Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 22:00:35
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4 (Прочетена 155639 пъти)
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември!
«
Отговор #270 -:
юни 18, 2009, 15:04:55 »
Nataliya
за раждането, нали трябва да се "прочистим" (поне в бургаската болница го изискват)
Та съм решила още от сега да си взема, дори може и да ги изпробвам, че да видя как действат, а не да се чудя в последния момент!
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #271 -:
юни 18, 2009, 15:15:40 »
В болницата, към която аз съм се насочила ни казаха, че правят задължително клизма.
Иначе съм чувала, за свещички eva q (
http://www.mldtrading-bg.com/index.php?objid=110
), които действат много бързо и са безвредни за бременни.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #272 -:
юни 18, 2009, 15:27:18 »
И аз за тях съм чувала, ама да питам пак
А относно болницата-тук в нашата не правят, освен ако родилката не изяви желание и срещу допълнително заплащане, разбира се. Но аз като ходих на отворени врати, акушерката ни предупреди да си вземем свещички и като започнат болките да си сложим. Ама ми е интересно как действат и ще взема да пробвам от сега...
Активен
_MuMeTo_
Сватбар
Ако имаш мечта , позволи и да се сбъдне!!!
«
Отговор #273 -:
юни 18, 2009, 16:32:46 »
Здравейте бъдещи Мами!
да се отчета днес ходих на консултацията бебо е добре вече тежи 1 кг и 100 , ама съм започнала да отделям белтък в уринаа и малко съм притеснена наплашиха ме , че ще почна да качвам кръвно, кръвна захар, а аз винаги съм била с ниско кръвно и с нормална кръвна захар. Бебо е седалищно все още ама доки каза, че има време да се обърне, но ако не се обърне секцио. Каза ми още ,че ако продължа да качвам така килограми пак ми препоръчва секцио да не се мъча тъй като съм била сравнително напълняла за моя ръст. Иначе съм в 26 , 27 седмица, което означава че вървим по напред от лентичката
Ивче честито за изпита. И Успех на другия.
Усмихнат следобяд
Активен
Ивче
Сватбар
«
Отговор #274 -:
юни 18, 2009, 21:11:07 »
Благодаря ви,момичета, @}->--дано утре имам същия късмет!
hukuta
, и аз съм чувла че много мами предпочитат свещички преди болницата,но не знам за какви точно става дума.
_MuMeTo_
,спокойно, има време бебчо да се обърне,нашето всеки път като го гледаме все е в различна поза,но доки казва,че още може да си се върти. А за кръвното е добре да си го следиш да не би наистина да почне да се качва.
Лека вечер на всички от нас!
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #275 -:
юни 19, 2009, 09:25:32 »
Аз се върнах преди малко от ЖК. Бебка се е обърнала вече с главичката надолу
Сега ще стискам палци да си остане в това положение. Не ми казаха колко тежи, но си отговаря на седмиците и се развива нормално.
Изследванията също са ми добри. Хемоглобина е 120. На 6.07 трябва да отида да си взема 45 дневния болничен. Тогава ще говоря и по-конкретно с доктора за раждането. Днес ми каза, че август ще е в София и принципно няма проблем той да води раждането.
Вчера бях и на училището за родители на лекция за къпането и хигиената на бебето. Къпахме една кукла, слагахме памперс и т.н.
Беше доста интересно, особено за татковците.
Засега това е от нас. Приятен ден на всички
Активен
bandidi
Професор
«
Отговор #276 -:
юни 19, 2009, 10:07:49 »
Наталийка, браво за бебката, че се е обърнала. Сигурна съм, че всичко ще бъде наред.
Миме, имаш още време за бебенцето да се обърне, няма страшно!Аз не съм питала още за това дали задължително правят клизма в болницата, в която ще раждам, но доколкото съм чувала не. Все пак обаче трябва да се направи това, колкото и неприятно да е.
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #277 -:
юни 19, 2009, 10:20:11 »
Аз пък вчера питах моят доктора за тея свещички разхлабителни и той каза да не се занимавам с глупости и ми каза само че не трябва да ям и да пия нищо предната вечер,но така и не разбрах дали ще ми правят клизма
.Да кажат мамите със секцио,които раждаха в Бургас
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #278 -:
юни 19, 2009, 10:21:01 »
Ивче
честито за изпита и стискам палци за днешния!
Наталийка
много се радвам за добрите резултати!
И аз не съм питала за тази клизма и доста ме притеснява,но знам от мои приятелки, че като тръгнеш да раждаш това ти е последната грижа и за цялото чекнене това е най-малката "срамотия" 8Pосвен това казват,че ако не те пречистят или направят клизма после картинката била много по-излагаща и неприятна=]
Аз да ви се оплача съм с вечната хрема,но не мога да разбера настивам ли или е нещо вазомоторно. :angry:По принцип винаги съм имала проблеми с носа,ама сега е ужасно защото не мога да спя като хората.Примерно заспивам с отпушен нос,будя се в 3 за тоалета и теква една вода,запушва се,разсънвам се и айде...Та после цял ден съм като дрогирана и подремвам когато мога
Иначе се чувствам добре и бебо танцува в коремчето ми :danceg:Чакаме да стане 3-ти,че да се видим
Активен
Zahira
«
Отговор #279 -:
юни 19, 2009, 11:54:19 »
И аз да дам отчет от днешната консултация: отивам и се оказва, че лекарката влиза в родилна зала да изражда жена в 34 г.с. и каза да я чакам... на мен ми потънаха гемиите, защото не съм била на ЖК от 8 май и съответно от тогава не съм виждала бебето. Както и да е - сестрата ме прие, пусна ми тонове да слушам на бебето, мери ме, кръвно, ала - бала, изследванията на кръв и урина са ми идеални. По едно време дойде лекарката и ми каза да легна, пита ме дали ми се втвърдява корема и каза, че в момента ми е с контракции. Препоръча ми да не пътувам, а ние всяка седмица пътуваме общо взето. Не ме гледа на ехограф - това чак на 3 юли и каза, че почваме да се виждаме на 2 седмици. Килограмите ми били идеални, а размерите на корема като на небременна. Взе ми секрет и така. Най-лошото обаче е че излиза в отпуска от 15 до 25 август, а на мен термина ми е на 29 август. Аз няма как да знам кога ще тръгна да раждам, а в Токуда се ражда само с предварителна уговорка с лекар, не мога да ида просто ей така и който е на смяна да ме поеме, ако се случи по време на отпуската... тя ме успокои, че повечето жени си мислят, че щом влязат в 9 месец и ще раждат, а дефакто се случвало точно обратното - голяма част си раждали или около термина или преносвали.
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #280 -:
юни 19, 2009, 12:12:05 »
Вики,а защо ще се виждате на 2 седмици,рано е още толкова често
Активен
Zahira
«
Отговор #281 -:
юни 19, 2009, 12:15:15 »
Всъщност грешката е моя - не на две седмици, а 2 пъти месечно - дефакто сега съм със записани часове на 3 и на 24 юли.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #282 -:
юни 19, 2009, 12:32:22 »
Захира, наистина много неприятно с тези отпуски през лятото. А през периода, когато ще я няма твоята лекарка, пациентите й сигурно се прехвърлят към друг лекар, или не?
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #283 -:
юни 19, 2009, 12:34:49 »
Цитат на: jasmine в юни 19, 2009, 10:20:11
Аз пък вчера питах моят доктора за тея свещички разхлабителни и той каза да не се занимавам с глупости и ми каза само че не трябва да ям и да пия нищо предната вечер,но така и не разбрах дали ще ми правят клизма
.Да кажат мамите със секцио,които раждаха в Бургас
Аз, както неведнъж съм писала вече, тръгнах да раждам с изтекли води за нормално раждане.... Като ме приемаха питах акушерката дали ще ми правят клицма, тя каза не, то като ти дойдат напъните сама ще си отидеш до тоалетна. Така че - това каза тя, а в последствие като се наложи спешното секцио пак нищо не са ми правили.
На следващият ден обаче докараха в реанимацията 3 мацки с планови операции и аз ги питах, те казаха, че НЕ, просто да не ядат и пият нищо от към 6-7ч вечерта предният ден.
Това е, но честно казано празният стомах е изискване за пълната упойка, понеже тя е с интубация в гърлото, и ако е на пълен стомах може да се повърне и да се задави жената.... А клизмата се прави за нормалното раждане, за да не станат двете работи наведнъж - бебе и изхождане. Макар че както на мен ми казаха - кой знае как щях да оцапам ситуацията, то беше късно вечерта и аз бях яла цял ден какво ли не, хи хи хи....
Активен
Дидето
Баш Майстор
«
Отговор #284 -:
юни 19, 2009, 12:41:18 »
И аз кадето раждах клизми изобщо не правят ако направиш беля направиш имаше едно циганче се испусна но ако е била по наядена затова иначе като питах казаха че не правят
Всяка болница процедира различноо
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21