Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 22:02:18
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4 (Прочетена 155644 пъти)
Rodi
Сватбен ШАМАН
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември!
«
Отговор #225 -:
юни 11, 2009, 11:59:21 »
Ето ни и нас , ние сме добре по точно бебо е добре , аз съм малко болна още, но съм в процес на оравяне.Вчера бях на ЖК и всичко е добре. Другата семица ще си взема документите за болницата и вече почвам да подготвям багажа. Малко ми са подути крачката но сигурно е нормално в тази жега. Това е от нас за сега
Активен
desisv
Ентусиаст
МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН
«
Отговор #226 -:
юни 11, 2009, 13:00:37 »
Zdraveite Mami, na vsichki ,koito ne se chuvstvat dobre im pojelavam skoro da ozdravyavat ,che ni chakat mnogo valnuvashti neshta
Za folievata kiselina az ya pieh mnogo vreme predi da zabremeneya,zashtoto tozi period go planirahme Bebo
,i ya pih mislya i az 3 sedmici samo ot bremennostta,no tova e zashtoto ya pieh predi tova.sEGA NIKOI NE MI E kazval da ya piya.Za jegite moga samo da vi sachuvstvam zashtoto tuk ne e nikak toplo dori sega vali lekichko.Moje bi tova nyama da mi haresva sled vreme ,no sega mi haresva
opredeleno,zashtoto kato slusham kakvo jegi ima v Bulgaria ujas!
I nie vchera hodihme na info v edna klinika tya mejdu vprochem e specializirana za rajdaniya i za bebeta i deca razbira se. S malkite mi poznaniya po ezika razbrah che te absolutno ne prporachvat planirano sekcio ako nyamash osnovanie za tova.iMASHE LEKCIYA S MNOGO budeshti roditeli i sled tova imahme vazmojnost da vidim stayata kadeto se rajdat Bebocite,dori veche chakaha i slushaha tonovete na 2 maiki podgotveni za rajdane leleeeeeeeeeeee.A predstavete si vlizam v klinikata i purvo se sblaskvam s edna bremenna na asansiora tya slizashe a nie se kachvahme i tya sas sistema i si buta edno kato kolichka na koeto e postavena bankata i si serazhojda
E samata obstanovka nyama kakvo da opisvam v staya po 2 maiki,samata staya za rajdaneto prigodena kato da se chuvstvash poveshe spokoina i kato u doma.Dori kazaha che nyakoi rajdat i vav vana pod voda ,no za parvo rajdane pochti ne se sluchva zashtoto maikata ne e podgotvena inache bilo po bezbolezneno.Uchudi me tova che kazaha,che pri rajdaneto sas sekcio ne mojesh da usetih maicinoto shuvstvo ummmmmmmmmmm ne znaya ,no az predpochitam da ne me boli,a za maichinoto chuvstvo e tova veche e super individualno spored men zashtoto nyakoi jeni ne go pridobivat nikoga edva li edni bolki v oveche shte usilyat tova shuvstvo, no che za bebo e po dobre sum saglasna, no kakvoto stane v kraina smetka tova sega izobshto nayma da mu mislya.Prosto s 2 dumi kazaha elate tuk i nie shte se pogrijim za vsichko,ne e nujno da mislite za nishto,tuk ima vsichko.Samo preduprediha budeshtite tatkovci,zashtoto povesheto rajdaniya se sluchvali vecherno vreme i kato idvat za tatkovcite ne e predvidena hrana i napitki za prez noshta ,i da si nosyat sandvich i kafe, za prez noshta ha ha ha ,na drugiya den shte im dadat ,no za 1 nosht ne sa predvideni.
E tova e maiche ot nas ,nishto podrobno poveche ne moga da razkaja, a da imalo 3 vida upoiki, no prosto vsichko mina kato lekciya tova beche, a i az s prevodach
e tolkova razbrah.Normalnoto rajdane stoish v bolnicata 5-6 dni a sekcio 7-8. Tova e ot nas v obshti linii a da i sega ni predstoi ako izberem tazi klinika da si izberem zaduljitelno akusherka ,koiato shte e sas men prez cyaloto vreme i sled rajdaneto sashto i shte idva da gleda Bebo vkashti kato konsultacii.Spiram che mnogo stana.
Samo iskam da Vi pomolya spodelete po podrobno kakvo Vi kazvat na vas na tezi info vecheri v Bulgariya za dishaneto i drugi nesta 4e az oshte ne sam hodila na uchilishte za dishane.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #227 -:
юни 11, 2009, 14:05:16 »
Здравейте мами,
Истински ви съчувствам за горещините, при нас на север е приятно хладно и е супер за разходки.
hukata
, като казваш, че не ти е добре, имаш предвид болките в кръста и корема ли? И мен ме боли корема, опъва, дърпа, натиска... всички видове болки, които могат да се усетят. И тия предварителни контракции, направо ми разказват играта. На мен обаче ми казват, че това е нормално и по-скоро би било странно ако нямам такива оплаквания. За лекарства и дума не може да става...
Аз си мисля, че ще взема да родя по-рано, корема ми взе да слиза надолу и бебето ме натиска ужасно много ниско в малкия таз. Май е слязла доста ниско... а още не сме се приготвили напълно.
Знаете ли колко време преди раждането е нормално корема да "падне"? Аз знаех за около 2 седмици, а аз имам още 6 до термина.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #228 -:
юни 11, 2009, 14:15:56 »
Клара, навреме ти пада корема, все пак това не е фактор за раждане утре, а по-скоро за това, че бебето се смъква вече в родилния канал. Но може и да си стои така някоя друга седмица. А ти след две седмици влизаш в 9-ти, нали така, можеш да очакваш по всяко време да се запознаеш с двете чертички!!!!
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #229 -:
юни 11, 2009, 14:36:16 »
Благодаря ви момичета!
KlaraFina
ами то не опъване и дърпане, ами направо имам чувството, че ще ми се изсипе корема! И аз усещам, че бебето вече е много ниско долу, доста натежава и като мръдне много ме боли
А контракции-така ми се схваща целия корем, чак до гърдите и днес док доста го опипва и през цялото време матката не се отпусна (което беше странно, защото при контракции се отпуска за минути доколкото знам
) Отделно ме боли кръста от дясно и едвам си движа десния крак
Абе изобщо като бабушкера съм станала
нито мога да седна, нито да легна, ама гледам да полежавам, че док така каза! Даже отивам пак в леглото, а на вас приятен следобед!!!
А...щях да забравя-хихи, днеска тоя доктор каза, че според него бебето е момче! Голям майтап!!!
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #230 -:
юни 11, 2009, 14:50:51 »
desisv като е започнала темета за раждането и аз да споделя по въпроса.
Послените няколко седмици ходихме на всевъзможни курсове, лекции и иформационни срещи. Голям кеф, толкова много се научава. Няма да разправям за условията в болниците, мисля си, че като дойде времете хич няма да ми пука колко е луксозно. Това, за което всички говорят и мен много ме впечатлява е понятието са си "доволна от раждането си" или "удовлетворен от раждането", не знам как точно да го преведа. Важно е жената да се чувста сигурна и спокойна, да си каже желанията и предпочитанията, да си зададе въпросите и да получи отговорите, да й се помага през цялото време. Общо взето това, за което в България трябва да си платиш, за съжаление.
Да разкажа за раждането, ми тука не къпят бебетата първите дни до седмица. В момента в които излезе, ей така кърваво и мазничко го слагат на гърдите на майката (е ако е много кърваво го позабърсват малко). През целия престой в болницата бебето седи само по памперс, колкото си може повече върху гърдите на майката. Това се прави защото директния контакт кожа-кожа е най-добрия начин за запазване температурата на бебето и защото това стумулира страхотно много пройзводството на мляко. Дори майката и бебето не се местят и бебето не се отделя от майката след раждането, докато не е получило първата си порция кърма (желателно е да е в рамките на два часа). Чак след това бебето се мери и преглежда. Дните в болницата са изключително съсредоточени въру това да научат майката и бебето на правилна техника на кърмене (съотвтно сучене), защото практиката показва, че не всички бебета могат да сучат. Има толкова трикове и техники... Казаха ни, че ако кърменето е болезнено или се образуват рани, това е сигурен признак, че бебето не суче правилно. Казаха, че в началото кърменето се "усеща", но в никакъв случай не трябва да боли. Първите дни малките съкровища ядата на практика постоянно. Не че получават толкова много кърма, но е важно да седят на гърдите колкото си може повече, за да стимулират пройзводсвото на кърма. За някои майки, това отнемало доста дни.
А иначе бебетата не се къпят много. Слузта с която се раждат е много полезна за тях и им помага да запазат телесната си температура, предпазава ги от инфекции и др. такива. Изчакват да попие добре в кожата им преди да ги изкъпят за първи път. Питах на последната лекция и ми казаха, че в началото дори къпане един път седмични е достатъчно, а после 2-3 пъти било ок. Не знам, сигурно ви е странно, като се има предвид, че в България се къпят всеки ден.
Другото нещо, което ме изуми, е че бебетата трябва да спят по гръб (това добре), но на доста мека и висока възглавница, за да не им се деформира темето отзад. Възглавницата се слага така, че да попадне и под раменцата. И това било нещо ново... не знам променят препоръките постоянно. Сигурно за второто ни бебе ще важат съвсем различни неща.
Леле, нещо се увляках с тоя пост, а имам толкова много впечатления, които искам да споделя.
«
Последна редакция: юни 11, 2009, 14:55:22 от KlaraFina
»
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #231 -:
юни 11, 2009, 15:53:57 »
Здравейте на всички
hukuta
бързо да се оправяш!
Rodi радвам се, че вече се чувстваш по-добре
Преди малко се върнах от консултация - като никога кръвното ми беше добре (иначе все ми е ниско), а моята малка маймунка в корема ми вече е 2520 гр. (т.е. за малко над 2 седмици е качила половин килограм). Върви с 4-5 дена напред според ехографа.
Иначе си купих и втора ношница за болницата. И като казах болница се сетих, че днес има Училище за родители (в Окръжна във Варна) и реших да отида, а те взели че точно за днес я отменили...
Еми май е това. Пожелавам ви на всичко да се чувствате добре - въпреки тея жеги навън
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #232 -:
юни 11, 2009, 16:23:56 »
Привет
Роди, бързо да оздравяваш!
Клара, на мен лично ми беше много интересно да прочета поста ти и ще се радвам да ни споделяш какво си научила от тези лекции и въобще всички препоръки, които дават при вас.
Аз утре съм на лекцията на 9месеца, която е за кърменето и още от сега съм много ентусиазирана. Надявам се да науча много полезни неща.
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #233 -:
юни 11, 2009, 16:58:00 »
hukuta,много съжалявам за това което те е сполтяло
,бързо оздравяване ти пожелавам
.За фолиевата киселина няма смисъл да се пие вече в края на бременността,след като всичко е оформено
.
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #234 -:
юни 11, 2009, 17:52:38 »
Здравейте и от мен!
Роди
дано по-скоро се оправиш,че особено в тая жега представям си какво ти е
hukuta
сигурно е много неприятно това усещане,ама вижда му се края!
И на мен ми е супер интересно да чета информацията на Клара,така че да не се притеснява да пише повечко!
Що се отнася до курсовете и дишането-аз вчера бях на такъв и това,което ни казаха съм го правила и на йогата.Става въпрос за дълбоко гръдно дишане като си поемаш бавно въздух през носа броейки до 4 и издишаш през устата, ако може броейки до 10.Това насища организма с кислород и отвлича вниманието от болките по врме на контракции.Аз вчера пробвах,понеже ми призля малко и ми помогна.Коментирахме и това,че това кратко и често дишане като по филмите не е полезно и не се прави-да не вземете да правите така
Пак ни напомниха и за огромната полза от упражненията на Кегел-отпускане и свиване на тазовите мускули.
Колкото до фолиевата киселина-аз съм питала няколко лекари и всички казват,че най-голямата полза от нея е преди забременяване и през първите 3 месеца от бременността,но било полезно вече след това,че и през периода на кърмене да се приема като ползата й там вече не е за предотвратяване на спина бифида,а подпомагала образуването на кърмата и действала успокояващо.Това все пак е витамин от Б група и даже на майка ми изписаха да пие фолиева заради щитовидната жлеза,като й обясниха,че това е много важен за жената витамин.Аз си спрях фолиевата в 4м., но пия витамини,които я включват и смятам да си ги взимам и през периода на кърмене.
Аз иначе съм ОК,бебо много ритка и коремчето ми си расте,само дето ми е много топло а гледам да не пускам климатика.Днес цял ден ме боли и прасеца,а не си псомням да се е схващал тази нощ
Лека вечер!
Активен
_MuMeTo_
Сватбар
Ако имаш мечта , позволи и да се сбъдне!!!
«
Отговор #235 -:
юни 11, 2009, 18:47:41 »
Здравейте бъдещи Мами
Много полезна информация сте споделили.
Не знам как се справяте с жегите ама аз вече хич не мога да излизам на вън, веднага ми се завива свят и си седя в къщи. Климатика и аз гледам да не го пускам , че ме е страх да не настина. Вече се моля за дъжд, и като гледам във Варна вече се заоблачи
дано утре да е по хладно , да мога да се разходя.
Иначе да се оплача
много съм дебела качила съм 12 кг., а имам още време до финала. Всички като ме видят и ми казват колко голям корем имам и като им кажа ,че съм в шестият месец и се ококорват. Вече се замислям на диета да мина
Пък и съм едно ниско няма да ви кажа как ми тежат вече тези килограми, краката от сега почнаха да ми се надуват.
Иначе бебко си ритка на него му е добре. другата седмица съм на Жк и ще се отчета.
Усмивки
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #236 -:
юни 11, 2009, 21:03:55 »
Миме,нормални са си тея килограми,за каква диета говориш
.Може да се ограничиш малко с храната,ама гладуване или диета-НЕ
.После ще се възстановяваш
.За краката,това е от жегата ,не от килограмите.
Активен
_MuMeTo_
Сватбар
Ако имаш мечта , позволи и да се сбъдне!!!
«
Отговор #237 -:
юни 12, 2009, 00:12:40 »
Жасмин
За гладуване абсурд. и колкото ми се иска малкото човече не дава
по скоро ще се огранича с тестените изделия
. Акушерката ми каза, че жените , който качват повече кг по трудно раждали. Ама тя тази акушерка хич не и вярвам, тя и близнаци ми каза, че може да са ама то си е едничко.
Активен
Ивче
Сватбар
«
Отговор #238 -:
юни 15, 2009, 08:08:41 »
Добро утро на всички мами и бебоци
!Надявам се да сте добре и да сте изкарали страхотно почивните дни!
Пожелавам на всички вас една прекрасна и успешна седмица!
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #239 -:
юни 15, 2009, 08:54:08 »
Здравейте и от мен , аз днес ще се видя евентуално с доктора които ще ме изражда и най накрая да е реши как ще раждам. Вчера цял ден сглобявахме креватчето на бобо. По късно ще пиша как е минало.
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...