Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 15:59:38

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4  (Прочетена 155450 пъти)

ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: юни 03, 2009, 14:34:39 »

Извинете ме за  Offtopic Offtopic Offtopic, но това специално за бургаските майчета, и това, което ще им трябва за болницата.....
За майката
еднократни чаршафи, поне 3-4 бр
лигнин - един или два пакета, добре е да си нагънете вкъщи 10-тина листа
спално бельо един комплект - за когато ви качат на 3-ти етаж, но ако ще ползвате ВИП, може и да не ви трябва
еднократни бикини - да кажем 2 кутийки, в едната са 3 или 5бр, не си спомням точно
телефон, зарядно, тоалетни принадлежности,
картончето с кръвната група
последните изследвания, които са ви правили
направление за раждане, ако имате - аз нямах понеже
личната ви карта
За бебето
памперси, по 5бр на ден, значи да кажем 15бр за нормално раждане, но и повече не са излишни
2-3 комплекта пелени
дрешки за бебето за три дни примерно, което ще рече боди, камизолка или жилетчица, ританки, чорапчета и шапчица
по-плътна пелена за завиване,защото те дават едни олекотени юрганчета, но те не прилепват хубаво около бебето и е добре да имате нещо тънко памучно примерно
олио за намазване
сапунче за къпане, но и да нямате не е фатално, те ползват еднакво за всички бебета
хавлиена кърпа за след баня
кремче за дупето

Това е.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1022

Мама на сладко бебе Ивелина

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: юни 03, 2009, 14:46:23 »

mariana  funnytooth права си, че май само лекар не са поискали още да си води човек! Да, за Бургаската болница става въпрос  crazy
ina_lemon полезен списък! Разясни някои чуденки! Само за еднократните бикини не бях чувала!!!  huhhuh.gif
А лигнина за какво е ще ме светнете ли?  blush
« Последна редакция: юни 03, 2009, 14:51:11 от hukuta » Активен
ina_lemon
Наблюдаващ

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: юни 03, 2009, 14:51:45 »

Ами те са като от хартия такива едни, продават ги в санитарните магазини. Има ги в магазин ТЕМА на ул.Македония, има ги в СИНДИ сещу механото и така, сигурно и в аптеките ще ги има. Слагаш, носиш и хвърляш, поне ако ти протече лигнина няма да мислиш после и бикини да переш. Това е, удобно нещо са, само дето са малко дълбокички, ама не е болка за умиране.

Лигнина е на мястото на превръзки, но се използва той, защото превръзките абсорбират  кръвта и не могже да се разбере колко е изтекла и каква е на цвят. А това е важно, за да се види как върви възстановяването на матката. А и на визитация наш`те много мрънкат ако си сложил превръзка.
Аз лично преди визитация слагах лигнин, а после превръзка.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: юни 03, 2009, 14:56:56 »

Ааа, значи се ползва вместо превръзки!!!  blush Ама знам какво е лигнин, blum  просто не ми беше ясно за какво ще трябва  blush Моята дружка си взе от аптека Марешки направо нарязан, ама май и тя не знае за какво й е  smile защото и превръзки за родилки търсихме, ама не намерихме  huhhuh.gif
А за тия гащи, кой ще те гледа в болницата дълбоки ли били или не  blum Да минава и заминава!
« Последна редакция: юни 03, 2009, 14:58:53 от hukuta » Активен
desisv
Ентусиаст
**
Публикации: 86

МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН

Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: юни 03, 2009, 15:09:45 »

ЗдравейТе МАМИ
Много благодаря за това какво трябва да носиш в болницата.Аз не зная дари тук е така, ние сме на 12 на консултация, може би тогава ще ми кажат а след много малко влизам в 8 ми месец.Нали вече ходим на училише  уфффффффффффф уча език , не друго училище, а да ти разбират тук и ние тях funnytooth
Та днес една от курса от Чили ме попита как ще се казва Бебо, а аз и отговорих , че още си няма име, а тя много се изненада и каза че в Чили името се знае много от рано , ха ха,каза ако се роди сега какво ще правиш ха ха.Иначе аз ще си ги купя тези неща за болницата пък ако не трябват , няма да ги ползват там, а все ще потрябват.Малко не се включвам и аз навреме , но нали ви се хваля че ходя на училище вече лелеееееееееее голям смях , а Бебо вече е над 1500 преди 1.5 седмица беше 1444гр. сега сигурно е вече над 1500гр и го усещам все повече и повече Boy играе ,рита постоянно.Ама да ви кажа много се замислям за това как ще раждам лелеееееее майче все повече се замислям, защото тук можеш да си избереш както искаш,и не съм някаква ВИП персона ха ха ха  laugh
Както и да е това, но се замислям,доктора ми казва, че е по добре естествено раждане ...ох не зная чудя се. Иначе и на училище за бремевви  ни предстои на 10 ти ще посетим едната болница а после и другите, за да мога да си избера коя най-ще ми хареса , е това е от мен .ОООО щях да забравя ама да качма снимки от подписването си и на Бебо също а и коремчето майче само моето го няма тук ха ха , ще го направя обещавам, имаме снимки на Бебо още от 13г.с.

По въпроса за схващането на краката на прасците - мускула по - точно и при мен е така майче вече го написах веднъг, и със сигурност е от магнезия тоест неговата липса . Е за сега това е от мен.
Активен
Ивче
Сватбар
Публикации: 218

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: юни 03, 2009, 16:47:22 »

Леле,какво стана тук,сега една през друга взехме да пишем, супер  yahoo
ina_lemon много е полезен този списък,мерси,че ни помагаш!То направо човек май не чанта ами два куфара трябва да си стегне за болницата. Между другото вече е юни,някой да е чул нещо за болницата във Ветрен?
И аз ще сложа довечера някоя нова снимка, само дано се справя с качването й.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: юни 03, 2009, 17:27:02 »

Леле, Ина колко е дълъг списъка за бебета в Бургас ?
Аз съм съм се ориентирала за Шейново, ако някой знае за такъв списък нека да го напише. Макар че ми е рано и затова не съм питала, но това са си доста неща. Преди време носих само памперси, за бебето.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: юни 03, 2009, 18:13:08 »

iv4e83 моята док ми каза, че щяла да ходи там да работи и за сега клиниката я гласяли за август месец. Ама вчера някой спомена, че ще е по-късно!  huhhuh.gif
Активен
Ивче
Сватбар
Публикации: 218

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: юни 03, 2009, 18:19:27 »

Ясно,съвсем вече загубих надежда.Не само,че няма да работи със здравната каса,ами и кой знае дали няма чак догодина да я отворят.Нищо,здраве да е!Следващите мамчета могат да имат късмет.
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
Публикации: 971

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: юни 03, 2009, 19:00:26 »

Момичета, да си дам и аз отчета. Вчера бяхме на преглед и ме гледаха на ехограф най-накрая. Бебо е много спокойничко същество засега, стои си с главата надолу. Лекарката каза, че е рано да се каже дали има пречки за нормално раждане, по-нататък сме щели да говорим за това. Вече тежи към 1400гр. Каза, че имам чувствителна матка (понеже беше твърд коремът и аз й казах, че много често е твърд, но не ме боли) и ми изписа някакъв магнезий, който да пия докато не ми кажела да спра  crazy т.е. поне 1 месец.
И желязото ми е паднало, та и желязо ще се пие.
Вече говорихме за болничния, от 23 юни съм в 45-дневния !!! Как само мина това време.
За момента съм изчистила стрептококите, но имах последно анаеробен колпит, каквото и да значи това.
За ремонтите - и ние сме запланували слагане на ламинат, само това остана. А таткото не иска да купуваме нищо и да оправяме стаята на бебето, много е суеверен... Ще видя как ще го обработвам, че то не се знае кога и как ще се чувствам, иска ми се вече да си отмятам нещата.
Хубава вечер от мен smile
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: юни 03, 2009, 19:18:06 »

Леле, Ина колко е дълъг списъка за бебета в Бургас ?
Аз съм съм се ориентирала за Шейново, ако някой знае за такъв списък нека да го напише. Макар че ми е рано и затова не съм питала, но това са си доста неща. Преди време носих само памперси, за бебето.
Има специална тема за това какво се носи в болницата!  good
"Списък за болницата"
« Последна редакция: юни 04, 2009, 11:46:37 от maria_lakova » Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: юни 03, 2009, 19:25:54 »

Миме права си, но за всяка болница списъкът е различен blush.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: юни 03, 2009, 19:37:47 »

Миме, линкът нещо не е който трябва да е....
Ето тук е СПИСЪК ЗА БОЛНИЦАТА, МАЦКИ ЧЕТЕТЕ, ИМА ЗА НЯКОЛКО БОЛНИЦИ НУЖНИТЕ СПИСЪЦИ
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: юни 03, 2009, 20:08:15 »

А бикините за еднократна употреба откъде се купуват? От аптека или санитарен магазин? Имат ли си марка или са все едни и същи? И гледах в тази тема, която даде ina_lemon някакви готини нощници за кърмачки-някоя от вас да е попадала скоро на такива?  give_rose
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ

Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: юни 03, 2009, 21:40:32 »

Душа, малко по-нагоре надлежно и подробно съм ти обяснила откъде се купуват бикините.... Ми четете бре ....
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: