Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 18:32:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4 (Прочетена 155531 пъти)
no4ko24
Сватбен ГУРУ
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември!
«
Отговор #195 -:
юни 05, 2009, 14:09:47 »
mariana, благодаря, чувала съм го Стеримар и мисля да си купя, че наистина е по-лесно.
Аз съм се записала за 12 и 19 юни на лекциите. Днешната тема наистина е повече за татковците, че моят мъж много се притеснява нещо отсега как щял да мине на заден план като се появи бебето, защото всичките му колеги така го наплашват.
И аз чета същата книга
Малко е "американизирана", но има доста интересни и полезни неща.
Активен
Fenix
Професор
Идеееее пролет! :))))
«
Отговор #196 -:
юни 05, 2009, 14:35:06 »
Момичета, здравейте, така ме заредихте като ви чета положителните емоции!
Че мен нещо са ме налегнали притеснения.
Както всичко си беше ОК, така изведнъж вчера се оказа, че хемоглобинът ми е 103! ohmyИ най ме е яд, че трябваше да настоявам за изследване
- абе ръчкаше ме страшно вътрешно усещане просто, че нещо не е наред. А докторът мислеше чак другия месец да пускаме изследвания- всичко 6 досега-ами ако не бях настояла, какво правим, ааа?
Иначе бебка си рита, ама на мен ми е едно притесненоо
...сигурно щото сутринта четох един куп глупости за ниския хемоглобин и рискове и бла-бла...чак лошо ми стана.
И сега ще започвам Феро Фолгама. Лекарите казаха докато я пия задължително да спра Матерна-та.И схващания имах- за тях ми изписаха Магнезий Диаспорал- прахчета, ако ми се схванат прасците да пия. Ама не мисля
.
Наталия
, приветствам те за името!
Аз снощи по този повод малко се спречках с милото.
Защото още в 3-ти месец сънувах, че съм родила момиченце и че я наричам Дария. И едно такова ми беше особено от тогава.
И вчера му казвам на милото и той така несериозно се отнесе, че ме хвана яд- мислел си за Емануела- да носела неговата буквичка...
Не друго,ама сяяя-бебето не е повод да си ласкаем егото. И такова едно криво ми беше.
И хайде спирам с кофти емоциите, да не ви занимавам.
Днес пак си взех следобед почивка, ама познайте-телефонът звъни, служебната поща отворена, голямо почиване, няма що
! Че и шефът онзи ден ме привика- притеснил се дали няма скоро да раждам, та да види докъде съм с текущите задачи.
И как да не ми е криво след толкова негативни мисли и случки... :'(Извинете ме пак за което...
Активен
desisv
Ентусиаст
МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН
«
Отговор #197 -:
юни 05, 2009, 16:29:01 »
Здравейте Мами и от нас!
И аз да Ви се похваля вече имаме светлина в тунела както се казва за името на нашия Бебо. До тук стеснихме кръга на интернационални имена до 2 а именно:Максимилиан и Дейвид. Да си призная честно аз исках да го кръстя на името на татко му , но за съжаление тук в Германия името Валерий се оказва женско
И няма да стане, просто може да ми се смее някой , но щяли да му се подиграват тук когато стане ученик с това име и много се изненадах , но в крайна сметка така ще е . Аз харесвам и имена с тире, обаче и това няма да е и така спряхмесе на тези 2
Искам да Ви питам защо не си взимате болнични повече, и тази жега и изобщо напрежение и т.н.Просто ние сега трябвада правим това, което ни е най-приятно. Е не че на мен най-приятното нешо ми е да ходя на училище с някакви дето само сричаме езика, а те дори го знаят много по добре от мен, а аз се ядосвам защото наистина сричам
обаче си мисля, че е полезно дори от гледна точка на самото учене. Но всички вие които още работите, аз както може да се досетите отдавна вече не съм на работа, в болничн исъм, може да си почивате повече.
Това което казвате за лекциите супер ме зарадва , аз още несъм си избрала клиника, но и това ще стане. И аз с нетърпение очаквам да ходя на първата лекция тук. После и аз ще пиша как е!
Само да кажа още нещо, че и аз винаги с тези дълги писания... За МАГНЕЗИЯ, тук ми казаха че особено за бременни е доста добре да се приема така че взимайте си го 2 пъти на ден и не се притеснявайте .
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #198 -:
юни 05, 2009, 17:28:56 »
Fenix, и на мен ми предписаха Феро Фолгама, обаче ми казаха да си продължавам с другите витамини (аз пия Пренатал)
И магнезий ми предписа - против втвърдяването на матката - Нутри Маг - и него си го купих, доста е скъпо това Нутри Маг, не знам защо не ми предписа нещо по-евтинко. Ама до следващия преглед ще си ги пия, няма как. Та сега съм като ходеща аптека - по 2 пъти на ден желязото и магнезия, като май не трябва да е по едно и също време, защото магнезият в известна степен неутрализира желязото
Чудя се дали да не спра за известно време Пренатал... Лудница
Десисв, не знам за другите мами, но аз лично не виждам пречка, ако човек се чувства добре и работата не е твърде натоварваща, да си работи до 45-дневния болничен или някъде около него. Аз примерно от вчера съм болничен по болест и си стоя вкъщи и вече ми е доооста скучно, та не си представям от 20та седмица да си кисна у нас, все едно като сме бременни и вече край. Не знам де, пак казвам, мое мнение, и то - ако всичко с бременността си протича ОК.
Активен
bandidi
Професор
«
Отговор #199 -:
юни 05, 2009, 19:30:41 »
Fenix-и моят шеф сега се усеща и се чуди на кой да прехвърля работата ми:)), че скоро излизам в майчинство. Иначе аз пих диаспорал и долу горе добре ми се отрази. За хемоглобина няма страшно-нали не е под 100 а и вече си взела мерки. Ами така е, ако не сме ние да си искаме..ще ни оставят лекарите, а каквото стане.
Desisv, съгласна съм с Nochko, ако се чувстваме добре е по-хубаво на работа, стига да не е свързана с физическо натоварване и голямо напрежение. Моята бременност много прилича на тази на Nochko и ми е лекичко засега. Все още не е жега тук. Незная като дойде време за бебенцата ни какво ще стане и как ще ги разхлаждаме милите.
От понеделник сме планирали малко море - сега докато температурите са подходящи. Дано всичко е наред там. Хубава събота и неделя на мамите и да се пазите момичета.
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #200 -:
юни 05, 2009, 19:36:50 »
Да,
Марианка
и аз чета тази книжка и макар да е писана за Америка на мен доста ми допада и ми действа позитивно
Фениксче
като те слушам и ти си като мен с работата :\А не бива!Искам да ви кажа,че днес въпреки, че съм в болничен стоях до 3,30 да си свърша всичко текущо и накрая като казах на колежката,че са ми дали болничен и тя се нацупи O_Oнаправо нямам думи!Нито пита защо,нито пита как съм,а аз година и нещо съм й била такава опора и ме доядя,че не си е заслужавало да се блъскам толкова докато съм бременна.Вместо аз да закъснявам и излизам за това-онова,тя ми идваше всяка сутрин с около час закъснение,излизаше в болнични в най-напечените ситуации и все си намираше друга работа :angry:Е как да не изляза в болничен и да не си гледам спокойствието!?Може да ми е скучно,но живот и здраве след появата на бебо едва ли някога ще мога да се оплача от скука 8PОбаче много се натоварих от колежката,не го очаквах точно от нея и това ми било жена,майка и приятелка
Активен
desisv
Ентусиаст
МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август
«
Отговор #201 -:
юни 05, 2009, 19:48:58 »
eeeeee SKUCHNO ama kolko neshta imame za varshene... sheguvam se,vseki znae sobstvenite si angajimenti
Imach predvid da si pochivame poveche mislya che nikak ne e losho,to az kato sam v bolnichni da ne si mislite che si pochivam dori poveche zaduljeniya mi se otvaryat zashtoto ne sum na rabota,no daq Vi kaja i po skoro da vi pitam kak ste Vie az kato che li vseki izminal den vse po tejko mi stava i po trudno se pridvijvam
A do kude stignahte s kilogramite az imam oshte 2 meseca nai debelite
i ne znaya kak shte se spravyam s kilogramite posle leleeeeeeee stanaha mnogo 13
A mi se doyajda vsichko to edni shokoladcheta ,edni kremcheta mmmmmmmmmmm UJAS!
«
Последна редакция: юни 05, 2009, 19:51:16 от desisv
»
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
Отг: Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август &#
«
Отговор #202 -:
юни 05, 2009, 21:20:59 »
desisv,споко аз съм +17 вечеама мен ако питаш си е норамално до 20 кг да се качат.Ама пот тяло до тяло има разлика...
Активен
tonitta
«
Отговор #203 -:
юни 06, 2009, 08:08:32 »
desisv
на мен ми изглеждаш много сладка на сватбената снимка и имаш фини крачета :bravo:Аз вчера си сложих новите сандалки с лек ток и да не ви кажа след 2ч. колко ми бяха подути краката :girl_impossible:И аз най-сетне съм понапълняла,ама така ми е по-спокойно,че като не качвах и се притеснявах.Лошото е,че имам чувството,че качих повече на дупа,отколкото на пупа,ама карай после ще се вталяваме
А вие как сте със съня?Аз сънувам едни странни сънища,ярки и истински,ама повече кофти и се събуждам в 3 и в 5,отивам до тоалета и после ми е трудно със заспиването :huh:Надявам се,че сега като спра работа нещата ще се поуспокоят малко и ще взема да сънувам бебчовци и детски нещица както му е реда,а не само заповеди,призовки и начумерени колежки
Активен
Zahira
«
Отговор #204 -:
юни 06, 2009, 08:15:22 »
Тони и аз съм така със спането. За щастие през нощта си спя, освен ако не ми се схване я крак, я ръка, но като цяло засега е относително спокойно. Стане ли обаче 6:30 - 7:00 се будя все едно с часовник и съм ето така
няма заспиване. А по принцип винаги по това време ми е било най-сладкия сън.
С токчетата внимавай, че освен всичко друго се натоварва и гръбначния стълб допълнително, а на него хич не му е леко по време на бременност. Аз нали съм си щъркелче и много много не нося високи обувки, което пък не пречи стъпалата вечер да са ми като палачинки. Четох, че това също било един от страничните "ефекти" на бременността - увеличаването на ходилата и било възможно дори с 1-2 номера да "пораснем".
Активен
tonitta
«
Отговор #205 -:
юни 06, 2009, 08:28:47 »
Знам
Викинце
и откакто съм бременна ходя само на ниски обувки,добре,че съм висока и аз,а и от страх да не си изкълча крака,че често ми се случва =]Но миналата седмица влязохме в един магазин за обувки и милото си купи и като видяхме тези стилни сандалки целите в златни ластици около стъпалото и глезена и с удобен ток и ohmyАз изказах съжаление,че сега не съм за такива,но мъжа ми ме съжали и настоя да ги взема пък когато ги лсожа.Верно страшно са удобни и красиви за лятото,но ще ги слагам само при повод или като излизам максимум за 2ч.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #206 -:
юни 06, 2009, 09:13:22 »
Олее, колко много сте изписали!
Направо не мога да ви насмогна да прочета всичко!
За тези, които се притесняват, че са качили много-ще кажа, че аз вече станах +19, а къде е то...още колко време имам
ама какво да се прави, напоследък имам чувството, че не ям, а пълнея
После ще се свалят кг, важното е всичко да е ОК
На лекциите на 9месеца и аз ходя и са ми страшно интересни и полезни!!!
tonitta
нормално е това със съня и аз съм така горе-долу от средата на бременността
И аз забелязвам, че сънищата, които сънувам са много ярки и реалистични
ама моите са по-скоро хубави!
desisv
изглеждаш страхотно на снимката, която си сложила!
Лек ден от мен за сега!
Активен
Ивче
Сватбар
«
Отговор #207 -:
юни 06, 2009, 19:23:45 »
Здравейте и от нас момичета,
наистина доста се изписали,браво на вас.
desisv
,много сте сладки на снимката от Eure Hochzeit .
За токчетата,то е ясно,че за известно време ще се разделим с тях,колкото и да не ни се иска(особено на "високите" като мен), но ще го преживеем. На мен от жегите страшно ми се подуват ходилата,направо ме е яд да ги гледам,а то сега се започва.Направо не ми се мисли.
За съня и аз се присъединявам към ранобудните мамчета-и да не трябва да ставам рано ,пак 7-7.30 съм като кукуряк и лошото е,че аз по принцип събудя ли се веднъж,кокото ида ми се спи,не мога и е мога да заспя отново.Днес например от 7 ч съм накрак,ама.... няма начин.
Това е от нас за сега,приятна и спокойна вечер на всички мами и бебоци!
Активен
Rossistela
Баш Майстор
«
Отговор #208 -:
юни 06, 2009, 23:27:55 »
Ох,такова ми е сладко като ви чета,едно леко носталгично мило....съжалявам,че не мога да го правя по-често....
Бъдете здрави всичките!!
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #209 -:
юни 07, 2009, 09:58:57 »
Роси
, аз пък с нетърпение чакам да съм на твоето място - да си гушкам двете дечица, да им се радвам как общуват по-между си и да ходим по-разходки
. Вчера бяхме на гости, на едно бебенце на почти 2 месеца и Жорко така й се радваше, говореше й, учеше я да гука, а накрая даже я приспа
Иначе и аз съм от тези, които трудно спят, но последните две вечери не мога да се оплача. А относно високите обувки - опитах на ниски, но ми става още по неудобно, затова засега най-удобни са ми едни високи платформи.
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...