Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 17:37:35
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4 (Прочетена 155485 пъти)
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември!
«
Отговор #330 -:
юни 30, 2009, 10:35:40 »
iv4e83
, няма защо, радвам се, ако поне малко съм ти била полезна!
Според мен нищо не ти пречи да се запишеш при някой да ти следи бременността, а в случай, че държиш на д-р Гамишев да си отидеш на 2-3 прегледа на частно при него /то толкова най-много да ти се наложат/ и да се разбереш за секцио. Аз чух само, че спрял да записва бременни за следене по Здравна каса, не и че отказва свободен прием на бременни или че не можеш да се договориш за секцио. Но за нормално раждане твърдо отказвал да се договаря.
Този месец на едни семейни приятели снахата роди секцио при д-р Люцканов /по договорка/, тя си следеше другаде бременността, но последния месец се свърза за с него заради секциото и остана доста доволна
Аз нямам впечатления от него, но лошо нещо не съм чула, а и информацията ми е скорошна от това момиче. Имам наблюдения само от жена му, която е анестезиолог и е страхотен човек и професионалист, предполагам, че и той е такъв. Имаш време да помислиш, ако се присетиш нещо, питай.
«
Последна редакция: юни 30, 2009, 12:29:51 от Kiksi
»
Активен
Ивче
Сватбар
«
Отговор #331 -:
юни 30, 2009, 10:55:13 »
Мерси още веднъж
Kiksi
,
ще си помисля и ако има още нещо ще се обръщам към теб и
hukuta
(която изчезна някъде).
Активен
Kiksi
«
Отговор #332 -:
юни 30, 2009, 12:40:33 »
Цитат на: mariana в юни 24, 2009, 08:42:18
Здравейте
Прегледа вчера мина много добре. Всичко си му е наред на детето. Притесненията, които имахме от миналия път изчезнаха. Вече е 1кг. Прогнозите са, че ще се роди сигурно по-мъничка. Пак огледаха всички важни органи. Всичко си е нормално
Ми това е май за сега. Другото е,че с нетърпение чакам да свърши месеца и най-накрая да си остана от работа
Марианка, и аз бях на трета ФМ при д-р Марков миналия понеделник и понеже нали, вървим заедно с теб и почти по едно и също време сме били там, да ти кажа, че според неговото замерване нашата беба е 1 кг и 500 гр.
И аз като теб съм склонна да му вярвам - едно, че техниката му е супер, друго, че и той самият е много добър специалист.
Аз пък се шашнах, че е такава дебеланка /то не че аз съм от дребните де, особено откакто съм бременна
/, с тези 500 гр. повече от твоята госпожица, се оказа, че върви 3 седмици напред
А и като прочетох в една книга за бременни, че било нормално бебето в тази седмица да е 1 кг и съвсем се шашнах да не родя някое бебе над 4 кг накрая.
Досега все вървеше с 1 седмица напред, а сега изведнъж с цели 3 и то 500 кг по-тежко от твоето
, кой знае какво тупарлаче ще излезе. Марков си каза, че е бая едричко, ама доколкото разбрах тези работи с теглото не са чак такъв повод за притеснение.
Щом в книгата пише, че е нормално да е 1 кг на тази гестационна възраст, явно вие сте в нормата или поне близо до нея, за разлика от нас с бебка, които трябва да пазим диета
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #333 -:
юни 30, 2009, 14:17:29 »
Здравейте на всички мами и от нас!
Малко се поизгубихме, ама по лекари се мотам 2 дена и направо ми писна вече!
и сума ти кръв ми взеха кръвопииците, то хиляда изследвания...пуууу
Та...днес бях на ЖК, гледа ме док и ми каза, че бебчето е застанало толкова ниско вече, че все едно утре ще го раждам
Спирам магнерота, защото от днес влизам в 9-я и ще трябва да лежа
, защото трябвало да остискам поне до 14 юли
изобщо луда работа. Иначе бебчето си било добре, само дето от 2 дена, вечер си прави дискотека в корема ми
хе-хе
iv4e83
нямаш проблеми!
Kiksi
мен пък Добрева не ме е ощетила до сега с нищо относно това, което ми се полага по здравна каса
всички видеозони и изследвания си ми ги пусна! Ама други работи не ме кефят в нея
аз искам малко повече внимание да ми обръща, повече да ми обяснява (все пак не раждам всеки ден
), ама...това е!
Само днес ме изуми това, че не ми пусна тонове на бебчето, а пак ме гледа на видеозон
и като я питах няма ли да слушаме тонове ми вика-" нали му видяхме сърчицето на видеозона?! Като постъпиш в родилното-ще ти слушат тоновете! "
Момичета, има ли някоя от вас, на която не й пускат тонове? Това нормална практика ли е???
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #334 -:
юни 30, 2009, 14:20:31 »
Колкото и да е модерен видеозона не може да определи точно теглото и почти винаги има отклонения от 500 гр. Аз ходих и при Марков и при Томова и тя каза, че не казва тегло, защото видеозона не го дава правилно. Вчера бяхме на консултация и по видеозон бебека е 2700 гр., ама аз не вярвам. Така, че не се притеснявай, че ще родиш бебе 4 кг, те наддават различно, моето беше наддало 400 гр за една седмица, а сега за две е наддало само 200 гр.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #335 -:
юни 30, 2009, 14:23:37 »
И забравих да ви се похваля-моята дружка, с която си правихме разходки по бременлийски-снощи роди момиченце
iv4e83
това го казвам, защото се е паднала при Душепеев, за който много лоши легенди се носят, ама моята приятелка каза, че е останала мноооого доволна! Каза, че е бил неотлъчно до нея и цитирам "той раждаше заедно с мен"!!! А нито са имали някаква уговорка, нито са му бутнали пари!!!
А относно негови координати можеш да говориш с Жасминчето, тя роди при него с предварителна уговорка!
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #336 -:
юни 30, 2009, 16:09:47 »
hukuta,радвам се за твоята приятелка и че е останала доволна от Д-р Душепеев,защото той го заслужава.А iv4e83,ако те интересува нещо относно него питай
Активен
Kiksi
«
Отговор #337 -:
юни 30, 2009, 16:16:08 »
hukuta
, да е живо и здраво бебчето на твоята приятелка и много да я радва!
Тази информация ми прозвуча доста успокоително за раждането, браво на д-р Душепеев този път, аз имам голям страх от раждане в Бургас, че на какво ли не съм се наслушала /а 500 лв. за легален или нелегален избор на лекар едва ли ще мога да си позволя, макар че ще видим според зора и страха, де/
Та това звучи обнадеждаващо, че не са толкова зле нещата.
Радвам се, че д-р Добрева не те е ощетила, аз говоря за случай от миналата година, моята приятелка като й напомнила, че й се полагат 2 видеозона по каса и тя й отговорила: "Че да не ми го е купувала касата този видеозон?"
Може да е било единичен случай или да се е променила.
За обясненията, нормално е да искаш, мен за това ме кефи моята, че като изкарам тефтера с въпросите и ми отговаря на всеки, макар и набързо, ако има навалица пред кабинета, но ако няма, си говорим доста.
Пожелавам ти да устискаш до 14-ти юли поне, а за тоновете и аз мислех, че се слушат като ходиш на ЖК в 9-тия, ако не с онзи апарат, дето записва, то поне със слушалка.
Но може би наистина видеозона "хваща" наличието на сърдечна дейност и затова не се налага да се слушат, знам ли и аз?
Ами
Голди
, благодаря за успокоението, ама ясно е, че щом върви с 3 седмици напред по размери, няма да е от най-слабичките бебета
, ама все пак 500 гр отклонение не звучи зле в моя случай и ми вдъхна надежда, че може и да се разминем с 4-те кг
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #338 -:
юни 30, 2009, 18:17:09 »
Kiksi
да си призная и мен доста ме успокоиха думите на моята дружка! Особено след нещата, които съм чувала за този човек. Но явно е по-важно да сме спокойни и с нагласата, че всичко ще мине нормално, а те докторите си знаят работата!!!
Благодаря ти за пожеланията!
Относно Добрева-не се очудвам от това, което е казала на твоята приятелка! Тя наистина е способна да го каже!
Явно мога да се радвам, че на мен не ми е дръннала нещо подобно!
А относно тоновете-аз реших да отида при друг док, да ми ги чуе, че да съм спокойна!
И още нещо-смути ме и факта, че не ми пусна микробиологични
, въпреки, че й намекнах, че имам течение!!!
То било нормално...представяте ли си?!?!?!
А ако не е????
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #339 -:
юни 30, 2009, 18:49:47 »
А да ви поуспокоя и аз тука така мъничко, мамчета.....
Kiksi
, така нареченият легален избор на лекар в нашата болница е 200лв за лекар, 150лв за акушерка. Ако искате само едното - плащате си на касата на болницата сумата и това е. Няма суми от 500 пари и нагоре, това са легенди. Сега вече колко и дали ще дадете на доктора тайно си е ваша работа.... Нищо обаче няма да се случи ако отидете и си родите при този, който се падне на смяна, примери за добро отношение има безброй, всеки си преценя колко му струва спокойствието в този важен момент.
Hukuta
, течението, че дори и гъбичките в тези последни метри наистина са нормални, но трябва да се вземат мерки, понеже все пак живот и здрав, детето ще излезе от там, всичко може да стане - възпаления на очите и прочие. Аз също имах течение, което беше гъсто и като пресечено мляко, точно такова, каквото не трябва да бъде, както се изрази моят лекар. Не ми е пускал изследвания, в интерес на истината, изписа ми едни глобули, влагалищни, които си слагах три нощи поред. По-добре било да се слагат 5 дни, но трябвало да има поне две седмици до термин, а аз нямах толкова, когато то се появи и затова само с 3 глобули минах. Изчисти се в интерес на истината, само дето на мен нищо не ми излезе отдолу, ни дете, ни дявол, ха ха ха, шегичка.....
Тонове на мен ми слушаха , когато бях влязла вече в деветия месец един път, и един преди това, ама то беше за друго. Ти сега влизаш в девети и тепърва ще ходиш малко по-често на лекар... вероятно тогава ще ти ги пускат. Впечатлението ми от бургаските лекари е обаче, че тонове специално много не се слушат в Бургас. Не изобщо, но по-рядко сякаш..... може и да греша, и дано....
Голди е безкрайно права за разликите в грамажа на детето, не лежете на тази кълка изобщо. Тези размери се правят по формула, по дължината на бедрото, обиколката на главата и още нещо беше, и а е трепнала леко ръката на лекаря докато ги засича, а е станало отклонение , така че - ето ви разлика. На мен двама доктори ми се кълняха едва ли не, че Стилиан ще е 3000 - 3150гр, а той се роди 2550гр..... И аз викам - търся още 500грама, обещали са ми ги, и те викат - ми тва е моме, работим с материали на клиента, та такива ми ти работи.....
Ужасно дълъг пост, сори ако досадих, ама на, приказлива съм си.....
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #340 -:
юни 30, 2009, 19:13:21 »
И аз имах течение в края на 8 месец и аз като Ина ползвах свещички,бях писала .А за тоновете на мен ми ги слушаха само в деня на раждането
и аз се чудех защо преди това не ми ги слушаха,но няма явно проблем в това.И както Ина казва сигурно наистина политиката им е такава на докторите в Бургас
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #341 -:
юни 30, 2009, 19:23:52 »
ina_lemon
да, благодаря за успокоението, ама моята дори не се заинтересува да го види това течение какво е, що е
А аз се притеснявам точно за това, че бебето ще минава оттам в крайна сметка
и още има време да се реагира! Ти какви свещички ползва, помниш ли?
А относно тези прословути тонове-да сега влизам в 9-я, ама следващата ЖК е след 2 седм., а не се знае дали ще "устискам" до тогава по думите на док
Пък и от днешния разговор не останах с впечатление, че изобщо има намерение да ги слуша, каза, че в болницата щяли да ми ги слушат като отида да раждам
А специално знам за Ризова, че като ти даде 45-дневния болничен започва да те вика за тонове през 10 дена!!!
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #342 -:
юни 30, 2009, 20:08:35 »
Да се вмъкна и аз в разговора за течението и тоновете.
На мен като ми се появи течението и споменах на моята докторка и жената ми каза следното - нормално е да имаш, но въпроса е дали имаш някакви болки и сърбежи. Ако имаш ще ти предпиша лечение, а ако нямаш нищо сега няма да правим. Да не ви излъжа ама май бях в началото на 8-я или края на 7-я месец. И каза също ако нещо се промени да й кажа. Сега влизайки в 9-я без да ме пита боли ли ме, сърби ли ме ми изписа вагинални капсули Полижинакс - те са 6 вътре и да ги употребя всичките. Успокои ме, че въпреки че на листовката пише да не се прилагат на бременни, че не е проблем. Проблем може да има в първите 3 месеца на бременността. Както тя каза "пропуснали са да го уточнат"
За тоновете - винаги ги е гледала (т.е. през 3 седмици - така ходех на ЖК). Сега вече до раждането ще ходя всяка седмица за това.
А сега да ви питам - то може би е повече към вече раждалите мами - имахте ли проблеми с хемороиди. На мен ми се появи баш на финала и за мое "успокоение" доки ми каза "нормално е да се появи, а и още повече си слаба"
. Бебето притискало незнам си какво и е нещо нормално при бременните. Мен повече ме притесни факта, че може да се усложни по време на раждането или след него и че ако стане така чак тогава ще ми предпише някакви мазила. Хубавото е (да чукна на дърво де) че нямам никакви болки или кръв. Споделете какво знаете по въпроса и евентуално ако някоя се е сблъсквала с това лекувано ли е и как и с какво? Благодаря ви предварително
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #343 -:
юни 30, 2009, 20:52:57 »
Цитат на: mamcheto в юни 30, 2009, 20:08:35
Да се вмъкна и аз в разговора за течението и тоновете.
На мен като ми се появи течението и споменах на моята докторка и жената ми каза следното - нормално е да имаш, но въпроса е дали имаш някакви болки и сърбежи. Ако имаш ще ти предпиша лечение, а ако нямаш нищо сега няма да правим. ..
Да не ви разочаровам, ама това дали имате сърбеж и болка не е достатъчно, за да се прецени има ли някакъв проблем. Аз никога не съм имала оплаквания, обаче още в началото на бременността - преди 3ти месец ми пуснаха контролен влагалищен секрет и имах Стрептококи група Б. Пих антибиотик и си слагах Полижинакс. После имах някакви анаеробни клетки - пак антибиотик. После бяха изчезнали и в 7ми месец пак ми правиха това изследване и пак имах Стрептококи. И пак антибиотик и пак лечение... А не съм имала нито сърбеж, нито болка. Тези бактерии - Стрептококите си живеят в организма ни, но не във влагалището и са си нормални, не са хич опасни. Освен по време на бременност - тогава могат да причинят различни бели, ако не се лекуват, особено непосредствено преди раждането.
Не искам никого да шашкам де, просато споделям, че при мен се оказа проблем.
Активен
dani81
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #344 -:
юли 01, 2009, 10:14:41 »
Здравейте и от мен
Да ви кажа мами и аз накрая си слагах положинакс, нормално е , да се появят гъбички. Не се притесняайте ! А за мерките на видеозона, моя младеж 2 дни преди да родя ми казаха , че е 4 кг и аз много се бях притеснила, но родих бебе 3,500
. На моя доктор е също много хубав видеозона, така, че не се притеснявайте предварително! Леки финални метри на всички !
Нора, ти какво бебе чакаш? Ти си писала, ама аз нямам много време за четете
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25