Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 17:52:42

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4  (Прочетена 155509 пъти)

no4ko24
Сватбен ГУРУ
Публикации: 971

Моят сватбен албум

« Отговор #345 -: юли 01, 2009, 19:06:45 »

Наистина, на много мами изписват Полижинакс непсредствено преди раждането - за "прочистване", дори да нямат гъбички или нещо тревожно.

...Нора, ти какво бебе чакаш? Ти си писала, ама аз нямам много време за четете smile

Дани, момиченце. Аз много не го наричам бебка, най-важно ми е да е живо и здраво бебче. Е, много се радваме с таткото, че ще е момиченце де  Girl_hide
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #346 -: юли 02, 2009, 10:00:54 »

Аз пак ще се възмутя как така ще се изписва антибиотик, ей така профилактично  girl_impossible, ама карай. Важното е да се раждат здрави бебоци.
И аз имам течение от 3 седмици, но както писах, бях предупредена за него от акушерката ми още преди 2-3 месеца, а пък и четох за него в дебелите книги. Май никой не подминава и няма нужда от лечение (най-често), но накрая това е най-малкия проблем.

Аз нали не мога да спя, ама хич, и започнах да си записвам часовете когато бебето е много активно. Нали казват, че новороденото си запазва ритъма, който е имало и в корема и така можеш да прецениш кога ще спи и кога ще е будно. Правя го вече три дни и вярвате или не има ритъм и повтаряемост във времената когато е много активна, горе долу на 3-4 часа. Ще видим дали и като се роди ще е така. 
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
Публикации: 971

Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: юли 02, 2009, 10:48:41 »

Аз пак ще се възмутя как така ще се изписва антибиотик, ей така профилактично  girl_impossible, ама карай. Важното е да се раждат здрави бебоци....

Аз вече на нищо не мога да се възмутя. Колко антибиотици изпих и си слагах откакто съм бременна - поне 4-5 вида, в живота си досега не съм пила толкова, най-много 2-3 пъти да съм пила антибиотик, а точно сега, дето е най-вредно - ама какво да правиш. Като ти кажат лекари, че е "по-малкото зло" - слушаш.

Кларафина, на теб колко ти остава до термина? Нямаш ли си темичка вече?  blush
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1022

Мама на сладко бебе Ивелина

Моят сватбен албум

« Отговор #348 -: юли 03, 2009, 17:42:17 »

Здравейте мами и бебоци!  give_rose  Как сте? Нещо не пишете.... huhhuh.gif....вероятно и вас ви мъчат жегите, както мен напоследък  angry Направо умирам от горещина и само пред климатика кисна  blum
 И аз бях чувала, че човек може да разбере кога ще се буди бебчето по това, кога е най-активно по време на бременността....та и аз си наблюдавам тумбачето и наистина е на около 3 часа  smile
no4ko24 съгласна съм, че тези течения трябва да се наблюдават внимателно и да се взимат мерки, било то и с лекарства (бяхме го обсъждали вече). И аз понеже, както казах вече не ми обърна внимание на това док на ЖК, смятам сама да си пусна изследвания (не аз де, а др док на частно), за да се вземат мерки или ако не е сериозно, поне да се успокоя!  pardon
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #349 -: юли 03, 2009, 18:05:51 »

Ми не пиша, защото общо взето няма какво  pardon освен да се похваля, че вече съм си вкъщи, та работещите да ми завидят благородно  blum
hukuta  до колкото знам ти се полага два пъти вземене на секрет през бременността - един път в началото и един път в края.  Това е особено важно, ако ще раждаш нормално, за да не предадеш на бебето инфекцията. Така че искай си от водещия ти ЖК да ти вземе секрет, защо е нужно да си гоплащаш при частен преглед, то и без друго толкова малко неща ни се полагат по каса. Настоявай си за това, което ти се полага  good
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #350 -: юли 03, 2009, 18:36:18 »

Оххх Марианка, какво да ти кажа...просто нямам думи...с риска да се повторя ще споделя,че преди месец бях споменала на моята док, че ми се появява течение и тя без изследване ми изписа някакви свещички. Преди няколко дни бях пак на ЖК и й казвам, че това течение пак се появява, а тя-Ами то е нормално...пък и нали вече си слага свещчки?! А като я питах ще слушаме ли тонове на бебчето ми вика-като влезеш в родилното ще ти слушат тоновете!  Oh my ...
Много съм възмутена от тези лекари вече!!! Затова казвам, че май на частно ще се ходи пак... crazy
Активен
_MuMeTo_
Сватбар
Публикации: 285

Ако имаш мечта , позволи и да се сбъдне!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #351 -: юли 04, 2009, 10:08:15 »

Здравейте мамчета. Малко да се оплача от жегите на вън направо се чувствам отвратително. Толкова е топло ,че дори и в къщи  като си стоя се потя много. Вече спрях да карам и немога никъде да отида. Краката ми са като понички постояно,  супер много ме болят. Ходих на лекар, че нещо ми се твърдяваше корема, а това се оказа контракции и сега пия Нутри Маг, ама аз на мойта лекарка хич не и вярвами, и  се притеснявам ако не са били контракции дали тези хопове може да ми навредят, предписа ми и уринал за бъбриците, защото и казах , че ме болят от време на време. И Сега сме на хапчета. Малко ми е притеснено с тез контракции ама аз през цялото време си мислих, че ми се твърдява така коремчето, защото бебо се мърда по динамично… Другата седмица ще ходя при мойта частната лекарка и тя  ще ми обясни най добре…
Иначе да се похваля купих  си първата покупка на бебчо мъничко шапче, за новородено. Бях , чела тук във форума, че е хубаво първо, шапка да се купи на бебчо за да излезе с главата напред.
Иначе като ви гледам вас доста неща сте си купили вече ама аз все си мисля , че за мен е рано нали срещата ни с бебчо е края на септември.
Хайде усмихнат ден на всикчки
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1158

« Отговор #352 -: юли 04, 2009, 11:22:12 »

_MuMeTo_ за втърдяването на корема да ти кажа, че при мен си е от 2-3 месеца така и пия Магнерич. Всъщност вече ще го спирам, че наближава времето и ние да се видим с беба Wink Но и моята лекарка ми каза, че са подготвителни контракции. При мен в началото бяха предимно вечер, но постепенно си започнаха и по обед. Сега са си често срещано явлени smile
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #353 -: юли 04, 2009, 12:14:25 »

И аз да дам отчет от тазседмишните ни прегледи - беба е вече 1.950, ако може да се вярва на замерването по ехограф. Не спря да  се върти и да си яде ръцете, прозяваше се на няколко пъти и вече сме си имали косичка, а пък очичките са едни големи като на мама blum smile . Вчера вечерта обаче за половин час имах 5-6 болезнени контракции и много се уплаших. Може и от преумора да е било,тъй като изкарах целия ден в колата. Поръчах си вече креватче от Дибо, пазарувам разни дребни нещица, а днес започнахме и с ремонта на стаята та като стане ще показвам гледки.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: юли 04, 2009, 17:24:43 »

_MuMeTo_ и моята първа покупка беше шапчица  smile А за контракциите-аз съм с такива от 6-я месец и пих Магнерот, но го спрях с влизането в 9-я, защото не било хубаво да се пие до края, за да не отпуска матката(заради евентуални кръвоизливи  huhhuh.gif) Ама няма нищо страшно де0често явление са тези контракции и ще тряба повече да почиваш сега!!! А краката-и моите се подуват и ме болят, ако повървя малко  nea
Zahira  Bravo за резултатите, много се радвам, че вашите док ви казват толкова много неща за бебчетата!!!  yahoo Сигурно ехографите им са много добри!
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #355 -: юли 04, 2009, 19:08:13 »

Направо не мога да повярвам каква разлика има в медицинските схващания, сякаш не става дума за едно и също нещо. Аз имам подготвителни контракций от 26-та седмица, дори си спомням много ясната първата, защото си изкарах акъла тогава. Подготвителните контракций се наричат още Braxton-Hicks контракций и на мен ми обясниха, че са заложени в генетичната програма на една бременна матка, която "тренира" за раждането и освен това стимулират образуването на нови кръвоносни съдове, необходими поради нарастването на матката и бебето. Абсолютно всички ги имат, но не всички ги усещат. При раждалите вече жени дори често са болезнени. В края на бременността вършат чудна работа, защото помагат на бебето да слезе по-ниско. За лекарставата няма да коментирам... Аз имам такива контракций постоянно, много са неприятни, но необходими.

Снощи попаднах за час в родилното за преглед, че бебето не шаваше много и там отново говорих за тях с доктора. Сега даже им се радвам като ме стегнат, защото знам, че помагат на бебето ми.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #356 -: юли 04, 2009, 19:26:03 »

Ами естествено, че са нормални Бракстън-Хикс-овите контракции, не мога да повярвам и аз, че заради тях се изписват хапове..... Благодарение на тях се изглажда шийката на матката, което е показател за скорошно раждане. Дали са болезнени или не - ми зависи от прага на болка на жената. Моята шийка се беше изгладила цялата без да разбера, само леко втърдяване на корема усещах, без да ме боли.

Аман с тия Магнерот и Магнерич, честна дума. И то при положение, че НЕ става въпрос за задържане на плода.....
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: юли 04, 2009, 19:40:49 »

Благодарение на тях се изглажда шийката на матката, което е показател за скорошно раждане. ......

Аман с тия Магнерот и Магнерич, честна дума. И то при положение, че НЕ става въпрос за задържане на плода.....

Така, Ина, понеже говориш за "изглаждане на шийката на матката" и "показател за скорошно раждане", кажи ми, ако обичаш, как тези две понятия се съвместяват с по-ранните месеци на бременността.
Те са логични, ако бременността е към края си, ама в 4-ти месец "показател за скорошно раждане" нещо не ми се вързва  crazy

Защото при мен се появиха още от началото на 4-тия месец. Сега са още по-силни, ама вярвай ми, силно се надявам да не са "показател за скорошно раждане"
Да, инфото на КлараФина е много полезно, интересно, склонна съм да го приема за чиста монета, но не виждам какво толкова плюете по Магнерича и Магнерота, сякаш могат да навредят нещо.
Точно обратното - магнезият през бременността не е излишен, само може да помогне, дори и да нямате контракции.

Нали всички сте получавали онези гадни спазми в прасците? Е, липсата на магнезий е причината за тях.
При мен откакто си пия Магнерича изчезна това явление. Така че, недейте едва ли не да плашите момичетата, че видиш ли ги тъпчат излишно с хапове, Магнерича е от типа на фолиевата киселина - хранителна добавка и няма да ви навреди по време на бременност.

Но всеки си решава, дали да го приема. Аз например пък смятам за ненужни витамините за бременни и не приемам. Единствено по съвет на съфорумки с моите проблеми може би ще си взема Б-комплекс, за да видя ще повлияе ли на хемоглобина.
Активен
_MuMeTo_
Сватбар
Публикации: 285

Ако имаш мечта , позволи и да се сбъдне!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #358 -: юли 04, 2009, 19:46:41 »

Благодаря ви момичета, наистина информацията е добре дошла.
Кикси благодаря ти специално за успокоението и аз си мисля , че щом е хранителна добавка няма да ми навреди.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #359 -: юли 04, 2009, 19:59:41 »

Кикси, трябваше да акцентираш на това изречение от поста ми, а не да търсиш едва ли не под вола теле.
Да, против съм приемането на витамини, добавки и прочие всякакви медикаменти по време на бременност просто ей така. Едно на ръка е, че бременелките в тази тема са пролетно-летни, когато по естествен начин могат да се набавят всички нужни витамини.
Незнам дали знаете, четох някъде но не помня къде,  но бебетата излишно се напомват, когато майката пие какво ли не БЕЗ ИЗРАЗЕНА НУЖДА. Ако имаш контракции в 4-ти и 5-ти месец естествено, че ще ти се наложи я да лежиш за задържане, я да пиеш разни лекарства, много ясно, чак толкова тъпа нали се сещаш, че не съм, за да го кажа.
Всеки си преценя. В 5-ти месец на мен също доктора ми реши да ми изпише Магнерот, който аз не пих обаче, еми нито нещо ужасяващо се случи, нито нищо.

Пак ти казвам да прочетеш последното изречение от поста ми преди да ми "скочиш" в следващото ти изказване....
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: