Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 19:47:24

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4  (Прочетена 155585 пъти)

mamcheto
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1158

« Отговор #300 -: юни 23, 2009, 12:36:02 »

В Швеция бабибите деветини са с броя на сърдечните удари на бебето. Границата не е много ясна, но минава някъде между 140 и 150 удара в минута. Ако е под 140 ще е момче, ако е над 150 ще е момичи. Ако е по средата на мен поне не ми е много ясно какво ще е.
Като се замисля на единия преглед беше с 144 удара, на следващия 138, а после 140 - по тази логика моето бебче всеки път е с различен пол  sarcastic. Та общо взето са си бабини деветини и наистина не трябва да се връзваме на такива неща.
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #301 -: юни 24, 2009, 08:42:18 »

Здравейте  smile
Прегледа вчера мина много добре. Всичко си му е наред на детето. Притесненията, които имахме от миналия път изчезнаха. Вече е 1кг. Прогнозите са, че ще се роди сигурно по-мъничка. Пак огледаха всички важни органи. Всичко си е нормално  good Ми това е май за сега. Другото е,че с нетърпение чакам да свърши месеца и най-накрая да си остана от работа  blum
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
Публикации: 971

Моят сватбен албум

« Отговор #302 -: юни 24, 2009, 09:24:31 »

Здравейте на всички smile
Аз от днес вече съм официално в 45-дневния болничен, вчера ми беше последния работен ден и от днес - мързелуване. Чак не знам какво ще правя по цял ден  nea То има сума ти работи около ремонта де, няма да ми е скучно, ама ми е много странно, че няма да ходя на работа.
Взех си болничния от Токуда вчера, дадоха ми и обменна карта и направление, лекарката ми направо не можа да повярва, че съм вече за болничен. Бил ми малък коремът. Другата седмица съм на консултация. Вече наближава моментът ...
Лек ден на всички
Активен
bandidi
Професор
Публикации: 424

Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: юни 25, 2009, 08:08:12 »

Marianka, хубаво е че всичко е наред и можеш спокойно дасе насладиш на бременността си. smile Има време бебчето да порасне, защо са ти казали, че ще е мъничко, изобщо не ги слушай! Ночко, честито за болничния. Аз все още си работя, но колко работя е друг въпрос smile Хубав ден на мамите и да се пазите!
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: юни 25, 2009, 08:52:06 »

mariana не се шашкай за теглото , то е относително, никой не може да ти каже с точност колко е голямо бебето. На мен преди 2 седмици ми казха че е 2350 гр. и аз се бях ошашкала защото вече бях в 9 месец и ако беше трагнало да излиза щеше да се наложи да е в ковиоз, а чера друг лекар ми каза над 3 кл. че е бебо. Не им обръщай внимание и не се панирай, това е хипотетично а и никои не може да каже колко ще натдаде макрая smile
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #305 -: юни 25, 2009, 09:02:00 »

Благодаря ви  Rodi,  bandidi   give_rose Да ви кажа аз не съм особено притеснена  nea Първо, защото наистина има много време още и второ аз съм дребничка и все пак това бебе трябва да го родя някакси  pardon , така че и да е по-дребничка няма значение, само да е жива и здрава! А относно замерването на теглото бях при д-р Марков, повечето в София са го посещавали и съм склонна да му вярвам.
Активен
bandidi
Професор
Публикации: 424

Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: юни 25, 2009, 10:20:40 »

Моят лекар казва, че едно бебенце до от 2,800до 3,200 за моите кг и височина 1,63 ще бъде идеално за нормално раждане. За мое успокоение и ваше, сестра ми роди миналата година бебче 2,750, което много бързо наддаде и сега е пухкавелче. Самото раждане мина за няколко часа, нормално без шевове и разкъсвания. Дай боже всекиму:)))
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #307 -: юни 25, 2009, 10:53:34 »

За теглото на бебето, двама лекари и акушерката ми ми казаха, че в голяма степен е генетично обусловено. При нормално протекла бременност, ако родителите са се родили малки, най-вероятно и техните бебетата да са мънички. Аз съм родена 2.600 а таткото 3.100. Е каквото и да правя, едва ли ще родя много голямо бебе, така ми казаха. Освен това, теглото не е от първостепенно значение, освен ако бебето не е гигант (че нали трябва да излиза някак си).
Дори малките бебета наддават по-бързо след като се родят, което май не е много добре, ама това е друга тема... Исках да кажа, че бебетата си навакват килограмите след това.
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
Публикации: 971

Моят сватбен албум

« Отговор #308 -: юни 25, 2009, 11:24:16 »

...
Дори малките бебета наддават по-бързо след като се родят, което май не е много добре, ама това е друга тема... Исках да кажа, че бебетата си навакват килограмите след това.
Tочно така е  good Моят племенник го изписаха 2700гр., 47 см.(роди се 2900). За един месец стана 56 см. smile Сега е на 5 месеца и е много пухкавко бебе, а на дължина дори е в горната граница.

А за килограмите, които ги изчиляват докторите на ехограф - има до 1 кг разминаване от уреда - защото измерването става по формула, няма как да е точно  good И това ми го е казвала доц. Томова, тя дори не искаше да ми казва кг, защото не било точно. Лазарова от Токуда, при която ходя на ЖК също ми казва, че тия кг са много относителни.
Активен
Ивче
Сватбар
Публикации: 218

Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: юни 25, 2009, 13:27:20 »

Здравейте и от нас,тъкмо се връщаме от ЖК.Честно казано съм малко разочарована  hysteric-лекарката беше изключително разсеяна,почти не ми обърна внимание и не ме слушаше какво я питам.Отгоре на всичко има нов ехограф от който нищо разбира,непрекъснато влизаха и излизаха някакви нейни колежки и приятелки и тя дори не гледаше в монитора.Може би на 10 път след като я питах за размерите на бебето, взе онази таблица за термина и по нея ми каза,че трябва да е 1200 гр.Незнам на вас как ви мерят бебоците,ама на мен така.А и няколко пъти я питах дали е момиче и като изключи апарата и аз отново я попитах тогава ми каза да.Така че изобщо не знам дали да вярвам на нещо от това,което ми каза днес или не.Даде ми "всички" документи, които са всъщност лист,на който пише Карта за профилактика на бременност(и на него са написани имената ми килограмите ми,кръвното и резултатите от кръв и урина) и това е всичко.А и от горе на всичко дори не ми нанесе килограмите и кръвното от днес.
Ако някоя от вас знае да има и други документи,моля ви, кажете ми да си ги потърся преди да съм си отишла в Бургас,че после незнам как ще си ги търся.Благодаря ви много! give_rose
Иначе бебчето е обърнато седалищно,което също не ми каза докато не я питах.И това е....Нито успях да видя бебето,нито да получа задоволителен отговор,ама какво да се прави,дано поне в Бургас попадна на по разговорлив доктор.
Това е от нас за сега.Приятен следобед на всички!
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1022

Мама на сладко бебе Ивелина

Моят сватбен албум

« Отговор #310 -: юни 25, 2009, 14:22:31 »

iv4e83 да ти кажа, аз при моята док имам цяла папка с документи-тя всеки път я вади и гледа разни работи и всяко ново изследване пак там го прибира  pardon Пък и все пак новата док ще трябва да се запознае с това какви манипулации са ти извършвани до сега, какво е състоянието на бременността, нали куп искедвания се правят в началото  crazy така че не знам какво да те посъветвам  huhhuh.gif а ако новата док в Бургас не й стига инфото, ще ти пусне нови изследвания  pardon...знам ли и аз  blush
А ти насочила ли си се към някоя в Бургас вече?
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1158

« Отговор #311 -: юни 26, 2009, 13:31:53 »

Здравейте smile
За да не се повтарям си копвам линка към темичката ми, където съм се отчела за днешния преглед: http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,20536.new.html#new
Приятен ден на всички smile А също така и приятен уикенд  girl_wink
Активен
Ивче
Сватбар
Публикации: 218

Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: юни 27, 2009, 09:47:11 »

Здравейте и от нас give_rose,
hukuta , аз слава Богу имам всички изследвания в мен-3 пъти кръв и урина и  веднъж секрет,БХС и ФМ,но ми е много странно защо тя ми даде само един лист,все пак нали на всяка консултация мери главичката и крачето на бебчето,моя корем и матката,това никъде го няма отбелязано......Ох,не знам, в петък се връщам най-накрая в Бургас и трябва да действам бързо.Смятам да пробвам при д-р Гамишев,но дали ще ме взема така по никое време?Ти какво си чувала за него,аз за сега уж само хубави неща,ама то нали знаеш винаги има доволни и недоволни.
И сега да се похваля-взех си изследванията тази сутрин-абсолютно всичко е в нормите,досега никога не е било така(но това били стойности нормални за бременни) и най-важното е,че хемоглобинът ми се е качил без да съм пила желязо  yahoo
Това е за сега,пожелавам приятен ден на всички мами и бебчета!!! heart
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1022

Мама на сладко бебе Ивелина

Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: юни 27, 2009, 10:15:02 »

iv4e83   Bravo за резултатите от изследванията!!! А относно Гамишев и аз само хубави работи съм чувала за него, ама знам ли...никога не съм му ползвала услугите, така че съвет не мога да ти дам за съжаление  pardon А дори и да не те приеме, има толкова други доктори, така че без ЖК няма да останеш  blum  И да ти кажа друго-новата клиника във Ветрен май ще отвори врати още през август  yahoo Дори казаха 1 август-тук в Бургас има подписка, за това тя да работи със здравната каса още от отварянето и момичетата така казаха! Така, че дано да стане-поне ти да я пробваш  blum
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: юни 27, 2009, 19:03:39 »

Така, и аз вече да се запиша в темичката, че много се замотах  blush , иначе ви следя редовно и поздравявам всички за добрите новини   Bravo

Терминът ми е на 14.09.2009 г. , ако може някой от модераторите да ме добави в списъчето на първа страница, ще му бъда благодарна. После ще се отчитам, че то при мен е страшно много за отчитане.

iv4e83, скоро чух /и то не от един източник/, че Гамишев е спрял да записва бременни, но нищо не ти пречи да питаш, просто ти го казвам, за да мислиш за резервен вариант, а ако толкова държиш на него и не стане за консултация, можеш да си ходиш на платен прием.

Наистина отзивите са доста добри за него или поне бяха. Заради голямата навалица при него, напоследък е взел да претупва пациентките по бързата процедура  nea
Много-много не обръщал внимание, защото не може да смогне да се справи с огромния си брой пациенти.

Аз лично бях потресена как отказа да извика моята приятелка, която си следеше бременността при него, поне един път за тонове или преглед през 9-тия месец за, т.е. каза и да отиде седмица преди термина и така времето от последната й консултация до времето, в което я викаше той, щеше да е 2 месеца почти без никой да я погледне и то точно на края на бременността, когато доколкото знам трябва да се ходи всяка седмица или на 2 седмици, не помня точно.  Oh my ...
Та ти си решаваш.

hukuta , много добри новини съобщаваш за клиниката във Ветрен  Bravo , ама знаеш ли, дали ще има и неонатологично отделение, защото на мен това ми е основния критерий при избор на болница за раждането?  Както и дали ще работят същите лекари, които и в държавната болница, защото ако е така и отношението и тертипа не са променени, все ми е тая, дали ще раждам в болница с бели чаршафчета или в мизерната МБАЛ  nea Не че не са важни битовите условия, но за мен други неща са по-важни.
А, и още нещо щях да те питам - на теб кой ти следи бременността?
« Последна редакция: юни 27, 2009, 21:59:11 от Kiksi » Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: