Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 09:43:20
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4 (Прочетена 155177 пъти)
bandidi
Професор
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември!
«
Отговор #75 -:
май 25, 2009, 09:56:08 »
Здравейте от новата седмица! Да е успешна за всички. Desisv очакваме да видим снимчици от подписването
Колко е хубаво да имате възможност да посещавате курсове за бременни и да се запознаете с обстановката в болницата:( За жалост в Сливен нямат такава практика.
Да ви се оплача днес моя лекар ми каза, че се мести в друга болница от следващия месец, което ще рече че или трябва да се изместя с него или да го сменя. Аз от притеснение дори ми пречерня в болницата, но..какво да се прави. Държа да раждам в болницата в която се записах, но е неприятно да сменяш лекар по никое време, още повече че е бях спокойна с него, а и той е много добър специалист. Хайде, оплаках ви се за днес:( Дано всички са добре, стойте по сянките и си почивайте!
Активен
desisv
Ентусиаст
МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН
«
Отговор #76 -:
май 25, 2009, 10:41:58 »
Здравейте и от мен успешна да е на всички тази седмица
bandidi ама не се притеснявай за лекаря най-важното е да е всичко наред, моят случай беше подобен, лекарката ми се премести е аз продължавах да ходя и хосле в частния и кабинет,а после пък съмсем се преместихме с Бебо
сега да ти кажа като не им разбирам езика колкото и да са добри ъмммммммммммм представи си ама не го мисля защото ще ме хване страх!Те се притеснявай, че не можеш да посещаваш курсове или отворени врати в някоя болница.И тук има ама аз още не съм ходила, дори не мога още да си избера болница само се записах при 2 лекари и който ми хареса ха ха ама то какво на външен вид да му харесваш
И в България една братовчедка нито на уроци , нито на отворени врати е ходила пък си има от 1 месец един прекрасен син да и е жив и здрав. Нямам против тези нещарда не вземе сега някой да ме разбере погрешно, но като нямаш възможност , а това може да е породено от много фактори инеща -просто не се притеснявай и се усмихвай, а не се тормози , че не можеш да ги посещаваш, една акушерка ше ти обясни не по лошо какво и как се случва така че САМО СПОКОЙНО!
Активен
desisv
Ентусиаст
МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН
«
Отговор #77 -:
май 25, 2009, 10:57:27 »
Искам още нещо да споделя по отношение на цените в болниците...
Малко ще се върна на предишния ни разговор,за това което no4ko24 пише според мен е супер и трябва да го има пак се повтарям извинете ме, но трябва да го има просто така,а цените за вас не зная, но за мен е безумие.Момичета представете си колко пари прави всичко това като ги съберем стават повече от 3000лв.Лелеееееееее а говорим че имаме и здравни осигуровки.Аз съм изумена
, как може за една стая с2 легла и телевизор, нещо толкова обиктовено в наше време а да не говорим и присъствието на бащата е това вече е в повече и това да се плаща.
Не зная за Вас , но аз мисля ,не само че е скапо -безумно скъпо е ! УЖААААААААССССССССССС
Активен
bandidi
Професор
«
Отговор #78 -:
май 25, 2009, 12:21:15 »
Desisv, и аз съм изумена от високите цени, наистина това е безобразие, след като всички сме здравно осигурени. При нас нещата стоят по различен начин. Частните болници работят със здравната каса. Дори днес говорихме с акушерката, че идват да раждат от района в нашите болници, заради това, че не се изисква заплащане от мамите. Вече ако си се уговорил с лекаря да води раждането, от признателност може да му дадеш пликче или подарък, но доколкото зная никой не си проси сам. Много наистина е жалко, ако официално се изисква заплащане и това стане масова практика навсякъде, защото какво ще правят мами, които не могат да си позволят такива суми...
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #79 -:
май 25, 2009, 13:18:57 »
Здравейте на всички!
Чета за цените и направо и аз не мога да повярвам
Луда работа! Е, все пак за всеки влак си има пътници-нали така?!
А който не може да си го позволи, жалко е, ама си отива на държавно и се моли всичко да е ОК
Ей това е, после хвърлят сума
ти пари за предизборни кампании и какво ли не още, а няма кой да обърне внимание на това къде и как се раждат децата на България! Много жалко!!!
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #80 -:
май 25, 2009, 13:34:03 »
Момичета все пак Токуда си е частна болница, работеща със здравната каса и си има официален ценоразпис за разлика от останалите държавни болници, в които или те изнудват да даваш пари под масата или се плаща по договорка с лекаря. На мен цялата работа в Токуда ми се вижда много цивилизована, още повече, че съм лежала в болницата и знам, че отношението и условията наистина са много добри. Чистичко е, подредено, грижат се за теб. Аз мисля живот и здраве да се възползвам от пакета избор на екип и неонатологичен пакет, което прави 2000, а не 3000лв. , епидуралната анестезия си е по желание, както и присъствието на бащата, както и настаняването във вип стая. Аз съм лежала в стая за 4 души, в която бяхме 3 момичета и условията са чудесни, пък и като има с кой
си говориш ти минава по-бързо времето. Има си завески около всяко легло, ако искаш да се усамотиш.
2000лв. не са малко пари, но аз мисля да си използвам майчинството, което ми се полага като редовна студентка по възможно най-добрия начин за мен и бебето.
Активен
Алексчето
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #81 -:
май 25, 2009, 13:42:57 »
Момичета аз съм пристрасна към Токуда(няма да сипя суперлативи), но заради лекаря ми раждах в Тина Киркова. Ей колко пъти съжалих, няма да ви казвам. Излезна ми малко по евтино. Живот и здраве, ако пак забременея някога, няма да се колебая, ще си раждам в Токуда
.
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #82 -:
май 25, 2009, 13:53:20 »
Привет и от мен
Ночко, според мен няма място за сравнение между Шейново и Токуда. Аз, ако имам възможност не бих се колебала за Токуда.
Алекс, и аз това се чудя в една държавна болница с всичките му рушвети колко ли ще ми излезе
Аз още не съм ходила на отворени врати, но имам такова намерение. Всички ми казват, ако е държавна да е Майчин Дом,въпреки условията
, защото ако нещо се объркало там пращали всички. Знам, че там правят ремонт, но като отида на отворените врати ще разбера. За Токуда много ми се ще като чета всички разкази, ако реша ще дадем парите, но сигурно за сметка на нещо друго за бебето и хич не знам
«
Последна редакция: май 25, 2009, 13:55:15 от mariana
»
Активен
desisv
Ентусиаст
МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН
«
Отговор #83 -:
май 25, 2009, 14:21:30 »
Аз ще се включа отново по темата: Мисля, че всички и всяка от нас що се отнася до децата ни няма да коментираме-нито пари , нито нищо, всеки ще даде както се казва мило и драго, Дай Боже на всички да сме живи издрави и да ни се родят бебчетата нормално и без проблеми, стискам палци на всички и на себе си
За мен като пак казвам това е лично мнение и не ангажирам никого с него, но за мен не е нормално наистина децата на България да се раждат в лоши условия, а ако нямаме наистина възможност 2000-3000лв......са много пари и точно за нас за бъдещите майки и за децата ни трябвада се помисли.Що се отнася до държавните и частни болници- мисля че за ражданията не би трябвало да има разлика единствено Пирогов е болнично заведение за спешна неотложна помощ -субсидир.от държавата, а всички останали са частни, може да имат държавно участие, но мисля, че всички болници вече са с дружества ако не изцяло частни. Искам само да споделя, че в страни, които имат добра социална политика незамисимо дали болницата е държавна или частна имаш ли здравна одигуровка-си осигурен и това за вип стаи допълнително платени за присъствие на бащи и т.н. просто не се споменава условията са нормални и тези неща да си 2-3 в стая са си нормални, и нищо не плащаш.Мисля обаче че вече в много болници в България са такива условията и така трябва да бъде, аз пак ще си кажа за мен е скъпо и то доста подобни нормални неща, виж ако поискаш секцио а нямаш нужда от него ок съгласна съм да си платиш допърлнително, но за естествени и нормални неща....тц тц е това ми се струва абсурдно!
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #84 -:
май 25, 2009, 14:36:59 »
desisv уловката в частните болници като Токуда е че задължително трябва да избереш екип, което в случая е 1500лв, иначе самото раждане е безплатно и се поема от касата, ако си здравно осигурен. Ако нямаш здравна осигуровка там раждането е 1500лв + избора на екип 1500лв, та общо 3000лв. Това са последните цени, за които аз знам, не претендирам че са актуални. В т.нар държавни болници раждането също е безплатно, има я и опцията избор на екип, но тя не е задължителна, а и цената е по-ниска.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #85 -:
май 25, 2009, 21:32:40 »
desisv
точно това имах предвид!
Ти в чужбина ли ще раждаш?!
Нито искам да обидя някого, нито нищо, просто изказвам възмущението си от положението на здравните заведения и това, че ако искаш да си в нормална обстановка и да ти обърнат внимание трябва да платиш доста пари...и понякога едва ли не да лишиш бебчето от нещо друго за сметка на това,
защото все пак не са малки разходите покрай едно дете!
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #86 -:
май 25, 2009, 21:34:28 »
Иначе сте прави и за това, че и в държавна болница да изберем да раждаме-едно 1000 лв. хвръкват
Активен
tonitta
«
Отговор #87 -:
май 26, 2009, 07:38:09 »
Здравейте момичета! @}->--Надявам се всички да сте в добра форма!
Искам да ви попитам някоя от вас смята ли да съхранява стволови клетки от пъпната връв на бебо?Ние мислим да го направим и тепърва проучвам въпроса,понеже знам,че имало и някои фалшиви фирми.Та, ако някой има инфомация моля да сподели.
Иначе ние сме добре и чакаме да дойде 5-ти,че вече нямаме търпение да се видим с бебо.Вече започвам да се дразня от подмятанията на всички за малкия ми корем :angry:направо даже вчера по едно време се притесних и само взех да се ослушвам дали шава бебо
,а някои от колежките ми само да ги видя,че ядат нещо и започват да ме изнудват да го опитам,че щяло да ми стане нещо :girl_impossible:знам,че го правят от добри чувства,ама взех да се изнервям.Други постоянно ме галят по корема където ме хванат :huh:Май,май вече ми се ще да си почивам далеч от всички.
А и да ви се похваля-в неделя направихме първия плаж с бебо *YAHOO*Беше много приятно и около нас беше пълно с бременни и бебчовци *INLOVE*явно хората се възползват от все още прохладния и не толкова претъпкан плаж!разбира се завих коремчето,че да не му пече много на бебо и да не изгорим тумбата
Това е за сега от нас, лек и приятен ден!
Активен
Zahira
«
Отговор #88 -:
май 26, 2009, 07:55:20 »
Тони за стволовите клетките Мая /Harmonia/ и abel мисля, че бяха съхранили стволови клетки, но да не те излъжа. Като най-надеждна дават Cryo Save
http://www.cryo-save.com/
. Ние също мислехме да съхраним стволови клетки, но впоследствие четох доста статии за това как има огромна вероятност запазените стволови клетки да не могат да се използват и дефакто се обезсмисля цялата процедура. Ако не ти е приятно да ти пипат корема просто не давай.
Активен
bandidi
Професор
«
Отговор #89 -:
май 26, 2009, 08:37:08 »
tonitta, и аз понякога се раздразвам така, нормално е, особено когато има несъобразителни хора, които те размятат да те показват или те хващат за коремчето където те срещнат..То се пита за такива неща. Аз взех да им казвам, както каза Zahira, че не ми е приятно и те се сърдят, но не ме интересува. А колкото до големината на коремчето изобщо не се връзвай, защото и моето почти го нямаше в тези седмици и после изведнъж..бум, томбак:) Важното е да се чувстваш добре и да не позволяваш никой да ти вгорчава деня, защото ти, бебата и вашия тати сте най-важните:) Хубав ден, момичета!
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...