие.
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #367 -:
юли 05, 2009, 13:17:10 »
ina_lemon мерси, че ми напомни за ПИК-а - още преди месец си мислех за това да го направя и направо изключих
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #368 -:
юли 05, 2009, 18:04:04 »
За подготвителните контракции - всеки лекар си има виждане явно. Ако имаш ранни болезнени контракции - това вероятно не е добре. Някои лекари изписват но шпа, други друго за задържане.
Нутри маг ми изписаха на мен преди месец, защото аз почти през цялата втора половина на бременността си съм общо взето "постоянно в контракция" - коремът ми е доста твърд, дори при преглед лекарката го установява всеки път. И както съм писала някъде по-преди в темата, каза ми, че имам "чувствителна матка" и това не е много хубаво. Но ми пусна изследване на магнезия в кръвта и действително ми е под нормата. Иначе Нутри маг е нова добавка, много го рекламирали в лекарските среди, малко скъпа ми идва - 20лв. за 2 седмици (защото са 30бр. а на мен ми е предписан по 2 на ден). Лекарката каза, че мога да го заменя с Магнерич, бил по-евтин.
Та не знам подготвителни ли са или не, ама при мен е едно силно втвърдяване, което продължава поне половин час, не е да те стегне и отпусне периодично (както съм си представяла контракцията). Магнезият си ми е от ползва вероятно, защото вече много по-рядко ми става такъв коремът и съответно по-хубаво усещам движенията на бебока.
Ина, мерси за напомнянето за НОИ, че тоя ПИК откога се каня да си го заявя, ама все не стигам дотам.
И да ви се оплача - днес се разделихме с милото ни котенце
Много ми е мъчно за него. Пратихме го при свекървата, тя живее в къща. Тое само на 1 годинка и е живяло досега при нас, все отлагахме. Ама много косми има навсякъде, пък и дори да го задържа, трябаше да го изолирам в кухнята и коридора, докато бебето е малко... А бе трудно решение.
Сега апартаментът ми се вижда един празен. Знам, че не е болка за умиране и има къде по-тъжни неща, ама още ми е толкова "прясно". Все едно си затворила един етап от живота си.
Активен
Ивче
Сватбар
«
Отговор #369 -:
юли 05, 2009, 19:56:29 »
Здравейте на всички и от нас!!!
Ние сме си вече в Бургас и се чувстваме прекрасно.
Днес бяхме за пръв път на плаж и ни се отрази чудесно.Бяхме 3 бъдещи мамчета и беше страшно забавно като влизахме във водата(мъжете ни се продиграваха,че по южното черноморие имало нов вид акули с огрооомни обли гръбни перки
) Тази седмица смятам сериозно да се заема с мисията да си намеря доктор и да направя първата покупка за бебка
Надявам се съвсем скоро да мога да ви се похваля.
Това е за сега от нас.Пожелавам на всички приятна вечер и успешна и спокойна нова седмица
!
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #370 -:
юли 05, 2009, 20:36:47 »
KlaraFina
no comment! Не разбирам защо се опитваш да ме обориш, след като аз просто споделям какво ми се е случило и как съм отреагирала! И частта с "имплантирането" не я разбрах...какво се имплантира и къде?
Ама май вече няма значение...тая тема стана банална!
Активен
tonitta
«
Отговор #371 -:
юли 06, 2009, 10:20:17 »
Здравейте мили бъдещи мамчета! @}->--Мисля,че хормоните си казват думата и всчики сме доста емоционални,ама смятам,че няма лоши чувства,та аз да разчупя малко темата и да разкажа за нашата консултация в петък.
Бебчо е вече кило и 300 и всичко си му е наред *YAHOO*С главичката надолу пак :girl_wink:Пак го гледахме за пола и пак си беше на 90% мъж
Хемоглобина ми е 115 и казаха да си хапвам повече месце и яйца,а аз с това месо съм си малко скарана,ама иначе ще трябват хапове.Кръвното пак ми е 100/60,а обиколката на коремчето-93 см.
Обаче тия жеги ме уморяват ужасно и гледам да си стоя вкъщи до колкото е възможно и на клиатик.А най-неприятното е,че от напълняването и жегата ми се обринаха бедрата от вътрешната страна(явно на това му се вика подсичане)
:girlhide:Ужасно е и изпробвам крема,който ми препоръчват за бебо-хем да видя колко е ефикасен,ама много неприятна работа.
За контракциите-аз до сега нищо не съм усетила,изобщо да чукна на дърво не съм усетила болка нито при имплантацията,нито после...незнам дали е нормално,но предполагам,че и мен няма да ме подминат
Целувки по коремчетата!
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #372 -:
юли 06, 2009, 11:04:34 »
tonitta
че всичко е наред с бебо. За хемоглобина си е прилично - като чета как има под 100... Ама си хапвай месце, зеленчуци, плодове, ядки, че при мен се наложи да си пия хапове
Аз да ви кажа момичета незнам втълпявам ли си или вече нямам търпение за срещата с беба, ама от вчера насам нещо взех да се съмнявам. То може и от жегите да е. Все по-често ми се втърдява корема със съвсем лека болка ниско долу. Беба като се мърда си ме понаболява навсякъде, ама то вече няма как - няма място сигурно миличката.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #373 -:
юли 06, 2009, 11:15:40 »
mаmcheto
, може и да не си втълпяваш. И аз съм като теб, сякаш усещам как бебето натиска все повече и повече надолу, найстина понаболява. Забелязвам, че и кора ми е слязал по-ниско. Ми то не е странно, време ни е вече (почти де), но по-добре бебетат да се родят по-рано отколкото по-късно, че дните след термина ще ни сторят двойни.
Активен
Zahira
«
Отговор #374 -:
юли 06, 2009, 11:56:01 »
KlaraFina ако не се лъжа ти сподели, че наблюдаваш бебето кога е активно и че има цикличност в това та и аз взех да я наблюдавам от няколко дни - наистина в абсолютно еднакви часове на деня е активно и то точно около 3ч. следобед, после, 6, 9, 12, пак 3 - задължително всяка нощ ставам до тоалетна по това време и после в 6ч. пак. Явно си имат режим още в коремчето. През останалото време не е така активна.
Активен
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...