Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 04:38:21

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4  (Прочетена 155049 пъти)

Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: май 22, 2009, 10:24:15 »

Днес бяхме на ЖК и всичко е наред smile Бебка си отговаря точно на седмиците, но още не се е обърнала, в момента е седалищно. Доктора ме успокои, че има още достатъчно време, за да се завърти. Аз обаче се чудя дали да не почна някакви упражнения crazy Някой знае ли такива?
Хемоглобина ми е 120  yahoo а този месец не съм пила желязо. Явно храната си казва думата.
Още не съм говорила с лекаря за избор на екип, но мисля другия път вече да го питам по-конкретно.
Вие уговорили ли сте се с някой лекар за раждането?
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: май 22, 2009, 11:18:05 »

Аз съм се уговорила с моя лекар и ще имам уговорка и със старшата акушерка на отделението. Просто не искам да рискувам, защото докато лежах в болницата за болничен видях отношението към тези, които си плащат и към тези, които не плащат. Предпочитам да имам познати физиономии около мен, отколкото да се случа при някой случаен.
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1188

Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: май 22, 2009, 11:45:00 »

Мамче,наистина в тея жеги не се издържа особено с тея килограми ,които ги мъкнем blum,ама аз се успокоявам,че малко остана и гледам да не обръщам много внимание
Наталка,аз мисля да говоря с моя доктор на 1.06 .като съм на преглед при него и тогава да уточняваме подробностите около раждането Girl_hide
Аз днес ходих да си взема болничния вече danceg danceg :danceg:не остана момичетааа pardon
Активен
desisv
Ентусиаст
**
Публикации: 86

МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: май 22, 2009, 13:37:34 »

Heeiiiiiiiiiiiiiii Zdraveite i ot men MAMI!
 blum  Radvam se da vi namiram vsichki v super nastroenie i s malki oplakvaniya,shte se prisaedinya kam vsichki ,na koito se shvashta muskola na praseca i to noshtno vreme!I pri men zapochna da se sluchva makar che sega se razhojdam znachitelno po malko ot predi.Obache kato che li ne obrashtam vnimanie mnogo mnogo zashtoto ne mi ostava vreme,da se pohvalya kupih si roklya za podpisvaneto onzi den-E vyarno nishto osobeno,no kato se ima predvid che nyama da pravim oficialni neshta,zashtoto nyamame tuk mnogo  rodnini i blizki,a i koremcheto mi lichi i si kupih po semplichka kasa roklya a i stava za bremenni,miseh da i sloja dopalnitelno nyakakva cvetna pandelka ama i savsem byala ste mine! ;Tova e po otnoshenie na vremeto i Bebo samo go  pogalvame i go pitame neshto kogato poritva  tease
Drugata sedmica vednaga sled podpisvaneto ste hodim na lekar,zashtoto ot 1 mesec ne se hodili.Spokoino na Mamite ,koito im kazvat che sa po golemichki Bebchovcite ha ha, moyata doktorka v BG  mi kaza predi mesec ,che Bebo e po golyam i kato poglednah razmerite ta toi otgovaryashe na 2-3 sedmici napred,nooooo izobshto ne vyarvam veche na tezi neshta-kolkoto -tolkova!!!Vajnoto e da sa ni jivi i zdravi.
S netarpenie chakam da otidem tuk pri doktora i posle i az shte dam otchet do kade sme stignali.
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: май 22, 2009, 13:44:36 »

Найстина жеата е голяа и аз даже гледа да не излизам чнещо е ми понасят грещините. Вечер поти е мога да спя ,вече всичко ме болии направо ужас. И аз вече  почвам да се замислямза ражането и по точно какдародя и далида си избирам екип. Ако има някое ммче от варна което вее се е оритирало да сподели ако може smile
Активен
desisv
Ентусиаст
**

МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: май 22, 2009, 13:52:45 »

МАМИ ИЗВИНЕТЕ МЕ ,НО НИКОЙ НЕ МИ ОТГОВОРИ, И ЗА ТОВА СИ ПОЗВОЛЯВАМ ДА ПИТАМ ОЩЕ ВЕДНЪЖ!МОЛЯ ДАЙТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ИМЕ НА МОМЧЕ С БУКВИТЕ С И В Girl_hide
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: май 22, 2009, 13:57:47 »

Ами ти пита ли в темата за имена да не ни засекат тука. Но Аз ще си кажа Стилиан, Стоян, Стефан, Светослав, Веселин, Ваентин, Владимир и други. Незна към по традиционно ли или няк по европейко ме си се насочлила
Активен
desisv
Ентусиаст
**

МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: май 22, 2009, 14:00:17 »

Ами права си Rodi,благодаря ти за предложенията, гледах и в темата за имената но не попаднах на нещо и за това и тук , но явно не трябва извинете ме! blush
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
Публикации: 971

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: май 22, 2009, 19:24:02 »

Момичета, в сряда бях на "Отворени врати" в Токуда. Беше интересно и горе-долу полезно. Ама все пак те са си частна болница и си знаят, че така се привличат "клиенти". Лекцията я води д-р Масларска, която е детски лекар, завеждащ Неонтологията. Много мил човек изглежда, с кеф да си оставиш бебето в нейните ръце  heart Тя говори за нещата около грижите за бебето - защото в Токуда се плаща пакет неонтологични грижи отделно от самото раждане.
Направи ми впечатление, че каза, че имали най-добрата апаратура и са спасявали дори бебче родено в 26 седмица. Поемат бебчета с проблеми и от други болници. Ако при раждането нещо с бебето не е наред (да не се случва), се поемат всички грижи за него безплатно, тъй като здравната каса финансирала такива случаи.

Акушер-гинеколог не успя да дойде за частта за самото раждане, защото в момента имаше раждане. Но горе-долу пак Масларска ни обясни каквото я питахме. Та ако някой го интересува - ще пиша, да не разводнявам много.
Стаите са, разбира се, много хубави и чисти.

Аз все още не мога да реша между Шейново и Токуда  huhhuh.gif
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: май 22, 2009, 22:31:07 »

no4ko ще се радвам да споделиш повече инфо за отворените врати. Аз понеже съм си решила вТокуда да раждам и мислех, че няма смисъл да ходя на отворени врати, но все пак всяка  информация е полезна. В Токуда по принцип освен д-р Масларска работят едни от най-добрите неонатолози и е вярно това,че апаратурата  им е най-добрата.
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: май 23, 2009, 10:25:21 »

Ами, Захира, явно е така за неонтолозите. И за апаратурата - само в Токуда и Майчин дом имали такава модерна и "животоспасяваща" така да се каже. Целият екип неонтолози явно са специалисти, Масларска много си ги похвали. На всяко раждане присъства екип неонтолози, те поемат бебчето веднага след раждането, за да може да се реагира ако има нещо. Ако всичко му е наред, може веднага да го "сложат" върху майката, в случай, че тя иска. Имало някаква теория, според която новороденото първите 30 минути има изключително силен сукателен рефлекс и затова някои родилки предпочитали веднага да го вземат при себе си.
Иначе общо взето редът е следният: разбираш се с лекаря, при който ще раждаш - той те насочва как да разпознаеш родилните контракции и кога да тръгнеш за болницата. Като дойде моментът му се обаждаш. Отиваш в болницата, като си носиш само нощница (ако искаш) и тоалетни принадлежности, а за бебето - ръкавички само май беше (но те ще ти дадат списък преди това, да не пропуснем нещо). Настаняват те в стая - ако е от "обикновените" - 4 легла, има и лукс стаи, но те са по още 125 лв. на ден. А и "обикновените" са си много хубави. Както е в повечето болници - първо оставаш в предродилна зала, където си си сама, в смисъл няма няколко раждащи жени, разбира се има акушерка с теб и твоя лекар. Като имаш пълно разкритие те прехвърлят в родилна, където вече е и екипът неонтолози.
Ако раждането е нормално, можеш през цялото време до пълното разкритие да се разходжаш, или каквото ти се иска да правиш, в смисъл, че не е нужно да лежиш. Ако искаш епидурална се доплаща на анастезиолог. Иначе раждането може да бъде обезболено венозно, при желание.
После вече - като се роди бебчо, 2 часа лежиш под наблюдение и после те връщат в стаята ти. Имаш постоянно на разположение акушерки, бебчето може да стои при теб или да е в неонтологията, стига всичко да е наред с него. Показват ти всичко - как да кърмиш, как да му правиш "тоалета", как да го къпеш.
Ако раждаш нормално - престоят е 3 нощи, а при секцио - 5 нощи.
През цялото време имаш право на свиждания, на последния етаж има голям ресторант и кафе с тераса.
Присъствие на бащата - 200лв., ако не се лъжа.
След изписването имаш 2 прегледа на бебето и, ако не се лъжа за теб, в рамките на 1 месец.
Много дълго стана, а сигурно съм изпуснала нещо...
Активен
desisv
Ентусиаст
**

МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: май 23, 2009, 12:41:10 »

Здравейте Мами,
no4ko24 това, което си написала е много хубаво аз съм очарована ако е така наистина Браво!Звучи супер супер добре, само не разбрах цялата цена на тези грижи и изобщо общата цена около раждането прегледите каква е ?
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: май 23, 2009, 17:29:09 »

Цената е 1500лв. избор на екип, допълнително 500лв. неонтологичен пакет и 300лв. епидурална анестезия, ако искаш. Прегледите по време на ЖК са 15 лв. - но в тях не влиза ехография. Ехографски преглед е 30лв. Запис на тонове - 15лв. Отделно си плащаш микробиологичните изследвания, кръвните и т.н.
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: май 23, 2009, 17:44:36 »

no4ko24, много добре звучи  good Малко е по-скъпо от Св. София ( в която аз раждах  angry ), но от описанието оставам с впечатлението, че раждането в Токуда си заслужава парите  good
Активен
Ел
Сватбен ГУРУ
Публикации: 999

Консултант по кърмене към НКК

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: май 24, 2009, 13:10:13 »

Бебка си отговаря точно на седмиците, но още не се е обърнала, в момента е седалищно. Доктора ме успокои, че има още достатъчно време, за да се завърти. Аз обаче се чудя дали да не почна някакви упражнения crazy Някой знае ли такива?
Има такива упражнения, но те се правят след 35г.с Потърси инфо в нета good Иначе от йогата зная някои, ако имаш питане, пиши на лични smile
 Нора, Токуда е наистина хубава болница и са много по-редки случаите на вътреболнични инфекции в неонатологията, има ги, но са много по-малко от колкото в Света София, например, където лично зная за пресен случай от преди около година girl_impossible Ти се двоумиш и за Шейново - там също бебето се поема веднага от неонатолог, но това да ти дадат бебето на гърдите, май става само ако си във ВИП залата smile
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: